Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Swap D15B2,D15B7 na D15BVTi(130HP)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 9 z 13
Shimmi je teď offline  Shimmi
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2009 , 23:17   Citovat  

ahoj,zajímalo by mě,pokud budu dávat na D15B7 hlavu D16Z6,musím dávat i rozdělovač z D16Z6 nebo stačí z D15B7
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2009 , 23:23   Citovat  

Shimmi napsal:
ahoj,zajímalo by mě,pokud budu dávat na D15B7 hlavu D16Z6,musím dávat i rozdělovač z D16Z6 nebo stačí z D15B7

myslim že může zůstat

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2009 , 23:29   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
myslim že může zůstat

rozhoduju se,jestli do toho jít nebo ne a tak sháním info co a jak,každopádně mě láka konečně si zavtecovat VTEC Velmi šťastný

Meda je teď offline  Meda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 0:32   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
myslim že může zůstat
Myslet znamená prdlajs vědět HaHaaa samorřejmě že musíš dát i rozdělovač z D16Z6 oni vnitřnosti jsou sice stejné jako u D15B7 ale nepasovalo by uchycení k hlavě a ani by pak asi nešel doštelovat pořádně předstih Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 0:36   Citovat  

Shimmi napsal:
rozhoduju se,jestli do toho jít nebo ne a tak sháním info co a jak,každopádně mě láka konečně si zavtecovat VTEC Velmi šťastný
Tak záleží co si od toho slibuješ a kolik do toho hodláš investovat,jde o to jestli by se ti nevyplatilo (výkonově)přišetřit pár kaček a rovnou tam hodit DOHC VTEC B16 OK

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.9.2009 , 20:24   Citovat  

par kacek? cca 10tis vs. cca 30tis minimalne?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 11:04   Citovat  

No právě,to už zase tak málo kaček neni.Myslím,že swap na D16Z6 by uplně stačil,když si vemu jakou měl Fisha rozlítanou mrchu Velmi šťastný.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 11:55   Citovat  

Shimmi napsal:
No právě,to už zase tak málo kaček neni.Myslím,že swap na D16Z6 by uplně stačil,když si vemu jakou měl Fisha rozlítanou mrchu Velmi šťastný.
Jo to měl to nepopírám ale než se to všechno vyladilo tak to chvilku trvalo já sám to ještě nemám vyladěné na 100% Se stydím

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 12:03   Citovat  

Meda napsal:
Myslet znamená prdlajs vědět HaHaaa samorřejmě že musíš dát i rozdělovač z D16Z6 oni vnitřnosti jsou sice stejné jako u D15B7 ale nepasovalo by uchycení k hlavě a ani by pak asi nešel doštelovat pořádně předstih Mrk

Méďo !!! Velmi šťastný ... teď "myslíš" ty, ne ?

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 13:21   Citovat  

No,Coupe 1.5Vtec také díky váze dalo po úpravě 400m mimoň za 15,7s na sériích pneu a 15kách discích s dlouhou převodovkou a 1.8Vti to jezdí za 15,4s. Spotřeba u 1.5 od 5-9l. Těch 9l to žralo při jízdě 200km/h+, VTi 1.8 žere při stejné jízdě 13-14l

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 15:45   Citovat  

Fish napsal:
No,Coupe 1.5Vtec také díky váze dalo po úpravě 400m mimoň za 15,7s na sériích pneu a 15kách discích s dlouhou převodovkou a 1.8Vti to jezdí za 15,4s. Spotřeba u 1.5 od 5-9l. Těch 9l to žralo při jízdě 200km/h+, VTi 1.8 žere při stejné jízdě 13-14l

To je Fisho nějaký divný,když si jezdil proti Tomášově leonu s coupe,tak ti ujel a teď mu Ty ujedeš s vti a rozdíl je jen 0,3s

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 15:47   Citovat  

Meda napsal:
Jo to měl to nepopírám ale než se to všechno vyladilo tak to chvilku trvalo já sám to ještě nemám vyladěné na 100% Se stydím

To je taky pravda a asi jeden z důvodů,proč si to zatím jen rozmyšlím,jestli do toho jít nebo ne

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.9.2009 , 18:21   Citovat  

Shimmi napsal:
To je Fisho nějaký divný,když si jezdil proti Tomášově leonu s coupe,tak ti ujel a teď mu Ty ujedeš s vti a rozdíl je jen 0,3s

Mě to přijde v pohodě. Prelude VTi dává 400m za 15,5s

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
speedy5 je teď offline  speedy5
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 23:34   Citovat  

Borci potřebuju se zeptat jakej je rozdíl mezi hlava Z5 a Z6 mimo toho že Z5 je dvouvačková??Můj hlavní dotaz zpočivá v tom jestli se dá Z5ková hlava použít na swap D15B7??už chci vteca a nemužu nikde sehnat hlavu Smutný poradí někdo??

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 23:44   Citovat  

z5 neni vtec, ne? to mi hlava nebere

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 23:52   Citovat  

speedy5 napsal:
Borci potřebuju se zeptat jakej je rozdíl mezi hlava Z5 a Z6 mimo toho že Z5 je dvouvačková??Můj hlavní dotaz zpočivá v tom jestli se dá Z5ková hlava použít na swap D15B7??už chci vteca a nemužu nikde sehnat hlavu Smutný poradí někdo??

Hlava z motoru D16Z5 (samotná hlava má myslím označení PM7) je DOHC, nevtec, a na bloky SOHC motorů řady D použít nejde. Aspoň ne bez značných mechanických úprav.
Můžeš v tom případě použít celý motor DOHC z crx, výkon cca 130 koní (bezkatová verze) anebo nechat svůj spodek a použít SOHC vtec hlavu (rozdělovač + ecu) např. z motoru D16Z6.
Mám když tak slušnej motor z crx D16A9 i hlavu SOHC vtec.

0
PříspěvekZaslal: 11.11.2009 , 0:06   Citovat  

Děkuju za odpovědi o tomhle tipu motoru jsem totiž vůbec nic nevědělSmutnýdíky jsem zase o něco málo chytřejšíÚsměv
je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 12.11.2009 , 0:23   Citovat  

Kluci ci je za motor D16A6 má to vtec hlavu jestli ano jde to použít na swap??asi ne že Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2009 , 0:43   Citovat  

speedy5 napsal:
Kluci ci je za motor D16A6 má to vtec hlavu jestli ano jde to použít na swap??asi ne že Smutný
nema vtec

Davošek je teď offline  Davošek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 13:06   Citovat  

takže chystám se na swap.. koupil jsem motor d16z6 komplet se vstřikama,lištou,rozdělovač atd ale má špatny spodek.. tak bych chtěl dát hlavu na d15b2 a měl bych pár otázek.. takže až budu nastavovat rozvody tak mám použít rozvodák d16z6 a když seženu rěmenici rozvodaku z civic 96-01 D14A3, D14A4, D14Z2, D15Z6 nebo Civic 95-01 D14A5, D14Z4, D15Z3, D16Y3 tak podle jakych rysek to mam nastavit? podle rysek 9 a 3 nebo 7 hod. ručiček? a kdybich náhodou nesehnal tu řemenici,tak sem si všiml že fish psal,že mu to jelo na rozvodak d16z6 na -1zub to znamená,že to měl jak? a našel by se tak předběžně někdo kdo by mě tam potom upravil mapu,kdybi se mě to povedlo? a co musim ještě sehnat za komponenty Úsměv? řídící jednotku d16z6? a jake čidla ještě? jakou značku těsnění pod palici a tlouštku? moc diky...ja už chcu VTEC Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 13:50   Citovat  

Davošek napsal:
takže chystám se na swap.. koupil jsem motor d16z6 komplet se vstřikama,lištou,rozdělovač atd ale má špatny spodek.. tak bych chtěl dát hlavu na d15b2 a měl bych pár otázek.. takže až budu nastavovat rozvody tak mám použít rozvodák d16z6 a když seženu rěmenici rozvodaku z civic 96-01 D14A3, D14A4, D14Z2, D15Z6 nebo Civic 95-01 D14A5, D14Z4, D15Z3, D16Y3 tak podle jakych rysek to mam nastavit? podle rysek 9 a 3 nebo 7 hod. ručiček? a kdybich náhodou nesehnal tu řemenici,tak sem si všiml že fish psal,že mu to jelo na rozvodak d16z6 na -1zub to znamená,že to měl jak? a našel by se tak předběžně někdo kdo by mě tam potom upravil mapu,kdybi se mě to povedlo? a co musim ještě sehnat za komponenty Úsměv? řídící jednotku d16z6? a jake čidla ještě? jakou značku těsnění pod palici a tlouštku? moc diky...ja už chcu VTEC Velmi šťastný

a elektriku vis jak udelat? kdyz budes vlastne predelavat kabelaz i na 4bod...ECU bys mel mit nejlepe d16z6, cili P28. ale budes muset nejak vyresit konektory k ecu, jsou uplne jine nez ma d15b2. (OBD0 vs. OBD1)
Pokud nesezenes remenici vacky z tech aut co jsi psal, (nevidim tam d16y8 atd. ta je prej taky vhodna) tak se budes ridit ryskou na 7me hodine a a to ozubene kolecko pootocis ve smeru hodinovych rucicek at ti zackoci zoubky remene do kolecka

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 14:12   Citovat  

ja mam 5g civica a mel bych mít už obd1 tak snad v klidu akorad je tady popsany navod na 4 bod d16a6 tak nevim jake čidla mám sehnat abych tam mohl dát ty věci ze z6.. a takže jestli dobrě chapu ty rozvody,tak to mam nastavit na -1 na origo d16z6 remenici.to je že si to nastavím na 7 hod a pak si zaaretuju spodek a vrch pootocim o zub ve semeru hod rucicek?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 14:27   Citovat  

a když seženu remenici d16y8 tak taky na 7 hodin to mam nastavit? a nevis kde bych mohl stahnout manual na d16z6?a jak ti to jede?klepne to esinu? Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 14:46   Citovat  

mas sice 5g, ale pokud tam mas d15b2tak je to jeste porad stara OBD0, bohuzel.

s tema rozvodama, jojo, jak rikas. pokud bude mit kolecko z6 tak zub zpet proti hodinam. a kdyz budes mit y8 tak teoreticky taky nastavujes na spodni rysku a tam uz by to melo pak sedet, ale ted si to nevybavim musel bych pohledat v manualu

k cidlum: pokud budes mit ecu p28 tak cidlo uz asi nebudes potrebovat zadne, mas na mysli asi PA senzor, ale ten uz by obd1 ecu mely mit v sobe...

Az to budes mit spravne naladene a nastavene tak esi nebude problem kouř

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 15:00   Citovat  

takže asi mám začat shánět kabeláž s z6, že? a ty tam maš s čeho rozvodak? a na co si mam davat bacha? a remen tam mam dat s z6?a ecu sis ladil ty?a tesneni pod hlavu? mas nejake doporuceni? Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 15:10   Citovat  

Davošek napsal:
takže asi mám začat shánět kabeláž s z6, že? a ty tam maš s čeho rozvodak? a na co si mam davat bacha? a remen tam mam dat s z6?a ecu sis ladil ty?a tesneni pod hlavu? mas nejake doporuceni? Úsměv

kabelaz sezen z jakekoliv OBD1, a pak ty konektory prepajis. Me se prvne pajet nechtelo, tak sem pouzil redukci OBD0 -> OBD1 . Ted je na prodej, ale potrebovala by kontrolu, popr. nejakou udrzbu, mozna tam bude nekde studeny spoj. Kdybys mel zajem muzem si o tom pokecat pres SZ.
Proc se porad ptas dokola na ty same veci Velmi šťastný Vsichni co delali swap tak maji rozvodak se 104mi zuby ze Z6. I ja. Prej jde pouzit i se 103mi zuby, ale je to tak tak.
Bacha? Hlavne at delas vsechno peclive. od pajeni dratu, jejich vedeni, nebo u mechanickych veci at mas vsechno ciste a dotahnute na sparvny moment atd atd. Delal uz si nekdy neco takoveho? Bude ti s tim nekdo pomahat? Doufam ze tu hlavu jen nesundas z jednoho motoru a nenasadis na ten svuj...
ECU mi neladil nikdo, mam porad seriovou P28. Nejak sem jeste nemel potrebu do ni hrabat, s upravama sem jeste ani poradne nezacal...
Tesneni pod hlavu nejlepe origo honda, stoji ale kolem 2tis. Kdyz chces usetrit tak urcite nejaky celokov na D16Z6. Kdyby si koupil na d15b2 tak sice taky bude pasovat ale je z klingeritu a nevydrzi tolik co kovove. Znacka treba ajusa. Vicemene kdyz nekupujes origo od hondy tak je to vystrel do tmy, bud se trefis a vydrzi nebo odejde po par km...Ja na te ajuse jezdim uz vic nez rok a auto dostavalo zahul uz od prvniho startu s nim Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 15:16   Citovat  

ted se divam ze nemam na aute ajusu ale elring, ta ajusa se spatne shani. takze elring drzi OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 15:40   Citovat  

ja nevim,ja budu asi stejne potřebovat kabelaž z6 protože nemam konektor treba k vtec ventilu, vyhřívane lambdě atd.. kdyžtak mě napiš sz co bys za tu redukci chtel a popřemyšlím.. a nějake takovéto parování dvou rozdílnych typu motoru jsem nedělal, jinak bych se tu neptal.. Úsměv doma si udělam rozvody,spojku takove věci.. hlavu mě kdysi dělal kámoš,takže mě s tím určitě pomože.. a hlavu nechám určitě srovnat a necham udělat ventily a vyměni se tam gufera dříku..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.11.2009 , 15:44   Citovat  

Davošek napsal:
ja nevim,ja budu asi stejne potřebovat kabelaž z6 protože nemam konektor treba k vtec ventilu, vyhřívane lambdě atd.. kdyžtak mě napiš sz co bys za tu redukci chtel a popřemyšlím.. a nějake takovéto parování dvou rozdílnych typu motoru jsem nedělal, jinak bych se tu neptal.. Úsměv doma si udělam rozvody,spojku takove věci.. hlavu mě kdysi dělal kámoš,takže mě s tím určitě pomože.. a hlavu nechám určitě srovnat a necham udělat ventily a vyměni se tam gufera dříku..
jeste je potreba si uvedomit ze hlavni svazek - interierova kabelaz - proste ta co vede do ECU je jedna velka kabelaz a pak je zvlast kabelaz v motorovym prostoru...

0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 13:01   Citovat  

Borci taky sem dělal předělávku z OBD0 na OBD1 a jak říká fastcivic tak je daleko lepší si sehnat přechodku než se pitvat ze dvěma svazkama...sám sem to teda nezkoušel ale je to clkem na po wc Ale jestli se stím chceš drbat...A když už to máš takhle tak bych prvně udělal jen swap na MPFi skusil to jestli to jede a až pak bych tam skoušel dávat hlavu.....aby jsi věděl aspoň zhruba kde máš chybu když ti to nepojede...A máš pinování od ECU?to budeš potřebovat jestli budeš chtít tak ti je pošlu. Úsměv A ještě mám takovej dotaz kde jsi prosímtě sehnal ten motor a za jakou cenu??a nevíš ještě o nějakým?? Se stydím Protože já nemůžužádnej sehnat Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Swap D15B2,D15B7 na D15BVTi(130HP)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina