Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Diesel a nizke otacky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:06   Citovat  

Predem dulezita vec pro rypaly: ano, Honda uz 7 let pouziva svoje vlastni turbodieselove motory, takze kdo ma nutkani psat neco o kamnech, at se zdrzi komentaru, diky.

Zaznelo to tu nekde, ze udajne predevsim turbodieselovym motorum nizke otacky skodi. Konkretne Rom zminil vytahani rozvodoveho retezu (v tomhle pripade) a zaneseni EGR ventilu karbonem, nekde jsem jeste cetl zminku o teoretickem zaneseni lopatek turba sazemi.
Ponoril jsem se do vyhledavani na netu a naopak jsem se dovedel, ze pri ne tak castem "podtaceni" motoru a s lehkou nohou na plynu si zase motor bere jenom tolik pohonnych hmot (nafty) co dokaze +- beze zbytku spalit a ze opatrnou obcasnou jizdou pod sepnuti turba je efekt prakticky jenom pozitivni, ve smyslu priznivejsi spotreby. Navic kdyz clovek stejne auto vetra daleko casteji Velmi šťastný
Vi o tom nekdo vic? Ne, ze bych vubec jezdil takhle nejak casto, ale zajima me to.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:18   Citovat  

sk forum napsal:
diesel od hondy je vyborny, ale je tu ale....neviem ako je to presne u noveho accorda, u starsich accordov a civicov s tymto motorom byvali problemy s neposlusnou spojkou (zvykla preklzovat) a dalsi vacsí problem sa vola dvojhmotovy zotrvacnik. Na jednej strane zlepsuje kulturu chodu, nakolko neprenasa vybracie do riadiacej paky atd, ale pri podtaceni motora je nachylny na porucanie sa do vacnych lovist. Nie je to lacna zalezitost.

Mozna bych se bal spis tohoto? Nevim, nerozumim tomu - treba o tom nekdo neco napise.

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:21   Citovat  

zaneseni EGR ventilu karbonem predejdes treba zaslepenim EGR ventilu Úsměv

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:25   Citovat  

u nafty bych se nebál nizkých otáček, je na to stavěna. a když by si měl zanešený EGR ventil tak přeci neni problem ho vyčistit ale myslim si že u nových aut to nehrozí, maj to asi vymyšlený. když už u nafty používaj čištění katalyzátorů(projde nim el. proud a je čisto).

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:28  Naposledy upravil hopit dne 23.11.2009 , 12:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

nevytáčení údajně způsobuje zanesení a následné zadření variabilních lopatek které zvyšují rychlost proudění výfuku v turbu .

Odkaz

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:30   Citovat  

hopit napsal:
nevytáčení údajně způsobuje zanesení a následné zadření variabilních lopatek které zvyšují rychlost proudění výfuku v turbu .

ono i diesel do 2000 nejede to jde citit jak se motor trapi.ale jak sem psal EGR ventil zaslepit

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:32   Citovat  

U novějších nafťáku není jednoduché EGR jen tak zaslepit, to šlo bez problémů na starších TDI u VW.
Dvouhmotnostní setrvačník není až zase tak velký problém. Je to o správném zacházení...
Zanášením turba bylo zřejmě myšleno zanešení lopatek u turba s variabilní geometrií lopatek.
Na 2 posledně zmiňované platí asi zhruba toto: zbytečně nepodtáčet, využívat celého rozsahu výkonu motoru.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:39   Citovat  

kamol napsal:
ono i diesel do 2000 nejede to jde citit jak se motor trapi.ale jak sem psal EGR ventil zaslepit

co to? jels nekdy v ctdi? jakej je to "pocit", kdyz se ten motor trapi ? jestli je to to ze v 17stech na to dupnes, ozve se hvízd a zablika ti na pozdrav protiprokluz , tak prosim.... Tak to valím bulvy

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:48   Citovat  

Ad spojka
- pokud jedu se zarazenym rychl. stupnem a auto ovladam jenom plynem (a citlive!!!), tak prece spojka netrpi. Mel jsem na mysli treba to, ze zaradim sestku a jedu po dalnici, kde velmi plynule jedu podle provozu nejakych 80-140.

Ad variabilni nataceni lopatek turba
- podobne, pry ma nejvetsi vliv na jejich zaneseni necitlive pridavani plynu v nizkych otackach, kdy se smes nestaci dostatecne spalit. Netvrdim, ze bych jezdil s podtocenym motorem dlouho, to ani nejde. A jak je to s jejich "cistenim", kdyz nasledne motor provetram?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:51   Citovat  

Spojka z te citace nepatri k nizkym otackam, to si skrtni.

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 12:58   Citovat  

Dokazu si predstavit , ze to vadi tomu dvouhmotaku - koneckoncu se to pomerne casto zminuje u dieselu obecne.....v opravud nizkych otackach, za coz bych u ctdi povazoval neco pod 1400rpm, zrejme motor je uz mimo svuj " vyhlazeny" rotacni pohyb a dvouhmotak tak ma dost prace a pruzne elementy dostanou zabrat....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 13:00   Citovat  

Bully napsal:
Ad spojka
- pokud jedu se zarazenym rychl. stupnem a auto ovladam jenom plynem (a citlive!!!), tak prece spojka netrpi. Mel jsem na mysli treba to, ze zaradim sestku a jedu po dalnici, kde velmi plynule jedu podle provozu nejakych 80-140.

Ad variabilni nataceni lopatek turba
- podobne, pry ma nejvetsi vliv na jejich zaneseni necitlive pridavani plynu v nizkych otackach, kdy se smes nestaci dostatecne spalit. Netvrdim, ze bych jezdil s podtocenym motorem dlouho, to ani nejde. A jak je to s jejich "cistenim", kdyz nasledne motor provetram?

předpokládám že pokud jsou lopatky neustále ve velkém pohybu nemají saze možnost je ucpat Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 13:02   Citovat  

kandik napsal:
Dokazu si predstavit , ze to vadi tomu dvouhmotaku - koneckoncu se to pomerne casto zminuje u dieselu obecne.....v opravud nizkych otackach, za coz bych u ctdi povazoval neco pod 1400rpm, zrejme motor je uz mimo svuj " vyhlazeny" rotacni pohyb a dvouhmotak tak ma dost prace a pruzne elementy dostanou zabrat....

Jenomze to by musel trpet uz pri kazdem zrychlovani z volnobehu. Asi mu to 2x neprida, to je fakt, ale zase na to musi byt prece staveny. Podle me zalezi na praci s plynem (?).

Ctverak je teď offline  Ctverak
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 13:03   Citovat  

I když podtáčení diesulu při částečném zatížení má prokazatelně příznivý vliv na spotřebu, tak dnešní moderní diesly se postupem času majiteli "odvděčí" jinou závadou která je způsobená dlouhodobým podtáčením motoru.

Už tady byl zmíněný dvouhmotný servačník, který není levný a nejvíc trpí když otáčky motoru se nechají klesnout blízko volnoběžným otáčkám, také mu škodí podřazení za účelem brzdění motorem.
Vzhledem k tomu že Honda také používá pneumatické ovládání natáčení lopatek turba, tak zatuhnutí lopatek turba se může přihodit a většinou bývá způsobeno tím že se nevyužívá celé spektrum otáček a lopatky se tím pádem nepohybují v celém spektru regulace. Občas to prostě chce takříkajíc vyhnat saze z výfuku Velmi šťastný Nemám sice disel od Hondy, ale zatuhnutí lopatek turba mě také potkalo a bylo to způsobeno dlouhodobým ježděním po dálnicích na tempomat, kdy se otáčky víceméně nemění. V servise rozebrali a vyčistili turbo a bylo po problému. Pak mě bylo doporučeno častěji ten motor vytáčet a od té doby je klid.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 13:34   Citovat  

Ctverak:
diky, to mi potvrzuje, co si myslim. Nemam dlouhodobe zkusenosti s dieselem, tak proto tu shanim informace.
Pokud tedy nepouzivam tenhle rezim dlouhodobe, tak by to zvlast pri dosela castem pouzivanim temer celeho spektra otacek nemelo vadit, jestli to chapu dobre.

0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 13:41   Citovat  

Já se taky s dieselem vlastně učím jezdit Velmi šťastný

Většina problémů s dvouhmotným setrvačníkem mají lidi co jezdí na spotřebu, kdy řadí při 2000rpm a jsou šťastní jak jim krásně to TDI málo žere.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 13:52   Citovat  

kandik napsal:
co to? jels nekdy v ctdi? jakej je to "pocit", kdyz se ten motor trapi ? jestli je to to ze v 17stech na to dupnes, ozve se hvízd a zablika ti na pozdrav protiprokluz , tak prosim.... Tak to valím bulvy

nevim od hondy v dieslu sem nejel.jel sem od kamose ve fabii 1.9tdi 74kw po cipu.a proste to auto zatlacilo nejak od 1900 otacek pod tuto hranici proste takove line nemastne neslane.nejelo to.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 13:55   Citovat  

Ctverak napsal:
Já se taky s dieselem vlastně učím jezdit Velmi šťastný

Většina problémů s dvouhmotným setrvačníkem mají lidi co jezdí na spotřebu, kdy řadí při 2000rpm a jsou šťastní jak jim krásně to TDI málo žere.

To ja uz se pri tech km snad i naucil, jenom nemam prave osobni dlouholetou zkusenost, co to dela s motorem.
Jinak autem nejezdim kvuli radosti z nizke spotreby Velmi šťastný To bych si koupil VW Lupo Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 13:57   Citovat  

Bully napsal:
Ctverak:
diky, to mi potvrzuje, co si myslim. Nemam dlouhodobe zkusenosti s dieselem, tak proto tu shanim informace.
Pokud tedy nepouzivam tenhle rezim dlouhodobe, tak by to zvlast pri dosela castem pouzivanim temer celeho spektra otacek nemelo vadit, jestli to chapu dobre.

přesně tak , pokud se s autem nejezdí stále jako důchodce a prometají se pravidelně saze tak je vše OK Úsměv

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 14:12   Citovat  

kamol napsal:
nevim od hondy v dieslu sem nejel.jel sem od kamose ve fabii 1.9tdi 74kw po cipu.a proste to auto zatlacilo nejak od 1900 otacek pod tuto hranici proste takove line nemastne neslane.nejelo to.

Diesel 2,2i-CTDi od Honda ma prave uplne jiny charakter, je vylozene linearni. Sepnuti turba skoro nepoznas a na rozdil od koncernovych aut te sice nic nekopne proti operadlu sedacky, zato zatah trva od tech 1700/1800 az do +- 4600 celou dobu, neni to jenom kratkodoby psouk. To je taky duvod, proc za sebou nechava auta s papirove silnejsimi motory, ty maji casto vykon jenom v kratsi spicce. Staci se podivat na krivku vykonu nebo zrychleni, jak je plynula. O kultivovanosti projevu, jak zvukoveho, tak vibracich nemluve.
Ale ze je zbytecne dupat na plyn pod nejakych 2000 otacek je normalni, nema to vyznam (a navic to skodi, viz prispevky nahore).

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 14:20   Citovat  

Bully napsal:
Diesel 2,2i-CTDi od Honda ma prave uplne jiny charakter, je vylozene linearni. Sepnuti turba skoro nepoznas a na rozdil od koncernovych aut te sice nic nekopne proti operadlu sedacky, zato zatah trva od tech 1700/1800 az do +- 4600 celou dobu, neni to jenom kratkodoby psouk. To je taky duvod, proc za sebou nechava auta s papirove silnejsimi motory, ty maji casto vykon jenom v kratsi spicce. Staci se podivat na krivku vykonu nebo zrychleni, jak je plynula. O kultivovanosti projevu, jak zvukoveho, tak vibracich nemluve.
Ale ze je zbytecne dupat na plyn pod nejakych 2000 otacek je normalni, nema to vyznam (a navic to skodi, viz prispevky nahore).

jo tak to jo.to sem nevedel protoze sem nejel v hodne dieslu jenom u koncernu.a tam je to jak pises.proste i v tom slabem dieslu 74kw jak to zarve tak mas pocit ze to auto ma vykon buhvi jaky ale jenom chvilka a radis.verim ze honda bude mit urcite dobre diesly motory a taky si je kazdy chvali i recenze.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 14:24   Citovat  

jen tak mimo misu zase ne az tak ale zajima me ot jak je to tedy u benzinu s turbem a nizke otacky?

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 14:38   Citovat  

Bully: co se stane s motorem a turbem když budeš diesel stabilně "podtáčet" to přesně nevím, ale snad ti pomůže už trochu moje dlouhodobější zkušenost s Hondím dieselem: jedná se o Civica 7G 1.7 ctdi (motor převzatý od Isuzu) až teprve ty 2.2 i-ctdi jsou vlastní výroby. Kupoval jsem ho v 2007 jako 5ti letý auto, mělo najeto po leasingu 52tis km. Dneska má najeto 130t km tj. 80t km nájezd během 3 let. U těchto modelů se krátce po prodeji měnily turba na záruku i když byli dobrý - nějaký nařízení Hondy bo co, to mi potvrdila i původní majitelka. Za celou éru ježdění se s autem NIC nestalo. Naftu tankuju buď na shellce nebo OMV podle toho co je po ruce. Při tuhých mrazech jsem přidával do nafty aditiva proti zamrzání, vychází to zhruba 0,04 l na plnou nádrž (jednoduše 0,04 frťan Úsměv nevim jestli jsem tu litráž napsal správně). Spotřeba nafty se hýbe od nějakých 5,2 až max 7/100 km, ale to už chce fakt snahu aby to tolik žralo. Městskej nebo mimoměstskej provoz nemá na spotřebu moc velkej vliv, v řádech desetin litru na 100 km. S dieselem dodržuju pár doporučení: nevytáčet za studena ani na to za studena moc nehamtat, před vypnutím motoru nechat pár vteřin vrkat na volnoběh aby se ochladilo turbo - 10 vteřin stačí. Točit motor nad 3500 otáček už nemá moc smyslu, největší zátah je zhruba od 2000-3500 otáček. Než sepne turbo je to mrtvola Velmi šťastný když sepne je to dobrý - můžu přirovnat k C7G 1.6 VTEC - bez legrace, tu jsem měl taky.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 14:51   Citovat  

Bully napsal:
Sepnuti turba skoro nepoznas

area07 napsal:
Než sepne turbo je to mrtvola Velmi šťastný když sepne je to dobrý

Ono se to turbo da vypnout a zapnout? Ja myslel ze bezi porad.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 14:55   Citovat  

silenec napsal:
Ono se to turbo da vypnout a zapnout? Ja myslel ze bezi porad.

Než ti nafouká - lidově řečeno - jestli jezdíš nějakým turbo dieselem musíš to znát papa

Bully píše o motoru 2.2 i-ctdi a já moje poznatky o 1.7 ctdi - tam už ten turbokopanec není tolik znát, ale když přesedneš z benzínu stejně ti to trvá než si zvykneš.

gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 15:19   Citovat  

Jeste bych doplnil ze EGR lze takrka omezit pres PC.. Kdyz me kluci z DieselPower ladili motor na stage 2 trysky, tak jsem se byl projet, on sedel vedle me - napichnutej s laptopem a hned prvni co me oznamil bylo ze stahnul EGR takrka na nulu, ze to je knicemu (coz je taky pravda OK)

K te pauze "nez sepne turbo"...staci si nechat upravit mapu nekym kdo do toho vidi a opravdu to takrka zmizi.. ikdyz pravda ze koncim v 3800 otackach..to je proste udel turba je to dobrý

Dvouhmotak a lopatky jsou to jedine co se nizkejma otackama nici, ale jelikoz dvouhmotak ani lopatky nemam, tak me to moc netrapi Velmi šťastný Proto jsem udelal krok zpet a koupil tento motor (na doporuceni) Nema se tam co vytentovat pokud tomu clovek dava olej, rozvody a filtry tak jak ma (coz jsem zvyklej od Hondy)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 16:15   Citovat  

area07 napsal:
Než ti nafouká - lidově řečeno - jestli jezdíš nějakým turbo dieselem musíš to znát papa

Bully píše o motoru 2.2 i-ctdi a já moje poznatky o 1.7 ctdi - tam už ten turbokopanec není tolik znát, ale když přesedneš z benzínu stejně ti to trvá než si zvykneš.

tak přidám i svůj poznatek Úsměv když jsem přesednul z 2,2i-ctdi do 1,7 ctdi byl jsem trochu zděšen ,motor neví jestli má tahat nebo ne , zátah je nerovnoměrný a o kultivovanosti se nedá mluvit . Srovnávat oba motory nelze Honda 2,2 i-ctdi je úplně jiná třída je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 16:20   Citovat  

hopit napsal:
tak přidám i svůj poznatek Úsměv když jsem přesednul z 2,2i-ctdi do 1,7 ctdi byl jsem trochu zděšen ,motor neví jestli má tahat nebo ne , zátah je nerovnoměrný a o kultivovanosti se nedá mluvit . Srovnávat oba motory nelze Honda 2,2 i-ctdi je úplně jiná třída je to dobrý

JJ svatá pravda, holt ta 1.7 byla takovej pokusnej králík Úsměv ale slouží celkem zdatně.

0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 16:29   Citovat  

Co si budem vykládat, Hondí 2,2 měla svého času nejnižší kompresní poměr mezi diesely (snad 16:1), který je o dost menší jak u 1,7 což má na kulturu běhu zásadní vliv.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2009 , 16:45   Citovat  

Area:
Netusim jak u Isuzu, ale u Honda motoru 2.2i-CTDi tam tenhle turbokopanec prave schazi temer uplne. Oproti benzinu je pri tomhle linearnim zatahu rozdil snad jenom v prodleve plynu pri prudsim seslapnuti v nizsich otackach nez se turbo nadechne, jak pises. Tohle prave vede jednoho meho kamarada, vlastnika Octavie 1,9 TDI v nejslabsi verzi k tomu, ze to nejede, protoze ho to nehodi do operadla Velmi šťastný Ze tenhle prehistoricky motor od koncernu dokaze bohuzel jenom tuhle kratkou spicku uz nepochopil (ale ma skoro zazracnou spotrebu, to se zase musi nechat).
Ten motor ma prave ve spotrebe docela vykyvy, dokazu s nim jezdit jak za 6 l. opatrnou jizdou v ramci limitu, tak i pres 9 l. blizko maximalky po dalnici, tam ma vubec apetyt nejvetsi. Jenomze paradoxne treba na okreskach pri agresivnejsi jizde se spoustou predbihani zere k 7 litrum, ve meste kdyz je prujezdne jeste min.
Zasady jizdy s turbem obecne jsou snad vsem jasne, ale plati to stejne u vsech motoru vubec.

Gizmi:
Mam Acco Tourer, takze pro rodinu nebudu resit nejakou tu desetinu vteriny zpozdeni, kdyz seslapnu plyn Úsměv Zase ale s origo krivkou vykonu muzu plynule zrychlovat vazne k tem 4500 ot./min., motor nevadne. Nedelam to nijak casto, jako nijak casto nejedu s motorem pod nejakych 1500 otacek, a rozhodne uz ne nejak dlouhodobe. Takze to, ze by se melo na aute neco podelat mi snad nehrozi, vetram ho Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Diesel a nizke otacky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina