Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Toyota Yaris vs. Honda Jazz
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 22:45   Citovat  

Dobry vecer pratele hondari! Mel bych na vas prosbu a dotaz zaroven, nasi se rozhoduji o koupi noveho vozu, chteli prvne opla, ale toho jsem jim zavhrl, chteli diesla, ale z 90% jezdi mamka mesto a zbytek okrsky, takze by diesel dostaval zabrat. Tak zbyly na vyber dva vozy a to toyota yaris 1.3 a honda jazz 1.2, kterou jsem doporucil ja Úsměv, chtel bych aby byla doma dalsi honda, ikdyz yaris je super auto, sam jsem s nim asi 500km najel, ikdyz jen 1.0, ale opravdu bezvadne auto! Co se tyce spolehlivosti, tak by nemel byt problem, kamarad yarisa ma 3,5 roku a nikdy nic u jazzu to bude stejne, jelikoz ctu TÜV a tam pravidelne obsahuje uplne prvni mista, proste japonci no Úsměv.Tak se obracim na vas, ktery z techo z voz byste doporucli, ale z ciste objektivniho hlediska. O honde jazz nevim prakticky nic, jenze je vetsi nez se "zda" a je to velice prakticky a usprorny vuz. Vubec spotreba ve meste je pro nase zaklad a tak si myslim, ze by se jeden z techto vozu hodil! Pro yaris mluvi 6.stupnova prevodovka a 10ps navic a asi 20nm vice, v 0-100km to dela asi 1,5s, pro hondu prostor, variablita a i treba interier. 1.4 u jazz uz nepripada v uvahu, jelikoz je podstatne drazi. Cenovy strop je kolem 320.000kc! Dekuji vsem za nazory a rady. Tesim se na reakce Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 22:51   Citovat  

32tis. - takže Jazz 2g (ne ten nový,ale toho co má Gear). Dál můžeš zkusit sehnat na hc kontakt na Wella (spíš blbne s MX5,ale Jazze má taky).

Pokud jde o variabilitu prostoru u Jazze, tak nemá konkurenci!

Co jsem s ním jel - dálku (dálnice + okresky ve 4lidech),tak i když jsem se snažil Kingovi kazit spotřebu,tak jsem se přes 7l na 100km nedostal a to jsem ho nešetřil (130 po okresce atd...)... Na h. mrkni za kolik s ním jezdil JardaBar. Úsměv
   Návrat  
Filda je teď offline  Filda
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 23:30   Citovat  

Jaris nema zadnej kufr. KO
   Návrat  
Filda je teď offline  Filda
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 23:34   Citovat  

Tady nejaky srovnani odkaz
   Návrat  
Blur je teď offline  Blur
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 23:37   Citovat  

já sem taky pro jazze (fitta)

poznámka pod čáru: v japonsku jich jezdila strašná hromada je to dobrý
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 23:43   Citovat  

Shodou okolnosti si muj deda zanedlouho taky chce koupit nove auto do 300 tis.
Chtel so koupit jakehosi Renaulta,takze jsem zacal okamzite "vriskat" Tak to koukám! naštvanej naštvanej jak je to nespolehlve a ze by to mel pres tyden v servisu a jezdil jen o vikendu a bla bla bla pořádnej výtlem

Takze jsem se porozhledl po nejakych recenzich,nebo srovnavacich testech.

Timto bych doporucil me oblibene tudy odkaz
a v Odborne poradne je clanek ,,Jake nove auto do 320t" nebo tak nejak.

Urcite tam toho zajimaveho najdes vic.Treba testy spotreby atak.Kdy s tou 1.4 i-vtec jeli za 5.1l/100km atak OK

Anebo tam rovnou napis dotaz se svymi naroky atd. Lucy přátele
   Návrat  
Blur je teď offline  Blur
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.11.2009 , 23:56   Citovat  

Leke napsal:
Shodou okolnosti si muj deda zanedlouho taky chce koupit nove auto do 300 tis.
Chtel so koupit jakehosi Renaulta,takze jsem zacal okamzite "vriskat" Tak to koukám! naštvanej naštvanej jak je to nespolehlve a ze by to mel pres tyden v servisu a jezdil jen o vikendu a bla bla bla pořádnej výtlem

Takze jsem se porozhledl po nejakych recenzich,nebo srovnavacich testech.

Timto bych doporucil me oblibene tudy odkaz
a v Odborne poradne je clanek ,,Jake nove auto do 320t" nebo tak nejak.

Urcite tam toho zajimaveho najdes vic.Treba testy spotreby atak.Kdy s tou 1.4 i-vtec jeli za 5.1l/100km atak OK

Anebo tam rovnou napis dotaz se svymi naroky atd. Lucy přátele
pořádnej výtlem pořádnej výtlem kámoš tuhle taky přitáhnul rencka, ale u něj se nezmůžu už na nic jinýho než Tak to valím bulvy Tak to valím bulvy
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 6:27   Citovat  

jako kdyby byl jazz trosicku levnejsi a byla ta 1.4 za 320.000kc tak neni co resit, ale takhle furt vaha(ji) me Úsměv, renault taky vymyslely, ale to by me zklamalo, kazdopadne diky za ohlasy zatim!
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 8:31   Citovat  

vubec nevypada spatne fiat punto evo Se stydím pisou spotreba pod 6l vsechna motorizace.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 13:08   Citovat  

Joo,zapomnel jsem jeste dodat,ze se mimo Jazzika a Yarise nabizi napr. Mazda 2,Kia Ceed a Swift GLX.
Vsechno jsou to doposud pry spolehlive vozy.
Ceeda ma byvaly kolega automech,a je pry naprosto spokojeny.Uz nevim kolik ho stala,ale po koupi nasel par vad na laku dveri a cehosi-to mu bez problemu zdarma opravili.Je to 1.4 80kW Lucy s nizkou spotrebou.Takze tohohle auta bych se taky nebal...za zminku stoji i ,myslim,5ti leta zaruka na auto,nebo 7let na pohonne ustroji.Jestli je to i omezene km najezdem nevim.

Swift nevim.
O Mazde taky moc nevim pořádnej výtlem jen co jsem ji videl nedavno na parkaci,tak se mi zdala priserne malinkata oproti mojemu C7g Se stydím HaHaaa

Ja osobne bych se asi,pokud pominu mou lasku k Honda ,rozhodl pro Jazze.
Jak pro jeho dlouhodobe provozni naklady,tak hlavne pro konstrukterske vyuziti prostoru.
Mel jsem moznost si ho dukladne prohlednout na autosalonu a ta varialibita zadnich sedacek a celkove kufru je az neskutecna Tak to koukám! ...co bych za to dal.
Vpredu sedacky,jednoduse super...to bocni vedeni,anatomie k zadum,polstrovani a v neposledni rade design je od konkurence dle meho docela vzdaleny :chichi: .
Ale co jsem chtel hlavne zminit jsou ulozne prostory v palubce....to je fakt mazec! (Sam vim jak je to otravne,kdyz bych tam potreboval nacpat tolik veci a skoro nic se mi tam nevejde-C7g ma prihradku fakt malou. Treba do te sve bych nacpal mozna tak malou kocku.Do C8g se vejde uz prumerny pes.A do palubky Jazze nacpes kocky 2 a nekolik mysi navrch pořádnej výtlem )
A taky konecne poradny volant Velmi šťastný

Sice je Jazz docela drahy,ale za poradnou kvalitu si clovek musi zaplatit...az casem zjisti,ze se to nakonec vyplaci (nez treba za renolta...jehoz opravy po 5letech vyjdou na 1mega+ Velmi šťastný )
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 16:49   Citovat  

Tak máti má yarise, vše bylo v poho až do dne, kdy začlo týct u poloosy gufero (pozn. je to ten nový a najeto 13000 km, motor 1,3). Šlo to v záruce do servisu a druhý den to bylo spravené, jenže při cestě domů auto strašně smrdělo. Tak s tím jedzila dál, že to bude v poho, když po týdnu to smrdělo ještě hůř a byl to poslední den záruky, tak táta volal do servisu. tam mu řekli, že nemjí čas, ať přijede za 3 dny (tedy už po záruce), no hold počítal stím, když je závada nahlášena v záruce, že se to na ní bude logicky vztahovat. Hold omyl, v servisu diagnostikovali únik oleje na spojku (proto ten smard) a oprava vyčíslena na 25 tis Kč a že si to má všechno zaplatit, že to je po záruce (je velice zajímavé, když to šlo do servisu, tak to nesmrdělo a pak to smrdělo hned před servisem, když si auto přebíral, dle mého nalily moc oleje do převodovky). Tak to asi měsíc řešil s TOYOTA czech motor v Praze. Po měsíci urugování a stáleho telefonování (jelikož se s ním nikdo nechtěl bavit) mu toyota posala vyrozumění, že mu zaplatí 4 tis z opravy. Směšná částka z 25 tisíc a na to, že závada byla hlášena ještě v záruce a do servisu se to dostalo 3 dny po záruce, jenom kvůli servisu, že neměl čas. Teď už to skoro půl měsíce řešej právníci. Takže TOYOTU už nikdy, jednání řeznickýho psa a zákazník je u nich hold na posledním místě. A u nového auta, které má najeto pouhých 13 000 km jenom ženskou, jenom po městě a nikdy v zimě, tak je to docela síla. Takže tohle ať vaši zváží při koupi yarise, jestli pak přežijou, když nebudou moct 2 měsíce jezdit a jenom budou muset telefonovat s toyotou a hádat se s nima. Mě teď jen štve, že do toho yarise jsem ho uvrtal já. Teď si chce táta pro sebe kupovat nový auto, tak ho tlačím už jenom a jenom do Honda CR-V 3G.
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 17:06   Citovat  

a procpa ne polo? ty novy sou peknoucky, levny a s kvalitou tam problem nebude nebo?

hlavne ne toho rencka Velmi šťastný mame doma thalii, boze to snad ne
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 18:39   Citovat  

Z vlastni zkusenosti muzu s klidnym svedomim rict, ze Yaris je totalne bezporuchove pohodove auto. Mam kolem sebe 4 - ruznych generaci(i 10 let stare) a naprosto bez problemu. Za me palec nahoru. Ale jinak nemuzu s Jazzem srovnat, nikdy jsem v tom nesedel.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 20:14   Citovat  

Jsem se trochu poohlidl po trhu a to nove polo nebo corsa nebo i ten swift tak nevypadaji vubec zle, je to tezke! Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 22:10   Citovat  

Napis dotaz na tipcars.cz ! Mrk přátele
   Návrat  
hermes je teď offline  hermes
PříspěvekZaslal: 26.11.2009 , 22:42   Citovat  

david.hammer napsal:
Jsem se trochu poohlidl po trhu a to nove polo nebo corsa nebo i ten swift tak nevypadaji vubec zle, je to tezke! Velmi šťastný

tak tak tech aut v te cene je celkem dost na vyber a je z ceho vybirat.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
barel je teď offline  barel
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 0:24   Citovat  

rotker napsal:
...že závada byla hlášena ještě v záruce a do servisu se to dostalo 3 dny po záruce, jenom kvůli servisu, že neměl čas.

Tak neřekl bych že je to vina přímo Toyoty ... tohle by se ti stalo asi úplně všude ... Se stydím

Kdosi tu psal o Ceedovi ... hmm ač Honďák tak se mi mooc líbil ... snad jen tam chybí pořádné motory ale pro mámu by stačily ..

Víš, píšeš že je to pro mámu ... tak rozhodování je jednoduchý .... Mámo, a který auto se ti vlastně líbí ? Velmi šťastný
Ale hlavně ať se máme pořádně projede v každým autě, a zajede si zaparkovat domů, do marketu, na poštu, prostě všude tam kde normálně jezdí ...
ale ať vybereš Yarisa nebo Jazz určitě to budou obě dobrý volby .. Úsměv

Renault tu taky kdosi zmínil, NEBRAT ani za nic ...... šílený servisy (čestná vyjímka potvrzuje pravidlo ..) to samý Peugeot ... nevím jak to dělají ale vše co jde se na těhle autech začne s.át po skončení záruky ... tyhle značky žijou ne z prodeje - ale výhradně ze servisu = z tebe
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 1:07   Citovat  

Já myslím, že sis odpověděl sám už v začátku -> yaris malé brm brm, spotřeba, pojistka bla bla bla, Jazz -> nechutně velké auto ve své třídě. Mám pocit, že Jazz má vyšší posez, než Yaris a tím pádem pro starší lidi mnohem lepší (nemusí se tak namáhat při vystupování a nastupování).

Hlavně nevím, co tu řešíš. Bafni rodinu za ruku, zajeď te do Hondy, posaďte se ... možná zkušebku ... Toyota to samé ... výsledek si rozhodnou sami. Na motor ti prdí z vysoka bych řekl muhehe
   Návrat  
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 9:19   Citovat  

Mrkni na Jazze. Vím že jsi říkal strop 320 tis. ,ale když si 19 připlatí maj v Ascot MB vteca Mrk

Jazz

Swift - fajn
Mazda 2 - super
Ceed - pryč od něj, kvalitativně je na tom zhruba stejně jako všechny ostatní Kii, to už je lepší ten renault
Yaris - můj vítěz. Moto 1,33 se stop and go a mají perfektní akční nabídky
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 10:48   Citovat  

No nasim se prave vice libi ten yaris, jenze jazz je o dost vetsi, tak jim to musim rozmluvit, aby byla doma honda, motor je fakt, ze moc neresi, ale zase nechcou uplne linou mrchu, ale ta 1.2 by mohla stacit, tech 90ps bude rozumnych, navic hadejte, co maji ted?? Chevrolet spark Velmi šťastný! Takze to i tak skok bude obrovskej, protoze mandelinka 0.8 objem ale opravdu nejede Velmi šťastný.

P.S jazz jak 1.2 tak 1.4 jsou i-vtec nebo??
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 10:58   Citovat  

1.2 je u Jazze o hodně žravější, než ta 1.4 a to hlavně proto, že to není i-Vtec, takže fakt bych to nějak poladil na tu 1.4 ... nějaké "lehoučce" ojeté by nechtěli ? Podle mě kupovat nové auto je sebevražda ... vyjedes s tím přes práh autosalonu a už to má cenu o 50k nižší to snad ne
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 11:12   Citovat  

Daver napsal:
1.2 je u Jazze o hodně žravější, než ta 1.4 a to hlavně proto, že to není i-Vtec, takže fakt bych to nějak poladil na tu 1.4 ... nějaké "lehoučce" ojeté by nechtěli ? Podle mě kupovat nové auto je sebevražda ... vyjedes s tím přes práh autosalonu a už to má cenu o 50k nižší to snad ne

Stačí když podepíšeš smlouvu - ani vyjet nemusíš... Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 12:31   Citovat  

No ja jim to prave navrhuju, bud nejakou predvadecku nebo lehce ojete, do 10.000km, o velke ztrate u noveho vozu samozrejmne vim, jenze nechcou treba, aby auto melo najeto uz 50.000km a majitel s nim predtim zachazel vsemoznym stylem. Ja sam, pokud bych se ohlizel po necem novejsim, tak bych volil auto prave do 50.000km, 2 roky strare, podle me idealni pomer cena/stari!
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 12:45   Citovat  

Přesně, zeptal bych se Roma, esi o něčem neví z Němec ... tam se k tomu uměj chovat a ceny jsou lepčejší je to dobrý
   Návrat  
brandon je teď offline  brandon
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 12:59   Citovat  

david.hammer napsal:
No ja jim to prave navrhuju, bud nejakou predvadecku nebo lehce ojete, do 10.000km, o velke ztrate u noveho vozu samozrejmne vim, jenze nechcou treba, aby auto melo najeto uz 50.000km a majitel s nim predtim zachazel vsemoznym stylem. Ja sam, pokud bych se ohlizel po necem novejsim, tak bych volil auto prave do 50.000km, 2 roky strare, podle me idealni pomer cena/stari!

taky si myslim ze bude lepsi sehnat neco lehce jeteho.nove auto je urcite super ale ta investice kdyz uz pri vyjezdu ze salonu klesne dolu Smutný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 13:32   Citovat  

Tak jak rikam, rodice bud uplne nove nebo do tech 10.000km, budou to resit v lednu, tak bych Roma zkusil, ale jak je to pak se zarukou??
   Návrat  
lulin je teď offline  lulin
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 13:52   Citovat  

já osobně bych ještě pořešil i30 je za nějakých 230tis se slušnou výbavou
   Návrat  
brandon je teď offline  brandon
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 13:57   Citovat  

lulin napsal:
já osobně bych ještě pořešil i30 je za nějakých 230tis se slušnou výbavou

tak i30 a obecne hyundaie bych si nekoupil nic pote co mi kolega rikal jak se pracuje v automobilce.to co mi rikal co a jak se dela je pekna prasarna.nechci to tady nejak rozepisovat verejne.
   Návrat  
lulin je teď offline  lulin
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 14:13   Citovat  

brandon napsal:
tak i30 a obecne hyundaie bych si nekoupil nic pote co mi kolega rikal jak se pracuje v automobilce.to co mi rikal co a jak se dela je pekna prasarna.nechci to tady nejak rozepisovat verejne.

na kiu ceed a hyndai i10, i30 mi nešahej meetallll jezdil sem a par lidí kolem mě to má...naprostá spokojenost, absolutně bez problémů...Korea jde nahoru pánové kouř
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.11.2009 , 14:33   Citovat  

Kamarad prave taky poridil do firmy i30, potrebovali mensi vuz na kratsi trasy a jsou zatim moc spokojeni, maji ho jeste na plyn, takze nezere vubec nic Velmi šťastný!
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Toyota Yaris vs. Honda Jazz
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina