Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord obcas chcipa...pomoc prosim :'(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
fuck3rkkt je teď offline  fuck3rkkt
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 11:45  Naposledy upravil fuck3rkkt dne 2.12.2009 , 7:24, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Zdravim, mam dotaz..obcas se mi stane ze nastartuju ani se nestacim rozjet a najednou to samo chcipne...stava se to fakt nahodne....at teplej nebo studenej motor...vetsinou se mi to stava hned po nastartovani:(zatim se mi nestalo ze bych stal na krizovatce a chciplo to...kdyz mi to chcipne tak vzdycky chvilinku pockam a zase to jde v pohode..za normalniho stavu mi to drzi otacky 900...nevite nekdo co by to mohlo zpusobovat\???Mam accord coupe 98 2.0 VTEC (F20b5)...Díky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Choze.S je teď offline  Choze.S
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2009 , 11:57   Citovat  

A když ti to zdechne, funguje přístrojovka? Jestli ne tak by to mohla být spínací skříňka. Měl jsem podobný problem.

Tady je super pomůcka:odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 21:18   Citovat  

Pristrojovka funguje normalne kontrolky sviti....vzdycky tak trikrat zkusim nastartovat tak to jeste chcipne a pak to naskoci jakoby nic...nekde jsem cetl ze by to mohla delat vaha vzduchu....ale presne nevim co to je, jak to funguje a kolik stoji novy????co by se stalo kdybych ji treba odpojil?????mate s tim nekdo zkusenosti???? diky

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 21:43   Citovat  

hondy nemaji vahu vzduchu.

Vamp je teď offline  Vamp
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2009 , 21:55   Citovat  

to neni tak docela pravda pokud nemyslíš pouze benzínové motory diesly od hondy vahu vzduchu maji :hehe:

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 7:21   Citovat  

aha tak diesela to ja nemam...jeste nekdo mi rikal ze by to mohlo bejt svickama, nebo skrtici klapkou???????nejhorsi je ze mi to dela jen kdyz je zahratej motor.... Bueee takze se stava casto na benzinkach:( vzdycky natankuju pak chci odjet a na trikrat tam startuju:((

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 15:59   Citovat  

fuck3rkkt napsal:
aha tak diesela to ja nemam...jeste nekdo mi rikal ze by to mohlo bejt svickama, nebo skrtici klapkou???????nejhorsi je ze mi to dela jen kdyz je zahratej motor.... Bueee takze se stava casto na benzinkach:( vzdycky natankuju pak chci odjet a na trikrat tam startuju:((

Na začátku jsi psal, že ti to dělá i při studeném motoru ...

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 16:08   Citovat  

Jde nastartovat,ale "nereaguje" na plyn a chcícpne a pak nechce několik pokusů naskočit nebo naskočí pokaždý a chcípne?

První variantu,kdy byl problém nastartovat mi na C4g dělalo hlavní relé...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 18:16   Citovat  

jaj tak pardon....tak i se studenym...jsem se nechal unest protoze se mi to vcera stalo 2x se zahratym........me se stava spis ten druhej pripad...otocim klickem nabehne nakejch 1000 otacek a pomalu klesa a na plyn nereaguje....dalsi pokus uz nabehne treba jen na 500 trosku zabubla a zase chcipne....pak jeste treba jednou nebo dvakrat a pak normalne naskoci....jako kdyby se to dusilo nebo nevim....Smutný((nemohlo by to delat nejaky cidlo na vzduch nebo ja nevim moc se v tomhle nevyznam:((

Vamp je teď offline  Vamp
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2009 , 22:54   Citovat  

Taky jsem měl ten sám problém a bylo to relé jak píše Helborn OK

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2009 , 0:23   Citovat  

To vypadá na to relé.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2009 , 9:21   Citovat  

Když jsem měl já špatné relé tak se to chovalo jinak.
Ale povaha té závady relé je taková, že to může dělat i takovou neplechu. Takže bych to rozhodně zkusil propájet. Je to oprava zadarmo.
Spínačkou by to bylo v případě, že by to na volnoběh chcíplo najednou. Jestli postupně klesají otáčky, tak to spínačkou nebude.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2009 , 9:29   Citovat  

to má ještě rozdělovač, nebo ne ???

k.twenty je teď offline  k.twenty
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2009 , 22:14   Citovat  

to same mi delal muj accord sice 93 ale to same a bylo to vadnym rozdelovacem..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2009 , 9:54   Citovat  

fuck3rkkt napsal:
jaj tak pardon....tak i se studenym...jsem se nechal unest protoze se mi to vcera stalo 2x se zahratym........me se stava spis ten druhej pripad...otocim klickem nabehne nakejch 1000 otacek a pomalu klesa a na plyn nereaguje....dalsi pokus uz nabehne treba jen na 500 trosku zabubla a zase chcipne....pak jeste treba jednou nebo dvakrat a pak normalne naskoci....jako kdyby se to dusilo nebo nevim....Smutný((nemohlo by to delat nejaky cidlo na vzduch nebo ja nevim moc se v tomhle nevyznam:((

No to je težké ... měl by sis stáhnout servisní manuál, ale jak jsem se díval, tak pro tenhle motor ho nějak nevidím. Nevím, jestli F20B5 je to samé jako F20B3 akorát pro jiný trh ?

... mimochodem F20B3 ještě má jakýsi rozdělovač, ale asi už ne ten klasický (ale má to TDC/CKP/CYP čidla a modul zapalování).

F20B3.GIF

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
F20B3.GIF, 67.59 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2009 , 13:38   Citovat  

Nejakej rozdelovac tam je....ale ja se v tomlhe moc nevyznam taze ti vic nereknu Se stydím ....ale koukam ze s tim asi nic sam nezmuzu, budu muset spis do servisu..... Smutný to F20B5 je to americky coupe z ohia...nebo jste nekdo sikovnej z Plzně??? Se stydím

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2009 , 15:28   Citovat  

fuck3rkkt napsal:
Nejakej rozdelovac tam je....ale ja se v tomlhe moc nevyznam taze ti vic nereknu Se stydím ....ale koukam ze s tim asi nic sam nezmuzu, budu muset spis do servisu..... Smutný to F20B5 je to americky coupe z ohia...nebo jste nekdo sikovnej z Plzně??? Se stydím

Ale co bys nezmohl, jenom to prostě nejde tak, že ti takhle na dálku někdo udělá diagnostiku. Pokud to chceš zvládnout bez servisu, tak v první řadě je potřeba sehnat servisní manuál a pak postupně podle něj otestovat jedntlivé okruhy.
Případně to ukázat někomu zkušenějšímu - ono totiž není chcípání jako chcípání, to se prostě musí vidět.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2010 , 13:59   Citovat  

tak chcipani asi vyreseno koupil jsem nove svicky....a pak jsem si nahodne vsiml ze mi tam chybi asi 10cm podtlakove hadicky k egr ventilu....naka kuna mi ho musela prekousat...bylo to tak nenapadne ze jsem si toho predtim vubec nevsiml Velmi šťastný ...tak jeste vymenim pro jistotu palivovej filtr a snad to bude ok...nahodou nekdo nevite kde je paliv. filtr u accorda coupe ??? VTEC

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2010 , 14:32   Citovat  

fuck3rkkt napsal:
...nahodou nekdo nevite kde je paliv. filtr u accorda coupe ??? VTEC

pri zadnej naprave, pod nadrzou, treba ist na zdvihak... pokial 2.0 palivak nema inde ako 3.0, co nepredpokladam

BOBik je teď offline  BOBik
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2010 , 18:39  Naposledy upravil BOBik dne 3.2.2010 , 19:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Cuate vsici stava, no popisu to: nastartuju (chytne hned v pohode), po nastartovani cca po 1 - 2 sekunde zacnou padat otacky a i kdyz pridavam plyn tak to chcipne dalsi nastartovani je uz v bezproblemu. Nestava se to vzdy ale dost casto a zatim se to stalo jen pri studenym motoru, dostal sem tip na: vaha vzduchu, egr okruh, lambda nemel s tim uz nekdo problem z Plzenska? nebo primo z Plzne xD, ze by mi poradil s tim vypipavanim chyb v tom 13xx strankovym manualu neco najit de desivej běs Velmi šťastný

Accord 1994, 2.0L, 94kW, CC7

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2010 , 19:07   Citovat  

BOBik napsal:
Cuate vsici stava, no popisu to: nastartuju (chytne hned v ohode), po nastartovani cca po 1 - 2 sekunde zacnou padat otacky a i kdyz pridavam plyn tak to chcipne dalsi nastartovani je uz v bezproblemu. Nestava se to vzdy ale dost casto a zatim se to stalo jen pri studenym motoru, dostal sem tip na: vaha vzduchu, egr okruh, lambda nemel s tim uz nekdo problem z Plzenska? nebo primo z Plzne xD, ze by mi poradil s tim vypipavanim chyb v tom 13xx strankovym manualu neco najit de desivej běs Velmi šťastný

Accord 1994, 2.0L, 94kW, CC7

BOBíku, tvůj Accord nemá váhu vzduchu ...
zavolej klukům do Střížovic (PJ) 603575125, odvolej se na mne (Romana) a oni ti na 100% pomohou OK

když tak mám jednoho na ND přátele

0
PříspěvekZaslal: 8.2.2010 , 18:08   Citovat  

Takze problem asi vyresen. Problem: nesvitila diagnosticka kontrolka, zkusili sme vyblikat ale nic kontolka nesla. Sundali sme budiky a ejhle nebyla tam zarovka na diagnostiku. Tak sme ji tam dali a otocily klickem a kontrolka problikla sprave, nastaruju a lup a chyba xD vyblikanej rozdelovac tak sem ho vymenili za jinej a zkusily a v poho kontrolka nic nerikala. Pak sme si vsimly ze problem nebyl v rozdelovaci ale v tom ze 1 kontakt z konektoru rozdelovace vy polovypadlej a to byl asi tan problem protoze kdyz sme to dali dohromady tak chyba i s mym povodnim rozdelovacem uz nic nehlasila. Tak sem stastnej odjizdel ujel sem 50m lup xD a sviti mi kontrolka Velmi šťastný tad je to ale pro zmenu EGR okruh tak tam za tydne jedu zas. Takze pozor ne vzdy je porucha vazna i podelanej konektor musite zkontrolovat. Jo a nesmim opomenout ze mi to opravil sikovnej opravar ze Strizovic.

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2010 , 18:13   Citovat  

Nj, to bylo kupovaný někde v autobazaru, ne? Opravíme závadu = odpojíme kontrolu...
Já takhle dodával 6 LED diod do budíků na BMW E46 Velmi šťastný Pak to ale pro změnu svítilo pořád Smutný

kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2010 , 19:43   Citovat  

BOBik napsal:
Takze problem asi vyresen. Problem: nesvitila diagnosticka kontrolka, zkusili sme vyblikat ale nic kontolka nesla. Sundali sme budiky a ejhle nebyla tam zarovka na diagnostiku. Tak sme ji tam dali a otocily klickem a kontrolka problikla sprave, nastaruju a lup a chyba xD vyblikanej rozdelovac tak sem ho vymenili za jinej a zkusily a v poho kontrolka nic nerikala. Pak sme si vsimly ze problem nebyl v rozdelovaci ale v tom ze 1 kontakt z konektoru rozdelovace vy polovypadlej a to byl asi tan problem protoze kdyz sme to dali dohromady tak chyba i s mym povodnim rozdelovacem uz nic nehlasila. Tak sem stastnej odjizdel ujel sem 50m lup xD a sviti mi kontrolka Velmi šťastný tad je to ale pro zmenu EGR okruh tak tam za tydne jedu zas. Takze pozor ne vzdy je porucha vazna i podelanej konektor musite zkontrolovat. Jo a nesmim opomenout ze mi to opravil sikovnej opravar ze Strizovic.

tak ten egr ventil rovnou zaslep a máš pokoj. Beztak to ekologii moc nepřidá,když to o to více zbaští paliva. Já to zaslepoval na svém accordu 99 je to práce na pár minut. Na emisích nikdo nic nepozná,neboť egr ventil není při měření v činnosti,proč tomu tak je-to už si nepamatuju. Ale na spřáteleném vebu o hondách je i popis,teda jestli už není i tady.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2010 , 20:53   Citovat  

kaccerr napsal:
tak ten egr ventil rovnou zaslep a máš pokoj. Beztak to ekologii moc nepřidá,když to o to více zbaští paliva. Já to zaslepoval na svém accordu 99 je to práce na pár minut. Na emisích nikdo nic nepozná,neboť egr ventil není při měření v činnosti,proč tomu tak je-to už si nepamatuju. Ale na spřáteleném vebu o hondách je i popis,teda jestli už není i tady.

Takze ten EGR tam je jenom k tomu aby to bylo vic cistsi ten vzduch z vyfuku? Kamos rikal ze to ma delat to ze to spaluje nedopaleny palivo a zvysuje se tak vykon motoru tak nevim

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2010 , 20:58   Citovat  

Zaslepit EGR ventil sice můžeš, ale od chyby ti to nepomůže.
Buď je zatuhlý přímo ten EGR ventil, nebo ovládací cívka. Obojí lze vyčistit/rozhýbat.
ECU přímo řídí otevírání EGRka přes tu cívku a zpětnou vazbou si měří jestli se tak stalo, jak chtěla.

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2010 , 21:02   Citovat  

kaccerr napsal:
Beztak to ekologii moc nepřidá,když to o to více zbaští paliva.

Pokud vim tak s egr by mela byt spotreba nizsi nez bez egr..

0
PříspěvekZaslal: 8.2.2010 , 21:25   Citovat  

Riccardo napsal:
Zaslepit EGR ventil sice můžeš, ale od chyby ti to nepomůže.
Buď je zatuhlý přímo ten EGR ventil, nebo ovládací cívka. Obojí lze vyčistit/rozhýbat.
ECU přímo řídí otevírání EGRka přes tu cívku a zpětnou vazbou si měří jestli se tak stalo, jak chtěla.

a cim ho vycistit ten ventil? hadr a treba jar? a pak treba necim namaznout?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 9:50   Citovat  

BOBik napsal:
a cim ho vycistit ten ventil? hadr a treba jar? a pak treba necim namaznout?

Na to je speciální čistič EGR ventilů.
Jinak jestli si chceš počíst jak jsem řešil EGRko já (Prelude 1992), tak tady to je:
tudy odkaz
tudy odkaz
U tebe to bude podobné.

kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.2.2010 , 18:28   Citovat  

silenec napsal:
Pokud vim tak s egr by mela byt spotreba nizsi nez bez egr..

já myslím,že nikoliv. Studený vzduch je méně roztažený než-li horký,tím pádem studený vzduch obsahuje více kyslíku v daném objemu. Proto motory s turbem mají chladič vzduchu. V létě když je přes 30 tak je poznat,že to jede o poznání hůře.

EGR ventil posílá zpět do sání část výfukových plynů,takže vlastně těmito horkými plyny ohřívá nasávaný čistý vzduch,čímž snižuje obsah kyslíku a tím pádem i výkon motoru. Ztráta výkonu je téměř neznatlná,spotřeba je zhruba steejná,ale když ventil zaslepím dříve než se ozve,tak si ušetřím několik tisíc za nový a když uvidíš ten sajrat při čistění tak uvěříš,že budeš šetřit celý sání.

Jak radí riccardo: vyčisti to a jak radím já potom to zaslep. Pravda však je,že to neřeší chybu,ta se musí napravit a vymazat. kouř

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Accord obcas chcipa...pomoc prosim :'(
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina