Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problem swap C5g D15B2 to D16A6 - akutni pomoc
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 6
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 17:35   Citovat  

Ahoj, prosim o akutni pomoc se swapem. Po prvni zkousce o nastartovani jsme zjistili ze nespina benzinove cerpadlo. Bylo to vadnou ECU.Dali jsme tam D16Z5 ECU od Minora a auto bez problemu chytlo, bezi, ale ne tak jak ma.

Toci jen do 3500 ot. a strili lehce do vyfuku (hlavne kdyz dam vice plynu).A take pri jizde netahne jak ma, do tech 3500ot jdou pomalu otacky nahoru, jakoby to hazelo jiskru ve spatnou dobu.(viz video 2 - mam pres pul plynu!) Mysleli jsme ze je to predstihem, ale neni, tak jsme vselijak zkouseli prezapojovat rozdelovac, jelikoz ECU hlasi chybu č. 4. - tedy Crank senzor CKP. Pul dne jsme se hrabali v elektrice, zkouseli jsme vsemozny zapojeni konektoru.
Nakonec jsme rozebrali i cely rozdelovac, zjistili ze CKP ma uplne jine barvy (oranzova a bila). TDC ma oranzovomodrou a bilomodrou. CYL ma modrozelenou a modrozlutou.
Divne je, ze at prepinujem dratky v konektoru rozdelovace jakkoliv, tak se auto chova uplne stejne a hlasi neustale chybu 4. (Nebo nechyti vubec coz je uplne blbe zapojeno).
Uz si nevime rady. Chyba bude urcite nekde v rozdelovaci. Mozna je take vadny nevim... Smutný
Jo a taky se mi zda, ze se okamzite neustali volnobeh, klesne na cca 800ot a pak vylitne na 1200ot a pak jde pomalu na cca 800ot. Viz video. Nevim jestli to ma souvislost....
Prosime o pomoc
Dík moc

Odkaz

Odkaz

Odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 17:52   Citovat  

Jen pridam pohled na konektor rozdelovace zezadu. Tak bych to mel mit, kdyz jsme rozdelali rozdelovac a zjistili kam ktere barvy z ktereho senzoru jdou. Tak to mam i napinovane. Z ECU jsem napinoval na CYL tu dvoulinku co jsem natah z C1 a C2, na CKP z B10 a B12 modrozeleny a modrozluty a na TDC barvu a barvu.

008.gif

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
008.gif, 7.81 kB

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 18:08   Citovat  

skočim to nafotit, sice to ještě nemam přes konektor ale jen pres fastony, ale snad to pomůže

v každym případě pokud svítí chyba č. 4 tedy rozdělovač, ani nema smysl motor zapínat nebo porjíždět tohohle se musíš zbavit, na to příjdem

jinak zatim tady mi to pěkně popsal Monty nebo ja už nevim kdo to byl, když sem swap dělal já - prostě jsem to zapojil podle tohoto

jěště dodám - nalevo máš původni barvy drátů d15b2 a na druhý straně barvy drátů - rozdělvač z d16xx (pozor barvy se liší a ne dát stejnou barvu na stejnou)

a už vůbec pokušet se dávat kombinace zapojení drátů jak se ti zlíbí taky je možný, že už je nějakej senzor odpálenej.

Clipboard01.jpg

Clipboard01.jpg, 54.22 kB

p.dawe je teď offline  p.dawe
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 18:18   Citovat  

no tohle by se nam urcite hodilo hned na zacatku sakra Smutný ....no snimce jsme i zkouseli promerit a byly dobry...chtelo by to vyzkouset jinej rozdelovac tenhle mel i ulomenej magnet na palci rozdelovace ale nikoho zdejsiho tu nemame se stejnym rozdelovacem Smutný

jinak propojovat sme to zkouseli vseljak...nejdriv podle schema...pak podle barev..nakonec sme rozebrali rozdelovac a jeli sme podle kabelu z nej ale stejnak nic Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 18:22   Citovat  

no pockej na zacatku ja to tady kolegovi posílal přes SZ už včera nebo kdy....tak nechápu proč ste podel toho nejeli, no nevadí byl sem to vyfotit, ale mam to celý zaobaleny proti vlhkosti nebudu to rozdelavat

ale to schéma mě tehdy zachránilo, podle něj to funguje a podle něj by to měl dělat každej swaper, zkuste to a napiš jeslti to běží,a le základ je mít funkční rozdělovač, jinak pak ani tohle zapojení nepomůže a budete si s tim lámat hlavu

a podle barev určitě neee.... teď težko říct jeslti ten rozdělovač po těch pokus ještě žije

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 18:39   Citovat  

jedem to uz od vcerejska od rana tak to nevim proc to tve nevzal....je to skoda...swap za 4hodky prehozenej ale furt sme jen hledali chyby prvni byla ecu a ted ten rozdelovac...no potrebovali by sme ten jinej rozdelovac... Smutný potom budem chtrejsi

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 20:34   Citovat  

snimace by ale meli bejt ok. vsechny kolem 390 ohmu. Jeste me napada promerit ten odpor az u ECU, jestli treba nahodou nejsou spatny spoje a tim padem i jiny odpor skrz vedeni...? A taky me zarazi ten volnobeh. Drzi se porad na cca 1200ot. A kouri to z vyfuku bile vic nez normalne. Mozna je to prave tim spatnym predzapalem a tim padem i smesi.
A tak jak mas to schema Hometunere, tak to mame ted momentalne zapojene. OK
Chtelo by to sehnat ten rozdelovac no Smutný Pasuje tam i jiny nez z D16A6? Treba z D16Z5? nebo jiny?
Díky

Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 21:07   Citovat  

Rozdělovač jsem ti psal, že mám.
Z D16Z5 použít nelze.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 21:12   Citovat  

D15B2 napsal:
snimace by ale meli bejt ok. vsechny kolem 390 ohmu. Jeste me napada promerit ten odpor az u ECU, jestli treba nahodou nejsou spatny spoje a tim padem i jiny odpor skrz vedeni...? A taky me zarazi ten volnobeh. Drzi se porad na cca 1200ot. A kouri to z vyfuku bile vic nez normalne. Mozna je to prave tim spatnym predzapalem a tim padem i smesi.
A tak jak mas to schema Hometunere, tak to mame ted momentalne zapojene. OK
Chtelo by to sehnat ten rozdelovac no Smutný Pasuje tam i jiny nez z D16A6? Treba z D16Z5? nebo jiny?
Díky

špatnym předstihem to nebude, mě o šlapalo ať už jsem rozdělovač pootočil jakkoliv, jedině ještě kontrola těch kabelů co jste napinovali do ECU pro ten 3. snímač co d15b2 neměl, jeslit jsou dobře zapojený a vzpomínám si že tam byly dva bílý kabely na jedný straně (viz. sken papíru pravá strana) který se daly zaměnit, tak možná je zkus přehodit, mylsim že sem je zrvona měl špatně protože neni jasný kterej a kam z těch dvou bilejch ma jit

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 21:14   Citovat  

p.dawe napsal:
jedem to uz od vcerejska od rana tak to nevim proc to tve nevzal....je to skoda...swap za 4hodky prehozenej ale furt sme jen hledali chyby prvni byla ecu a ted ten rozdelovac...no potrebovali by sme ten jinej rozdelovac... Smutný potom budem chtrejsi

Schéma napsané rukou je úplně stejné jako to, které je v návodu....

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 21:17   Citovat  

máte tedy jistotu,že signál z CRANK sensoru jde až do ecu. Proměřili jste to (prosvítili kabel z rozdělovače až dovnitř ecu)?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 21:19   Citovat  

jasně no ono stačí vlastně jen to schéma co je v návodu, kde je jasný kterej bílej jde kam, tak já sem blbej a tehdy sem to nějak přehlídl, takže jak říká fish podle tohoto (znázorňuje konektor rozdělovače d16a6)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 21:46   Citovat  

hometuner napsal:
jasně no ono stačí vlastně jen to schéma co je v návodu, kde je jasný kterej bílej jde kam, tak já sem blbej a tehdy sem to nějak přehlídl, takže jak říká fish podle tohoto (znázorňuje konektor rozdělovače d16a6)

Podle navodu to tak neni. Je to podle obrazku co mam nahore. TDC je na kraji a CKP uprostred...
Zitra promerim jestli je 390 ohmu i na pinech u ECU... nebo jak to jinak promerim jestli jde signal az do ECU? dik

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 12:53   Citovat  

1)
Tak jsem mromeril vsechny 3 snimace na rozdelovaci, u rozdelovace davaj vsechny okolo 390-400 ohmu. Pak jsem je promeril i na pinech u konektoru u ECU. CRANK a TDC davali stejne hodnoty tech 390-400 ohmu ale CYL nic. Tak jsem znovu prepinoval ty dratky, znovu promeril a daval nejakych 390 u rozdelovace a 375 ohmu u ECU.
Coz by melo byt v toleranci? Protoze dratky v tech pinech nejsou dokonale, musel jsem ty piny rozevrit a znovu secvaknout.
Ale beze zmeny:( I tak to porad hazi chybu 4 CRANK. Nechapu to Smutný
Napada me jestli si s tim umi poradit ECU?Mam pujcene 2 od Minora z DOHC CRX PM7 a jeste jednu z SOHC crx PM6, ale je take chipovana na DOHC CRX. Takze me napada kdyz jsou obe na dvouvacku, jestli to nemuze delat problem:(
Chtelo by to vyzkouset ECU z D16A6 i rozdelovac....

2)
Ted je to zapojene presne jak by to melo byt. Viz obrazek.
Na CYL P je dvoulinka z C1 a na CYL M je z C2
Na CPK P modrozeleny z B10 a na CPK M modrozluty z B12.
Na TDC P oranzovomodry a na TDC M bilomodry.
Zlutozeleny pak na bílý nahore.
Díky

008.gif

008.gif, 7.81 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 14:45   Citovat  

Zkus přehodit dráty u toho čidla, co ti hlásí chybu. Myslím ty dva navzájem, není jedno, kterej jde kam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 15:08   Citovat  

Minor napsal:
Zkus přehodit dráty u toho čidla, co ti hlásí chybu. Myslím ty dva navzájem, není jedno, kterej jde kam.

Ano zkusim OK
Ted jsem cetl navod tady
Ale neumim moc anglicky...
Ackoliv pise se tam

Now you'll have to check the TPS. Some other manuals suggested that the outside wires of the TPS should be swapped, but I discovered that this is not necessary on some models. This is how you decide if you have to switch the wires. With the ECU, TPS, and battery connected, connect a Digital Volt Meter to the middle ( red) wire of the TPS and to the chassis ground ( valve cover is a good choice for ground). Fill your engine coolant. Put your key to the ON position. Don't start the engine, just power up the system. Put the key to OFF. Do this at least 2-3 times and always keep an eye for leaking fuel and/or coolant. The fuel system should now be pressurized and any leak that you find must be fixed.
When you're done with that, put the key to ON again...... No, we will not start the engine yet... Now, with the throttle released, observe the voltage between ground and the middle (Red) wire of the TPS. The voltage should be 0.45-0.55V. If this is the case, your TPS is wired correctly. If you read 4.0-5V, you have to switch the two outer wires. Use a small screw driver to depin them. The green one goes to the yellow's spot, and the yellow goes to the green's spot. Don't depin the middle (red). Now check the voltage between middle pin and ground. It should now be 0.45-0.55V If you have tampered with your TPS, it is now time to adjust it so that it reads 0.49V ( I believe this is optimal) when the throttle is closed. When you're don with the TPS, there is only one last thing to do before firing it up.

You can actually try starting the car at this point..... It should run, but not too well. The ECU will be in LIMP mode and will fuel-cut at about 3200 RPM. But the engine should run on 4 cylinders. If it doesn't double check your wiring. It is normal for the ECU to run in limp mode.... it misses some vital sensors.

Zkousel jsem to promerit, cervenej drat a zem (ventil. viko), ale zadne napeti mi to nezmerilo. Ale zkusil jsem jsem prehodit ty dva piny zelenej misto zluteho a naopak. A nic! Zadna zmena Smutný Nevim jestli jsem si ¨to prelozil dobre, mozna se ma zeleny napojit na zluty a zluty na zeleny. A ne prehodit piny??? Nevim? A taky nechapu proc mi to nic nezmerilo? Myslite ze by na tom nešco mohlo byt s tema otackama?díky

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 16:16   Citovat  

Achjo.... Ten swap byl na autě který normálně jelo. Nevim v čem jsou teď problémy Tak to koukám! . Každopádně mě je jasný že teď vypadám jako čur "pták" ák ale problému se stavim čelem a nějak to vyřešíme! Jsme lidi od hondy a musíme tahat za jeden vocas Mr. Green Honda

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 16:19   Citovat  

Minor napsal:

ted mi psal lukas ze to zkousel ale stejne mu to nejde Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 16:20   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
Achjo.... Ten swap byl na autě který normálně jelo. Nevim v čem jsou teď problémy Tak to koukám! . Každopádně mě je jasný že teď vypadám jako čur "pták" ák ale problému se stavim čelem a nějak to vyřešíme! Jsme lidi od hondy a musíme tahat za jeden vocas Mr. Green Honda

a ten swap si mel na svem aute?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 16:21   Citovat  

ten swap byl jako že na D16a6 vy ho swapujete na D15 z origo stavu. D16a6 který normálně jelo to mi hlava nebere

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 16:27   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
ten swap byl jako že na D16a6 vy ho swapujete na D15 z origo stavu. D16a6 který normálně jelo to mi hlava nebere
jestli máš nějaký video kde to jezdí tak sem šoupni . sry za OT.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 16:31   Citovat  

tak to nevim uz sem s toho jelen uz nevim co dal vyzkouseli sme snad vse krom vymeny rozdelovace...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 16:35   Citovat  

p.dawe napsal:
tak to nevim uz sem s toho jelen uz nevim co dal vyzkouseli sme snad vse krom vymeny rozdelovace...

no tak já nevim skuste třeba ten rozdělovač, já se ve swapu nikdy nevyznal z nějakejch pinů jsem dycky jelen. a nějak to nechápu jak se to předělává pokud je problém v tom to mi hlava nebere fakt neporadim protože sám newim. Auto jsem nenahrával protože jsem neměl čim, tenkrát jsem nahrával jen civica 4g sedan D14a1 co rozprodáváme s kámošem.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 17:51   Citovat  

Zkousel jsem jeste prehodit ty piny na crank jak radil minor, ale bylo to jeste horsi. Je zajimavy ze at zapojim piny jakkoliv porad to hlasi jen chybu c 4! Nechapu. Uz jsem vyzkousel snad vsechno:(
Uz me napada jen zkusit jiny rozdelovac nebo ECU primo na D16A6 (Tahle je na DOHC) - mohlo by to take delat neplechu...
Ma nekdo rozdelovac nebo ECU krom Minora? Díky moc

dakov je teď offline  dakov
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 18:28   Citovat  

to bude nejaka prkotina, me to po swapu delalo neco podobneho , taky to tak strilelo a motor se mirne chvela hlasilo to chybu , a byl to prehodeny kablik na rozdelovaci ke svickam.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 18:51   Citovat  

nechápu proč by to teď nemělo jet Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 19:03   Citovat  

tak si projdem znovu zapojení rozdělovač, tady jsou úryvky z návodu:

1) Asi nejdůležitější čidlo rozdělovače je CKP (CRANK). V ECU P04 mělo výstup na pinech C1 (modrozelený) a C2 (modrožlutý). Ve naší nové ECU PM6 to jsou ale piny B10 a B12. Když se podíváme na konektor B, konkrétně piny 10 a 12, zjistíme, že zde žádné dráty nebyly připojeny a piny jsou prázdné. Doporučuji přepinovat dráty z C1 na B10 a z C2 na B12.

2) Další senzor v našem novém rozdělovači je CYP (CYL). Tento senzor je pouze u PGMFI sání. Rozdělovač z D16A6 má 3 senzory, náš původní z D15B2 měl jen dva. D15B2 postrádala právě CYL senzor. Jak ho tedy připojíme? V ECU PM6 má senzor výstupy na pinech C1 a C2. Tam nyní nemáme žádné dráty, protože jsme je použili na připojení senzoru CRANK

a ptám se teda, máte to takhle zapojený, přehodili jste ten CKP a misto nej dali CYL a taky jaký ste použily piny k nacvaknutí do konekotru co de do ECU (byly potřeba 2 na ten CYL) ? origo ? nebo nějaká improvizace, ptám se proto jeslti třeba neni špatnej kontakt apod...eventuelně změřit je nebo vzít úplně nový kabely a natáhnout je znovu, aby se vyloučilo že je někde teba přerušenej pod izolací

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 19:23   Citovat  

hometuner napsal:
tak si projdem znovu zapojení rozdělovač, tady jsou úryvky z návodu:

1) Asi nejdůležitější čidlo rozdělovače je CKP (CRANK). V ECU P04 mělo výstup na pinech C1 (modrozelený) a C2 (modrožlutý). Ve naší nové ECU PM6 to jsou ale piny B10 a B12. Když se podíváme na konektor B, konkrétně piny 10 a 12, zjistíme, že zde žádné dráty nebyly připojeny a piny jsou prázdné. Doporučuji přepinovat dráty z C1 na B10 a z C2 na B12.

2) Další senzor v našem novém rozdělovači je CYP (CYL). Tento senzor je pouze u PGMFI sání. Rozdělovač z D16A6 má 3 senzory, náš původní z D15B2 měl jen dva. D15B2 postrádala právě CYL senzor. Jak ho tedy připojíme? V ECU PM6 má senzor výstupy na pinech C1 a C2. Tam nyní nemáme žádné dráty, protože jsme je použili na připojení senzoru CRANK

a ptám se teda, máte to takhle zapojený, přehodili jste ten CKP a misto nej dali CYL a taky jaký ste použily piny k nacvaknutí do konekotru co de do ECU (byly potřeba 2 na ten CYL) ? origo ? nebo nějaká improvizace, ptám se proto jeslti třeba neni špatnej kontakt apod...eventuelně změřit je nebo vzít úplně nový kabely a natáhnout je znovu, aby se vyloučilo že je někde teba přerušenej pod izolací

Ano presne tak je to ted zapojeny...
Na B10 je CKP P, na B12 CKP M
A na C1 CYL P a na C2 CYL M. Preruseny by byt nemeli. Meril jsem je u ECU a maji nejakych 370 ohmu. Myslim ze jsme pouzili origo piny, meli jsem jeden nahradni konektor.
Ze Dejwe?
Sice uz jsem to projizdel snad 10 x, ale radsi je jeste zitra promerim jestli maj vsechny u ECU kolem 390 ohmu ju?
A ted me napdala jeste jina vec HaHaaa Uz mi z toho jebe :twisted: Takze uz ani nevim jak mame zapojeny zapalovaci kabely na vicku. 1342 ze? V jakem poradi, ted si nejsem jistej, resp jak ma byt pootoceny? Ma nekdo foto zapojeni tech kabelu?
Dík

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 19:51   Citovat  

Najdeš si na rozdělovači vývod, označený symbolem C (v kroužku) nebo tak něco. Většinou bývá vlevo dole nebo nahoře. Tam zapojíš první válec, kde první válec je ten nejdál od rozdělovače. Pak jdeš po směru hod. ručiček a zapojuješ kabely 1-3-4-2.
Takže válce, když koukáš na motor zepředu, čili máš rozdělovač po levé ruce, jsou 4321.

dakov je teď offline  dakov
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 20:06   Citovat  

Ja to mam takto.

rozd2.jpg

rozd2.jpg, 74.7 kB