Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Realizace projectu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 7
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.12.2009 , 23:51   Citovat  

Ahoj vím,že jsem to tady už párkrát řešil ale už se to řítí do řádného konce.Konečně mi byly potvrzeny peníze,které jsem investoval a budu konečně moct začít s mou srdcovkou..
Jak jsem již psal Honda je moje srdcovka a názory typu (už mi to pár přátel řeklo) proč rvát peníze do něčeho co mi je nikdy nevrátí...odpovídám snadno, Civic je můj sen..Určitě alespoň tady to pár lidí pochopí..
Za 1.
chtěl bych více výkonu a proto se pokusím sehnat VTI v dobrém stavu,alespoň notoricky ať nemá problémy..Pokud se mi to nepodaří,tak chci zgenerálkovat mojí 1.5 16v 66kw a udělat pár úprav...Například předělat na 4bod,nerez svody 4.2.1 a pokračovat nerezem až ke koncovce a další věci,které zvýší výkon (to budu řešit a radit se s Vámi až to bude aktuální)

Za 2.
Chci udělat trošku i vzhled,nejde mi o spoilery až k zemi a obrovský chromovaný kola,to fakt NE!
Můj cíl je udělat auto dle vlastního stylu a vlastních požadavků.
Předběžný plán již mám,budu potřebovat trošku pomoct (to rozepíšu na konci článku)...
Pokud nezměním názor,tak cíl kterého bych chtěl dosáhnout je orig. Honda červená s karbonovou kapotou,taktéž křídlem Spoon a zrcátka od spoon,karbon. víkem kufru a karbon. polepem střechy,uvažuji nad čirou black s oranžovými blinkry a do zádu diody black provedení,taky sehnat nějaký pěkný kola ve stylu JDM..
Na interiéru se už pracuje a plánuje dýl,sportovní sedačky,zadní sedačky+tapce potáhlé stejnou látkou,strop+plato laminát,volant+pedály MOMO...

Chtěl jsem se podělit s tím co plánuji ať pak nemusím řešit rady v jiných tématech a zvlášť..
S čím bych potřeboval pomoci?
Za 1. ebay.com
Vím,že se to tu už 1000x řešilo ale nevěnoval jsem tomu pozornost,nevím jak to chodí na samotném ebay,jestli to je jako aukro nebo něco podobného ale každopádně jsem si tam vyhlídk karbonové díly+světla,mlhovky,zrcátka atd...Vím,že se to tam mění ale i tak jsem si udělal předběžný průlet a cca rozpočet na tyto díly.Přepočítal jsem si,díky aktuálnímu kurzu ceny a samotné věci mě vyšli na cca 25tis ale nevím kolik stojí poštovné,balné,clo?, jak dlouho trvá dodání až domů,zda jde případně uplatnit reklamaci,způsob platby a vše kolem?

Předem díky za odpovědi a všem za jakékoli názory.

P.S. 100 lidí = 100 názoru!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 1:06   Citovat  

z ebaye zalezi odkud to posilas a pozor jestli vubec do evropy posilaj. taky musis pripocitat clo pokud to jde z us a ten kdo ti to posila to neumi sikovne udelat aby se clo obeslo. pokud ti jde o poslani karbonovy kapoty, tak to si priprav ranec. na 99% pujde lodi a nejen ze pujde dva mesice, ale budes i riskovat ze ti prijde akorat tak hromada trsatek. co se tyka tech svetel, tak pozor na nejlevnejsi kusy. opravdu se to nevyplati. nesedi to a vetsinou ani netesni. a pokud teda chces veci od spoon tak si priprav rozhodne vic nez 25tis. jeste taky ti dam malou radu. na karbonovej polep strechy se vyprdni vypada to lacine. za nalepeni das batoh a dalsi vec je ta ze kvalitni karbonova folie je silene draha. co se tyka "jdm" kol, tak 90% HC vidi pod JDM kola=ROTA. to ne. rota je cina v nic moc kvalite. pokud chces fakt pekny jdm kola v hodne dobry kvalite, tak porid watanabe od pepina. jsou za paradni cenu. Jeste ti dam malinkatou poznamku k designu interieru. ten laminat na to plato mi prijde zbytecnej a do hond se mi dily od momo zrovna dvakrat nehodi. ale to je muj nazor.
Jeste jedna poznamka k postingu z ebaye a to ta ze tam opravdu nekoupis mlhovky za 12 dolaru Lucy (vetsinou tihle prodejci dohanej cenu postovnym v radu 40-50 dolaru)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 2:09   Citovat  

To jo no,to mě nenapadlo!Jinak díky za názor,cením si toho.
Jinak jsem nebral nejlevnější díly,je pravda že tam je spousta stejných inzerátu nebo vlastě nabídek ale bral jsem tzv. zlatý střed.
Našel jsem si tady na fóru téma ohledně ebay.com a byl tam odkaz na nějakou firmičku co se stará o nákup v USA a doručení z USA do ČR,tak to kdyžtak budu řešit přes ně.
Jinak karbon jsem si zamiloval,je to super věcička a i kdybych měl za ty díly měl dát i 35 tak to dám,než to brát za polovinu v Polsku Velmi šťastný!
Na opravy a úpravy mám počáteční rozpočet kolem 100tis ale vše nechci dát do auta,větší část ano ale ne vše!
Každopádně jsem tedy psal té zprostředkovatelské firmě i o formě doručení a o nějakých zárukách,tak uvidíme.
Jinak dnes jsem překecal kámoše,profi lakýra ať mi nalakuje auto a udělá mi celolak za 10+barva,takže cca do 15 se vlezu.Teď už se jen rozhodnout jestli D15B2 a začít nebo počkat pár měsíců na nějaké VTI
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 9:49   Citovat  

kontaktuj wheelmana. ten obednava veci z ebaye pro polovinu hc. dam ti radu. jdm bez motoru neni jdm. sezen radsi to vti. vidim to u svoji 6g. na pohled je docela pekna, ale je to jen 1,4. ted si taky rikam ze sem mel ty penize radsi mozna nacpat do motoru do civica nez delat komplet rebuilt miaty. to se radsi vzdej par veci z exterieru, ale fakt porid swap radsi.
PS: mas pekny zadni svetla. ty bych urcite nechal.
mrkni na paswordjdm.com tam maj spoustu veci na hondy
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 10:00   Citovat  

Klejzlik napsal:
....dnes jsem překecal kámoše,profi lakýra ať mi nalakuje auto a udělá mi celolak za 10+barva,takže cca do 15 se vlezu.

hm tak to jsem fakt zvedavej. leda zeby to byl fakt dobrej kamos. ale bacha at je dobry kamos i potom ...

Klejzlik napsal:
... jestli D15B2 a začít nebo počkat pár měsíců na nějaké VTI

hm tady bych asi urcite nevahal ... pac v serii mas nejlacinejsi kone a muzes jit jeste dal. s Dckem se dostanes MOZNA na to co mas v B v zakladu a to za wellky penize ... ale Tvujboj.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 10:20   Citovat  

happy ja mel celolak na miatu za 8 tis. je to maly auto, ale i tak. dali mi slevu jen proto ze uz mi lakovali auto a ted mi budou lakovat dalsi. a ten lak neni zas tak prisernej. zadna extra trida, ale za ty prachy je to lepsi nez valeckem v garazi Mrk
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 10:32   Citovat  

pokud budeš chtít kvalitní jdm kola tak napiš na icq: 311215913 a neco urcite sezenem. Stejně tak ostatní díly. Tahám věci přímo z japonska, kde sou performance díly až 2x levnější jak v usa...
   Návrat  
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 10:35   Citovat  

Když zadáš adresu "http://global.ebay.com" tak tam můžeš vyhledávat jenom zboží z evropské unie. Poštovné na karbonovou kapotu z USA, to bude masakr ...
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 10:40   Citovat  

Winie napsal:
happy ja mel celolak na miatu za 8 tis. je to maly auto, ale i tak. dali mi slevu jen proto ze uz mi lakovali auto a ted mi budou lakovat dalsi. a ten lak neni zas tak prisernej. zadna extra trida, ale za ty prachy je to lepsi nez valeckem v garazi Mrk

sak vpohode nerikam ze ne ... ja jen ze jsem tu uz videl spoustu lidi kteri za mnohem vice penez nebyli zrovna nadseni .. a meli to po znamosti. ja dal taky za celolak celkem slusnou sumicku a zebych z toho byl odvarenej ... kazdopadne bych si to nekdy zkusil sam.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 13:43   Citovat  

happy napsal:
sak vpohode nerikam ze ne ... ja jen ze jsem tu uz videl spoustu lidi kteri za mnohem vice penez nebyli zrovna nadseni .. a meli to po znamosti. ja dal taky za celolak celkem slusnou sumicku a zebych z toho byl odvarenej ... kazdopadne bych si to nekdy zkusil sam.

Ten bývalej spolužák od bratra ze střední a už tehdy jeho fotřík lakoval a on mu pomáhal a babině dělal celolak Astry F za ještě menší cenu a dopadlo to parádně a do dneška auto vypadá jak z linky,proto mu věřím.
Jinak jsem lakoval taky,vše co mám na autě černé,jsem si dělal u něj v boxu sám a nedopadlo to nejhůř ale myslím,že 10tis + cca 5tis za barvu a jak není moc na profíka..

Jinak sám nevím co je lepší,jestli vzít u Nás například kapotu za ty nehorázné prachy nebo ebay,či se domluvit s někým kdo mi psal,že tahá věci přímo od šikmookejch...
Každopádně se zadnímá světlama nejsem moc spokojený,proto bych chtěl zkusit dneska moderní diody,viděl jsem je na Vyškově a malém jsem se uděla.. Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 13:46   Citovat  

Riccardo napsal:
Když zadáš adresu "http://global.ebay.com" tak tam můžeš vyhledávat jenom zboží z evropské unie. Poštovné na karbonovou kapotu z USA, to bude masakr ...

Tak na to hned kouknu,to neznám!
Znamená to,že když najdu totožný díl,příklad z Německa a levnější než u Nás,tak nedám tolik za poštovné?
Pochopil jsem správně?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 13:51   Citovat  

Ryba napsal:
pokud budeš chtít kvalitní jdm kola tak napiš na icq: 311215913 a neco urcite sezenem. Stejně tak ostatní díly. Tahám věci přímo z japonska, kde sou performance díly až 2x levnější jak v usa...

Na ICQ nemám bohužel momentálně přístup,tak bych to kdyžtak řešil zde nebo SZ.
Můžeš nějak zjistit ceny,původní plán byl teda objednat z USA karbonovou kapotu,karbonové víko kufru-5g hb,karbonové křídlo,přední světla,zadní světla,mlhovky
Jak to teda funguje?To objednáváš Ty nebo jak?Zasvět mě trošičku Úsměv
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 14:08   Citovat  

no hlavně si nejdřív sežeň kloudnej základ (alespoň VTíčko v sérii bez koroze z D v žádnym případě ne z ČR !!!)

a pak teprv začni nad něčim takovym uvažovat...cpát peníze do 1.5ky je naprostej nesmysl...

a i tak bych ti doporučil se na celý tohle vykašlat a koupit třeba ITR....sorry ale cíva je fakt nuda a pak budeš brečet....nasypeš do toho nesmysl a stejně to nebude mít kýženej efekt....budeš jen další z mnoha...

ale jak píšeš 100 lidí 100 názorů....jen se snažím dobře poradit pže sám vim jaký to je když je člověk do něčeho zapálenej, nechce nic slyšet a přitom jsou i lepší volby.. přátele
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 14:14   Citovat  

cocks napsal:
no hlavně si nejdřív sežeň kloudnej základ (alespoň VTíčko v sérii bez koroze z D v žádnym případě ne z ČR !!!)

a pak teprv začni nad něčim takovym uvažovat...cpát peníze do 1.5ky je naprostej nesmysl...

a i tak bych ti doporučil se na celý tohle vykašlat a koupit třeba ITR....sorry ale cíva je fakt nuda a pak budeš brečet....nasypeš do toho nesmysl a stejně to nebude mít kýženej efekt....budeš jen další z mnoha...

ale jak píšeš 100 lidí 100 názorů....jen se snažím dobře poradit pže sám vim jaký to je když je člověk do něčeho zapálenej, nechce nic slyšet a přitom jsou i lepší volby.. přátele

Jako by těch ITRerek bylo málo... HaHaaa Navíc ITR je postavená na podlahové platformě Civica,takže zas tak zoufalé to nebude,ale bude to chtít hodně peněz....

Jinak sehnat co nejsilnější serii,souhlas - podle toho,co chce dělat,tak klidně z ČR (zatím mám auta jen z ČR a neztěžuju si - je to otázka výběru, hlavně nekupovat za každou cenu a počkat)!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 15:11   Citovat  

Hellborn napsal:
Jako by těch ITRerek bylo málo... HaHaaa Navíc ITR je postavená na podlahové platformě Civica,takže zas tak zoufalé to nebude,ale bude to chtít hodně peněz....

Jinak sehnat co nejsilnější serii,souhlas - podle toho,co chce dělat,tak klidně z ČR (zatím mám auta jen z ČR a neztěžuju si - je to otázka výběru, hlavně nekupovat za každou cenu a počkat)!

Já jsem se rozhodl a to zcela pevně pro Civica 5G.Uvažoval jsem i nad Cívkou 6G VTI HB ale a to nic ve zlem se mi nelíbí tak jako 5G HB!
Jsem rád za každý názor ale i tak svůj nezměním,pár lidí mi dalo brouka do hlavy a je pravda,že chci výkon a styl ale žádný přehnaný tuning nebo něco takového a proto jsem se rozhodl,že po novém roce začnu shánět VTI a až pak budu objednávat díly na VTI.Je pravda,že z 1.5tky nedostanu takovou sílu jako z VTI,která tam vlastně už je Velmi šťastný..

Tímto bych chtěl poprosit jestli někdo o nějakém VTI ví ale spíš by bylo super kdyby "kámoš kámoše" zvažoval prodej po novém roce!
   Návrat  
-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 16:20   Citovat  

Drzim ti palce kamo, snad ten tvuj sen dotahnes . Honda je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 16:43   Citovat  

Díky..
Snad se to konečně povede a budu spokojený majitel..
Jediné co mi to začíná komplikovat je že nevím kde sehnat za dobrou cenu díly,které chci!
Zkoušel jsem koukat u Nás i na global.ebay ale nic jsem nenašel a v našich e-shopech jsou nehorázné peníze za něco co můžu mít za stejnou dobu ale levněji,riziko je doručení ve stavu v jakém bych to chtěl a doufat,že vše padne jak má
   Návrat  
MisakITR je teď offline  MisakITR
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 16:51   Citovat  

Klejzlik napsal:
Díky..
Snad se to konečně povede a budu spokojený majitel..
Jediné co mi to začíná komplikovat je že nevím kde sehnat za dobrou cenu díly,které chci!
Zkoušel jsem koukat u Nás i na global.ebay ale nic jsem nenašel a v našich e-shopech jsou nehorázné peníze za něco co můžu mít za stejnou dobu ale levněji,riziko je doručení ve stavu v jakém bych to chtěl a doufat,že vše padne jak má

Napis co potrebujes za dily a treba se s tim enco dadelat... Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 17:25   Citovat  

TondaCRX napsal:
Napis co potrebujes za dily a treba se s tim enco dadelat... Mrk

Není to zase tak aktuální něco shánět,zatím si dělám plánek co a kde sehnat,hlavně za kolik a už mám cca rozpočet....
Co vlastně jediné chci sehnat je spousta karbonových dílů - kapota,víko kufru,zrcátka spoon,křídlo spoon,to je nejdůležitější co chci sehnat.Dále jsou v plánu světla - čiré black provedení s oranžovými blinkry,zadní diodové taky black a především MLHOVKY jdm

Vše na Civica 5G Hatchback,motorové díly budu řešit až seženu VTIčko,pak teprve začnu objednávat atd.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 18:05   Citovat  

nemuzes delat rozpocet kdyz neznas ceny dopravy. nebude to zrovna zanedbatelna polozka. doporucuju rybu. je to rybka sikovna a umi schanet dobre a levne. me ted sehnal super volant za super penize OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 19:55   Citovat  

Winie napsal:
nemuzes delat rozpocet kdyz neznas ceny dopravy. nebude to zrovna zanedbatelna polozka. doporucuju rybu. je to rybka sikovna a umi schanet dobre a levne. me ted sehnal super volant za super penize OK

Jo,neboj to zkusím!Nemám přístup na počítač,takže tady lozím přes mobil,mám internet zdarma ale dnes bude notebook,tak sem nahraju fotky všech dílů co chci,ať se to pohne a víte co chci.Možná bych mohl mít finance již tento měsíc,tak bych začal hned
   Návrat  
MOMO je teď offline  MOMO
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 20:01   Citovat  

Zavolej na to černý Vti, že ho za 65t bereš!!! Za pokus nic nedáš, třeba se zadaří a bude Ti doma vrnět Vti už před vánocema. je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 20:34   Citovat  

MOMO napsal:
Zavolej na to černý Vti, že ho za 65t bereš!!! Za pokus nic nedáš, třeba se zadaří a bude Ti doma vrnět Vti už před vánocema. je to dobrý

Pravda,zítra volám!Proč mě to nenapadlo Velmi šťastný!
Koupit VTI prodat D15B2 a hurá začít s projektem,že bych měl konečně štěstí....Kdyby šlo vše dobře,tak bych po zimě mohl vyjet
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 20:42   Citovat  

s těma spoon, seš si jistej, že váš kolik to stojí?Velmi šťastný Hodim ti sem pro představu pár cen bez dopravy(s dopravou a sevšim ti můžu říct taky, ale nebudu to zbytečně počítat dokaď nevíš co chceš)

karbon zrcátka spoon 7000,-CZK
zadní karbon křídlo spoon 8000,-CZK
karbonová kapota spoon 20000,-CZK

a to sou ceny bez dopravy:D
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 20:57   Citovat  

haha jako já před rokem a půl, 1,5tka prodána a pokoupena zachovalá EG6, a dodnes nelituju je to dobrý
držím palce, u mně ten projekt zatím skončil jen na volantu, blinkrech a kolech HaHaaa a to už měl bejt vejfuk HKS, opravenej blatník, chtěl bych lak atd...

dobře děláš, kup vti, je to dobrej stroj, a to že cocks říká že cíva je nudnej, tak tomu nevěř. myslím, že z toho jde udělat taková motokára která strčí ITR do kapsy v zatáčkách i na sprintech, páč je lehčí a dle mně i hezčí Hihi
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 20:59   Citovat  

Zas na druhou stranu kdyby mu stacilo "spoon" a "carbon" tak ma i s dopravou za:
2200kc zrcatka
2900kc zadni kridlo
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 21:14   Citovat  

Tak to vidím,že si opravdu koupím letenku Velmi šťastný a zajdu si sám pro věci do USA Velmi šťastný...
Zkoušek jsem kontaktovat jednu firmu co zprostředkovává nákup v USA a teda našel jsem tohle
Ceny jen přepočteny z dolaru na kč
Zadní světla 1902,-
Přední světla 1508,-
Mlhovky jdm 1200,-
Kapota EVO 10000,-
Víko kufru 8500,-
Křídlo spoon 2230,-
poštovné bych platil jednou,letadlem pomocí Fdex nebo jak se to jmenuje.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 21:19   Citovat  

Klejzlik napsal:
Tak to vidím,že si opravdu koupím letenku Velmi šťastný a zajdu si sám pro věci do USA Velmi šťastný...
Zkoušek jsem kontaktovat jednu firmu co zprostředkovává nákup v USA a teda našel jsem tohle
Ceny jen přepočteny z dolaru na kč
Zadní světla 1902,-
Přední světla 1508,-
Mlhovky jdm 1200,-
Kapota EVO 10000,-
Víko kufru 8500,-
Křídlo spoon 2230,-
poštovné bych platil jednou,letadlem pomocí Fdex nebo jak se to jmenuje.

tak jestli tam teda poletíš tak mi tam vem mlhovky na sedana HaHaaa ne planuješ to pěkně ale věř tomu co se plánuje se vždy něco pokaká. jinak hodně uspěchu při realizaci.
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 21:23   Citovat  

To co tady davas za odkazy je nejaky cinsky shit, co se spoonem to nema nic spolecneho.

Orientaci spoon cen ti uvedl Ryba, pro blizsi predstavu se muzes podivat tady
Stavet auto z techto dilu je investice v radech sesti-mistnych cisel.

Jinak fedex je hoooodne draha dopravni spolecnost...
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2009 , 21:26   Citovat  

Klejzlik napsal:

Za 1.
chtěl bych více výkonu a proto se pokusím sehnat VTI v dobrém stavu,alespoň notoricky ať nemá problémy..

Velmi šťastný když bude dobrej "notor" tak ber VTI ...sou zahubičku....a ušetříš si starosti,peníze a vefinále bude lepší jak vyladěná 1.5 .
Ale to už je natobě Mrk ..každopádně držim palec OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Realizace projectu
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina