Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výběr auta
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Sklenk@ je teď offline  Sklenk@
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 16:53   Citovat  

čau, jsem tady novej, tak doufám, že nenapíšu něco, co už tady bylo milionkrát. Známejma mi byl jako první auto doporučenej civic 6G (hlavně kvůli zavěšení a podvozku celkově). V čechách jich moc neni a tak se budem muset podívat v německu a z toho důvodu se chci zeptat kde jsou hranice kilometrů po který už od toho dát ruce pryč? Je mi jasný, že GO motoru bude do roku, 2 potřeba, ale nechci koupit auto se kterym budou hned problémy, tak pls jaká je asitak průměrná životnost motoru, abych měnil jenom olej a čistil filtry?

Nejradči bych chtěl třídvéřáka, ale nevim jak s motorem. Ohledně motoru vybírám ye 3, 1.4iS; 1.5 Vtec 84kW a 1.6 taky Vtec 84kW. Radči bych chtěl Vtec, na kterej slyšim jenom chválu. Ale jestli 1,5 nebo 1,6 nevim, Dá se říct kterej je lepší??? Nebo celkově co byste mi doporučili? Díky Mrk Dík Jakub
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 16:57   Citovat  

napiš taky co bys do toho chtěl investovat Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 17:00   Citovat  

kdyz trefis na "nesprasenej" kus, tak GO motoru nebude potreba ani do roka, ani do dvou, ani do 3, ....

jinak napis vic co od toho cekas, jaky cesty s tim budes jezdit, kolik penez do toho, atp.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 17:05   Citovat  

Vítej!

No párkrát to tu bylo,ale je to někde zapadlé...

1) kastle - je lepší vzít pofacelift (r.99+) - má lepší ochranu proti korozi, výztuhy nárazníků a odstraněny dětské nemoci.

2) motor - musíš si určit na co auto používat. Jako první auto bych asi 1.6VTi (Do 3D se dával jen motor 1.6 118kW (s 84 neexistuje). Mrk ) vynechal - sám jsem z něj měl po pár letech ježdění respekt. 1.5 Vtec (84kW) je ideální na spotřebu, trošku línější v nízkých ot. než 1.4,ale vyhrává ve vyšších...

3) Motor bez go vydrží i 400tis.km při správné péči - olej max. po 10tis.km, nehonit studené... Pokud je někdo prase,tak i po 100tis, to bude na go... Neřeš km,ale stav - zvuk motoru, kouř z výfuku...

Moje VTi má 250tis. a go nechystám...

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 17:08   Citovat  

tak nvm jak si prisel na to ze jich tady moc neni to mi hlava nebere celkem posledni dobou k mani jsou..tedy hlavne 1,4ky..pokud 1,5 je to horsi..ale proste neni to zas takovej problem..uz i ty se obcas vylihnou..dokonce i tady na foru

navic ani nvm proc bys mel delat go motoru Úsměv tyhle auta nemaji problem s 300-400tis naprosto zadnej pokud si nekoupis vyrachtanou ztuznenou plecku kterou nejakej ovad honil za studena a menil olej po 15tis km HaHaaa

mel sem jak 1,4 tak mam 1,5.. zadny problem sem nikdy s motorem neresil a 1,4ka mela skoro 190tis

radsi si pridej...kup neco s jasnou historii a to i klidne v cechach, nejlip od nekoho starsiho / ne 20 leteho tuzera Lucy / a treba se serviskou..nech si u Honda projet VINko aby ti pripadne rekli co a jak se ti bude shodovat se serviskou...prizvi si nekoho kdo autum a nejlip Honda aspn kapanek rozumi a myslim ze kdyz investujes 70-100tis tak mas velice pekne 6Gecko Hatche OK

edit: VTI bych nechal tam kde je a rozhodne jako 1. auto nekupoval přátele

edit2: kua tady nez clovek neco napise tema 2ma prstickama tak uz tam jsou 2 prispevky ! tomu rikam poradna

0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 17:29  Naposledy upravil Sklenk@ dne 9.12.2009 , 17:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

VTi nechám u ledu royhodně Úsměv od auta očekávám vzježdění se a až mi padne do ruky, tak bych ho měl rád jako sportáček na víkendy na okresky Velmi šťastný ....

ohledně toho motoru 1.6 Vtec sem čerpal

odsaď
tak dík za opravu Mrk

Auto sám kupovat nebudu, naštěstí má vedení (táta) kontakty na lidi, co nám to dovezou a postavěj na značky. Radu sem chtěl kvůli upřednostnění motoru, což díky novejm informacím padá Úsměv.

do auta bych chtěl vrazit tak max. do 100k, i s nějakejma pěknejma novejma, nebo zánovníma liťákama 16"; 17". Je to první auto a dyž ho někam nepošlu, tak rozhodně utrpí pražskej lišej ...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 17:34   Citovat  

Tak urcite vynech i 16 a 17ky..pro tenhle motor tedy 55 resp.66 a 84 kW urcite jsou na dve veci..sice vypadaji pekne...ses jak prilepenej k ceste ale auto zlenivi a vic zere..za to to fakt nestoji..max 15ky..nehledene na pripadne problemy na STK pokud uz to nebude napsane v technicaku tak je jen tak nedopises to mi hlava nebere

do 100 s prehledem koupis pekne 6Gecko u nas..nez trajdat do nemec..ceny aut jsou i tady v kopru Tak to koukám!

ani tohle nevypada spatne..za par penez - tuzing neni az tak silenej...ale neni to 6G

tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 17:47   Citovat  

zasem jsem koukal ne elektrony.cz a prodávaj tam k tomu i typový listy, takže stačí skočitn a stk pro razítko a na úřad na zápis, ale dyž řikáš že to zleniví Mrk

já zatim koukal tady a tady hlavně ta druhá se mi hodně líbí akorát by si to auto zasloužilo ještě o trochu větší kola no Úsměv ale zase 15tky budou vypadat sériově a tak nikdo nebude zkoumat jestli jsou nebo nejsou zapsaný, to je taky fakt HaHaaa

ohledně toho dovozu, tak sme se tedka orientovali na Subaru (člen rodiny) a všude sme slyšeli že v D a CH jsou i trabanti lepší než trabanti v čechách pořádnej výtlem

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 19:40   Citovat  

co vim ja tak typ.list je ti na 2 veci...na urade po mne chtel potvrzeni od Hondy ze to tam muze byt..a 15ky byli jen na Vti o 16 a 17 nemluvim Velmi šťastný

PS: seriove tam vypadaji 14ky HaHaaa ale 15ky sou hezci OK tak nejak akorat..spotreba taky

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 20:06   Citovat  

Hlavator napsal:
co vim ja tak typ.list je ti na 2 veci...na urade po mne chtel potvrzeni od Hondy ze to tam muze byt..a 15ky byli jen na Vti o 16 a 17 nemluvim Velmi šťastný

PS: seriove tam vypadaji 14ky HaHaaa ale 15ky sou hezci OK tak nejak akorat..spotreba taky

Typový list není na nic - pokud ho máš např. za Alcaru nebo levne-pneu,tak Ti kola do TP zapíšou. Osobní zkušenost - moje 1.5 měla zapsané 6,5x15 s pneu 195/55, 195/50 a 205/50... je to dobrý

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 20:08   Citovat  

Hellborn napsal:
Typový list není na nic - pokud ho máš např. za Alcaru nebo levne-pneu,tak Ti kola do TP zapíšou. Osobní zkušenost - moje 1.5 měla zapsané 6,5x15 s pneu 195/55, 195/50 a 205/50... je to dobrý

tak to me nalakoval blbec na urade.. pořádnej výtlem stejne pro me je to jedno..emise mam co 2 roky v dubnu a to uz mam koupene 14ky plechace na zimu s origo rozmerama HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 20:44   Citovat  

vetsi kola se urcite nevyplatej. Cely auto bylo delany na urcitej rozmer (podvozkovy casti, prevody v prevodovce apod.). Jak kluci rikaj, maximalne ty 15ky normalne siroky (max 195). Tchan ted koupil accorda na 17kach a bylo to jakysi liny, nechtelo to zrychlovat tak ochotne pres 70-80kmh dal. Jak se prezulo na 15ky zimaky, tak to najednou jede na dotek kolik chci. Fakt se nevyplati honit vetsi kola, protoze ti to da jen ten vzhled a ostatni veci se zhorsej. Jinac koupit auto bude v CR od znamyho clena klubu - nadsence, tzn. ze si nedovoli lhat o neccem a auto bude dobre znat i vice lidi tady, nebo z DE, CH, I. Rozhodne se to vyplati kupvat z koncin, kde auto nepoznalo sul (coz muze byt i v CR - garaz pres zimu). Takze jestli ti jde o to mit auto na dlouho predlouho, tak klidne hledej v zahranici. Tady v klubu v tomle pusobi Eso - Sannycars. Vozi kolikrat dost libovky. Kazdopadne hodne stesti pri hledani.

alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 20:47   Citovat  

Pokud budeš řešit 1.4 a 1.5eco, tak záleží, kde budeš jezdit. Jezdil jsem oběma a vychází mi to jednoduše. Pokud vyloženě hrkačku do města a na krátké trasy tak 1.4. Pokud chceš lítat po dálnici a okresky, tak 1.5. Ve městě 1.5eco toho moc neušetří ale mimo město už to je poznat.

Co se týká těch kol, tak já měl u 1.5 z Rakouska v techničáku pouze 15'' 195/50 ale pokud ty kola nebudou jako pěst na oko, policajti to řešit nebudou. Akorát si pořídíš zimní plechy 14'' na STK jak to má Hlavator OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 21:19   Citovat  

alien44 napsal:
Pokud budeš řešit 1.4 a 1.5eco, tak záleží, kde budeš jezdit. Jezdil jsem oběma a vychází mi to jednoduše. Pokud vyloženě hrkačku do města a na krátké trasy tak 1.4. Pokud chceš lítat po dálnici a okresky, tak 1.5. Ve městě 1.5eco toho moc neušetří ale mimo město už to je poznat.

Co se týká těch kol, tak já měl u 1.5 z Rakouska v techničáku pouze 15'' 195/50 ale pokud ty kola nebudou jako pěst na oko, policajti to řešit nebudou. Akorát si pořídíš zimní plechy 14'' na STK jak to má Hlavator OK

BTW : na 14 kach to jezdi jak raketa HaHaaa

kingart je teď offline  kingart
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 21:22   Citovat  

koupis si nejakou 1.5ku a na nejakou generalku za rok ci dva ani nedojde, protoze velmi brzy zjistis, ze by te stala cca 50% kupni ceny toho auta.Budes do toho auta cpat penize za gumy, kola, radio, olej atd atd...Je jasne ze behem toho roku ci dvou, se pomeris s kamarady, zajedes na nejaky sraz.Zjistis ze to sice nejede spatne, ale bude dost lidi kteri ti daji silne na frak.A treba potkas nekoho s VTEC motorem, okamzite tomu podlehnes a rozhodnes si ho taky poridit.Jenze na nej nebudes mit penize, protoze jsi investoval do sve 1.5ky, takze budes muset nejdriv prodat svou 1.5ku.(timhle bych rekl prosla velka cast fora)
=
pokud mas na 1.6VTi tak si ho kup!Budes cpat penize do auta, ktere uz v zakladu nejede spatne.Vim ze se tim zvysuje riziko, ze o tobe uslysime ve zpravach na TV Nova (alias cerna kronika) zes ho nekde omotal, ale pokud budes jezdit rozumne, tak se tak nestane ne? Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 21:27   Citovat  

Hlavator napsal:
BTW : na 14 kach to jezdi jak raketa HaHaaa

plechy 14'' a origo vti kola 15'' je fakt rozdíl je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 22:05   Citovat  

kingart: tak to si rovnou můžu koupit Imprezu GT 211 koní 4x4 Mrk tohle bude fakt moje první auto tak bude stačit tohle známý co mi doporučili civica maj 1.4iS upravený na 115 koní a dyž mě s tim vezli po louce tak to jelo pěkně. Nemluvě o tom že dyž se mi to auto zalíbí a budu chtít víc tak snad za 50k můžeš mít pokovanej motor, špéru a převodovku, jak sám cheš dlouhý stupně. Tzn. přes 150 koní z 1,4ky. Takže 1,5tka s pěknym vejfuckem, lepším filtrem a dyž zbydou money tak i brzdama mi bude na první rok, spíš i 2 bohatě stačit Úsměv. VTi je pěkný auto, ale do začátku moc Úsměv to už fakt radči 4x4 je to dobrý

david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 22:16   Citovat  

Prosel jsem uz 4ma hondama a na zacatek bych doporucoval 1.5 e-vtec, pro me je to zivotni vyhra Velmi šťastný, nejede vubec spatne a ma super spotrebu, dlouhodoby prumer 6,5l!! Mam vuz po prvnim majiteli, ktery se o nej perfekte staral, takze jsem udelal akorat rozvody a po 10 letech odesel stredni+zadni dil vyfuku, jinak menil olej a kapalinu do ostrikovacu Velmi šťastný! Sel bych do pofaceliftu, ted konec 1998 az do zacatek 2001, ma poresene nektere nedostaky, jako praskani svodu, lepsi antikorozni ochranu, podle me vypada lepe (ale to je subjektini zalezitost), v interieru jsou podle me znatelne zmeny, jednak sedacky maji slusne bocni vedeni a u pofaceliftu je vzdy loketni operka, coz je podle me super vec!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 22:20   Citovat  

sklenka: mas hodne iluze o tuningu co? :) 150koni z 1.4ky za 50 tis... no nevim nevim... vic by ti rekl nekdo kdo tomu rozumi vic a vic tuni vykon

0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 22:22   Citovat  

on je i rozdíl ve vzhledu? já si na fotkách všimnul snad jenom jiný barvy zrdcátek, jestli si to teda někdo nezměnil sám Chápeš! Chápeš!

0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 22:23   Citovat  

Bitkar napsal:
sklenka: mas hodne iluze o tuningu co? Úsměv 150koni z 1.4ky za 50 tis... no nevim nevim... vic by ti rekl nekdo kdo tomu rozumi vic a vic tuni vykon

jak řikám mám to od známejch a ty jí maj už pes pět let a furt na ní něco dělaj Mrk a co znám úpravy atmosf. od subaru tak dyž někdo zainvestuje do kovanýho motoru s lepšíma vačkama a bla bla bla, tak neni problém Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 22:30   Citovat  

Sklenk@ napsal:
on je i rozdíl ve vzhledu? já si na fotkách všimnul snad jenom jiný barvy zrdcátek, jestli si to teda někdo nezměnil sám Chápeš! Chápeš!

ano...jina maska, svetla a par jinych vychytavek jako loketka atd.. sem kapanek v soku jak mluvis o tuneni vykonu u 1,4ky to mi hlava nebere nvm no..ja to takhle netunim..mam tam jen vzduchac a par dalsich malych vychytavek ale moc si neumim predstavit co bys musel delat s 90konovou 1,4kou abys pridal 60 poniku

kazdopadne pokud chces 1. auto a nebudes jezdit vetsi trasy tak klidne doporucim slusnou 1,4ku..vykon ti postaci..kdyz pekne vytocis tak neco i umi..a sezenes za velmi priznivy peniz a jejich dost HaHaaa

1,5tek je spis jako safranu takze musis treba dyl vybirat,hledat a tridit ..ale zase nejaky duvod proc je 1,5tek min asi bude Hihi lidi je maj proste radi a vi proc OK

david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 22:40   Citovat  

Hlavator, my to vime ze?? Velmi šťastný Jinak co mas za airfilter?? kn klasika vlozka??

0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 22:44   Citovat  

jojo, taky sme se doma schodli na 1,5tce HaHaaa hlavně i dyby ten tuning šel, tak za 50k máš další 1,4ku xD

jestli mi ještě řeknete, jaká je tak průměrná cena 1,5 před a po FL???

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 22:52   Citovat  

se zeptej dooma... ten tu tunil 1,4ku tusim. A docela zdarne, ale nebylo to jen tak.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 23:10   Citovat  

david.hammer napsal:
Hlavator, my to vime ze?? Velmi šťastný Jinak co mas za airfilter?? kn klasika vlozka??

jj..viz garaz OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 23:14   Citovat  

Sklenk@ napsal:
jojo, taky sme se doma schodli na 1,5tce HaHaaa hlavně i dyby ten tuning šel, tak za 50k máš další 1,4ku xD

jestli mi ještě řeknete, jaká je tak průměrná cena 1,5 před a po FL???

poface kolem 80-110..ja osobne bych treba za svoje nesel pod 100 Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 23:19   Citovat  

pff, vidim to na před facelift xD světla a masku přežiju a za zbytek peněz stihnu udělat pár gum a spojku xD

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 23:25   Citovat  

Sklenk@ napsal:
pff, vidim to na před facelift xD světla a masku přežiju a za zbytek peněz stihnu udělat pár gum a spojku xD

přátele tak v tom budes kolem 70-80 za slusnej kousek myslim

0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 23:30   Citovat  

dobře beru zpět xD jenom jedny gumy a spojka xD

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výběr auta
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka