Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prasklá trubka ,jak ochránit novou ?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 20:12  Naposledy upravil mad_zed dne 14.12.2009 , 22:27, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Kde seženu brzdové trubky k zadním brzdám? Chci samozřejmě vyměnit obě.Byl bych hrozně rád kdyby mi někdo poradil,jestli se někde dají sehnat už trubky naohýbané a s koncovkami,protože na to nemám tu sadu na opravu trubek.Jako metráž jsem trubky našel a i koncovky.Je to za pár peněz.V pondělí zkusím zavolat do Hondy co stojí origo...jenže to asi narazí na rodinný rozpočet,protože to bude asi pěkně předražené Smutný .
Tož poraďte.Vám se to nikomu nestalo?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Marphy je teď offline  Marphy
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 20:36   Citovat  

Na jakou Hondici? Treba ma nekdo doma, ale musis napsat, jakej typ to je... Nápad je tu!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 20:51   Citovat  

že to má někdo doma pochybuju.To bych napsal do sekce bazar je to na accorda coupe CD7

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 20:55   Citovat  

nech si udělat novou a zkontroluj ty ostatní OK

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 21:15   Citovat  

trubky běžne v nabídce nebývají, hadic je dost. Kup trubku v metráži a anohýbej ji podle sklenky, jen to cche nakonec jeste napáchat koncovky ale mylsím že každej profi mechanik bue mít kleste i koncovky..

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 22:45   Citovat  

To je právě problém.Trubku bych udělal,ale nevím o nikom kdo by na to měl ty přípravky.Udělat tu koncovku není žádná sranda.naohýbání by snad nějak šlo.
To jsem od Hondy nečekal,že se podělá něco tak důležitého.Ráno jsem měl jet pryč a plně obsazeným autem.Asi by to dobře nedopadlo KO .

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.10.2008 , 23:42   Citovat  

takový konce se dělaj třeba i na trubky klimatizace takže i takové firmy ti mohou pomoct,navíc mají i ohýbačky

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2008 , 7:48  Naposledy upravil ninja dne 18.10.2008 , 7:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Konce jsou docela sranda. Pripravek na to stoji par korun - dokonce jsem ho mel v ruce (a nebo cela sada asi 1100,- - viz obr.) a funguje na principu ze tam das konec trubky, zatocis sroubem a ono ti to rozlisuje konec do tvaru co ma byt. Pouziva se i na ty spojky kteryma jde poskozena trubka nastavit. Rozhodne ale doporucuju vymenit celou trubku a nenastavovat ji. nejlepe zkontrolovat vsechny a podle toho je pripadne taky vymenit, nebo aspon ocistit a poradne natrit.

Triumf-professional-tools-2560-Pertlovaci-souprava-na-brzdove-trubky-s-rezakem-3-15mm-CID1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Triumf-professional-tools-2560-Pertlovaci-souprava-na-brzdove-trubky-s-rezakem-3-15mm-CID1.jpg, 295.71 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2008 , 7:50   Citovat  

posero napsal:
takový konce se dělaj třeba i na trubky klimatizace takže i takové firmy ti mohou pomoct,navíc mají i ohýbačky

Trubky na klimatizace jsou spatny priklad. Zadne nemaji konce jak na brzdy a krom toho jsou to konce varene na hlinikove trubky.

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2008 , 9:57   Citovat  

Brzdovy trubicky ti udelaji leckde v servisu,napr. v Plzni mi je delali 30 minut v Temposervisu (takova fofrdilna u Tesca) a pak levneji behem 10 minut v Peugeot servisu na Slovanech - cena za par byla 150-300,- ...Takze bych je radsi sam nedelal,ono se pak mj. muze hodit mit na to fakturu,kdyby se neco melo stat,ono byt bez auta a jeste platit skody anebo to vsechno nechat zaplatit dotycnou firmu,to uz muze byt slusny rozdil.Holt brzdy nejsou motor,rozjet muzes,ale brzdit musis.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2008 , 20:49   Citovat  

ninja napsal:
Trubky na klimatizace jsou spatny priklad. Zadne nemaji konce jak na brzdy a krom toho jsou to konce varene na hlinikove trubky.

promiň ale ty si dělal někdy klimatizace? myslim domácí? to co si sem dal na obrázku se mezi fachmanama nazývá pertlovací klešťe a pertlujou se s nima konce měďených trubek Mrk jestli si myslel auto klimatizace tak ok Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2008 , 22:09   Citovat  

posero napsal:
promiň ale ty si dělal někdy klimatizace? myslim domácí? to co si sem dal na obrázku se mezi fachmanama nazývá pertlovací klešťe a pertlujou se s nima konce měďených trubek Mrk jestli si myslel auto klimatizace tak ok Mrk

myslel jsem autoklimatizace, ty velke jsem videl jen z dalky Se stydím a mas pravdu, pertlovaci kleste, taky jsem tomu tak rikal, jen jsem si nebyl jisty nazvem tak jsem ho nezminoval.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2008 , 22:24   Citovat  

ninja napsal:
myslel jsem autoklimatizace, ty velke jsem videl jen z dalky Se stydím a mas pravdu, pertlovaci kleste, taky jsem tomu tak rikal, jen jsem si nebyl jisty nazvem tak jsem ho nezminoval.

tak hlavně, že to dobře dopadlo přátele jinak napertlovat ty trubky neni složitý stačí si jen zkusit jak to "chtit" aby ten limec byl správně velkej Mrk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2008 , 23:26   Citovat  

posero napsal:
tak hlavně, že to dobře dopadlo přátele jinak napertlovat ty trubky neni složitý stačí si jen zkusit jak to "chtit" aby ten limec byl správně velkej Mrk

taky jsem zkousel a nebal bych se toho. U nekterych atypu a starsich aut jedina moznost.

to Wayne: taky nazor, ale od toho jsi pojisteny a pravidlo zapirat zapirat zapirat plati vsade. Hihi
btw - stejne je to akorat dalsi zkusenost ktera se muze hodit. Vyrabet trubky na zakazku je dobry byznys.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2008 , 8:30   Citovat  

Samozřejmě,že vyměním celé trubky.Asi mi nezbude nic jiného,než ty trubky udělat sám.
Pro zajímavost v Hondě výjdou obě trubky 6700kč s daní.
Posero má pravdu na klimatizace a tepelná čerpadla se používají stejné sady.Tchán má možná něco doma,ale nevím jestli to má stejné úhly.Vyráběl si to sám.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2009 , 22:29   Citovat  

Ještě mě napadlo.Jak ty trubky konzervujete?Sundáte kryty natřete rezistinem?Nechci aby mi přes zimu zrezly.

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2009 , 22:41   Citovat  

kdybys hledal a nezakladal novy tema co....

kuk sem

ja jsem prave v procesu, uz mam novy trubky natahany nahrubo, jen udelat koncovky, kde maj bejt rovny, tak narovnat a uchytit vsude. Ale jako naohybanou trubku koupit je blbost, bys nejspis musel sundat napravy, vejfuk, apod. abys to tam dostal. Nejlepsi je si naohybat. Co se koncovek tyce, tak nastesti tchan ma takovou minisadu. Drzak s dirou na trubku a takovy "dulcik" co udela ten konec rozevrenej, treba to taky nekde sezenes, nebo prej to jde roztlouct kulickou z loziska. sroubeni pak koupis v ty firme co ja treba.

Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2009 , 22:44   Citovat  

mad_zed napsal:
že to má někdo doma pochybuju.To bych napsal do sekce bazar je to na accorda coupe CD7

To je skoda na CRX bych měl....

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2009 , 22:47   Citovat  

Bitkar napsal:
kdybys hledal a nezakladal novy tema co....

kuk sem

ja jsem prave v procesu, uz mam novy trubky natahany nahrubo, jen udelat koncovky, kde maj bejt rovny, tak narovnat a uchytit vsude. Ale jako naohybanou trubku koupit je blbost, bys nejspis musel sundat napravy, vejfuk, apod. abys to tam dostal. Nejlepsi je si naohybat. Co se koncovek tyce, tak nastesti tchan ma takovou minisadu. Drzak s dirou na trubku a takovy "dulcik" co udela ten konec rozevrenej, treba to taky nekde sezenes, nebo prej to jde roztlouct kulickou z loziska. sroubeni pak koupis v ty firme co ja treba.

Mad to sve tema zalozil o 4 mesice drive nez bylo zalezeno na ktere ty poukazujes. HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2009 , 22:50   Citovat  

aha, pravda, tak tj.... beru zpet.... to dela uz od roku 2008 trubky? :)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.12.2009 , 23:06   Citovat  

Ne to nic.Já jen oprášil staré vlákno.
Když natíráte spodek auta.Shazujete i ty držáky a kryty těch trubek a natíráte to nějak?Ty palivové bývají taky pěkně orezlé.Minulý týden jsem viděl prasklou trubku na civicu rv 1999,prot se ptám.

Název editovat nejde,nebo nevím jak.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2009 , 11:37   Citovat  

Kdyz si delas novou brzdovou trubicku,muzes predtim v elektru,resp. obchode se soucastkami koupit smrstovaci buzirku,natahnes a das koncovky - az je to na aute,tak ji postupne (nejlip) celou nahrejes treba tryskovym zapalovacem,buzirka se stahne a dokud se neprodre,trubka nerezavi.U A1G byly zadni trubicky bud pogumovany nebo to byla taky buzirka.
Jak ale ochranit puvodni zkorodovanou trubku,to se dost dobre neda radit.Muzes ji za sucha zatrit nejakym sajrajtem na spodky a doufat,ze se to nebude zhorsovat nebo ji omotat samosvarovaci izolackou,je gumova a kdyz ji natahnes pres sebe,tak se teplem a tlakem spoji,ale k tomu je potreba ji hodne natahovat (aha,tak ono se ji uz rika vulkanizacni paska).

pelo je teď offline  pelo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2009 , 13:03   Citovat  

u nas delaji trubky z medi tak je zbytecny ju necim motat vychazi zhruba metr + koncovky na 100kč pak to naohybas az na aute jak ju povedes nic slozityho nejhorsi je tu starou vysroubit na wintercary pouzivam ze skodovek uz hotovy jen je autogenem nahreju predelam koncovku amam to uplne nejlevnejsi

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2009 , 15:27   Citovat  

Wayne napsal:
Kdyz si delas novou brzdovou trubicku,muzes predtim v elektru,resp. obchode se soucastkami koupit smrstovaci buzirku,natahnes a das koncovky - az je to na aute,tak ji postupne (nejlip) celou nahrejes treba tryskovym zapalovacem,buzirka se stahne a dokud se neprodre,trubka nerezavi.U A1G byly zadni trubicky bud pogumovany nebo to byla taky buzirka.
Jak ale ochranit puvodni zkorodovanou trubku,to se dost dobre neda radit.Muzes ji za sucha zatrit nejakym sajrajtem na spodky a doufat,ze se to nebude zhorsovat nebo ji omotat samosvarovaci izolackou,je gumova a kdyz ji natahnes pres sebe,tak se teplem a tlakem spoji,ale k tomu je potreba ji hodne natahovat (aha,tak ono se ji uz rika vulkanizacni paska).

Pane vachmajstr vy jste hlava.Smršťovaček mám z práce dost,ale tohle využití mě nenapadlo. OK Tu samovulkanizačku no nevím spíš natřít rezsitinem,ale mám strach ,že jak budu trubky vacvakávat z těch držáků,aby se nestalo,že kus trubky ostane na držáku...teď se mě jedná o palivové.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2009 , 15:57   Citovat  

Kdyz ti zustane v ruce/na drzaku,tak to holt budes muset nahradit novou a napojit pres hadici,stahnout sponama (leda bys to zrovna tahal hadici na benzin,je dvou- nebo dokonce triplastova).Myslim se tomu rika riziko podnikani Mr. Green

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2009 , 16:01   Citovat  

hele a ty stahovaci buzirky jdou koupit takle nekolikametrovy?

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.12.2009 , 18:33   Citovat  

Bitkar napsal:
hele a ty stahovaci buzirky jdou koupit takle nekolikametrovy?

no jasně že daj.. v balíčku je cca 10 metrů. můžeš si vybrat i z pár barviček Hihi Hihi

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prasklá trubka ,jak ochránit novou ?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina