Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Minizávady, ale vadí (Accord 4D 1999-2002)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2007 , 14:07   Citovat  

Mám Accord sedan CG9 z roku 1999 a už delší dobu mi pořád něco klepe od zadní nápravy.. nevím, jestli je to ta záklopka gumová, co je pod zadním nárazníkem nebo jestli je to přímo od podvozku (silentbloky, gumy stabilizátoru nebo co já vím..) - nemáte nebo neměli jste někdo podobnej problém??
Myslím, že podobný problém jsem měl i před výměnou zadních silentbloků stabilizátoru, ale tak se to nějak utáhlo a dobrý.. akorát to teď asi dělá zase nebo je to něco jinýho.. nevím..

Jinak jsem měnil přední sklo, jelikož bylo prasklý, a po výměně mi tam něco klepe při přejezdu nerovností.. nejdřív jsem myslel, že je to ta guma - bauset - kolem okna, jelikož z jedné strany nedržela dostatečně a jak je zima, tak byla dost tvrdá, tak to do té hrany skla mohlo bouchat, ale jelikož jsem to pořádně uchytil, tak už to bude asi někde jinde.. problém je v tom, že ani v tom servise, kde mi to měnili, neshledali žádnou závadu a to to prohlídli po celým obvodu pod tou gumou.. nakonec jsme shledali, že ta guma se musí teplem roztáhnout, aby to sklo pořádně obejmula, a jelikož teď rozhodně teplo není, že mám vydržet do léta a pak se uvidí.. pak pokud to bude ještě dělat, že mám ještě přijet.. no tohle vysvětlení se mi zdálo divný, ale budiž.. jenže ta guma už očividně nikde neodstává.. ale sklo taky nepruží, alespoň jsem to nepostřehl, že by přímo skákalo sklo.. fakt nevím, co by mohlo být zdrojem.. blbý je, že jakoby to tušilo, když jsem to byl projet s mechanikem, který to měnil, po pořádným tankodromu, tak to nedělalo.. jinak mám taky pocit, že pokud se to sklo dostatečně zahřeje zevnitř, že už to klepání od skla ustává, někdy úplně zmizí, ale to je jen subjektivní pocit.. tak nevím, jestli mi tam něco nezapomněli..

Poradíte někdo, co by to mohlo být za problém??

P.S.: Dal jsem to do volné diskuze, jelikož specifikace těch problémů je různá, takže to nejde dát do jedné rubriky.. tak snad mě za to neukamenujete..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.12.2007 , 16:55   Citovat  

nikto nič?? Smutný
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.12.2007 , 19:06   Citovat  

s tou zadni napravou. napiš toho víc . kdy to děla, jak moc to je slyšet, typ zvuku - esi to bubnuje, mlatí, cinká etc ...
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.12.2007 , 19:38   Citovat  

Na zadní nápravě to bývají často buď silentbloky, nebo tzv. kosti (kloubky) stabilizátoru. Jinak přez klávesnici těžko radit HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2007 , 19:54   Citovat  

Jo díky..
No víc.. nebubnuje.. nemlátí, necinká.. spíš jako když jen tak klepe.. fakt mám pocit, že to dělají ty kosti stabilizátoru nebo prostě, jak je tam ta guma toho jednoho stabilizátoru, že to je zase někde nějak povolený, protože servisák mi to kdysi vyměnil a pořádně dotáhl a pak to chvíli nedělalo.. to zkusím ještě pořešit, kdyžtak to zase nějak utáhnout a uvidím..
mě spíš trápí to sklo.. nechápu, co by tam mohlo klepat o sklo, když ten bauset se zdá, že všude sedí.. koukali na to v autoskle pod tu gumu a nic nenašli.. zajímalo by mě, jestli je tu někdo, kdo nechal měnit přední sklo v zimním období a jestli mu taky něco takovýho dělalo, jestli je možný, že až se to v létě na slunci ta guma pořádně roztáhne, jestli to může ustat.. přijde mi to docela zvláštní..
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.12.2007 , 21:02   Citovat  

Jestli už ti to na tom zadním stabil. někdo utahoval a na chvíli to přešlo, tak neprřemýšlej o ničem a rovnou ty gumy vyměň. Myslím, že stojí orig. okolo 400,- Kč a máš na dalších 8-15 let klid Velmi šťastný Ty kosti budou dražší OK
   Návrat  
DrTc je teď offline  DrTc
PříspěvekZaslal: 25.12.2007 , 21:23   Citovat  

Taky mám někdy pocit, že mi to zezadu jakoby křupe, ale jen někdy. Asi tak 5 procent z celkové jízdy. Třeba to na dva měsíce zmizí a potom zase. Když jsem byl na STK, tak jsem schválně technikovi řekl, že se mi vzadu něco nezdá - popojeli jsme na stolici na zadní nápravu (běžně se dělá jen přední), no ale nic nezjistil. Řekl, že je to naprosto v pořádku. Ale právě na přední nápravě mi našel volnější kloub řízení. Ten jsem následně vyměnil. Problém však přetrvává. Sem tam to zakřupe. Teď už zase dlouho klid. Já sám jsem ležel pod autem, zkoumal, ale na nic jsem nepřišel. Že by snad vnitřní plasty v kufru?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Minizávady, ale vadí (Accord 4D 1999-2002)
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina