Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
swap EG 1,5 na EG 1,6 sohc VTEC
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
oldasek je teď offline  oldasek
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2010 , 14:07   Citovat  

Ahojte kluci...přivezl jsem si asi před měsícem civa z NDR,ale se špatným 1,5 motorem...dál vlastním pojízdnou 1,6 vtec a motor bych chtěl kopnout do tý karoserie z německa...spíš mi jde o problematiku co se týče elektroniky-zda pak stačí jen prohodit kabeláž od motoru k ecu.(pozn.ta 1,5 byla dual point -66kw) a zda převodovka z té 1,5 ozn. S20 je totožná s převodovkou z té 1,6 (jestli jsou kvalty stejně dlouhé). Díky za pomoc Olin
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2010 , 14:54   Citovat  

oldasek napsal:
Ahojte kluci...přivezl jsem si asi před měsícem civa z NDR,ale se špatným 1,5 motorem...dál vlastním pojízdnou 1,6 vtec a motor bych chtěl kopnout do tý karoserie z německa...spíš mi jde o problematiku co se týče elektroniky-zda pak stačí jen prohodit kabeláž od motoru k ecu.(pozn.ta 1,5 byla dual point -66kw) a zda převodovka z té 1,5 ozn. S20 je totožná s převodovkou z té 1,6 (jestli jsou kvalty stejně dlouhé). Díky za pomoc Olin

kabeláž i ECU nutno přehodit, VTEC už má OBD1, což je jiný princip. D15B2 má jiné kolečka v převodovce, víc do rychla, takže nasazením převodky z D16Z6 se motor bude rychleji vytáčet, bude lepší akceleračka, ale zase na dálnici budeš mít ve 130ti víc otáček, takže záleží co požaduješ

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2010 , 15:17   Citovat  

jezdím častěji na dálnici,tak spíš tu do rychla...takže stačí přehodit kabeláž od motoru k ecu-to je fajn,že nemusím řešit jiný kabely...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2010 , 15:53   Citovat  

oldasek napsal:
jezdím častěji na dálnici,tak spíš tu do rychla...takže stačí přehodit kabeláž od motoru k ecu-to je fajn,že nemusím řešit jiný kabely...

Jak chceš, ve 130ti je u Z6 převodovky cca 3800 otáček, s D15B2 skříní tam bude cca 3500, podle mě to neni takový rozdíl, nemluvě o daleko živější 2,3ce pro předjíždění.. Jak je to přesně s kabeláží ti popíše FastCivic a další swapéři, jen co to tu uvidí

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2010 , 16:03   Citovat  

neco pdoobneho delal nedavno czento a prehazoval komplet kabelaz v aute. Je to pohoda, vsude vsechno sedi a mas to jako origo, nikde nic pajeneho, maximalni spolehlivost. Ja bych to taky tak asi udelal, mit dve auta stejneho typu se stejnou vybavou (el okna, klima, sibr a tak kvuli tomu aby ti nekde nechybely kable) tak bych taky prehazoval. Jinak je tam moc pajeni a hrani si se schematkama, udelas chybu a zblaznis se z toho. K prehozeni kabelaze nepotrebujes mit zadne znalosti. Maximalne si napises ktery konektor byl kde zapojeny a pak uz jen zacvakavas:)

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2010 , 16:06   Citovat  

presne tak sem to myslel stejne jak se to delalo u me az na par vyjimek no Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 2.1.2010 , 18:17   Citovat  

ty auta jsou identická-i výbava je komplet stejná,tak bych to chtěl udělat co nejsnadněji,aniž bych musel kuchat celý auto...myslel jsem,jestli bude třeba shodný to napojení na spínací skříňku,abych to pak nějak nakopl,až to bude v celku

Řekl bych právě,že ta el.bude stejná co se týče světel apod..tak pak by bylo zbytečné přehazovat stejnou el.z jednoho auta do druhýho..

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2010 , 18:23   Citovat  

no tak nejsnažší je přehodit ty svazky celý, tudíž motorovej, k ecu a vede až do pojistkovky .... takže přístrojovka dolů ale pořád lepší než to napojovat

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2010 , 20:09   Citovat  

oldasek napsal:
ty auta jsou identická-i výbava je komplet stejná,tak bych to chtěl udělat co nejsnadněji,aniž bych musel kuchat celý auto...myslel jsem,jestli bude třeba shodný to napojení na spínací skříňku,abych to pak nějak nakopl,až to bude v celku

Řekl bych právě,že ta el.bude stejná co se týče světel apod..tak pak by bylo zbytečné přehazovat stejnou el.z jednoho auta do druhýho..
věř ze nejsnadnejsi je ty kabelaze prehodit fakt cele. kdybys ten motor daval misto d15b7 tak jen natahas par kabliku ale d15b2 je tragedie, to je jine uplne ve vsem. takze si pekne tu palubku shod a prehod to cele, ju Úsměv
napis tomu czentovi treba SZ, on ti rekne ktere svazky v aute nechal a ktere prehodil, delal to nedavno

CZento je teď offline  CZento
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2010 , 22:11   Citovat  

FastCivic napsal:
věř ze nejsnadnejsi je ty kabelaze prehodit fakt cele. kdybys ten motor daval misto d15b7 tak jen natahas par kabliku ale d15b2 je tragedie, to je jine uplne ve vsem. takze si pekne tu palubku shod a prehod to cele, ju Úsměv
napis tomu czentovi treba SZ, on ti rekne ktere svazky v aute nechal a ktere prehodil, delal to nedavno

jak psal fast sundej palubku rozpoj vsechny konektory topeni spinačka pojistkova skrinka u ridice a odpoj to od kabelaze co jde dozadu ao auta k čerpadlu a svetlum ta zustva stejna a v motoru cela kabelaz taky pryc a napojic podle konektoru jen si vše vyfotit nebo popiš jak ja at viš do čeho co zapojit je stim piplačka rozebirat a složit to zpet ale je to lepsi než enco prepinovavat a pajet a ver mi nekde studeny spoj a zblazniš se pak z eletriky hledat přičinu ... Úsměv

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 2.1.2010 , 22:53   Citovat  

Streetkid napsal:
Jak chceš, ve 130ti je u Z6 převodovky cca 3800 otáček, s D15B2 skříní tam bude cca 3500, podle mě to neni takový rozdíl, nemluvě o daleko živější 2,3ce pro předjíždění.. Jak je to přesně s kabeláží ti popíše FastCivic a další swapéři, jen co to tu uvidí

Zdravím Streete a Swapere,

jen k té převodovce si dovolím malinko přidat informaci z důkazem. Vlastním Civic EG5 - tudíž D16Z6 SOHC VTEC. Převodovku S20tku (označení najdeš na štítku na převodovce). A při rychlostech 120km/h a 130km/h mám následující hodnoty na 5tý rychlostí stupeň. Podotknu, že jsem si vědom, že tam může hrát roli odchylka ... Street má ty převdovky docela zmáknuté. Já to chvíli studoval a probíral s fachmany jako: Wheelman, Monty apod. a zůstal jsem u své bo bych musel podle přání rozhodit celou převodovku a 1,2,3 do rychla a 4 a 5 do pomala a jiný stálý převod a to jsme u jiných financí. Velmi šťastný

1) otáčky při 120km/h

2) otáčky při 130km/h

Tak přeji hodně zdaru při swapování. přátele Honda VTEC

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.1.2010 , 1:49   Citovat  

Majku je možné že tam nějaká odchylka je, mám totiž tacho v mílích a na tom sekundárním řídkém kilometrovém ciferníku se to hůř odečítá, každopádně rafička je při cca 130kmh lehce za 3500ot., takže i tvůj údaj bude správný. Původně jsem měl na autě US převodku pro nekonečné US highways, ta má 5ku stejně dlouhou jak převodovka z D15B2 (do rychla) a můžu říct, že to byl znatelný rozdíl, to auto na pětku výrazně nezrychlovalo a od 4ky bylo dost daleko-prostě econo kvalt

Obsah fóra Honda-club.cz   
swap EG 1,5 na EG 1,6 sohc VTEC
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina