Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Praskající žárovky H4 čím to???
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2007 , 13:26   Citovat  

Už po několikáté mi prasklo potkávací vlákno H4 v předních světlech. Nepraská pouze v jednom světle ale už v každém několikrát. Nevíte čím by to mohlo být??? Dnes přítelkyni napadlo jestli by to nemohl dělat basák se zesilovačem co mám v kufru který působí rázy v celám elektrice protože tam nemám kapacitor. Když někde stojím na volnoběh a mám hudbu puštěnou naplno je to vidět ne všech žárovkách jak jakoby problikávají. Myslíte že by to mohhl být ten problém a zda by zapojením kapacitoru zmizel??? Díky za rady
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2007 , 13:31   Citovat  

Václav napsal:
Už po několikáté mi prasklo potkávací vlákno H4 v předních světlech. Nepraská pouze v jednom světle ale už v každém několikrát. Nevíte čím by to mohlo být??? Dnes přítelkyni napadlo jestli by to nemohl dělat basák se zesilovačem co mám v kufru který působí rázy v celám elektrice protože tam nemám kapacitor. Když někde stojím na volnoběh a mám hudbu puštěnou naplno je to vidět ne všech žárovkách jak jakoby problikávají. Myslíte že by to mohhl být ten problém a zda by zapojením kapacitoru zmizel??? Díky za rady

zapojením kapacitoru se na tu ty zabvíš blíkaní ale jestli to muže být tím ti nepovím ale jako když se člověk zamyslí tak proč ne defakto blikání není pro žárovky idealní a ty H4 na to mužou obzvlᚍ trpět zkus pár týdnu jezdit bez hudby a uvidíš co to udělá Velmi šťastný jinak praskat to muže zdůvodu přepětí energie ale to by se muselo proměřit kolik tam jde a co to přesně dělá při hudbě.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2007 , 13:41   Citovat  

kojak napsal:
zapojením kapacitoru se na tu ty zabvíš blíkaní ale jestli to muže být tím ti nepovím ale jako když se člověk zamyslí tak proč ne defakto blikání není pro žárovky idealní a ty H4 na to mužou obzvlᚍ trpět zkus pár týdnu jezdit bez hudby a uvidíš co to udělá Velmi šťastný jinak praskat to muže zdůvodu přepětí energie ale to by se muselo proměřit kolik tam jde a co to přesně dělá při hudbě.

Ono se to řekne jezdit bez Hudby ale to asi nevydržim. je pravda že bez basáku sem nějaký čas jezdil když sem neměl zesilovač a možná že to v tu dobu bylo ok ale už si to tak dobře nepamatuju

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2007 , 13:47   Citovat  

Václav napsal:
Ono se to řekne jezdit bez Hudby ale to asi nevydržim. je pravda že bez basáku sem nějaký čas jezdil když sem neměl zesilovač a možná že to v tu dobu bylo ok ale už si to tak dobře nepamatuju
no každý máme rádi hudbu ale není to snad životně důležitá funkce.Nebo ti bez ní přestává pracovat srdce,ucpávají se cévy a tak podobně?Taky jezdím s hudbou ale hlasitost mám na poslouchatelné úrovni a žárovky drží.Co takhle chvíli ztišit aby si nebyl slyšet na stovky metrů.

snk. je teď offline  snk.
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2007 , 13:53   Citovat  

proste ti klesa napeti a zarovky tim trpej... zkusil bych si sehnat jiny zarovky,ktery nejsou tak citlive... mel jsem na svem aute taky Basak jak krava,auto mi taky blikalo podle hudby .D ..ale nic neprasklo... takze bud ten capacitor,aby ti to nevracelo kolisani zpatky do site..nebo zkus kvalitnejsi zarovky...

nebo ztlumit hudnu na unosnou uroven pro okoli a baterku Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2007 , 20:18   Citovat  

Tak já bejezdim tak že bych to musel mít naplno pořád jen občas si to zesílim. Nevim jaké žárovky by byli odolnější nejdřív sem tam měl plněné xenonem a ty chvíli vydrželi ale ted tam dávám nějaký uplně obyčejný a ty se mi zdá ze vydržeji mnohem min

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.12.2007 , 21:19   Citovat  

Václav napsal:
Tak já bejezdim tak že bych to musel mít naplno pořád jen občas si to zesílim. Nevim jaké žárovky by byli odolnější nejdřív sem tam měl plněné xenonem a ty chvíli vydrželi ale ted tam dávám nějaký uplně obyčejný a ty se mi zdá ze vydržeji mnohem min

v prvni rade si zmer dobijeni bat. ncca 14 dni jsem to opravoval kamaradovi davalo mu to 18,5v a praskali mu zarovky

mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 0:29   Citovat  

zkusils zavolat Bemasovi a promerit to s nim?

drone je teď offline  drone
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 2:32   Citovat  

To si spis nekde puc ten kapacitator a otestuj to a muziku budes moct mit na max Hihi dneska uz sezenes Kapacitator 1 farad za litr a to se vyplati. Úsměv

Kolik uz jsi investoval do zarovek? svatoušek

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 9:26   Citovat  

odkud jsi možná mohu pomoct

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 9:33   Citovat  

Kapacitátor? Snad kapacitor. Já ho nemám a žárovky mi nepraskají. To je jen taková vaše vysněna pohádka ten kapacitor.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 9:41   Citovat  

Kmóďa napsal:
Kapacitátor? Snad kapacitor. Já ho nemám a žárovky mi nepraskají. To je jen taková vaše vysněna pohádka ten kapacitor.

no musím v tom to případě nesouhlasit netvrdím že zavada kterou má je kvuli tomu že nemá kapacitor ale každopádně je to dobrá a užitečná věc dlouhou dobu jsem ho neměl a dost mi vše blikalo koupil jsem si 2Farad a mám po problému. další věc ktré to pomohlo je i životnost baterky. příklad bez něj mi to hraje cca 30 min s ním skoro 50min takže nějký učel má i kdyby zrušil jen to blikání tak i tak už je to učelová věc

Dave1984 je teď offline  Dave1984
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:24   Citovat  

kojak napsal:
no musím v tom to případě nesouhlasit netvrdím že zavada kterou má je kvuli tomu že nemá kapacitor ale každopádně je to dobrá a užitečná věc dlouhou dobu jsem ho neměl a dost mi vše blikalo koupil jsem si 2Farad a mám po problému. další věc ktré to pomohlo je i životnost baterky. příklad bez něj mi to hraje cca 30 min s ním skoro 50min takže nějký učel má i kdyby zrušil jen to blikání tak i tak už je to učelová věc

blbost, kapacitor je zbytečný, pokud máš dobrou baterii a optimální kabeláž. Zeptej se kluků co jezdí na SPL soutěže, kolik z nich má kapacitor Úsměv))) Podle mě je problém buď už ve slabé baterce, tady bych doporučil výměnu, nebo druhý problém může být špatná kostra. Tady záleží, jestli máš zesilovač uzeměný někde v kufru o karoserii, nebo vedeš mínusový kabel od baterky dozadu. Největší chybou v hudbě je ta, že lidi tahají + kabel třeba 35qmm a zapomínají, že by měly stejným kabelem uzemnit baterii! To je ten kousek drátu, který vede od baterie někde v motorovém prostoru ke karoserii.

Takže moje doporučení:

1. Zkus ukostřit lépe baterii, dej tam větší kabel, minimálně takový, jaký vedeš dozadu k zesilovači, pokud blikání nezmizí, tak projdi kabeláž, pokud nemáš špatně ukostřený zesilovač. Metr kabelu tě nezrujnuje, za zkoušku to stojí! Ukostři ho třeba tam, kde už ta baterka ukostřena je...

2. Špatná baterie - mě to dělalo taky, měl jsem slabou baterii, blikaly světla. Dal jsem silnější a hlavně novou baterii a bylo po problému! U autohifi baterie strašně trpí...

Ale je pravda, že kámošovi taky blikají žárovky v autě, ale třepe se mu celé auto, 2kW v autě to by už chtělo menší elektrárnu Úsměv

Ale pokud máš nějaký klasický systém +- 300W RMS, tak není potřeba dávat Kapacitor. Pokud máš hodně peněz, tak dej druhou baterku do kufru, taky řešení HaHaaa

PS: bez hudby se fakt nedá existovat :music: :music:

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:27   Citovat  

kapacitor je urcite uzitecna vec, o tom neni sporu! ovsem, jestli to zabrani tomu praskani, to netusim, spis tipuju, ze to tim neni..

to Vaclav: zkusime tam dat neco na zkousku, pujcim ti Vibe na cas.. jeden mi tu lezi Mrk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:32   Citovat  

Dave1984 napsal:
blbost, kapacitor je zbytečný, pokud máš dobrou baterii a optimální kabeláž. Zeptej se kluků co jezdí na SPL soutěže, kolik z nich má kapacitor Úsměv))) Podle mě je problém buď už ve slabé baterce, tady bych doporučil výměnu, nebo druhý problém může být špatná kostra. Tady záleží, jestli máš zesilovač uzeměný někde v kufru o karoserii, nebo vedeš mínusový kabel od baterky dozadu. Největší chybou v hudbě je ta, že lidi tahají + kabel třeba 35qmm a zapomínají, že by měly stejným kabelem uzemnit baterii! To je ten kousek drátu, který vede od baterie někde v motorovém prostoru ke karoserii.

Takže moje doporučení:

1. Zkus ukostřit lépe baterii, dej tam větší kabel, minimálně takový, jaký vedeš dozadu k zesilovači, pokud blikání nezmizí, tak projdi kabeláž, pokud nemáš špatně ukostřený zesilovač. Metr kabelu tě nezrujnuje, za zkoušku to stojí! Ukostři ho třeba tam, kde už ta baterka ukostřena je...

2. Špatná baterie - mě to dělalo taky, měl jsem slabou baterii, blikaly světla. Dal jsem silnější a hlavně novou baterii a bylo po problému! U autohifi baterie strašně trpí...

Ale je pravda, že kámošovi taky blikají žárovky v autě, ale třepe se mu celé auto, 2kW v autě to by už chtělo menší elektrárnu Úsměv

Ale pokud máš nějaký klasický systém +- 300W RMS, tak není potřeba dávat Kapacitor. Pokud máš hodně peněz, tak dej druhou baterku do kufru, taky řešení HaHaaa

ukostrenim by to taky mohlo byt, to je pravda..

nova baterka a poradna kabelaz (tak, aby to neblikalo) te vyjde draz, nez 20 kapacitoru HaHaaa

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:34   Citovat  

Dave1984 napsal:

Takže moje doporučení:

jak mužeš dát silnější baterku když altík ji nemusí zvládnout myslíš že 24mm pruměr kabelu je pro normální musicu málo a další věc jezdí ty lidi s tima autama každý den v zimě v letě
uvědom si že auta o kterých se bavíme jsou na normální provoz a musí plnit všechny učeli jo jinak kostra mám tahanou od baterky tež 24mm kabel nemyslím že je špatná a co se týče kapacitoru tak mne pomohl a zatím si stojím .

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 10:39   Citovat  

mega1 napsal:
ukostrenim by to taky mohlo byt, to je pravda..

nova baterka a poradna kabelaz (tak, aby to neblikalo) te vyjde draz, nez 20 kapacitoru HaHaaa

přesně než kvuli tomu překopávat půl auta tak je levnější a rychlejší řešení KAPACITOR pořádnej výtlem pořádnej výtlem

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 11:07   Citovat  

hm, mam 0,5kWsin aparat+LCD, baterku seriovu 37Ah!, poriadne kable, bez kapacitora, pri plnom volume mi tiez blikaju svetla a dokonca mi stahuje otacky tak ze do toho zasahuje EACV, jazdim denne, nonstop svietim a nikdy som nemal najmensi problem s baterkou ani ziarovkami. tu hudbu mam uz v 4-tom aute, z toho 2 civicy. baterku som v zivote nekupoval, len 2x do roka doplnim elektrolyt a ocistim kontakty, ziarovky mi drzia cca 40.000km co je cca rok, ale vyrazne zavisi na znacke

takze som si 100% isty, ze tvoj problem nebude hudba ale skusil by som podotahovat a vycistit kontakty na konektoroch ziaroviek, pretoze tu staci vacsi prechodovy odpor, ziarovka nedostane prud ktory potrebuje a skor odide. dalej im skodi ak sa startuje s rozsvietenymi svetlami a mne takmer vzdy praskla ziarovka, ked som zhasol a hned na to znova rozsvietil. alebo ked som zhasol pocas jazdy (chladnuce vlakno je podla mna nachylnejsie na otrasy)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 11:31   Citovat  

kojak napsal:
přesně než kvuli tomu překopávat půl auta tak je levnější a rychlejší řešení KAPACITOR pořádnej výtlem pořádnej výtlem

psal jsem to jako druhou možnost, první byla zjištění kostry! To, že máš v autě 2,4 cm kabel v průměru, to jsi borec, tos tam dával z el. drátů, ne? Mrk

Není baterka, jako baterka...neříkám, že má dát místo 55aH třeba 80sádku! Stejně v hondách je ta uzší velikost, takže by to vyšlo draze. Nikdy mi nepraskla žárovka zkrz blikání, dělám autohifi 7let a nikdy jsem kapacitor nepotřeboval použít. Měl jsem v autě k vyzkoušení a nic mi nepřinesl...jinak kapacitor 1F stojí kolem 1.000-2000Kč za ty prachy koupíš kvalitní kabeláž a ještě ti zbyde na pivo Mrk

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 11:40   Citovat  

Dave1984 napsal:
psal jsem to jako druhou možnost, první byla zjištění kostry! To, že máš v autě 2,4 cm kabel v průměru, to jsi borec, tos tam dával z el. drátů, ne? Mrk

Není baterka, jako baterka...neříkám, že má dát místo 55aH třeba 80sádku! Stejně v hondách je ta uzší velikost, takže by to vyšlo draze. Nikdy mi nepraskla žárovka zkrz blikání, dělám autohifi 7let a nikdy jsem kapacitor nepotřeboval použít. Měl jsem v autě k vyzkoušení a nic mi nepřinesl...jinak kapacitor 1F stojí kolem 1.000-2000Kč za ty prachy koupíš kvalitní kabeláž a ještě ti zbyde na pivo Mrk

jj to je pravda ale mne žárovky taky nepraskali nikdy to já neřeším já jen říkám že kapacitor je užitečná věc OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 11:43   Citovat  

kojak napsal:
jj to je pravda ale mne žárovky taky nepraskali nikdy to já neřeším já jen říkám že kapacitor je užitečná věc OK

jasný no, zkazit tím určitě nic nemůže...ale než koupit, tak bych ho od někoho půjčil a zkusil...

ale mám takový dojem, že to bude kolísaním napětí v síti, možná bych to odvezl nějakému autoelektrikářovi, ať to proměří...třeba koupí kapík a bude mu to praskat stále.. Smutný

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 11:45  Naposledy upravil Rom. dne 30.12.2007 , 11:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Co máš za auto ??? Stejný "problém" je u nových Accordů (od 03) a CR-V (od 02). Nikdy se na nic nepřišlo, a v autě není žádné zařízení navíc. Když se používají žárovky PHILIPS tak je klid ... to mi hlava nebere

PS: Jinak říká se tomu opravdu kapacitátor Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 11:47   Citovat  

Dave1984 napsal:
jasný no, zkazit tím určitě nic nemůže...ale než koupit, tak bych ho od někoho půjčil a zkusil...

ale mám takový dojem, že to bude kolísaním napětí v síti, možná bych to odvezl nějakému autoelektrikářovi, ať to proměří...třeba koupí kapík a bude mu to praskat stále.. Smutný

jj však byl navrh pujčení a nebo mu tu radili kam si za jed

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 11:53   Citovat  

Rom. napsal:
Co máš za auto ??? Stejný "problém" je u nových Accordů (od 03) a CR-V (od 02). Nikdy se na nic nepřišlo, a v autě není žádné zařízení navíc. Když se používají žárovky PHILIPS tak je klid ... to mi hlava nebere

PS: Jinak říká se tomu opravdu kapacitátor Velmi šťastný

ne, je to kapacitor! pořádnej výtlem

odkaz

odkaz

a nechte toho už Je to tam.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 11:58   Citovat  

Dave1984 napsal:
ne, je to kapacitor! pořádnej výtlem

odkaz

odkaz

a nechte toho už Je to tam.

tudy odkaz pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 12:00   Citovat  

Rom. napsal:
http://www.vcartuning.com/katalog.php?slozka=251 pořádnej výtlem

ne, správně je KAPACITOR a konec Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam.

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 12:04   Citovat  

Vcartuning napsal:
FAT BOY Výkonový kondenzátor 1,5F 20V, 4-místní

Tak touhle strankou bych se zrovna neohanel,kdyz ani neznaji í/ý pořádnej výtlem
Jinak se problem s praskajicima zarovkama resil i u Fabii,pokud vim,tak staci predradny odpor a je to.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 12:13   Citovat  

Slovník cizích slov zná jen kapacitor odkaz

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 12:17  Naposledy upravil Rom. dne 30.12.2007 , 12:24, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dave1984 napsal:
ne, správně je KAPACITOR a konec Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam. Je to tam.

Tak je to možný, do pravidel pravopisu jsem nekoukal Velmi šťastný . Ale zatím co jsem se bavil s lidma okolo auto hifi tak mluvili o KAPACITÁTORU ... Ale já nemám v autě ani jeden Cool

PS: mě z těch hifistů právě jeden vysvětloval, že to není jen obyč "kondensátor" (capacitor - z angl.?), proto ...citátor,
ale fakt je to slovíčkaření, hlavně všichni víme "voco de" OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 12:21   Citovat  

Minor napsal:
Slovník cizích slov zná jen kapacitor odkaz

přesně tak - kapacitor - kondenzátor OK