Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
4WS ano či ne
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 23:34   Citovat  

je to zarážející,že se na to ptám zrovna já,když jsem jednu preludku se 4ws měl a druhou ted bez 4ws mám.
Ale když jsem ted přesedlal do preludky BEZ 4WS,zdála se mi taková jistější v zatáčkách,lehčí řízení,
no jsem z toho rozpačitý,protože sem byl vždy zastancem 4ws,a do budoucna sem ho chtěl instalovat na mou novou P3G,

Nikdy jsem si netroufnul projet zatáčku tak rychle,abych poznal že klasické 2ws by to nezvládlo.(alespon si myslím)
taky je možné že sem si do tedka myslel jak jsem ho využíval a jak sem s ním uměl,ale co když neuměl,

Vím že by to mělo být dobré v zatáčkách,ale podle čeho poznali že je to lepší než klasika,(že to 2ws nezvladne)

taky se mi doneslo že se má se 4ws v zatáčkách zatočit později než se 2ws a mírně volantem trhnout,(ale to bude asi jen fáma) pořádnej výtlem
zachází se s ním opravdu jako se 2ws ?

proto ted oslovuji všechny co něco ví o téhle věcičce jménem 4WS,,, a vysvětlí zde podrobněji význam,funkci,a správné využití
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 0:01   Citovat  

toz ja mohu soudit jen u p5g, kde uz je udajne uplne jina generace 4ws, ale mohu rici, pac jsem jezdil 2 roky bez funckniho 4ws, ze je to rozdil obrovskyyy, samozrejme hlavne v hodne ostrych zatackach, kdy se rychlost snizuje na druhy prevodovy stupen (proste tak do 100).
Najezdy zatacek jsou uplne jine, na autodrome je pro me vyhodnejsi drzet jinou stopu nez jina jedouci auta, proste se s tim clovek musi naucit jezdit, vedet o tom...
toz to je poznatek s 4ws u p5g ... u p3g nemam tucha Smutný

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 1:15   Citovat  

tak ja bych spise prihodil dalsi dotaz nez nejakou rozumnou odpoved, protoze nemam moznost srovnat Preludu bez 4WS, takze bych tady mohl rikat, ze je 4WS super a jak drzi v zatacce, ale faktem je, ze to nemam s cim srovnat, takze stejne dobre muze sedet prave i to klasicke 2 WS, no a ted ten muj dotaz, kdyz jsem si tak neco procital o historii aut Honda, tak jsem nekde narazil na to, ze Preludy byly jako by "pokusni kralici" Velmi šťastný novych technologii Hondy, kdyz se to osvedcilo tak to dali i na jina auta, co se teda tyka i 4 WS a jeste tam bylo psano, ze snad proto, ze Prelude ma moc lehkej zadek a ted nevim jiste bylo tam, ze je (bez 4WS) bud pretaciva nebo nedotaciva (to nevim presne), ale jedno z toho urcite, tak jestli o tom nekdo vi neco vice a presneji, byl bych rad za objasneni Mrk

P.S. jestli je to kravina tak me nekamenujte, jen jsem to nekde cetl, taky si to mol nekdo vymyslet kouř

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 1:37   Citovat  

mot napsal:
tak ja bych spise prihodil dalsi dotaz nez nejakou rozumnou odpoved, protoze nemam moznost srovnat Preludu bez 4WS, takze bych tady mohl rikat, ze je 4WS super a jak drzi v zatacce, ale faktem je, ze to nemam s cim srovnat, takze stejne dobre muze sedet prave i to klasicke 2 WS, no a ted ten muj dotaz, kdyz jsem si tak neco procital o historii aut Honda, tak jsem nekde narazil na to, ze Preludy byly jako by "pokusni kralici" Velmi šťastný novych technologii Hondy, kdyz se to osvedcilo tak to dali i na jina auta, co se teda tyka i 4 WS a jeste tam bylo psano, ze snad proto, ze Prelude ma moc lehkej zadek a ted nevim jiste bylo tam, ze je (bez 4WS) bud pretaciva nebo nedotaciva (to nevim presne), ale jedno z toho urcite, tak jestli o tom nekdo vi neco vice a presneji, byl bych rad za objasneni Mrk

P.S. jestli je to kravina tak me nekamenujte, jen jsem to nekde cetl, taky si to mol nekdo vymyslet kouř

mas recht, mam takovy pocit, ze 4wskem se resila nedotacivost vozu Úsměv
mimochodem, 4ws jde docela lehce vypnout nespravnym pouzivanim, jen to zpetne nahozeni byva horsi. Tak si to muzes vyzkouset Úsměv

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 3:22   Citovat  

podle mých info měla prelude problem s nedotáčivostíí. proto 4ws...

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 10:33   Citovat  

Ach jo, kdo to kdy kde vypustil, že se tím řešil problém s nedotáčivostí ... Tak to valím bulvy
Jak píše RENO, chce se s tím naučit jezdit (třeba si víc nadjíždět do zatáček) a somozřejmě ty auta mají jinak nastavenou základní geometrii.
Já spíš vidím problém v tom, že na rozdíl od 3g, kde byl náhon na zadní řízení mechanický a prakticky s ním do dnes není žádný problém, tak u 4g je díky elektronice, množství čidel a snímačů otočení, spíš vzácnost když s 4WS problém není Smutný
Ale většina lidí co se 4WS jezdí delší dobu, tak už jim pak přijde 2WS málo obratné ...
Chce to zkusit a nejen číst články na netu !!! Úsměv

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 12:45   Citovat  

Rom. napsal:
Ach jo, kdo to kdy kde vypustil, že se tím řešil problém s nedotáčivostí ... Tak to valím bulvy

to fakt netuším. ale je pravda že jsem to slyšel a četl několikrát... nejsem asi sám, takže pokud je to fáma, tak vydařená.

Sybi je teď offline  Sybi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 13:40   Citovat  

No mam zkušenost na P3G 2WS přestavěné na 4WS, takžemoje dojmy byly prve z 2WS že je to maximlně super kára a sedí v zatááčkách jak přibitá...jen jedinkrát mi ustřelila na mokru v hodně ostrý zatáčce a to tak že mi ustřelil předek. Teď když to mam předělaný na 4WS tak se mi zdá mnohem obratnější především se napoprvý otočim tam kde sem se musel otááčet na dvakrát, co se týče projíždění zatáček tak je tady změna kor v tom že se musí dobře najet pač když 4WS zabere tak jen při malý otáčce volantu hodně změní rejd, proto je třeba opatrně a přesně, ale už mi 4WS taky párkrát ustřelilana mokru a to na kruháči když ho objíždim o 3/4 kruhu ale zadkem, myslim si že to je střihnutím zadních kol při zatočení volantem, pač u P3G jdou kola chvilku s předníma a pak se prudce otočej na druhnou stranu, to si myslim že je hodně náročné pro pneumatiku pač tim jí vlastně 4WS vytvoří smyk na zadních kolech který by u 2WS nenastal...proto když je mokro tak jezdim dost opatrně, ale na suchu sem zatim nepoznal žádný problém

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
civicblack je teď offline  civicblack
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 19:48   Citovat  

tak já mam zkušenosti pouze kladné je to dobrý první prelude jsem měl s 4ws a ted druhou mam bez 4ws.a ikdyž jezdim nákládákem tak mam kolikrát pocit že s tou "krávou" nikde nezaparkuju.ale s ivecem problem nemam pořádnej výtlem je fakt že mi to hodně chybí a doufam že se to podaří přehodit z té "nejedoucí" prelude na tu "jedoucí" Je to tam. jde o zvyk ale je pravda že mi to dodalo pocit jistoty a ýádný zatačky jsem se nebál je to dobrý což je na druhou stranu asi chyba ale přeju vám zažítt pocit když kšiltofkář s rukou na 12 opřenej o sedačku spolujezdce v naleštěným spojlery ověšeným golfu prostě ztratí v zatáčkách.... Je to tam.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 22:22   Citovat  

a myslíš že by jsi se s klasikou (prelude) 2ws tomu golfovi neztratil zrovna tak lehce ? ? ?

jde o to že furt nevím zda se mam pustit do prestavby 2ws na 4ws,,,, to mi hlava nebere

Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 22:25   Citovat  

kdyby to bylo tak dobrý tak to daj do všech hond ne?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 22:31   Citovat  

Marfi napsal:

no v době kdy jsem měl 4ws,tak bych ti odpověděl : prelude je vyjímečný auto s výjímečnýma vychytavkama pořádnej výtlem

ale ted když bych měl předělávat 2ws na 4ws, odpovím : no,proč to nedavaj do více aut,třeba do vtiček,nebo nsx,nebo integra,.........

pořád tu neni někdo kdo by nám tu hodil nějaký parametry,třeba rozdíl max.rychlostí projetí stejné zatáčky aut S a bez 4ws

Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 22:35   Citovat  

no a to je duvod vzit dve preludy jednu se 4ws a jednu normalni a udelat test:-)

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 22:39   Citovat  

Marfi napsal:
pořádnej výtlem myslíš tu krávu těžkou zadní nápravu...kdo by se s tím tahal??? pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 22:39   Citovat  

Nomi napsal:
no v době kdy jsem měl 4ws,tak bych ti odpověděl : prelude je vyjímečný auto s výjímečnýma vychytavkama pořádnej výtlem

ale ted když bych měl předělávat 2ws na 4ws, odpovím : no,proč to nedavaj do více aut,třeba do vtiček,nebo nsx,nebo integra,.........

pořád tu neni někdo kdo by nám tu hodil nějaký parametry,třeba rozdíl max.rychlostí projetí stejné zatáčky aut S a bez 4ws

Nomi a co ctes? Napsal jsem ti jasne, ze u p5g je 4ws uplne o necem jinem, nemluvim o rychlych zatackach, ale o prudkych zatackach v nizsi rychlosti.

Marfi, mimochodem, proc nemontujou spickove ATTS do novych vozu, kdyz v USA se stala p5g s ATTS nejcitelnejsi predokolkou vetsiny magazinu?
Oficialne S2000 prevzala stafetu sportovniho vozu po prelude, a tam se hodil nahon na zadek, no nedokazu si predstavit, co by delalo 4ws s pohonem na zadku, asi dosti neovladatelne Úsměv
Ja to beru tak, ze se otocim kedkoliv a ze auto je nahderne citelne prave diky modernimu 4ws, pac bez nej bylo opravdu nedotacive (jezdil jsem 2 roky bez 4ws) Úsměv

Jinac treba 4ws v ITR by bylo asi hodne zbytecne, ITR ma vyborne rozlozeni vahy oproti preludce. Nebo ze by nekdo s ITR chtel vyborne parkovat? Úsměv

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 22:43  Naposledy upravil PAKO dne 29.12.2007 , 22:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ReNo napsal:
Nomi a co ctes? Napsal jsem ti jasne, ze u p5g je 4ws uplne o necem jinem, nemluvim o rychlych zatackach, ale o prudkych zatackach v nizsi rychlosti.

Marfi, mimochodem, proc nemontujou spickove ATTS do novych vozu, kdyz v USA se stala p5g s ATTS nejcitelnejsi predokolkou vetsiny magazinu?
Oficialne S2000 prevzala stafetu sportovniho vozu po prelude, a tam se hodil nahon na zadek, no nedokazu si predstavit, co by delalo 4ws s pohonem na zadku, asi dosti neovladatelne Úsměv
Ja to beru tak, ze se otocim kedkoliv a ze auto je nahderne citelne prave diky modernimu 4ws, pac bez nej bylo opravdu nedotacive (jezdil jsem 2 roky bez 4ws) Úsměv

Jinac treba 4ws v ITR by bylo asi hodne zbytecne, ITR ma vyborne rozlozeni vahy oproti preludce. Nebo ze by nekdo s ITR chtel vyborne parkovat? Úsměv
no co by se stalo se zadotlačkou s 4ws...dej tam vydle a máš zdvižku to mi hlava nebere

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 22:45   Citovat  

PAKO napsal:
no co by se stalo se zadotlačkou s 4ws...dej tam vydle a máž zdvižku to mi hlava nebere

pořádnej výtlem pořádnej výtlem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 22:59   Citovat  

jasně že jsem to četl,ale nějak se mi nechce věřit že to honda vyvinula kvuli parkovaní a pomalému projižděníostrých zatáček

(ale třeba jo,se nehadam) :music:

jj, a s tou s2000 sem napsal blbost.ale myslel jsem to obrazně,proč to mají jen preludky,,, mne hned nemlatte Bueee

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 23:13   Citovat  

Nomi napsal:
jasně že jsem to četl,ale nějak se mi nechce věřit že to honda vyvinula kvuli parkovaní a pomalému projižděníostrých zatáček

(ale třeba jo,se nehadam) :music:

jj, a s tou s2000 sem napsal blbost.ale myslel jsem to obrazně,proč to mají jen preludky,,, mne hned nemlatte Bueee

To nikdo nerekl, ja bych rekl, ze je to opravdu spasa pro nedotacivost vozu Úsměv ze kvuli tomu to bylo vyvinuto. Nacez nejen honda to pouzila, ze nissane a dalsi Úsměv

Jinac test by urcite zajimavej byl, docela bych se i zucastnil, ale torsen na predku by to asi silne volivnil. Tudiz sezeneme seriovky a vyjedeme na nejake letiste ne ?Úsměv vim vice preludek, tim lepe Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 23:34   Citovat  

bych neco takoveho spachal .. neni problem sehnat defakto vsechny 4ws generace bez i s Úsměv ale obavam se, ze dost zalezi i na pneumatikach, tudiz by to asi nebylo moc presne ... ale pekne odpoledne na nejakem volnem letisti by z toho bylo Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 23:38   Citovat  

no ja 4ws prodal a 2ws mam polorozebranou,ale jednu 2ws bych domluvil,,,

by bylo fajn takovou akcičku OK

civicblack je teď offline  civicblack
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 23:51   Citovat  

pokud se to uskuteční připište si mě na prezenční listinu je to dobrý

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2007 , 23:58   Citovat  

zadni nataceci napravu ma aji peugeot 306 s16 Úsměv

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 0:09   Citovat  

Nomi napsal:
jj, a s tou s2000 sem napsal blbost.ale myslel jsem to obrazně,proč to mají jen preludky,,, mne hned nemlatte :cry:

4WS se objevil i na Accordu, coz malokdo vi ;) O jednom sem vedel, ale uz je prodan, nevim kam.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 0:36   Citovat  

a hlavne ho ma i nissan 300zx r32 ... a to je rachot, v tom jsem se jednou svezl a malem jsem si pustil (bylo to v puberte) Úsměv

tady o nem, take krasne a sikovne auticko Úsměv

[web:6c88c29545]http://nissancars.blog.cz/0611/300zx-z32-clanek[/web:6c88c29545]

a ted mi reknete, to je vlastne zadokolka ne? a take to jede ... ci primo leti Úsměv

NO a nemluve o pouziti HICAS (obdoba 4ws ) i ve ctyrkolce skyline R33 apod ... a to uz jsou sakra kary je to dobrý

Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 11:31   Citovat  

tak ja se taky hlasim na test...... uvidime jak mi bude fungovat ATTS......... Je to tam.

Sybi je teď offline  Sybi
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.12.2007 , 11:40   Citovat  

Hurikan napsal:
tak ja se taky hlasim na test...... uvidime jak mi bude fungovat ATTS......... Je to tam.

No j bych se tay rd zůčastnil, tak kdyby to někdo chtělzpunktovat tak mi dejte taky vědět.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2007 , 13:01   Citovat  

Pokud jsem to správně pochopil tak se Nomi ptal na 4WS ale u P3G! tak nevím proč tu mícháte hrušky ani ne s jabkama ale spíš bramborama. 4WS u P4G a P5G je něco úplně jiného a pochybuju že by tam Nomi měl v úmyslu něco takového zastavět...
Jestli je tedy dotaz na 4WS P3G tak říkám ne. Co jsem se bavil s více lidma tak je problém u tohoto mechanického systému právě se stabilitou zadní nápravy při vyšším natočení volantu kvůli přechodu ze souběžného na protiběžný úhel natočení.

A jestli se chcete bavit o elektronickém 4WS v P4G a P5G tak hlavním důvodem zavedení tohoto systému byla MANÉVROVATELNOST v nízkých rychlostech (menší poloměr zatáčení, lepší stopa průjezdu zatáčkou) a STABILITA ve vysokých rychlostech kde například při losím testu kde nedochází u vozidel se 4WS k překmitnutí zadní části vozu po návratu do původního směru jízdy a následnému smyku. (pro rýpaly, ano dochází ale tento jev je systémem 4WS potlačen)

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2007 , 15:11   Citovat  

Paráda, moc pěkně napsáno i s grafy. OK
Jen bych trochu polemizoval o "zásadním" rozdílu funkce 4WS u 3. a 4. gen.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.12.2007 , 15:27   Citovat  

PreludeZ napsal:
Pokud jsem to správně pochopil tak se Nomi ptal na 4WS ale u P3G! tak nevím proč tu mícháte hrušky ani ne s jabkama ale spíš bramborama. 4WS u P4G a P5G je něco úplně jiného a pochybuju že by tam Nomi měl v úmyslu něco takového zastavět...
Jestli je tedy dotaz na 4WS P3G tak říkám ne. Co jsem se bavil s více lidma tak je problém u tohoto mechanického systému právě se stabilitou zadní nápravy při vyšším natočení volantu kvůli přechodu ze souběžného na protiběžný úhel natočení.

A jestli se chcete bavit o elektronickém 4WS v P4G a P5G tak hlavním důvodem zavedení tohoto systému byla MANÉVROVATELNOST v nízkých rychlostech (menší poloměr zatáčení, lepší stopa průjezdu zatáčkou) a STABILITA ve vysokých rychlostech kde například při losím testu kde nedochází u vozidel se 4WS k překmitnutí zadní části vozu po návratu do původního směru jízdy a následnému smyku. (pro rýpaly, ano dochází ale tento jev je systémem 4WS potlačen)

Edo, dotaz znel, zda 4ws ano ci ne ... take jsem premyslel zda odpovedet, ale respektuju RTFM!!!
Tudiz, topic zni "4ws ano ci ne?" ... a to je dle meho otazka pro globalni zamysleni, a ne jen pro NOMIho. Ikdyz dotaz polozil NOMI a ptal se na sve auto, tak nevim proc nepripsat nazor u p5g. Preci nebudeme zakladat 4ws ano ci ne p3g .. 4ws ano ci ne p4g ... 4ws ano ci ne p5g ..."??
Zduraznil jsem take silne, ze se jedna o p5g Úsměv
Tudiz se mi to osoceni zda dosti zbytecne přátele

Obsah fóra Honda-club.cz   
4WS ano či ne
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další