Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
vyrvaná klika VS alarm
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Rumcajz je teď offline  Rumcajz
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 21:42   Citovat  

Ahoj ve spolek.
Jsem novým členem tohoto fóra a zároveň novým majitelem jedné hondy Civic ročník 97...
Mám takový malilinkatý problémeček... Mám auto s centralem na DO s alarmem od firmy PHOBOS system přesněji mistral auto security system F... při dnešním výjezdu jsem si nevšiml, že mi ovladač otevřel pouze dveře u řidiče a v domění že mi zamrzli dveře u spolujezdce jsem zatáhl trochu víc za kliku (no víc.... uvedu na pravou míru.... trhl jsem za kliku) a klika mi zůstala v ruce... Ovšem aby toho nebylo málo alarm si teď myslí, že je vůz kradený a auto se nechce nastartovat. (ale toto tu nechci resit s tim si poradim)
Nevěděl by jste někdo jak z této šlamastiky ven? měl bych v plánu odstrojit dveře a skusit tam zapasovat spátky kliku. bohužel při vyrvání kliky se odlomily jisté části kliky, takže potřebuju novou. Tímto bych se Vás také chtěl zeptat, zdali by jste neměl někdo takovou kliku na prodej.

popřípadě, jestli nebude lepší dát auto do servisu. díky za rady.

S pozdravem Jirka.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 9:34   Citovat  

Pokud je to anglan (MA nebo MB),uzijes tu od Klobrcíka.Celkem bych to i tipoval,tam je problem s vnejsimi klikami dobre znamy,teoreticky by ti mohlo pomoct tudy tohle.Pokud je to klasicka 6gen,kliku bude mit nazbyt Rom. ve svem tematu Rom. Hondy na prodej.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 9:44   Citovat  

Díky moc za rady určitě se mi to hodí, jinak už jsem napsal Klobrcíkovi do vlákna jestli by neměl kliku na zbyt. zatim je stále offline.

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 9:52   Citovat  

pokud se z kliky vytrhla pouze kovova vlozka pro sroub tak jde klika lehce opravit. Staci kdyz kovove vlozky vymontujes z auta, kliku vezmes domu a v teple je zalepis lepidlem na tvrdoplasty (stoji asi 100,- od UHU) Jestlis ji poskodil i jinak, musis kliku vymenit. O to horsi jestli ji mas lakovanou.

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 10:09   Citovat  

no na štěstí lakovaná neni. Na druhou stranu, když jsem na to tedď koukal, tak bude asi potřeba výměna kliky, takto dopadla:

v předu ve směru jízdy je prasknutá ta "objímka" pro kovovou vložku a zadní je úplně vylomená...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 10:19   Citovat  

tak to je klasika. Vem siky a vymontuj kovovy pouzdra a kliku doma zalep. Poradne to ocisti, vyskrabni dirky nozem a mas vystarano. Takhle se vytrhne kazda klika. Tim ze koupis jinou stejne nemas jistotu ze ji za 2 dny neutrhnes. Kdyz si ji zalepis tak mas pro dlouhou dobu klid. Hlavne dvere otevirej s citem. Vetsinou jsou vytrzeny zadni kliky od deti.

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 10:24   Citovat  

to to lepidlo udrží, když je ta zadní objímka zničená ze 70% ? No sice jistotu nemam ale už vim co dělat abych tomuto předešel. ale díky za radu skusim to slepit ale i tak si rači tu kliku koupim do foroty. Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 10:28   Citovat  

nic se neboj, zkus to. Nemas co ztratit. je tam porad dost masa aby to udrzelo. Jen to chce to lepidlo a poradne to ocistit a trocha sikovnosti.

jeste pridam "navod"

dvere1.gif

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
dvere1.gif, 47.63 kB

dvere2.gif

dvere2.gif, 51.86 kB

dvere3.gif

dvere3.gif, 44.95 kB

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 10:37   Citovat  

ok. vyzkouším to. jen pro upřesnění jedná se o toto lepidlo: tudy odkaz je na tvrdé plasty ale taky tam mají více druhů lepidel, napadá mě ještě i toto: UHU alleskleber strong & safe ...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 10:43   Citovat  

uplne ze vseho nejlepsi by bylo nejake dvouslozkove, epoxidove, ale to bude taky v jinych cenovych relacich. Timhle jsem lepil tachometr na motorce a drzelo to dobre. Asi jedine "levne" lepidlo co na tvrde plasty funguje. Pokud na tom nechces vyslovene setrit, tak se projdi v nejakym shopu kde maji lepidla a precti si co umi a na co jsou urcene. Urcite najdes i nejaky lepsi. Kdyby to neslo opravit tak bych jakou nouzovku provrtal kliku a dal zapustny sroub skrz aby byla klika na svem miste a nejaky zlodejicek ji nevyndal a neotevrel si auto.

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 13:01   Citovat  

no tak to je peklo, pak se to nemá krást když tu kliku utrhneš rukou... achjo.

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 13:18   Citovat  

tak klika je odmontovaná. mám dojem že jsem u dveřního mechanismu pravděpodobně ohl jedno táhlo, které však nijak neohrožuje otvírání či zamikání vozu. ten šroubek se mi podařilo odmontovat jen jeden ten co je v zádu ve směru jízdy. přední je pořádně zarezlej. nevadí to, když to očistim a přilepim potom na místě?
s pozdravem Jirka

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 14:00   Citovat  

Rumcajz napsal:
tak klika je odmontovaná. mám dojem že jsem u dveřního mechanismu pravděpodobně ohl jedno táhlo, které však nijak neohrožuje otvírání či zamikání vozu. ten šroubek se mi podařilo odmontovat jen jeden ten co je v zádu ve směru jízdy. přední je pořádně zarezlej. nevadí to, když to očistim a přilepim potom na místě?
s pozdravem Jirka

tan predni taky sundej. Chytni to do poradnych sikovek a racnou s nastavcem jakoby trhni a on se povoli. Obcas to je problem, ale vzdycky to jde. Kdyz to prilepis na miste tak to nebude nic moc. Uz jen kvuli tomu ze venku mrzne .-\

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 14:17   Citovat  

no ráčnou se tam nedostanu kvůli oknu. teda nezkoušel jsem ho zasunout do dveří jestli tam nevznikne lepší místo pro manipulaci.
jinak právě jsem si byl koupit epoxidový lepidlo. nevim nebylo zas tak drahý (150) je to ceys Epoxi tvrdne do 5 minut. měli tam sice i jiná, ale ty chvli mnohem déle cca 12 hodin a to si nemužu dovolit. jinak se mi ještě ulomila půlka zobáčku u zámku dveří viz foto:

ale říkám si, že když budu lepit tim epoxidem, tak kápnu pár kapek i sem a bude to snad držet. Úsměv

Jinak co se týče alarmu, tak to byla úplně jiná věc. Když jsem se snažil otevřít auto několikrát pomocí DO tak jsem tam sepnul nějakej ochranej systém proti odcizení o kterým jsem neměl ani šajna. Úsměv takže se z tohoto vlákna stává čistě Exteriérová záležitost. asi bude nej, když se toto téma přesune do patřičného vlákna a tím to se také omlouvám za špatně založené Téma. Úsměv
Díky moc všem za pomoc. Jdu se přilepit a mezitim co mi bude doma schnout jeden šroub, budu venku páčit ten zarezlej. Úsměv jen doufám že si neodlomím tu packu, která ten šroub drží. Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 18:07   Citovat  

Tak klika je na místě, zatím to drží, sice je tam nějaká vůle v lepidle že je ještě pružné ale nevim jestli to je schválně nebo jestli jsem špatně namíchal směsy. každopádně doufám, že to do jara vydrží... bohužel ta oranžová pacička od zámku mi i po zalepení nevydržela nápor táhla, nevim proč... skusim přecijen zajít do obi a koupit si to lepidlo od UHU, třeba docílím vyššího účinku jak epoxidu tak vteřinového lepidla... no nebo to nechám na jaro a až budu mít novou kliku tak zámek úplně zrušim a zaslepim jej, nechám si to na klíče pouze u řidiče, ale to hodně předbíhám. Tímto bych Vám chtěl moc poděkovat za velmi účelné rady, které mi pomohly dostat se z této šlamastyky. Díky moc.

s pozdravem Jirka.

0
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 15:15   Citovat  

Tak po několika dnech jsem zjistil že klika nedrží... zvláštní je, že povolil ten spoj, kterej jsem lepil doma v teploučku a nechal jsem ho schnout 3 hodiny jak psali v návodu... Když jsem kliku montoval, tak ten epoxid byl ještě stále měký a při šroubování se trochu o pár setinek protočil. Myslel jsem si, že to bude v pohodě, že to lepidlo má takovou vlastnost, no nevim, každopádně klika prozatím drží, sice musim otvírat opatrně, aby mi nezůstala v ruce, ale do jara to snad vydrží, a až bude teplo, tak tam dam novou...

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 16:36   Citovat  

Rumcajz napsal:
Tak po několika dnech jsem zjistil že klika nedrží... zvláštní je, že povolil ten spoj, kterej jsem lepil doma v teploučku a nechal jsem ho schnout 3 hodiny jak psali v návodu... Když jsem kliku montoval, tak ten epoxid byl ještě stále měký a při šroubování se trochu o pár setinek protočil. Myslel jsem si, že to bude v pohodě, že to lepidlo má takovou vlastnost, no nevim, každopádně klika prozatím drží, sice musim otvírat opatrně, aby mi nezůstala v ruce, ale do jara to snad vydrží, a až bude teplo, tak tam dam novou...

Tohle s tou klikou se už tady řešilo několikrát a nejlepší řešení bylo koupit novou kliku. Já to taky řešil a na konec jsem stejně koupil novou kliku je to sice pálka 990kč ,ale nic jiného ti nezbyde. Ti co to zkoušeli lepit tak jim to stejně upadlo. Holt to na těch ostrovech nějak nevychytali. Nejsem si zcela jisty ,ale nemá tyhle kliky taky Rover ,ale teď nevím ,který jestli 200 nebo 400. U nás u baráku stojí jeden a je to skoro stejný jako ty anglány i ty kliky mi připadají stejný a možná že jsou levnější ,protože kdoví jak to ti Britové bastlili

0
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 16:55   Citovat  

No 990 se mi zdá jako šíleně přemrštěná cena... měl jsem možnost ji pořídit za 400 a teď mám rozjednanou ještě jednu levnější, snad to vyjde. jinak s tou výměnou počítám.... i když asi nejrači bych byl, kdybych tu kliku zavařil a udělal si dveře odskakovací... Mrk

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 17:24   Citovat  

Ty kliky jsou zlo, ja mel prasklou u spolujezdce a zatim rok drzi slepena. Koukal sem ze impreza ma velmi podobne :hehe: , ale stejne by se muselo rezat do dveri...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 17:25   Citovat  

Bohužel ,ale je to skutečná cena z origo Honda Ostrava-Kunčice. Nejlépe je počkat na jaro oni budou mít zase nějaké jarní slevy. A za 400kč to určitě nebude fungl nová

0
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 17:37   Citovat  

no fungl nová neni. je použitá. jen od tej hondy, je v tom nějakej rozdíl, když si koupim origo oproti použité? Já jestli třeba používaj nějakej lepší způsob úchytů těch šroubů, aby se ten error neopakoval???

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.1.2010 , 18:47   Citovat  

Rumcajz napsal:
no fungl nová neni. je použitá. jen od tej hondy, je v tom nějakej rozdíl, když si koupim origo oproti použité? Já jestli třeba používaj nějakej lepší způsob úchytů těch šroubů, aby se ten error neopakoval???

Bohužel je to úplně stejné u té nové žádná inovace. Ale může se stát že se ti ta stará klika může taky brzo urvat takže budeš znova řešit problém takže chce opravdu dobře pouvažovat co se vyplatí

0
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 10:59   Citovat  

No problem, proč se mi odervala klika byl, že jsem byl nemehlo a fakt, že jsem nevěděl, že se ta klika dá snadno urvat... No tu kliku odkupuju od Klobrcíka tady odsud z Fóra, takže si myslim, že by mohla být v pořátku. Úsměv jinak, kdyby se znova urvala (klepu na dřevo aby se to nestalo), tak si budu muset koupit tu novou.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 14:13   Citovat  

Tak to klepej hodně na to dřevo ať je opravdu dobrá

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 14:42   Citovat  

Myslim, ze jeste neprasklou kliku lze pomerne jednoduse upravit/zpevnit. Praska kulaty plastovy profil, ve kterem je zalisovany kovovy krouzek se zavitem. Protoze kyanoakrylatova ("vterinova") lepidla maji na velke plose vlemi slusnou pevnost, vzal bych plech, ohnul do trubicky a dvakrat bych oblepil dokola plastoveho profilu zvenci (švy proti sobe, aby to nemelo slabe misto), dulezite je pouzit malo lepidla rovnomerne po povrchu a to prebytecne co nejlepe vyltacit ze spoje, aby to opravdu dzrzelo celou plochou.

Podobnou upravu jsem provadel na svem byvalem Acer notebooku, kde se vylamovali panty LCD z plastoveho vika (videl jsem to uplne praskle na jinem kusu a sam sem uz mel praskliny na problemovych mistech), nalepil jsem tam cca 3cm^2 plechu vystrihleho z obycejne plechovky a rok jsem to pouzival dal bez zavady, jen s malou vadou na krase (pak jsem notebook prodal). Na klice to nebude nicemu vadit, bude to vevnitr.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 14:51   Citovat  

DrSlimm: U tehle kliky je ale zasadnejsi problem. kovove futro do ktereho se sroubuje sroub vyrezne a potom se vytrhne. Tam neni nejvetsi problem vylomeni, ale prave nezastavitelna koroze. Na HC byl navod viz tudy odkaz a tam je vyrezle pouzdro paradne videt.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 15:03   Citovat  

ninja napsal:
DrSlimm: U tehle kliky je ale zasadnejsi problem. kovove futro do ktereho se sroubuje sroub vyrezne a potom se vytrhne. Tam neni nejvetsi problem vylomeni, ale prave nezastavitelna koroze. Na HC byl navod viz tudy odkaz a tam je vyrezle pouzdro paradne videt.

To se mi teda nestalo, me to jen prasklo. Je pravda ze do a z te kliky tece voda docela slusne a vyresit to moc dobre nejde.

0
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 16:33   Citovat  

hádám že se tý korozi nedá nijak zabránit že? jinak klepu na dřevo že mám klouby sedřený do masa. Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
vyrvaná klika VS alarm
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina