Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Na co se soustředit při koupi 2.4 exe?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
pinduss je teď offline  pinduss
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 17:32   Citovat  

Hojte,
Zítra se jedu mrknout na acco 2.4 exe 2003 150 000km za necelých 200 000kč. Vše potřebné jsem tady našel, jen jsem se chtěl ujistit, na co se soustředit při zkušební jízdě:
1)motor je po nastartování tichý, nebo chvíli klape, něž se ohřeje?
2)je nárůst výkonu lineární až do těch 6800ot? (asi žádné škubání by nemělo být,že)
Auto už má něco najeto, počítám s výměnou rozvodů a dále bude záležet na opotřebení ostatních část..Na fotkách ale vypadá hodně zachovale(to všechny, pak člověk přijede a běs a hrůza Cool ) . S

hondě zdar

pinduss
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 18:01   Citovat  

Cau, ohledne motoru 2,4 iVtec: Motor za studena neklape, jen je hlucnejsi ( pokud neco klape, je zle ). V tomto motoru neni rozvodovy remen, ale retaz Mrk . Vtec tady spina okolo 4500ot/min a pak jeste jednou kolem 6000. Pokud je motor v dobrem stavu, tak skok na Vtec ucitis, nerikam, ze to skubne nebo tak neco, ale citit to jde. Jestli mas jeste nejaky otazky, klidne se ptej Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 18:21   Citovat  

Ajo, řetěz.. Ale ten se asi taky musí časem vyměnit,né? Počítám, že vydrží víc, než řemen, ale věčnej nebude. Kolik se potom pohybuje ta výměna nevíš?
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 18:31   Citovat  

Retez neres HaHaaa
Spis poradne zjisi jak to bylo provozovane,intervaly vymeny oleje,jake...proste klasika
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 18:45   Citovat  

pinduss napsal:
Ajo, řetěz.. Ale ten se asi taky musí časem vyměnit,né? Počítám, že vydrží víc, než řemen, ale věčnej nebude. Kolik se potom pohybuje ta výměna nevíš?

Tak to ti nereknu, nejak sem to zatim neresil, spis jak rika Leke, davam si pozor na olej a filtry.
   Návrat  
Borisek je teď offline  Borisek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 21:03   Citovat  

Zdravim, taky uvažuju nad tady tou Hondičkou a chtěl bych se zeptat jak je to se spotřebou ? a jak tam šlape navigačka a jak je to s aktualizacemi map a popřípadě jak to vypada s češtinou Úsměv ,a klima je tam i dvou zonová? diky za odpovědi
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 21:06   Citovat  

Borisek napsal:
Zdravim, taky uvažuju nad tady tou Hondičkou a chtěl bych se zeptat jak je to se spotřebou ? a jak tam šlape navigačka a jak je to s aktualizacemi map a popřípadě jak to vypada s češtinou Úsměv ,a klima je tam i dvou zonová? diky za odpovědi

Hledej,vsechno to tady uz nejednou je!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 21:11   Citovat  

Borisek napsal:

Zjednodusene: Spotreba motor 2,4 do 10 litru pokud chces, neni problem. Navi slape ok, pokud mas dvd s ceskymy mapami ( od roku 2006 ), jinak jen zapad. Klima je 2 zonova.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 21:12   Citovat  

Borisek napsal:

O spotřebě toho tu je napsáno dost.. já počítám pojezdy do práce(předpisově) po dálnici za 8,5l a po městě snad jezdit radši nebudu Velmi šťastný
Já se na to jedu podívat do německa,takže si myslím, že mi nahrané mapy západní evropy v navigaci budou pro ČR na nic..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 22:44   Citovat  

Tak už su to přivezl, stav celkem cajk,jen od zadních kol(nebo jen pravého) se ozýval při 40km/h celkem hluk - buď gumy nebo ložisko. Jel jsem z německa na letňákách(225/45/17) po dálnici(110-140) a spotřeba mě celkem překvapila - 8,07.Předchozí majitel servisoval v hondě jednou do roka - odpovídalo to ale +-20 000km na olej.. Neni to moc? já myslel, že se mění olej po 10t Smutný Zitra to ještě prolezu a myslím, že otázky ještě vyvstanou.. Třeba jsem za jízdy nemohl vypnout displej navigace/radia/klimošky aby nesvítil.. no zitra na to snad přijdu Cool

Jinak čistě subjektivně - těch 190ps tam je, ale při 3-4tisících otáček je to beránek.(vim vim, honda)
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 23:01   Citovat  

pinduss napsal:
Tak už su to přivezl, stav celkem cajk,jen od zadních kol(nebo jen pravého) se ozýval při 40km/h celkem hluk - buď gumy nebo ložisko. Jel jsem z německa na letňákách(225/45/17) po dálnici(110-140) a spotřeba mě celkem překvapila - 8,07.Předchozí majitel servisoval v hondě jednou do roka - odpovídalo to ale +-20 000km na olej.. Neni to moc? já myslel, že se mění olej po 10t Smutný Zitra to ještě prolezu a myslím, že otázky ještě vyvstanou.. Třeba jsem za jízdy nemohl vypnout displej navigace/radia/klimošky aby nesvítil.. no zitra na to snad přijdu Cool

Jinak čistě subjektivně - těch 190ps tam je, ale při 3-4tisících otáček je to beránek.(vim vim, honda)

Centralni display ma 3 mody: 1x vypnout a 2x svitici, oba si muzes nastavit jak moc maji svitit. Dela se to timhle tlacitkem, pak uz jen + a -. Na to prijdes Mrk

sss.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
sss.JPG, 83.16 kB
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.1.2010 , 1:36   Citovat  

pinduss napsal:

koně tam jsou ale táhnou moc zbytečnejch věcí
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.1.2010 , 10:50   Citovat  

pinduss napsal:

Spotreba odpovida 17", na 16" je to pri stejne rychlosti o litr min.. JInak olej je predepsan po 20t. a timpadem muzes tezko (prave mas-li auto z Nemecka) od zabednenenych bier-hlav cekat, ze budou jezdit po min. Bud rad, ze nejezdil po 35.000km .. HaHaaa

Jinak displej navi se u predface vypina bud jak psal Armik nebo pokud po startu nepotvrdis "OK" u navi, zhasne po nekolika desitkach sekund sam..

Jo, je to trochu neocekavane, ale do tech cca 3,5-4 tis.ot. se 2,4 chova temer stejne jako 2.0, zasadni rozdil je od 4 a pak jeste vys, kde 2.0 stagnuje a pak jde dolu a 2,4 naopak vystreli. Neocekavany je od lidi vetsinou to, ze to neni extra pruznej motor, co taha odspodu, jak by objem a dlouhej zdvih napovidal, ale klasickej tocak..
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.1.2010 , 11:19   Citovat  

alicante napsal:
Spotreba odpovida 17", na 16" je to pri stejne rychlosti o litr min..

Takhle napsat bez dalšího to je imo nesmysl. Pokud dám 225/50/16, rozdíl poloměru je 1mm, což víc udělá sjetost gum než 16" vs. 17", určitě tam nikde nevznikne litr úspory. Stejné to bude u 205/55/16, opět 1mm.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.1.2010 , 11:26   Citovat  

Pablo napsal:
Takhle napsat bez dalšího to je imo nesmysl. Pokud dám 225/50/16, rozdíl poloměru je 1mm, což víc udělá sjetost gum než 16" vs. 17", určitě tam nikde nevznikne litr úspory. Stejné to bude u 205/55/16, opět 1mm.

Myslim, ze to bylo konstatovani a ne rozebirani vlivu ruznych kol na spotrebu. Jde o sirku pneumatiky- tj. aerodynamicky a valivy odpor a predevsim o vahu soustavy disk + pneumatika, kde krome naprostych vyjimek plati prima umera (cim mensi prumer kola a sirka plaste, tim nizsi vaha a tim lepsi akcelerace, tedy pri stejne dynamice a rychlosti jizdy nizsi spotreba).
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2010 , 11:48   Citovat  

Pablo napsal:

Zadnej nesmysl, nybrz ...... praxe Velmi šťastný . Je to lehce streleno od boku no a co? Z vlastni zkusenosti vim, ze mezi 16" (205) a tezkymi 18" (225) byl rozdil vic nez 1 l (na dalkovy trase), ted mam letni 17" (225) a urcite to na nich bere vic nez na 16", ale presneji na dalce to jeste nemamm vysledovane, pac zimni mam opet 16". Proste zkusenost, kterou mi nikdo nevezme, fyziku na to nepotrebuju.. Hihi

Apropo 225/50/16 je zase nesmyslnej rozmer pro me, origo je proste 205/55/16 .. OK
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.1.2010 , 12:23   Citovat  

alicante napsal:
Zadnej nesmysl, nybrz ...... praxe Velmi šťastný . Je to lehce streleno od boku no a co? Z vlastni zkusenosti vim, ze mezi 16" (205) a tezkymi 18" (225) byl rozdil vic nez 1 l (na dalkovy trase), ted mam letni 17" (225) a urcite to na nich bere vic nez na 16", ale presneji na dalce to jeste nemamm vysledovane, pac zimni mam opet 16". Proste zkusenost, kterou mi nikdo nevezme, fyziku na to nepotrebuju.. Hihi

Apropo 225/50/16 je zase nesmyslnej rozmer pro me, origo je proste 205/55/16 .. OK

No a nic Velmi šťastný Bavili jsme se o pohodové (110-140kmh) dálkové trase z Německa, kde se kola točí X set km prakticky pořád stejnou rychlostí, žádné extra akcelerace se nekonají - já mám testnuto, že v tomto módu je spotřeba u 17" a 16" prakticky stejná. Těch 225/50/16 byl samozřejmě jen příklad, aby bylo vidět, že samotný průměr disku neříká o celkových rozměrech kola nic a ve výsledku to může být úplně stejné, včetně hmotnosti - opět nevíme, jaké disky má na 17" a jak těžké by měl ty 16". Prostě mi ta tvoje odpověď přišla dost zjednodušující, víc v tom nehledej přátele
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.1.2010 , 17:25   Citovat  

alicante napsal:

ještě že tam nejdou nasadit 13" to už by to jezdilo zadarmo Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.1.2010 , 20:18   Citovat  

[quote="alicante"]Zadnej nesmysl, nybrz ...... praxe Velmi šťastný . Je to lehce streleno od boku no a co? Z vlastni zkusenosti vim, ze mezi 16" (205) a tezkymi 18" (225) byl rozdil vic nez 1 l (na dalkovy trase), ted mam letni 17" (225) a urcite to na nich bere vic nez na 16", ale presneji na dalce to jeste nemamm vysledovane, pac zimni mam opet 16". Proste zkusenost, kterou mi nikdo nevezme, fyziku na to nepotrebuju.. Hihi

Alicante, ty máš 18ky napsaný v techničáku?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.1.2010 , 14:09   Citovat  

ARMIK napsal:
Cau, ohledne motoru 2,4 iVtec: Motor za studena neklape, jen je hlucnejsi ( pokud neco klape, je zle ). V tomto motoru neni rozvodovy remen, ale retaz Mrk . Vtec tady spina okolo 4500ot/min a pak jeste jednou kolem 6000. Pokud je motor v dobrem stavu, tak skok na Vtec ucitis, nerikam, ze to skubne nebo tak neco, ale citit to jde. Jestli mas jeste nejaky otazky, klidne se ptej Úsměv

Ještě bych se zeptal, jak se šteluje podsvícení palubovky a nenašel jsem v autě štelování světel - ale xenony se možná štelujou samy?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.1.2010 , 14:13   Citovat  

pinduss napsal:
Ještě bych se zeptal, jak se šteluje podsvícení palubovky a nenašel jsem v autě štelování světel - ale xenony se možná štelujou samy?

Podsviceni palubovky, no jestli myslis budiky, tak klasika, u budiku je stelovaci tycka. Jinak cela palubovka se stelovat myslim neda a xenony sou samostelovaci OK
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 23:01   Citovat  

Ma nekdo zkusenost s tim hodit 2,4ku do plynu?

pořádnej výtlem a ted me ukamenujte,ale proste ja chci to auto a nechci jezdit za 10l..proste to musim vyresit mnoo naštvanej
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 23:32   Citovat  

Hlavator napsal:
Ma nekdo zkusenost s tim hodit 2,4ku do plynu?

pořádnej výtlem a ted me ukamenujte,ale proste ja chci to auto a nechci jezdit za 10l..proste to musim vyresit mnoo naštvanej

Tak si vem to auto v nafte a jezdi za 6 - 7 Úsměv
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 23:34   Citovat  

PS: A po zime pravdepodobne prodavam moje Acco, muzes ho koupit a predelat na plyn Velmi šťastný
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 23:40   Citovat  

ARMIK napsal:
Tak si vem to auto v nafte a jezdi za 6 - 7 Úsměv

ee..chci 2,4ku a nesnasim naftaky KO potrebuju navstevovat 6-7tis tocek to mi hlava nebere
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 23:42   Citovat  

ARMIK napsal:
PS: A po zime pravdepodobne prodavam moje Acco, muzes ho koupit a predelat na plyn Velmi šťastný

joo..krasavec OK ale nesedi mi barva a chci type-S to mi hlava nebere btw: sem na jare zvedavza kolik pujde..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 23:45   Citovat  

Hlavator napsal:
ee..chci 2,4ku a nesnasim naftaky KO potrebuju navstevovat 6-7tis tocek to mi hlava nebere

S tou premenou na plyn u tohoto auta (motoru) ti rozhodne neschvaluju, ale rozmlouvat ti to nebudu. Zkusenosti s tim nemam, ale 2,4l , 7000ot/m a plyn ? Ja ti nevim, nejak mi to nesedi Ble
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 23:51   Citovat  

njn..ja ji taky neschvaluju,ale musim mit oboji.. a jinak se to proste neda to mi hlava nebere
jeste to samozrejme proberu s nekym kdo ma zkusenost atd nez do toho realne pujdu..pokud to bude spatna cesta tak hold to auto ozelim..pri cenach benzinu ktere jsou a budou to snad ne

akorat uz pak nvm co si koupit..neco vetsiho, co jede a moc nezere a je to v benzinu.. a ma to kapanek dusi VTEC a Honda na kapote
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 23:54   Citovat  

Hlavator napsal:
njn..ja ji taky neschvaluju,ale musim mit oboji.. a jinak se to proste neda to mi hlava nebere
jeste to samozrejme proberu s nekym kdo ma zkusenost atd nez do toho realne pujdu..pokud to bude spatna cesta tak hold to auto ozelim..pri cenach benzinu ktere jsou a budou to snad ne

akorat uz pak nvm co si koupit..neco vetsiho, co jede a moc nezere a je to v benzinu.. a ma to kapanek dusi VTEC a Honda na kapote

No ja uz mam po Acco vybrano Se stydím ... ale necham si to pro sebe, at to nezakriknu VTEC
   Návrat  
MOMO je teď offline  MOMO
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.1.2010 , 0:10   Citovat  

ARMIK napsal:
No ja uz mam po Acco vybrano Se stydím ... ale necham si to pro sebe, at to nezakriknu VTEC

A že vím. Hihi
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Na co se soustředit při koupi 2.4 exe?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina