Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
"Čirá" optika na Anglána
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
.:Generic:. je teď offline  .:Generic:.
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 15:08   Citovat  

Jelikož a protože jsou světla na Anglánovi celkem nic moc a čirou tjůning optiku neseženu, chtěl bych mít skla čirý. Přemýšlel jsem o broušení skla. Než bych se do toho ale pustil, chtěl bych znát váš názor, případně rady. Sklo je vroubkovaný (nevím jestli zvenku nebo zevnitř) -> jsou ty vroubky k něčemu (lámání světla), nebo neuměli vyrobit hladký sklo? Časová a finanční náročnost asi taky nebude sranda, takže nezkoušel už někdo brousit sklo?
Pokud by se podařilo sklo vybrousit do hladka, vypadalo by to podle mě hezky. Plastový kryt světel mám taky přebroušený a vyleštěný jako psí *****
:hehe:
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
MilanK je teď offline  MilanK
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 15:13   Citovat  

.:Generic:. napsal:
Jelikož a protože jsou světla na Anglánovi celkem nic moc a čirou tjůning optiku neseženu, chtěl bych mít skla čirý. Přemýšlel jsem o broušení skla. Než bych se do toho ale pustil, chtěl bych znát váš názor, případně rady. Sklo je vroubkovaný (nevím jestli zvenku nebo zevnitř) -> jsou ty vroubky k něčemu (lámání světla), nebo neuměli vyrobit hladký sklo? Časová a finanční náročnost asi taky nebude sranda, takže nezkoušel už někdo brousit sklo?
Pokud by se podařilo sklo vybrousit do hladka, vypadalo by to podle mě hezky. Plastový kryt světel mám taky přebroušený a vyleštěný jako psí *****
:hehe:

Vroubky na skle Ti určují u H4 tvar světelného kužele,jeho lámání u potkávaček atd. tím by sis asi moc nepomohl.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 15:16   Citovat  

Sakra já to tušil Ble jaktože tedy třeba 6g 3d má světla čirý? je to tím že má jinak poskládanej - zalámanej vnitřek světla a o lom se starají ty plošky vevnitř? to mi hlava nebere

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 15:53   Citovat  

Sakra já to tušil Ble jaktože tedy třeba 6g 3d má světla čirý? je to tím že má jinak poskládanej - zalámanej vnitřek světla a o lom se starají ty plošky vevnitř? to mi hlava nebere

Ještě jsem neviděl hondu s orig.světlama(do r.v.2000),která by pořádně svítila. Favorit je hravě strčí do kapsy

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 15:55  Naposledy upravil Mourl dne 17.1.2010 , 15:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Taky jsem to řešil na aglánovi.Jediný řešení je sklo vyhodit a nechat si tam dát Bixenony do čočky a nechat seřídit.Pak to bude perfektní.Jinak jedině nové světla, ale to nevím jak dlouhá bude životnost něž to zase zežloutne.
To že jiné auta nemají "sklo" je tím že mají třeba H7 žárovky.Tam to je něco jiného než H4.
To je můj sen:

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 15:55   Citovat  

S tím musím souhlasit.. můj anglán svítí pěkně na wc

EDIT: Tak třeba hatch má taky H4 ne? a sklo nemá..má jen plastovej kryt to mi hlava nebere
Bi-xenon čočky by byly fajn, jenomže to už je zase velká drbačka a asi moc peněz..a na nový světla wc
Možná by stačilo jen vyleštit to sklo od toho zažloutnutí, pokud je to povrchový..u toho plastu se mi to povedlo

EDIT2: Pěkný světla, taky bych takový chtěl

Fish je teď offline  Fish
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:03   Citovat  

S tím musím souhlasit.. můj anglán svítí pěkně na wc

EDIT: Tak třeba hatch má taky H4 ne? a sklo nemá..má jen plastovej kryt to mi hlava nebere
Bi-xenon čočky by byly fajn, jenomže to už je zase velká drbačka a asi moc peněz..a na nový světla wc
Možná by stačilo jen vyleštit to sklo od toho zažloutnutí, pokud je to povrchový..u toho plastu se mi to povedlo

EDIT2: Pěkný světla, taky bych takový chtěl

Ty máš předfacelift viď. "Pofejs" už měl lepší světla

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:04   Citovat  

Pokud se nemýlím, tak u skleněnejch světel se světlo láme podle vroubků na skle, kdežto u čirejch je to dáno tou odrazovou plochou za žárovkou. H4 nebo H7 na to nemá vliv, jestli se nemýlím. Doufám, že je to k pochopení a je to tak, ale mýlit se můžu Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:05   Citovat  

Tak ty bixenony vyjdou tak na 4-6tis max s prací.Ale nejhroší na tom je, že je to prostě nelegální Smutný sice třeba já ostřik mám ale to automatické naklápění je problém.
Sice si myslím že na STK bych to třeba nějak ukecal...ale není to legal no

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:08   Citovat  

Fish: Mám takový tušení, že mám poface model Mrk :hehe:

Mourl: V tom je právě problém..aspoň ty světla bych chtěl mít legální...přecijen když zobák jako já přijede na STK, tak toho moc neukecá..nepodplatí Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:09   Citovat  

Lubosh napsal:
Pokud se nemýlím, tak u skleněnejch světel se světlo láme podle vroubků na skle, kdežto u čirejch je to dáno tou odrazovou plochou za žárovkou. H4 nebo H7 na to nemá vliv, jestli se nemýlím. Doufám, že je to k pochopení a je to tak, ale mýlit se můžu Velmi šťastný

No tak nějak jsem to myslel.Většinou třeba H7 má jenom klobouček před žárovkou a kreslí to tou odrazovou plochou.Proto když se tam dá HID sada která má jinde ohnisko, tak to nekreslí jak má a oslňuje to.
EDIT: taky jsem "zobák" Velmi šťastný ale v VTP je cosi napsanýho o další nespecifikované výbavě, na to by se to dalo uhrát (pokud by to bylo v motoru precizně schováno a uděláno jako origo) Bohužel netuším od kterého roku začali dělat to automatické naklápění.Dříve snad taky xenony měli jenom manuálně seřidilnou výšku, teď nevím jistě

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:13   Citovat  

Mourl napsal:
No tak nějak jsem to myslel.Většinou třeba H7 má jenom klobouček před žárovkou a kreslí to tou odrazovou plochou.Proto když se tam dá HID sada která má jinde ohnisko, tak to nekreslí jak má a oslňuje to.
Přesně tak, nehledě na to že HID mě svítili víc na kraj a do pole než před auto. Samozřejmě že to svítilo víc ale opravdu bylo vidět králíky šuk v poli.

Filda je teď offline  Filda
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:14   Citovat  

Ja jsem mel svetla rozdelany.
Zadny sklo tam neni je to taky plast.
Kdyz jsem ho tam nedal tak svehlo sviti uplne na nic nebot tam neni nic co by ho rozptylilo. sviti takovej malej pulobloucek.
Jedina moznost jak to udelat cire by bylo vymenit tu zadni parabolu z jineho svetla (cireho) a pak by to asi fungovalo tak jak ma. nebot na anglanovy je ta zadni parabola hladka a na 6g japan je prave v te zadni parabole udelano to vroubkovani na lom toho svetla.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:17   Citovat  

Lubosh napsal:
Přesně tak, nehledě na to že HID mě svítili víc na kraj a do pole než před auto. Samozřejmě že to svítilo víc ale opravdu bylo vidět králíky šuk v poli.

teď zrovna na AHC dával týpek co se tím zabývá a živý (xenonman ten s tou S2000 co tady taky působí) dával odkaz na výbojky H7R u kterých se dá ještě pohnout s ohniskem a doštelovat i HID sadu na regloskopu.Tomu už fandím Úsměv tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:25   Citovat  

Tohle vypadá zajímavě Úsměv HID by se mi líbily, ale oslňovat bych nechtěl..to potom na bezpečnosti nepřidává a je to tudíž k ničemu..jestli se tedy dají tyhle seštelovat tak, že neoslňují, bylo by to hodně fajn.
Filda: Takže to vroubkovaný sklo je vlastně plast? Tož ten by se dal taky přeleštit podobně jako vnější kryt to mi hlava nebere ..jen rozdělat ty světla

Filda je teď offline  Filda
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:29   Citovat  

to jo ale nicemu si nepomuzes kdyz to prebrousis to muzes rovnou odsroubovat a nedat to tam ale jak rikam pak ti to bude sviti dve pulkolecka pred tebe

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2010 , 16:37   Citovat  

nemyslel jsem přebrousit do hladka, jen to přeleštit a odstranit z toho ten zažloutlej film... ale je možný že bych to brousil tak moc, až by to bylo hladký Ble

Obsah fóra Honda-club.cz   
"Čirá" optika na Anglána
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina