Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jakou navigaci???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ge.or.ge je teď offline  ge.or.ge
2 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 20:53   Citovat  

Ahoj všem, rozumí tu někdo GPS navigacím do aut? Chtěl bych si nějakou pořídit, mám nějaké vybrané, ale nemůžu se rozhodnout kterou, každá má něco pro a proti. Máte někdo s těmahle zkušenosti? Kterou by jste si vybrali a proč?

TOMTOM GO 730 Traffic
nebo
TOMTOM XL IQ Routes Europe Traffic
nebo
GARMIN Nüvi 765T Lifetime

tyhle jsou na tom podle nějakých testů vcelku slušně, jak jsou na tom třeba Mio???

Další věc je že nevím jak je to s aktualizacema, u některých je např. dvouletá zdarma, u jiných je neomezená a u dalších není žádná - čili musela by se případně dokoupit, dá se to sehnat např. nějak zdarma (nelegálně Se stydím )? Navíc jsem slyšel navigaci kde je hlas P. Lišky, a to nemělo chybu, dají se hlasy nějak dodatečně instalovat?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Michalk je teď offline  Michalk
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:09   Citovat  

ge.or.ge napsal:
Ahoj všem, rozumí tu někdo GPS navigacím do aut? Chtěl bych si nějakou pořídit, mám nějaké vybrané, ale nemůžu se rozhodnout kterou, každá má něco pro a proti. Máte někdo s těmahle zkušenosti? Kterou by jste si vybrali a proč?

TOMTOM GO 730 Traffic
nebo
TOMTOM XL IQ Routes Europe Traffic
nebo
GARMIN Nüvi 765T Lifetime

tyhle jsou na tom podle nějakých testů vcelku slušně, jak jsou na tom třeba Mio???

Další věc je že nevím jak je to s aktualizacema, u některých je např. dvouletá zdarma, u jiných je neomezená a u dalších není žádná - čili musela by se případně dokoupit, dá se to sehnat např. nějak zdarma (nelegálně Se stydím )? Navíc jsem slyšel navigaci kde je hlas P. Lišky, a to nemělo chybu, dají se hlasy nějak dodatečně instalovat?

Ahoj..Půl roku jsem dělal prodavače a servisáka GPS..
Pokusím se ti trošku poradit.

Co se týče Navigaci mio tak to asi rovnou vymaž ze seznamu.Nikdo totiš neví jak to s tou firmou dále bude.
Co tady píšeš tak je volba dosti těžká jelikož Garmin a Tomtom jsou nej značky.Pokud by jsi chtěl uvažovat ekonomicky tak Garmin je pro tebe jasnou volbou a to díky kartě LifeTime která umožňuje doživotní aktualizaci Evropské mapy (nikoliv Atlas Czech 8.1 nebo Topo)Garmin je na ovládání i mnohem jednoduší,nevýhodou této navigace je jen její mapový podklad kde ta mapa je taková chudší na zobrazení.Jinak je Garmin velice dobra značka.

Další tu máš TomTom 730 IQ (trafic) ze svych zkušeností mohu říci že je po mapové stránce o dost lepší.U tomtomu je nevýhoda její mapové pokrytí kde u každé další aktualizace musíš přemýšlet jakou část EU si chceš aktualizovat.Mapa je rozdělena na střed,východ a západ.Kdyby jsi chtěl celou EU tak to vyjde cca na 2500 až 3500.Tomtom nabízí myslím ještě 2roky aktualizace zdarma což také není k zahození..Úsměv

No,kdybych to mněl zhrnout,pokud jsi zdatný v PC a internetem tak si vyber Tomtoma jelikož mapy se dají bezproblému nahrát beztoho aniž bys to musel kupovat..Toť asi ide mne vše..
Přeji dobrý kup a snad jsem ti trochu poradil..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:18   Citovat  

Michalk napsal:
Ahoj..Půl roku jsem dělal prodavače a servisáka GPS..
Pokusím se ti trošku poradit.

Co se týče Navigaci mio tak to asi rovnou vymaž ze seznamu.Nikdo totiš neví jak to s tou firmou dále bude.
Co tady píšeš tak je volba dosti těžká jelikož Garmin a Tomtom jsou nej značky.Pokud by jsi chtěl uvažovat ekonomicky tak Garmin je pro tebe jasnou volbou a to díky kartě LifeTime která umožňuje doživotní aktualizaci Evropské mapy (nikoliv Atlas Czech 8.1 nebo Topo)Garmin je na ovládání i mnohem jednoduší,nevýhodou této navigace je jen její mapový podklad kde ta mapa je taková chudší na zobrazení.Jinak je Garmin velice dobra značka.

Další tu máš TomTom 730 IQ (trafic) ze svych zkušeností mohu říci že je po mapové stránce o dost lepší.U tomtomu je nevýhoda její mapové pokrytí kde u každé další aktualizace musíš přemýšlet jakou část EU si chceš aktualizovat.Mapa je rozdělena na střed,východ a západ.Kdyby jsi chtěl celou EU tak to vyjde cca na 2500 až 3500.Tomtom nabízí myslím ještě 2roky aktualizace zdarma což také není k zahození..Úsměv

No,kdybych to mněl zhrnout,pokud jsi zdatný v PC a internetem tak si vyber Tomtoma jelikož mapy se dají bezproblému nahrát beztoho aniž bys to musel kupovat..Toť asi ide mne vše..
Přeji dobrý kup a snad jsem ti trochu poradil..

OK, děkuju za osvětu... Úsměv co znamená "nikoliv Atlas Czech 8.1 nebo Topo", k čemu je to dobré? A jak je to s těma hlasama? Dá se to nějak přeinstalovat?
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:24   Citovat  

ge.or.ge napsal:
OK, děkuju za osvětu... Úsměv co znamená "nikoliv Atlas Czech 8.1 nebo Topo", k čemu je to dobré? A jak je to s těma hlasama? Dá se to nějak přeinstalovat?

To jsou nazvy mapovych podkladu. Navigaci tvori vzdycky mapovy podklad, po ktere se podle aktualni polohy za pomoci GPS pohybujes.
Jinak ti doporucuju na tohle tema vyhledavani nez zalozis zbytecne takovehle tema, jsou tu o tom popsany stranky a stranky.
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:25  Naposledy upravil kojak dne 21.1.2010 , 21:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tak už jsi zjistil že tel na cesty není ono jo Úsměv i když na běžné ježdění dostačující i pro těch pár chybiček.
Ale já bych volil tomtoma pro mne má nej mapy jen pro simbiam nedělá aktualizace takže ho už nemám naštvanej naštvanej

Jinak ta N97 jak jsi prý uvažoval by byla dobrá volba i na tohle jen to chce úpravy hned po koupi protože to jak jí dostaneš je šílené Velmi šťastný.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:26   Citovat  

Atlas Czech a Topo Czech jsou mapy které dodává česká společnost v Praze.Atlas Czech je samotná mapa ČR.(zbytečné protože City Navigator se tomu plně vyrovná a ČR obsahuje taky)
Pokud by jsi chtěl Topo(turistická mapa) tak to kup jen jako balíček k navigaci.Jinak samotné cd stojí 2500.

Hlasy se dají bezproblému přeinstalovat pouze origo hlasy.Nikoliv co nakecal Liška atd..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:27   Citovat  

Bully napsal:
To jsou nazvy mapovych podkladu. Navigaci tvori vzdycky mapovy podklad, po ktere se podle aktualni polohy za pomoci GPS pohybujes.
Jinak ti doporucuju na tohle tema vyhledavani nez zalozis zbytecne takovehle tema, jsou tu o tom popsany stranky a stranky.

zkoušel jsem hledat ale bez úspěchu, jediné téma co jsem našel bylo tuším z r. 2007, čili ne moc aktuální...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:30   Citovat  

kojak napsal:
tak už jsi zjistil že tel na cesty není ono jo Úsměv i když na běžné ježdění dostačující i pro těch pár chybiček.
Ale já bych volil tomtoma pro mne má nej mapy jen pro simbiam nedělá aktualizace takže ho už nemám naštvanej naštvanej

přesně tak, navíc už mám plné zuby tahání 2 telefonů, takže i z toho důvodu... jeden jsem zlikvidoval a kdybych koupil zase tel s navigací tak jsem na tom stejně
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:31   Citovat  

Co kompas a hvězdičky? HaHaaa
   Návrat  
ARMIK je teď offline  ARMIK
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:32   Citovat  

Doporucuji TOMTOM ( da se stim dost laborovat a vylepsovat bez poplatku, pokud to clovek umi ) a nebo pak cokoli co pracuje s Win Mobile a nahodit Igo8. ( ten je bez starosti ) OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:32   Citovat  

Hellborn napsal:

dobrá otázka pořádnej výtlem
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:33   Citovat  

ge.or.ge napsal:
zkoušel jsem hledat ale bez úspěchu, jediné téma co jsem našel bylo tuším z r. 2007, čili ne moc aktuální...

Treba Jakou navigaci do auta? Prvni prispevek je sice z 2007, posledni nema snad vic jak par mesicu, staci se na to lip mrknout OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:34   Citovat  

Hellborn napsal:

v dnešní době digitálních hraček kompas asi nepochodí, a hvězdičky mi ve dne nepomůžou Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:37   Citovat  

Bully napsal:
Treba Jakou navigaci do auta? Prvni prispevek je sice z 2007, posledni nema snad vic jak par mesicu, staci se na to lip mrknout OK

ge.or.ge.
myslí že toto téma by snad bylo i ukončené jelikož tomtom či garmin je na delší rozpravu a ať si koupíš jeden či druhej "neuděláš chybu" je to dobrý
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 21:40   Citovat  

ge.or.ge napsal:
přesně tak, navíc už mám plné zuby tahání 2 telefonů, takže i z toho důvodu... jeden jsem zlikvidoval a kdybych koupil zase tel s navigací tak jsem na tom stejně
na co dva tel navigaci přece nepotřebuješ každý den taky jedou na dvou tel se stejným číslem a ten co nepotřebuji nechám vždy doma je to dobrý je to dobrý
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 22:06   Citovat  

a co zdejsi odbornici na znacku Navigon?
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 22:17   Citovat  

Za mých mladých let žádné navigace nebyly... a taky to šlo.Obdivoval jsem napříkad kamionáky když jedou poprvé do Španělska hledat něakou fabriku dle mapy...a taky to šlo.Je jiná doba,technika jde dopředu ale něco ta doba bez mobilních telefonů měla také něco do sebe ne?

Navigace mi nesmí do auta,vždy si po staru naštuduju mapu a jedu.
Jasně že bloudím,po praze si i 60 km zajedu,ale má to i své kouzlo Úsměv
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 22:21   Citovat  

Cokoli s iGo8. Mám Navon který používá iGo8 v nejnovější verzi a jsem spokojen tudy odkaz
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 22:27   Citovat  

Cody napsal:
Obdivoval jsem napříkad kamionáky když jedou poprvé do Španělska hledat něakou fabriku dle mapy...a taky to šlo.Je jiná doba,technika jde dopředu ale něco ta doba bez mobilních telefonů měla také něco do sebe ne?

Aspoň museli pořádně koukat - teď v jiné době nažene navigace kamoiňáka pod most,kde neprojede a on si toho nevšimne,protože holt "jede podle navigace" ne podle rozumu a značek... Tohle se stalo za poslední rok 2x ve Strašnicích - 1x strhnul trolej a shořel...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 22:32   Citovat  

Bitkar napsal:

Navigon také není špatný i když s tím moc zkušenosti nemám..Kdybych to měl známkovat od 1 do 10(nejlepší) tak bych dal tak 6.5 OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.1.2010 , 23:31   Citovat  

Díky všem za názory, ještě zkusím něco málo přečíst a asi půjdu do toho TT G730T...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.1.2010 , 0:21  Naposledy upravil Bully dne 22.1.2010 , 0:26, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bitkar napsal:

Sam mam Navigon 2110 max Europe a na rozdil od TomTom a Garmina mi vyhovuje prave tohle. Jak funkcemi, tak ovladanim, mapovym podkladem, grafikou, spolehlivosti atd. . Od urcite ceny a funkci co maji dnesni navigace (pokud clovek vi co chce) ale nezklame snad zadna znacka, chce si to vyzkouset, osahat, jak se ovlada, jak vypada, .., neni to zdaleka jenom o tom nazvu vyrobce.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.1.2010 , 0:25   Citovat  

Michalk napsal:
Navigon také není špatný i když s tím moc zkušenosti nemám..Kdybych to měl známkovat od 1 do 10(nejlepší) tak bych dal tak 6.5 OK

Vidis, ja s nim zkusenosti zase mam (2110 max Europe, naprosta spokojenost) a netroufl bych si napsat nejake hodnoceni bez toho, aniz bych porovnaval konkretni typy ruznych znacek ve stejne cenove relaci. To je potom prispevek tak trosku o nicem.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.1.2010 , 2:28   Citovat  

Bully napsal:
Vidis, ja s nim zkusenosti zase mam (2110 max Europe, naprosta spokojenost) a netroufl bych si napsat nejake hodnoceni bez toho, aniz bych porovnaval konkretni typy ruznych znacek ve stejne cenove relaci. To je potom prispevek tak trosku o nicem.

vesměs jsem to hodnotil od kusu se kterýma jsem měl možnost pracovat to za prvé a za další je to hodnoceno podle kvality GPS.když si vemeš tomtoma,garmina,navigon atd.Nedovolil bych si hodnotit navigaci bez toho aniž bych nevěděl třeba jak funguje atd..
Jde spíše jen o zvyk.Je jasné že uživateli navigonu nebudu nutit jinou značku protože vím že to nemá smysl..Ber to takhle přátele
   Návrat  
palokm je teď offline  palokm
PříspěvekZaslal: 23.1.2010 , 23:02   Citovat  

Ak mozem,odporucit,tak jedine IGO.....dava vela moznosti,ci hlasovych alebo grafickych
   Návrat  
doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.1.2010 , 0:02   Citovat  

Co jsem zkusil, tak nejvic mne vyhovuje TOMTOM, ale zkousel jsim i MIO a taky neni spatne. Potom jsem testoval Sygic vyvojari se slovenska a byl to kompromis mezi MIO(IGO8) a TOMTOM. Rad ted jezdim s TOMTOM a vzdy se da poznat kdo podle TOMTOM bloudi. Zkusenost prujezd Slovinskem na dovcu. Kdo mel TOMTOM tak se setkal na stejnym miste a dal jaksi uz jen ten kompas a vlastni orientace musela fungovat.
   Návrat  
Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.1.2010 , 3:25   Citovat  

Nakrmil jsem PDA iGO Nav&Go 8 , nacpal tam Reich, Deutschland, CR a SR a nemuzu si stezovat. Navigace je v ramci moznosti svizna a sikovna. Testoval jsem ji po praze v ruznych rychlostech a jestli clovek dodrzuje predpisy tak ho neposle ani jednou nekam do pryc.
Jedina vytka je, kdyz ma PDA poslednich 20% energie GPS se obcas nechytne a nedomluvi s iGO a jsem nucen to vrazit do autonabijecky.

Ale vzhledem na porizovaci cenu pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.1.2010 , 11:15   Citovat  

je faktem že software IGO8 je z mnoha hledisek lepší než doposud co v navigacím dělají.Sám ji používám v PDA,jen škoda že IGO necpou do většiny navigací..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jakou navigaci???
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina