Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zabezpečení auta alarmem
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 13:23   Citovat  

jvkgrifone napsal:
Vlastní zkušenost: Xenony pryč, Navigace Columbus pryč >>> cena opravy 150k, a to ani nelakovali poškrábaný panely karoserie. Smutný

Jinak k alarmu, mám magicar a uživatelsky je hodně v pohodě. Pravda je, že je to pořád jen alarm a neslouží k lokalizaci. Nedávno jsem na tohle dělal nějakou prácičku. Je několik úrovní. První je mít v autě starej mobil, kterej se dá dohledat pomocí simkarty od operátora(T-Mobile). Tohle je samozřejmě docela nepřesný, na druhou stranu pokrytí je docela dobrý, takže když nemá někdo rušičku (jakože většinou nemá, i když to stojí pár korun), je to lepší než nic. Druhá možnost je GPS GSM(GPRS) lokalizace. Tam je jednotka GPS která odesílá data buď jako SMSky nebo GPRS pakety. Většinou to bývá ve spojení s nějakou čtečkou čipů pro identifikaci uživatele. Něco podobnýho vyrábí ten Jablotron. Dá se to odrušit stejným způsobem jako mobil. Nejvíc hardcore varianta je kombinace GPS-GSM a radiolokace. Auto vysílá nouzovej signál pomocí radiovejch vln, je to prakticky neodrušitelný a opravdu spolehlivý. A taky drahý (sherlog neo).

Suma sumárum, můj názor je, že nejlepší je alarm alá magicar pro klid majitele a pro případ reálnýho odcizení dobrý pojištění. Kolikrát se totiž povedlo, že auto se dohledalo, ale šlo se po kokrétních dílech, takže zbytek ustupoval co nejvyšší rychlostí (flexa, motorovka). A to je pak lepší takový auto nenajít.

EDIT: ke krádežím vozů z koncernu VW AG, stačí se podívat na stránky sherlogu a je jasný, že minimálně spínačku je potřeba vždycky rozlomit. U těch hustějších aut se mění ECU.

Myslíš že rádiový(nebo radiový) vlny se nedají rušit? To je přece nesmysl úplnej.

Samozřejmě přemýšlím o té nej variantě - GPS + GSM + čidla otřesový. Je mi jasný že profik si poradí se vším, ale nikdy nevíte kdo vám do toho vleze, třeba nějaký pitomec a ten se pak dá lépe chytit, nebo pokud dostane rozum rychle tak zdrhne a auto nechá být.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 13:40   Citovat  

že by na to platila stará dobrá příslový:
Je jedno co, lepší něco než nic.
Čim víc, tim líp. ?! Velmi šťastný
A lepší zloděj v hrsti, nežli auto na střeše. pořádnej výtlem (v tom lepšim případě)

každopádně je dobrý ještě vyleptaný nebo vypískovaný vinko na všech sklech
+ reg.v databázi odciz.vozů
je to za facku a taky to může odradit. je to dobrý

jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 13:41   Citovat  

Rušit jde všechno. Problém GSM nebo GPS je, že samo o sobě nefunkční, GSM potřebuje síť, GPS zase kontakt na družice. Rádiová lokalizace je řešená tak, že je v autě docela silněj vysílač, jehož signál se pak dohledává pomocí kouzelný krabičky, Sherlogu je vyrábí APEX, někde mám fotku, ale přiložim co jsem našel teď na netu.

lokacni_jednotka.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
lokacni_jednotka.jpg, 85.57 kB

Sitcom je teď offline  Sitcom
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 13:42   Citovat  

Ono záleží jakej zloděj vám po autě jde.. Pokud máte nového Accorda a jdes pro něj profík - tak si ho vezme.. Jediné co zmůžete je ho minutku dvě pozdržet zabezpečením a doufat že ta minutka- dvě jsou to co vám bude chybět než se dostanete k autu..

Ale pokud je to náš romský spoluobčan. Tak tam stačí navalit ty drobnosti o kterých je řeč.. Alarm (aby opravdu viditelně blikal - protože je fajn vědět že nmáte někoho v autě. Ale ještě víc fajn je dát zlodějíčkovy předem vědět že si zadělává) Tonovane skla jsou par vteřin nez okouknou co je uvnitř a taky se s tím mírně huř rozbíjí sklo (Když ne to tak aspon v aute není tolik střepů). Zamykání zpátečky a volantu je fajn. Ale kdyz jdou pro radio tak je to netrápí..

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 13:53   Citovat  

..co budou chtít,to si stejně vezmou..joo to je jasný,taky sem toho názoru a dle zkušenosti své mohu pouze potvrdit.
ale spolejhám na to,že si vemou o pár ulic dál jiný, s kterym se nebudou tak trápit.

sedrik je teď offline  sedrik
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 14:57   Citovat  

Ja uvažujem nad týmto , je to celkom prehľadné a dá sa na to napojiť niekoľko možných snímačov tudy odkaz

DrTc je teď offline  DrTc
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 20:45   Citovat  

monty napsal:
jablotron už v autě nechci , kvůli jeho ovládání (pro mě je na hlavu,že mám dvě tlačítka který dělaj to samý -obě zamčou akorát jedno nezapne senzory,kdo si má uvědomovat který z nich zrovna zmáčk)mi .....

Jak si můžeš splést tlačítka na Jablotronu, když zmáčknutí druhého tlačítka (bez čidel) vždy hlásí siréna dvojštěknutím?
Jinak pokud se budeme bavit o Jablotronu s GSM popř. GPS (model 1802 nebo 1803), tak první stisk tlačítka je plné zajištění a teprve druhé stisknutí vypne vnitřní čidla. Navíc se mi líbí, že lze na něj naučit i pohybové čidlo do garáže, takže když mám auto v garáži, tak vím už to, že se mi někdo vloupal do garáže.

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2010 , 21:25   Citovat  

Gregy.Type.R napsal:
Myslíš že rádiový(nebo radiový) vlny se nedají rušit? To je přece nesmysl úplnej.

Samozřejmě přemýšlím o té nej variantě - GPS + GSM + čidla otřesový. Je mi jasný že profik si poradí se vším, ale nikdy nevíte kdo vám do toho vleze, třeba nějaký pitomec a ten se pak dá lépe chytit, nebo pokud dostane rozum rychle tak zdrhne a auto nechá být.

Ja jsem nejak odpurce toho pageru, jelikoz casteji u sebe mam mobil nez klice od auta. Navic mobil je jsite hlasitejsi, nez pager, alepson co jsem videl 2 magicary a dale pak mobil ma daleko vetsi dosah nez pager.

Mam alarm s imob., mobil, tmobile locator, vyndany tycky zamku a hlavne dobry pojisteni...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 6:38   Citovat  

DrTc napsal:
Jak si můžeš splést tlačítka na Jablotronu, když zmáčknutí druhého tlačítka (bez čidel) vždy hlásí siréna dvojštěknutím?
uplně jednoduše , prostě odcházím od auta a zmáčku ovladač aby se zamčelo , nad tím že pípá a jak pípá nepřemýšlím.Pokud řeším nějakej problém, soustředím se na něj prostě okolí mám tak z 90% vypnutý a v podstatě si po chvíli nejsem jistej jestli jsem to auto vubec zamčel.S obyč alarmem jsem kolikrát už z domu radši auto znova odemčel a zas hned zamčel abych si byl jistej.prostě proto potřebuju víc blbuvzdorný ovládání.

siminni je teď offline  siminni
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2010 , 8:14   Citovat  

ezké slunečné dopoledne,

už se moc těším na dovolenou, ale mám rychlý dotaz.
Trošku se bojíme o svou Hondičku, než odletíme na dovolenou.
Zatím jsme nikdy neřešili žádné zabezpečení kromě řadící páky, ale... sousedovi vykradli auto a v práci mě kolegové přesvědčují na alarm s GPS. Můj zaměstnavatel přešel u služebních vozidel na systém OKO2. zatím o tom moc nevím, pouze to, co lze dohledat na internetu, ale docela se mi to líbí a je to za přijatelné peníze.

Máte někdo s tím OKO2 zkušenost?
Jaká je kompabilita s Hondami?

Moc díky za rady a zkušenosti.

Hezký den.

Onys

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2010 , 9:22   Citovat  

Proti kradezi ti pomuze akorat kvalitni pojisteni. Protoze vse co do auta das jde rusit, vypnout, prepnout, zlomit apod... Kdyby to vsechno fungovalo, myslis, ze byse kradly auta v hodnote 3mil, jako jsou A8, Q7, BMW 7, X5, X6, MB S, RR Sport aj? Samozrejme cim vic zabezpeceni, tim vic se tomu clovek vyhne. Auto za 100tis nepujde vzit clovek, ktery ma metu vyse zminenych aut, ale nejaky fetak nebo nekdo, kdo fetaka pozada, protoze potrebuje dily, nebo se chce jednoduse projet...

Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2010 , 9:56   Citovat  

Na zadní sedačku kobru (nebo nějakýho jinýho velkýho hada) a na sklo samolepku "tady hlídám já" :twisted:

Moje volba je jednoznačně pojištění. Kámoš má pojištěný starý BMWčko na 140.000 a platí asi 4000 za rok. A má jistotu že když mu ho ukradnou tak na tom dostane ještě víc než co za něj dal (kupoval ho asi za 80.000) a může klidně spát.

Co se týká ne zcizení ale vykradení auta, tak tak jsou pojistky asi trochu dražší, jenže proti tomu ti nepomůže ani jakýkoliv zabezpečení, takže tam se toho moc dělat nedá no, snad jen nemít vevnitř nic lákavýho a když jo tak ať to není vidět (v Plzni mě kakaový lidé stáli DVD a Notebook).

Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2010 , 20:52   Citovat  

hosi poradili by ste mi nakej dobrej alarm kolem 2000 - 3000 pls? Úsměv

Cajz je teď offline  Cajz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2010 , 21:04   Citovat  

Zdar dobrý je třeba odpojovat palivo a nebo nejaký relé, znám lidi co vyndávaj i káble od Rozdelovace.A kámos mel zarizeni s hrebikem ale to bych tady nerozvadel.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zabezpečení auta alarmem
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina