Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CRV nazor
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 5
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 9:13  Naposledy upravil Rom. dne 30.12.2009 , 9:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ještě do toho vztoupím s upřesněním HaHaaa
nebojte se a nebraňte se i slabším motorům s 94 kW, výkonový rozdíl NENÍ POZNAT nebo snad možná malinko v 6000 ot. ale jak často se v nich CR-V pohybuje ...
názory Honda prodejců jsou ty, že starší (slabší) motor jde měkčeji a déle vydrží !!!
Jediné mínus je o 0.3-1 litr vyšší spotřeba (podle stylu jízdy) než u 108 kW

PS. nevěřte všemu co napíšou "profi" redaktoři a pisatelé na netu ... kolikrát jsou to strašný bludy Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Zbysek je teď offline  Zbysek
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 9:38   Citovat  

Můžu se někoho z Vás zeptat na spotřebu crv? A nevíte jak je na tom se spotřebou ta další novější generace. Benzínová verze. Díky Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 9:53   Citovat  

u mne
1.g 94 kW 10-11 l/100 km
1.g 108 kW 9-10 l/100 km
2.g 110 kW 9-10 l/100 km

záměrně to nepíšu na desetiny, takhle je to dlouhodobý mix., min. bylo 8 litrů při 1200 km cestě do Německa po dálnici 120 km/h a max. 15 litrů při 800 km cestě taky do Německa ... ale s padákem HaHaaa 2.5 m vysokým, 2.2 m širokým a 5 metrů dlouhým vlekem
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 10:13   Citovat  

Rom. napsal:
alicante: škoda, že nesedneš hned z 1.g do 2.g ... ale stejně jsem zvědavý na tvé názory ... jestli se budou alespoň trochu krýt s mými HaHaaa

odhaduji že Alicante bude mít spotřebu tak o 2-3L pod tvojí Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 10:18   Citovat  

hopit napsal:
odhaduji že Alicante bude mít spotřebu tak o 2-3L pod tvojí Úsměv

Kdyby bylo CR-V TypeS, tak jistě Velmi šťastný
   Návrat  
Kondik je teď offline  Kondik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 10:33   Citovat  

schweiger napsal:
Jinak pro Kondika,dívej se po motorech 108kw,i v recenzi slabší motory nedoporučujou.Koukni i na stránky Sauto,je tam teď přes 30 kousků na prodej a nebraň se i od soukromých inzerentů a také se oplatí nedívat se jen v okolí bydliště,já jsem jel pro auto skoro 300km a ušetřil jsem 50 000 oproti Ostravy.Vesměs soukromý inzerent prodá k autu i kompletní pneu,což není zanedbatelná položka,v bazarech je to výjimka. Mrk

Dekuji Nacelniku, to co jsem nalezl na Sauto.cz odpovida tomu co mi nasel Tipcars takze je to +/- vsude, ted si je budu muset pravdepodobne po novem roce vsechny obehnout a ukecat prodavajici na jizdu po okolnich stromech Je to tam.

Jinak jeste se zeptam takhle CRV g.1 pouziva jake rafky a kola , a odlisuji se od g.2 ? Zda se mi ze se nekde v nejake garazi u rodiny prave neco valelo.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 12:01   Citovat  

Zbysek napsal:
Můžu se někoho z Vás zeptat na spotřebu crv? A nevíte jak je na tom se spotřebou ta další novější generace. Benzínová verze. Díky Úsměv

Ja se vzdycky divam na tudy spritmonitor.de- spotreba CRV benzin8,3- 14,7, prumer 10,13. Dvoulitr proste bude mit problem hybat tak velkym a tezkym autem, tak se musi trochu tlacit na plyn a vypada to podle toho.
   Návrat  
schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 15:37   Citovat  

Kondik: první generace má 205/70/15,druhá g má tuším 16"nebo možná i 17",to bude asi vědět líp Rom.,já mám zkušenosti s první generací.
Ještě k spotřebě,mám to na LPG a průměr přes léto mám 10L a v zimě mi to teď bere asi kolem 11-12LJezdím normálně,ale nehoním to.Samozřejmě bych kecal,že tomu někdy nešlápnu více,ale většinou při předjíždění.Myslím,že to je slušná spotřeba,znám ofroady které jezdí min.za 12-13L Jak tady někdo napsal,je to dvoulitr a s velkým autem si to vezme víc paliva,beru to jako daň za menší pojistku. muhehe
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 16:26   Citovat  

schweiger napsal:
Kondik: první generace má 205/70/15,druhá g má tuším 16"nebo možná i 17",to bude asi vědět líp muhehe

Disky podle TP nahodou netusis ? 6JJx15 atp ? kouř
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 16:53   Citovat  

Kondik: V TP mám napsané: 6 JJ X 15 ET 50 a možno použít alternatině ocelových ráfků 6 J 15 ET 50
   Návrat  
Repo je teď offline  Repo
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 21:00   Citovat  

Zdravím všechny majitele CRV.Přemýšlím(vážně uvažuji) o koupi tohoto vozu a mám prosbu.Je lepší manuální a nebo automat.převodovka?Jestli ten automat vydrží alespoň tolik co manuál.Nikde jsem se toho nedopátral.Mám vyhlídlé r.v.03 a benzín-cena je kolem 200tis.,naj.115 tis.km,kopené v ČR,I.maj.,serviska.Je to slušné?Jaký je Váš názor.
Díky
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 21:31   Citovat  

Repo napsal:
Zdravím všechny majitele CRV.Přemýšlím(vážně uvažuji) o koupi tohoto vozu a mám prosbu.Je lepší manuální a nebo automat.převodovka?Jestli ten automat vydrží alespoň tolik co manuál.Nikde jsem se toho nedopátral.Mám vyhlídlé r.v.03 a benzín-cena je kolem 200tis.,naj.115 tis.km,kopené v ČR,I.maj.,serviska.Je to slušné?Jaký je Váš názor.
Díky

Cena je slusna, ae kup manual (pokud to je). Automat je liny a rozezrany, krome toho manual je vzdy vetsi jistota. OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 21:34   Citovat  

Repo napsal:
Díky

Těžká otázka,já jsem hledal manuál,s automatem nejsem kamarád,nevím si rady,co si počít jen s dvouma pedálama a hlavně to už není požitek z jízdy (můj názor).S automatem se jich prodává víc,než manuálem.V autobazaru mi to chválili ale jednou je to elektronika a také jsem slyšel názor,že jak se to pokazí,tak oprava jde do výšek a manuál se zase tak nekazí.S najetýma km bych zase tak nejásal,pokud to bylo servisované v Hondě,tak podle win čísla ti v jakémkoliv honda servise zjistí,pravý stav km.Zdá se mi to dost málo.Jinak já jsem spokojený a nedám na CRV dopustit.
   Návrat  
Repo je teď offline  Repo
PříspěvekZaslal: 27.1.2010 , 21:46   Citovat  

Super.Díky moc za rady.
   Návrat  
boratko je teď offline  boratko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.1.2010 , 23:10   Citovat  

Rom. napsal:
měl jsem v roce 2003-04 to samé a auta jsou to opravdu bez problémů ... no, v tahu okolo 40km/h trochu vibruje převodovka (prý kostrukční záležitost), občas čidlo na ABS a bežné provozní věci (brzdy, čepy, gumy na stabilisátor atd.) jestli bylo auto pravidelně servisováno, a nebylo bourané, tak "no problemo"
Doporučuji měnit olej po 10t km a 10W-40 polosynt.

Po přečtení příspěvků tohoto tématu začínám váhat. Jako své další auti jsem měl jasno v tom, že to bude accord 7G tourer. Žena, dítě, časem 2.dítě, pes... Na to vše by mi stačil accord. Ale teď CRV to mi hlava nebere ? Takže zkusme to srovnat. CRV II., popř. III generace versus accord 7G. Srovnání s prelude už je trochu něco jiného. Jaké má CRV typické vady? Lze se spolehnout na 4X4? Stačí motor 2.0 na auto?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 4:44   Citovat  

Neni to zavodak ale ma solidnich 150 Konicku a 220 kroutak, CRV-IIg
Zas tak tezke neni ale nepocitej ze s tim budes dragovat
S tim 4x4 je to slozity, jak proklouznou predni kola zapoji se zadek, jelikoz to neni Haldex ale honda patent , nevyhodi te to v zakrute ze silnice protoze pripojeni a odpojeni je velice jemne a plynule.

Accord bude dle meho nazoru mit jizdni komfort ale s CRV prezijes vsechno a zima ti nebude delat starosti
Co vim u CVRcku nejaka znama vada je to, ze pokud ti to pri 40 dela neplechu je potreba vymenit olej v tom potvorskym zv 4x4 mechanizmu [ ted me nekdo umlati ale nemuzu si ve 4 rano vzpomenout ]

Tady mas nejake 4x4 video, ale bral bych ho dost s nadsazkou jelikoz je to Subaru made tudy odkaz
Dle toho videa Honda 4x4 neni zadny zazrak ale taky jsou i horsi vozidla
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 10:10   Citovat  

CRV vs. Acco Tourer 7G
Bydlis v kraji plnem snehu a se spatnymi rozbitymi cestami? Nebo spis hodne cestujes a potrebujes velke kombi na dalnicni presuny? Jsi blondyna co chce mit vsude ve meste prednost a nejaky obrubnik ji nedela vrasky? HaHaaa Nebo mas rodinu a narocne hobby a pritom se nechces vzdat pocitu rizeni normalniho "sportovnejsiho" osobniho automobilu? Uz jsi v obou z nich sedel?
   Návrat  
boratko je teď offline  boratko
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 14:17   Citovat  

Bully napsal:
CRV vs. Acco Tourer 7G
Bydlis v kraji plnem snehu a se spatnymi rozbitymi cestami? Nebo spis hodne cestujes a potrebujes velke kombi na dalnicni presuny? Jsi blondyna co chce mit vsude ve meste prednost a nejaky obrubnik ji nedela vrasky? HaHaaa Nebo mas rodinu a narocne hobby a pritom se nechces vzdat pocitu rizeni normalniho "sportovnejsiho" osobniho automobilu? Uz jsi v obou z nich sedel?

bydlím v oblasti Jeseníků, zatím jsem vše vyjel dosavadním nissanem primerou. špatné cesty? Myslím, že v rámci republiky normální. Cestuju normálně, cca 15 tis/rok na dálnici se dostanu vyjímečně. Hobby, víceméně sport (tenis, lyžování), tedy nic, u čeho by musel být ohromný prostor, ale jedno malé dítě, druhé cca za rok, takže k tomu kočárek... Zatím jsem myslel accord 7G tourer 2,4. Lepší hudba, VSA, pal PC, silnější motor atd.
Takže tak
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 14:50   Citovat  

boratko napsal:
bydlím v oblasti Jeseníků, zatím jsem vše vyjel dosavadním nissanem primerou. špatné cesty? Myslím, že v rámci republiky normální. Cestuju normálně, cca 15 tis/rok na dálnici se dostanu vyjímečně. Hobby, víceméně sport (tenis, lyžování), tedy nic, u čeho by musel být ohromný prostor, ale jedno malé dítě, druhé cca za rok, takže k tomu kočárek... Zatím jsem myslel accord 7G tourer 2,4. Lepší hudba, VSA, pal PC, silnější motor atd.
Takže tak

To byly spis otazky pro tebe, aby ses sam zamyslel nad tim, co od auta vlastne ocekavas. Ja teda vzdycky o vecech premyslim na co konkretne je potrebuju a az treba vim, ze potrebuju kombi, autobus nebo malou nakupni tasku, premyslim nad znackou, modelem a motorizaci.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 20:03   Citovat  

boratko: ve skratce asi takhle: Výhody A7g proti CR-V2g (cenově srovnatelné) jsou lepší jízdní vlastnosti (nižší těžiště, propracovanější nápravy) lepší aerodynamika, větší max. rychlost, lepší muzika ve stand. výbavě.
CR-V II. vyhrává vyšší posazem v autě (lepší přehled na silnici a nastupování / vystupování) víc místem na zad. sedačkách, vyšším kufrem, sytémem Dualpump (pro Kondíka Úsměv ) tzn. 4x4, větší světlou výškou a podvozkem absorbujícím víc horší silnice.
Motor 2.0i-Vtec s 150 HP, v CR-V je rozumný kompromis mezi vahou, spotřebou a výkonem. Z mého pohledu je dostačující, já jsem za ním ještě tahal plaťák s autem, dokonce ještě předělaném na LPG ... to už je ale na hranici možností (já jsem to vyřešil autem s větším obsahem mot. HaHaaa )
Když to shrnu, auto pro cestování na delší vzdálenosti, větší rychlostí, hlavně dálnice (třeba po evropě) určitě Accord.
Ale v univerzálnosti a praktičnosti vítězí CR-V II.
Jinak CR-V III. je ještě blíž Accordu a třeba v Německu, mnoho lidí co jezdili do teď v Accordech, tak si pořídilo CR-V III.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 21:01   Citovat  

Které CR-V v benzínu má už 6ti kvalt? Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 21:04  Naposledy upravil alicante dne 30.1.2010 , 21:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jelikoz mam ted certstve CR-V II (samozrejme 2.0 benzin), tak jen par postrehu. Zatim s nim mam ujeto jen par set km, takze na generelni soudy je prilis brzy, ale jelikoz jsem uz pred vic jak rokem mel kratce CR-V II diesel, tak uz ted je jasne, ze 2.0 benzin je jednoznacne prijemnejsi spolecnik, znat je uz vaha, kdyz dieselove CR-V stejne generace je skoro o 200 kg(!) tezsi (cca 1.520 u 2.0 proti 1.700 kg u dieselu).. Ble

Po presednuti z Accorda do benzinoveho CR-V II je trochu sok zvyknout si na zprvu dost vyraznou nedotacivost v ostrych zatackach, ktera se s pripojenim zadku trochu zmirni, vyssi teziste je holt dost znat. Zatacky se s nim vubec jezdi diametralne odlisne - nejde to tak ciste, proste se to musi do zatacky trochu vnutit a tak nejak "vkymacet" (prirovnal bych to k jizde na divocakovi Velmi šťastný ), pak uz pokracuje poslusne. Pro skalniho vyznavace dynamicke jizdy za mestem to proste moc neni, coz je ale uz od pohledu tak nejak vicemene jasne.. Úsměv Motor je na danou kategorii dynamicky akorat, rekl bych, ze v CR-V I 108kW mel o neco jadrnejsi projev, coz pro nekoho muze byt vyhoda, pro dalsiho minus.. Jak je u benzinovych Honda obvykle, srdce vozu je sametove a radostne se vytaci, takze nejvic z celeho auta prave ono dava vzpomenout na jizdu v Accordu. Nejhur se u CR-V II zvyka na dle meho nazoru primo hnusnou palubni desku KO z levneho leskleho plastu odpudiveho designu, za kterou by designer mel zbytek zivota stravit v cele a na psim zradle.. CR-V I bylo zevnitr podstatne povedenejsi a utulnejsi.

Jak uz tu vicemene zaznelo, je CR-V dle meho nazoru idealni na kratsi jizdy po meste a po silnickach kolem mesta a obecne pro nekoho, kdo uz rezignoval na dynamickou aktivni jizdu. Na dalnici se nehodi vubec. Jak pise Bully, nejprve bych si udelal jasno, kde se budu s autem pohybovat a co z jeho vlastnosti opravdu potrebuju a chci. Pokud netrvam na 4x4 a presto chci univerzalnejsi vuz, tak me ihned napada Stream 2.0 (156 PS), coz je dynamicky velice schopne auto, na silnici se blizici Accordu a vubec jej povazuju za velice nedocenenou Honda , ktera je temer dokonale vyvazena a ma neuveritelne naladeny motor (K20A1 myslim?)- pusobi mnohem silnejsi nez je, tahne krasne odpodu a je radost s nim predjizdet.. je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 21:08   Citovat  

Hellborn napsal:
Které CR-V v benzínu má už 6ti kvalt? Se stydím

Az CR-V III 2.0. S tim jsem jel opravdu jen par km, takze nemuzu moc hodnotit.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 21:29   Citovat  

alicante : u CR-V hrajou velkou roli zvolené pneumatiky, řekl bych že větší než u Accordu ... ale jasně, Accord, zvlášť sedan, jede v zatáčce jako po kolejích
Stream má téměř stejné nápravy jako CR-V II, ale nižší těžiště
no a vidíš, třeba mě se přístrojovka v CR-V II. líbí víc než v jedničce Velmi šťastný
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 21:33   Citovat  

a co crv II benin vs nafta, alicante psal, ze s tim benzin hybe lepe, na tom se shodnete? co byste volili vy? a rozdil ve spotrebe je naky ty 2 - 3 litry?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 21:34   Citovat  

Stream je pěknej! OK Akorát má dost lehkej zadek a je celkem dost přetáčivej.

CR-V II. má větší kufr než Acco 7g v kombajnu,jo? Tak to koukám!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 21:34   Citovat  

Rom. napsal:
alicante : u CR-V hrajou velkou roli zvolené pneumatiky, řekl bych že větší než u Accordu ... ale jasně, Accord, zvlášť sedan, jede v zatáčce jako po kolejích
Stream má téměř stejné nápravy jako CR-V II, ale nižší těžiště
no a vidíš, třeba mě se přístrojovka v CR-V II. líbí víc než v jedničce Velmi šťastný

Pravda, mam tam AT pneu, to jsem nezminil Se stydím , to ma v zatackach velkej vliv, bez debat.

Pristrojovka libi vice nez v jednicce? Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám! Nechapu to mi hlava nebere , ja nez nasednu, musim si zatim pokazdy odplivnout, jizda me chmury vzdy nejak rozptyli, ale kdyz stojim treba na cervenou a ve vyhledu neni zadnej objekt, co by si zaslouzil pozornost, zase na ni muj pohled spocine a vraci se mi jidlo.. to snad ne HaHaaa Dle meho nejhnusnejsi Honda pristrojovka, co jsem kdy videl.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 21:42   Citovat  

alicante napsal:
Pravda, mam tam AT pneu, to jsem nezminil Se stydím , to ma v zatackach velkej vliv, bez debat.

Pristrojovka libi vice nez v jednicce? Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám! Nechapu to mi hlava nebere , ja nez nasednu, musim si zatim pokazdy odplivnout, jizda me chmury vzdy nejak rozptyli, ale kdyz stojim treba na cervenou a ve vyhledu neni zadnej objekt, co by si zaslouzil pozornost, zase na ni muj pohled spocine a vraci se mi jidlo.. to snad ne HaHaaa Dle meho nejhnusnejsi Honda pristrojovka, co jsem kdy videl.

Nahoď fotky. Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 21:43   Citovat  

HonDan napsal:
a co crv II benin vs nafta, alicante psal, ze s tim benzin hybe lepe, na tom se shodnete? co byste volili vy? a rozdil ve spotrebe je naky ty 2 - 3 litry?

Nerikam vylozene hybe rychleji, ale lepe (vec citova asi.. Se stydím ), lip zataci hlavne. Diesel nezatahuje spatne, ale je podstatne tezsi a i kdyz bych ho u CR-V snesl snaze nez u Acco, proste mi nesedne. Jo, rozdil ve spotrebe jak pises, diesel jezdi za 7-9, benzin tak 10-12 odhaduju..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2010 , 21:48   Citovat  

Hellborn napsal:
Nahoď fotky. Mrk

Ani zadny svoje nemam, ale vypada to takhle.. to snad ne Nuda, hnus barvy, tvary jak .. šuk

3099fe6b7770cc7e6ddb925d637efaed.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
3099fe6b7770cc7e6ddb925d637efaed.jpg, 37.36 kB
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda CRV nazor
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď