Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
propadlá STK = problém?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 14:26   Citovat  

je problém když je u kupovaného auta propadlá STK?
jde to auto normálně odhlásit/přihlásit na nového majitele, odvézt domu, opravit a dojet na STK? Asi to tak jednoduché nebude co?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 14:33   Citovat  

No přepis by neměl mít s TK nic společného,ale zkušenost s tím nemám...
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 14:35   Citovat  

to asi nejde hele myslim,v jaky fazi to je?odhlaseny?nebo porad napsany na puvodniho majitele?
hele normalne bych to koupil prihlaseny na nej dal do kupy a udelal stk,emise,evidencku.....a nechal si od majitele podepsat plnou moc k prehlaseni a je to a pak to normal prehlasit,myslim ze uz sem to s nekym resil a tohle byla nejlepsi moznost ale mozna kecam a jde to normalka
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 14:38   Citovat  

musis udelat technickou abz ti to prihlasily.ja sem prodaval auto po techicke a chtel sem to prepsat a rikali ze musim mit technickou aby se to dalo prihlasit.odhlasit to jde v pohode
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 14:50   Citovat  

no zatím je to ve fázi že jsem našel inzerát a auto má propadlou STK tak jsem uvažoval co by kdyby...
píše v inzerátu že motor nedrží volnoběh, je propadlá STK. Tak jsem přemýšlel jaké jsou možnosti s tím nejdřív koupit, přihlásit, opravit, jít na STK nebo jestli to tak nejde...
Krom toho tam je prý legálně LPG takže s tím se musí na STK každý rok ne?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 14:54   Citovat  

PreludeZ napsal:
no zatím je to ve fázi že jsem našel inzerát a auto má propadlou STK tak jsem uvažoval co by kdyby...
píše v inzerátu že motor nedrží volnoběh, je propadlá STK. Tak jsem přemýšlel jaké jsou možnosti s tím nejdřív koupit, přihlásit, opravit, jít na STK nebo jestli to tak nejde...

jak budes chtit auto prihlasit musi mit technickou.a kamos ma LPG a rikal ze se nemusi delat kazdy rok technicka ale jenom nejake revize a bomba musi byt schvalena.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 14:57   Citovat  

a co stoji takova každoroční revize, nevíš?
   Návrat  
Petan.B je teď offline  Petan.B
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 15:18   Citovat  

Ta revize vychazí myslím na kilo. Kámoš to má v Golfu.
   Návrat  
cyvyk je teď offline  cyvyk
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 15:21   Citovat  

pokud ja vim tak napred technicka+emise pak evidentcka pak povinny ruceni pak prepis a uz to psal minor nekde v nejakym clanku jinym mimochodem
   Návrat  
peca.gt je teď offline  peca.gt
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 15:24   Citovat  

Každý rok by se mělo jezdit na revizi lpg jen pro svou kontrolu,není to dáno ze zákona...
revize plynu je nutná k úspěšnému provedení STK. tzn. každé dva roky. Dej si taky pozor na datum konce platnosti plynové bomby...je to jen na 10let, pak musíš koupit novou. Pokud by bylo nejhůř, tak se dá STK udělat i bez auta,ne?Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 16:53   Citovat  

peca.gt napsal:
Každý rok by se mělo jezdit na revizi lpg jen pro svou kontrolu,není to dáno ze zákona...
revize plynu je nutná k úspěšnému provedení STK. tzn. každé dva roky. Dej si taky pozor na datum konce platnosti plynové bomby...je to jen na 10let, pak musíš koupit novou. Pokud by bylo nejhůř, tak se dá STK udělat i bez auta,ne?Mrk

jj neni to ze zakona.cca kamosovi ted propadla bomba a bude davat novou a uz do rezervy mu ji daji a vyjde to cca na 5000kc
   Návrat  
peca.gt je teď offline  peca.gt
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 18:26   Citovat  

kamol napsal:
jj neni to ze zakona.cca kamosovi ted propadla bomba a bude davat novou a uz do rezervy mu ji daji a vyjde to cca na 5000kc

záleží na kolik je litrů...já jsem měl v omeze B osmdesátku a ta stála 8tisíc Úsměv
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 18:31   Citovat  

stk musíš mít jinak ti to neprihlasej.a ohledne toho lpg koukni kdy tam bylo dáváno po 10 letech se dělá náka velká revize.
   Návrat  
Radek.Jiranek je teď offline  Radek.Jiranek
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 18:38   Citovat  

Cus.Jestli chceš,tak ti poradím zavolej mi na 607170710.určitě nebudeš litovat.Nemužu to tady pát,ale dokážu co potřebuješ bez problému zařídit.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 19:56   Citovat  

PreludeZ napsal:
civivic 5g ostrava??? sedan pořádnej výtlem ??? měl by jsi to převézt na podvalu
   Návrat  
Bány je teď offline  Bány
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 20:06   Citovat  

takže jentak pro zajímavost: v techniké je zahrnuta evidenční kontrola, takže bych volil pořadí koupit, opravit, povinný(bez něj nejde udělat technická ani evidenčka) no a nakonec technickou

evidenčka určo jde udělat i s propadlou technickou, nemá s technickým stavem nic jnýho než, že autu seděj čísla Cool
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 20:33   Citovat  

Ale Edo,ty myslis,ze ty moje stary hracky mely pri koupi platnou technickou Lucy ?
Kdybys to auto koupil,nic nebrani puvodnimu majiteli ho odhlasit na tebe,samozrejme na zaklade kupni smlouvy.Dostanes papiry,na ne po oprave udelas emise a TK (dokonce ani SPZky pritom nemusis mit,napr. kdyz uz jsou skartovany),pak ho pojistis a legalne jim muzes jet - treba na urad ho s papiry,pojistkou a kupni smlouvou prihlasit do provozu pod tvym jmenem.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 23:16   Citovat  

Milý Bany.Kdežiješ.Evidenčka nikdy nebyla součásti tk,ta se delá s'olo a stojí 180.-Kč.Auto jde určitě odhlásit na nového majitele bez tk.K přihlášce musíš mít evidenčku,platnou tk,SPZ nebo protokol o strate od policie,založenou pojistku.Správni poplatek na úřade je 800.-Kč a jestli nebyl odebrán malý orv,tak taky.Když byl odebrán,je to poznačeno ve velkým Tp v odhlášce.Dělám to denně,tak proto to tady píšu.A evidenčku ti bez tk neudělá,protože ty nesmíš vozidlem od stanice nikam,vozidlo je nespůsobilé provozu.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 6:06   Citovat  

Radek.Jiranek napsal:
Milý Bany.Kdežiješ.Evidenčka nikdy nebyla součásti tk,ta se delá s'olo a stojí 180.-Kč.Auto jde určitě odhlásit na nového majitele bez tk.K přihlášce musíš mít evidenčku,platnou tk,SPZ nebo protokol o strate od policie,založenou pojistku.Správni poplatek na úřade je 800.-Kč a jestli nebyl odebrán malý orv,tak taky.Když byl odebrán,je to poznačeno ve velkým Tp v odhlášce.Dělám to denně,tak proto to tady píšu.A evidenčku ti bez tk neudělá,protože ty nesmíš vozidlem od stanice nikam,vozidlo je nespůsobilé provozu.

já žiju v čechách pořádnej výtlem kupoval sem už řadu aut a pouze u jediného sem dělal evidečku protože nemělo propadlou tk
a co se týče evidenčky, nikde neni psáno, že nesmíš přijet po koupi auta s podvalem na STK pořádnej výtlem tak tu nebalamuť lidi, nebo změň radši STK a ušetříš na každym autě minimálně 180kč Nápad je tu!
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 8:52   Citovat  

PAKO napsal:
civivic 5g ostrava??? sedan pořádnej výtlem ??? měl by jsi to převézt na podvalu

blázne Úsměv do ostravy nejedu...
civic to není Mrk
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 8:56  Naposledy upravil PreludeZ dne 3.1.2008 , 13:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

to Bány, Radek.Jiranek: nehádejte se prosím. Díky za každý názor, já jsem se stejně nerozhod jestli to vůbec koupím, zatím jsem ve fázi hledání a chtěl jsem se zeptat jaké by s tím byly případné potíže kdybych se rozhoupal že to vezmu. Zatím se mi moc nechce protože jsem chtěl sice 5D nebo kombi ale s menším motorem kvůli povinnému ručení a ne platit další dvadvojku.
peace přátele
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 8:57   Citovat  

Wayne napsal:
Ale Edo,ty myslis,ze ty moje stary hracky mely pri koupi platnou technickou Lucy ?
Kdybys to auto koupil,nic nebrani puvodnimu majiteli ho odhlasit na tebe,samozrejme na zaklade kupni smlouvy.Dostanes papiry,na ne po oprave udelas emise a TK (dokonce ani SPZky pritom nemusis mit,napr. kdyz uz jsou skartovany),pak ho pojistis a legalne jim muzes jet - treba na urad ho s papiry,pojistkou a kupni smlouvou prihlasit do provozu pod tvym jmenem.

hele a když to nemá technickou tak to ani nesmíš táhnout na laně? Jedině podval nebo můžeš na laně??
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 9:03   Citovat  

podle me neni evidencka soucasti STK.ja sem taky mel propadlou STK na aute a jel sem na STK nedotahl sem tam to auto pořádnej výtlem a nikdo nic nerikal.proste neprihlasis auto dokud neni stk a chcou evidencku coz je vlastne cislo motoru a karoserie jestli sedi.povinne ruceni se muze uzavrit hned co auto koupis.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 9:05   Citovat  

PreludeZ napsal:
hele a když to nemá technickou tak to ani nesmíš táhnout na laně? Jedině podval nebo můžeš na laně??

podle me by se to nemelo ani na lane ale nevim...kdyz jsme u toho ja sem svojeho civica dotahl az z teplic 500km ke me domu pořádnej výtlem mel sem jenom italsky technicak techickou a emise na papire a znacky ani nevim z ceho byli ale risknul sem to a nemel sem ani pojistku nic pořádnej výtlem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 9:08   Citovat  

peca.gt napsal:
záleží na kolik je litrů...já jsem měl v omeze B osmdesátku a ta stála 8tisíc Úsměv

jj to je asi fakt heh ale asi 80 nedaj do rezervy heh...on to ma na octavce a myslim ze ta co bude mit misto rezervy bude myslim asi 50 nejsem si jisty.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 12:51   Citovat  

Čus Bany,Já se nechci hádat,ale co že to přitáhneš na podválu na evidenčku,když nemáš stk,tak stejně přepis neudeláš.Dělám s autama už 15 let na přihlašuju,odhlašuju,delám evidenčky a stk skoro pro celý okres,takže píšu jenom to,co znám z praxe.Jestli to jinde funguje jinak,tak to nemůžu zaručit,ale v Libereckým kraji to jinak nejde.Bez stk se nehneš nikam.Hlavně je dnes vozidlo po stk do 2 měsícu uloženo v databázi,takže na uřadě přesně vědí jaká je platnost.Ještě jednou se omlouvam Banimu,jestli to bere jako hádku.čus hondařy a ať vám to jezdí.Jedině honda mně nikdy nesklamala a hlavně mi zachránila život.
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 14:19   Citovat  

PreludeZ napsal:

To by mozna mohl vedet nas pan pekelny pravnik presneji.Logicky vzato je to porad motorove vozidlo v dopravnim provozu,takze by technickou mit melo a manipulace s nim tudiz po verejnych komunikacich jen na podvalu apod.V praxi zalezi hlavne na tom,jak dobre to ukecas,kdyz te budou kontrolovat.Teoreticky by bylo lepsi tahnout ho na tyci a argumentovat tim,ze je mechanicky spojeno v celek s vozidlem s platnou TK,coz by proslo snaz,ono na tyci je to i bezpecnejsi,uz jsem tak tahl 2 mrtvoly bez brzd a ne zrovna maly kousek.Pro me neni problem kdeco,ale taky uz se krotim,jednou to stesti skoncit musi...Castecne jde o denni i rocni dobu a lokalitu,pokud bys chtel neco vyvadet.

Nevim,jak je na tom LB kraj,ale pro Brno plati nova TK zaroven i jako evidencni prohlidka,taky uz jsem ponekud kovany v teto problematice.Ovsem je pravda,ze Brno zvlada za urcitych okolnosti zmenu typu motoru v papirech bez protekce,takze asi zalezi na tom,na koho u okynka narazite.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 18:05   Citovat  

Radek.Jiranek napsal:
Čus Bany,Já se nechci hádat,ale co že to přitáhneš na podválu na evidenčku,když nemáš stk,tak stejně přepis neudeláš.Dělám s autama už 15 let na přihlašuju,odhlašuju,delám evidenčky a stk skoro pro celý okres,takže píšu jenom to,co znám z praxe.Jestli to jinde funguje jinak,tak to nemůžu zaručit,ale v Libereckým kraji to jinak nejde.Bez stk se nehneš nikam.Hlavně je dnes vozidlo po stk do 2 měsícu uloženo v databázi,takže na uřadě přesně vědí jaká je platnost.Ještě jednou se omlouvam Banimu,jestli to bere jako hádku.čus hondařy a ať vám to jezdí.Jedině honda mně nikdy nesklamala a hlavně mi zachránila život.

neberu to jako hádku, mně jšlo jen o to, že nepotřebuješ evidenčku, když děláš technickou páč jí obsahuje (vin, tip motoru),
dělal sem to u čtyř aut za posledních pár let
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 18:08   Citovat  

Bány napsal:
neberu to jako hádku, mně jšlo jen o to, že nepotřebuješ evidenčku, když děláš technickou páč jí obsahuje (vin, tip motoru),
dělal sem to u čtyř aut za posledních pár let

na urade po tobe budou chtit evidencku na prihlaseni.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.1.2008 , 8:13   Citovat  

Cus.Proto píšu,že v LB kraji je evidenčka sólo,stojí 180.- a musíš jí mít ke každému přihlášení vozidla na nového majitele,jestli to je z jiného okresu nebo auto koupeno v okrese.Prostě LBC jenom škube prachy
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
propadlá STK = problém?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina