Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkušenosti Honda Civic 6g japonský sedan
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1

Jaký motor je lepší volba do Hondy Civic 6g 4D sedan?
1.4 66KW D14A4
9%
 9%  [ 2 ]
1.5VTEC 84KW D15Z6
90%
 90%  [ 20 ]
Hlasovalo : 22
Celkem hlasů : 22

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.1.2008 , 9:57   Citovat  

Tak by mě zajímali zkušenosti s tímhle autem.Jaké má slabiny,na co si dát pozor,rozdíl mezi motory 1.4 66KW a 1.5VTEC 84KW z hlediska výkonu,spotřeby nebo poruchovosti,prostě rád uvítám názory majitelů i lidí kteří s ním mají zkušenosti a předem moc děkuji
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2008 , 15:53   Citovat  

Civic 6g 1.5 Vtec (84kW) 4D r.1997 jsem měl přes 3 roky a přes 30tis. km a kdyby nebyla možnost koupě 4D VTi 6g, tak jí mám do dnes. Kromě dílů podvozku (přední čepy a jeden zadní silentblok) jsem u ní měnil akorát olej a opravoval zadní lemy. Spotřeba je podle nohy - nejnižší jsem měl 5.6l, nejvyšší 9 (cesta Praha - Hradec Králové téměř pořád v červeném pásmu otáčkoměru) dlouhodobě mezi 6-7 podle tempa a to v létě i v zimě (Zombiemu bere 1.4 3D v zimě kolem 8l, v létě taky 6l) a to jak s katem, tak bez katu (marab si "stěžuje",že po vyndání katu mu stoupla spotřeba) , k sepnutí eco režimu si musíš zvyknout na práci s plynem. Motor je držák - člen Pepa měl jako auto na denní ježdění taky 1.5, která měla najeto skoro 500tis. km a myslím,že bez go.

1.5 má delší převodovku než 1.4, takže maximálku uděláš na 4st, 5st nemá moc sílu, je spíš na tu spotřebu...

Slabiny Civiců 6g do r. 98 - reznoucí výfuk, lemy, pískající brzdy... Já měl akorát ty lemy...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2008 , 16:27   Citovat  

A co se týká dynamiky jede ta 1.4 o hodně hůř?Je tam těch 24 koní znát nebo se to tou kratší převodovkou u 1.4 vyrovná?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2008 , 19:01   Citovat  

Co jsem jel se švárovo angličákem 1.4 (váha +/- stejná), tak v nižších otáčkách se mi zdál línější, např. bylo s ním potřeba trochu upravit styl předjíždění, jinak cca 180 udělal taky,ale spotřeba,co jsem koukal podle km (nepočítal jsem jí) byla při zhruba stejném stylu (rychlosti) vyšší.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 1.1.2008 , 20:20   Citovat  

Výkonový rozdíl v autě je téměř neznatelný, spíš záleží jak a kdo motor zajel a dál provozoval. 1.5ka jede jakoby lehčeji. Ve spotřebě, alespoň u nás, 0,5 l/100 km. Poruchovost, spíš teda bezporuchovost je stejná Velmi šťastný OK
Tak že, 1,5i Vtec je o chlup lepší ale ... pokud by byla cena o víc než 15-20000 vyšší tak bych šel raději do 1.4i
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2008 , 21:48   Citovat  

Kmóďa napsal:
A co se týká dynamiky jede ta 1.4 o hodně hůř?Je tam těch 24 koní znát nebo se to tou kratší převodovkou u 1.4 vyrovná?
1.4 s prehledem ujede 1.5vtec-E ... ma delsi prevodovku
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2008 , 22:40   Citovat  

Doomm napsal:
tomuhle moc nerozumím. 1.4 ujede té 1.5ce protože ta 1.5 má delší převodovku a je línější? Zas tam je ale 24 koní navíc ne? Tak že by 1.4 ji ujela a ještě k tomu s přehledem se mi nezdá. Jinak vím teda jak jede 1.4 ta slabší v C6g 3D co má kamarád a to je strašný. To jede snad líp Felicie.
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.1.2008 , 22:56   Citovat  

Kmóďa napsal:
tomuhle moc nerozumím. 1.4 ujede té 1.5ce protože ta 1.5 má delší převodovku a je línější? Zas tam je ale 24 koní navíc ne? Tak že by 1.4 ji ujela a ještě k tomu s přehledem se mi nezdá. Jinak vím teda jak jede 1.4 ta slabší v C6g 3D co má kamarád a to je strašný. To jede snad líp Felicie.
aspon ohledne sprintu a zrychleni ... mozna ve vyssich rychlostech tahle lip ale maximalku to ma stejnou .. tu realnou
   Návrat  
Pepino_Honda je teď offline  Pepino_Honda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 22:24   Citovat  

můžu porovnat jen C5G s 66kw a C6G s 1.5 Vtec - 84kw. rozdíl ve výkonu není nikde znát, spotřeba v C6G menší o cca 1l. jak naskočí režim Eco, tak se z toho stává lenora HaHaaa na svižnější předjetí rozhodně podřadit na 3.
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2008 , 22:29   Citovat  

no ja mam 6g 1.4 3d 66kw a znamy ma to stejne akorat 84 kw a do 120km/h mam navrh..., proste ten E-Vtec je jinak nastaven, mozna pak mne dostane, ale do tech 120 km/h je 1.4 opravdu rychlejsi, co se tyce spotreby tak je 1.5 tak o 1l lepsi..
   Návrat  
Frog je teď offline  Frog
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 0:47   Citovat  

čágo já mám tu 1.5 eV-tec v 5g civiku a sem stim motorem docela spokojenej ! behá mi teda na převodovce z 1.3 tedy původní co v autě byla a jezdí mi to docela dobře a je to i živí ! v eko reži mu se dá jezdit za pěknou spotřebu ! a když tomu dáš napít tak to na 1.5 jedo docela pěkě ! já sem stim motorem spokojenej ! a ještě se mi nestalo zě by mě 1.4 natrhla kámoš jí má a nechávám ho vdycky docela dost za sebou ! ale jak tu už zaznělo záleží kdo stim jede a kdo ten motor zajel !! pořádnej výtlem Honda
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 8:06   Citovat  

Doomm napsal:
Zas tak bych to netvrdil. 1.4 ji ujede na sprintu ale o moc ne a zajed si proti 1.5 na dalnici Mrk Proti 1.5 vtec-e jsem jel proti sedanu kdy na 200m jsem ujel v poho ale na dalnici v cca 160 mi v poho ujela i se spolujezdce a já bez. Pak proti 3d 1.5 na 200m jsem taky ujel ale už to nebylo o tolik a proti upravené 1.5 3d jsem už spíš nestíhal (sání,svody-výfuk a nějaké drobnosti)

1.5vtec-e je spíše lepší ve spotřebě a při jízdě na dálnici.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 8:41   Citovat  

Frog napsal:
čágo já mám tu 1.5 eV-tec v 5g civiku a sem stim motorem docela spokojenej ! behá mi teda na převodovce z 1.3 tedy původní co v autě byla a jezdí mi to docela dobře a je to i živí ! v eko reži mu se dá jezdit za pěknou spotřebu ! a když tomu dáš napít tak to na 1.5 jedo docela pěkě ! já sem stim motorem spokojenej ! a ještě se mi nestalo zě by mě 1.4 natrhla kámoš jí má a nechávám ho vdycky docela dost za sebou ! ale jak tu už zaznělo záleží kdo stim jede a kdo ten motor zajel !! pořádnej výtlem Honda
spíš to dělá ta 1,3 ková převodovka, jak zajetí motoru Velmi šťastný.dlouhá převodovka je supr na spotřebu , ale na zrychlení je kratší OK
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 13:33   Citovat  

Tak to se tedy divím... já měl tu čest jednou změřit síly s C6G 1.5VTEC (ale sedan) na malém srazíku v Mimoni a musím říct, že mi ujížděl. Nevím, zda na něm byly nějaké úpravy na motoru (mám dojem že tam s ním byl RewolwerUd), ale moje D14Z2 není žádná lenoška Úsměv C5G 1.5 66kW mě ještě žádný na sprintu nedal.
   Návrat  
Frog je teď offline  Frog
PříspěvekZaslal: 4.1.2008 , 19:39   Citovat  

mám pocit že to tou převodovkou nebude ! já mám v úmyslu tam dát převodovku tu na 1.5 z 1.3 mi to přestala pobírat a povolily mi gufera k poloosám a přestala mi těsnit !! tak mám už připravenou origo na d15z6 !
   Návrat  
Carrelo je teď offline  Carrelo
PříspěvekZaslal: 4.1.2008 , 21:01   Citovat  

Zdravim ja co mam zkusenosti, ato ze jich mam s 1,5Vtec-e OK dost, tak 1,4NIC KO nejede spatne!!! ale se vtecem se to neda srovnavat Vtec je Vtec a Vtec jede!!! jak uz tady bylo zminovano jedna ctyrce chybi ten vtec a ten dava strasne mooooc!!!! Honda
1. vtec ma lepsi spotrebu
2. vtec ma silu
Nevim srovnani techto dvou motoru je proste jasny jednoznacny vitez Vtec-e
Mnoho mych kamosu ma Vtec-e a nemuzou si to vynachvalit!!! jak do meste tak mimo mesto a na sprinky!!! :hura:
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zkušenosti Honda Civic 6g japonský sedan
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina