Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Info o accordu 6g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 14:56   Citovat  

Čus Hoňďáci :twisted: potřebuju poradit co vše se má měnit u nově pořízené ojetiny accorda 6g a hlavně orientační ceny (sada rozvod.řemene atp.) Ještě jeden dotaz: je možné dvoulitr Vtec předělat na sekvenční LPG? dík za info Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Verča je teď offline  Verča
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 15:07   Citovat  

Tohodle Accorda už jsem předělanýho na plyn viděla to mi hlava nebere ..takže to asi půjde
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 15:11   Citovat  

To záleží od koho jsi to koupil... Vyměnil bych náplně (olej, kapaliny), rozvody podle toho kolik to má reálných km a jak se o to majitel před Tebou staral. Na ceny dílů se mrkni třeba do Auto Kelly (rozvod řemen do 1300)...

LPG do Hondy? Brr...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 15:23   Citovat  

Mnooo já věděl,že s tím lynem vás namíchnu,ale 15 kč a 30 je rozdíl,ne? Jde mi o to,jestli s tím nebude mít honda nějaký problém Tak to koukám! stejně tak jako já nedám do huby držky,tak jí by nemusel chutnat plyn Mr. Green
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.10.2007 , 15:27   Citovat  

Problém by s tím být neměl. Aspoň jsem o žádným (za cca 5-6let,co se kolem Hond motám) s úpravou na plyn neslyšel.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2007 , 20:21   Citovat  

No já ho ještě nemám,ale chystám se na něj tak v lednu. Chtěl bych od Vás rady na co si dát bacha při koupi-nejzranitelnější místa,hlavně ta drahá Úsměv . Je mi jasné,že za 150 tkč,které budou k dispozici to nebude žádná paráda,ale přece..
   Návrat  
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2007 , 7:12   Citovat  

kaccerr napsal:
No já ho ještě nemám,ale chystám se na něj tak v lednu. Chtěl bych od Vás rady na co si dát bacha při koupi-nejzranitelnější místa,hlavně ta drahá Úsměv . Je mi jasné,že za 150 tkč,které budou k dispozici to nebude žádná paráda,ale přece..

No nebude paráda.. pokud vezmeš dvoulitra, tak se vejdeš vpohodě a ještě ti zbyde.. ty jsou totiž levnější než 1,8.. ale záleží samozřejmě i na výbavě a stavu.. třeba Acco ve výbavě ES a s najetými okolo 100000km nebude zrovna levný..

Jinak tady jsou mý výdaje po koupi tohoto auta.. ale já ho neměl v tak dobrým stavu a jsem navíc docela puntičkář.. a když jsou prachy, tak to opravím..

Prohlídka v autoservise po koupi - kompletní prohlídka, výměna oleje, olejového filtru, zakoupeny stěrače a kapalina do ostřikovačů cena 1500

Výměna komponent podvozku - Vyměněny komponenty:
Přední horní ramena nápravy
Přední kosti a gumy stabilizátoru
Přední čepy řízení
Gumy uložení stabilizátoru a utáhnutí veškerých komponent
Zadní brzdové desky a stočení zadních kotoučů
Rozvody
Cena 15000

servis - Oprava zadní nápravy (zjištění vadných silentbloků stabilizátoru)
Výměna filtrů (vzd.,pal.,kab.)
Kontrola svíček
kontrola rozvodů,klíňáků a opletence
Cena 2900

Nové svíčky NGK - 400

Výměna spínače spínací skříňky Originál Honda - 1193

Výměna klínových řemenů serva a alternátoru+klimy 475

Oprava rozvodů - kňourání, napnutí, pružinka atd. 1200

Takže za opravy, které vedly k lepšímu technickému stavu auta jsem dal za 3/4 roku asi 22700kč.. vždy je to i za práci ty ceny a v neautorizovaných servisech, něco jen po kamarádech..

Snad to je trochu srozumitelný..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2007 , 7:15   Citovat  

Mimochodem, kdybys ho chtěl vzít hned teď někdy, tak vím o někom, kdo bude prodávat 1,8 v černé.. Mrk ale nevím za kolik.. bude ho dávat na komisní prodej..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.10.2007 , 18:51   Citovat  

Jaudo díky moc,dal sis práci,to se cení,díky. Mno,kdyby náhodou chtěl vydržet do konce ledna a stav je odpovídající 150 tkč,tak určitě bychom se domluvili.
Myslíš teda,že ta 1,8 je povedenější,než 2litr?
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 13.10.2007 , 20:41   Citovat  

Zkus se poohlídnout i v nemecku, obcas se tam da najit dobry kousek za dobrou cenu:-) tudy odkaz

140 000kc i s dovozem a veskeryma poplatkama, opravy: ceka me vyfuk
   Návrat  

2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.10.2007 , 11:08   Citovat  

pěkný kousek! To jsi přivezl Ty? Nebo jsi to zadal někomu? Já totiž neumím německy ani pozdravit HaHaaa Nehodil bys mi tady nějaké odkazy na německé stránky?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.10.2007 , 7:01   Citovat  

kaccerr napsal:
Jaudo díky moc,dal sis práci,to se cení,díky. Mno,kdyby náhodou chtěl vydržet do konce ledna a stav je odpovídající 150 tkč,tak určitě bychom se domluvili.
Myslíš teda,že ta 1,8 je povedenější,než 2litr?

No já si to píšu pro sebe, tak jsem to sem jen zkopíroval.. Mrk
Hele mezi 2,0i a 1,8i není takovej velkej rozdíl ve výkonu, aby stálo za to jedno víc jak druhý.. u 1,8 máš holt nižší pojistku a to může hrát velkou roli.. zase ty dvoulitry seženeš o něco levněji.. jinak je tam rozdíl asi 11 koníků..
Pak už jen záleží, jestli chceš verzi ES nebo LS.. mě osobně stačí LS.. ES má navíc vyhřívaný zrcátka, digi klimu, audio systém BOSE s CD měničem v kufru atd..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 19:43   Citovat  

hele Jaudo,nevíš co ten tvůj známý? Prodává to hned? Má to přes bazar? Nebo jak? Hoď tu pár info o stavu výbavě,roku výroby a cenu a možná bych vzal i uvěr na tři měsíce..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.10.2007 , 19:44   Citovat  

no teď čtu komisní prodej svatoušek
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2007 , 12:45   Citovat  

Hele lidi buďte trošku komunikativnější! Bueee Oplatí se accorda dovézt? Mám pocit,že je tu malá nabídka,myslím u nás v ČR. Je pravda,že jsem se koukal jen na tip cars a avïzo s annoncí..
   Návrat  
klema je teď offline  klema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.10.2007 , 18:42   Citovat  

Cus,zrovna jsem ji ted o vikendu dal na komisni prodej!Se podivej,mam ji tady v garazi!Jak ti rikal jauda,vyhoda 2.0 je,ze je trosku zivejsi,ale az od 4500otacek,me spina driv vtec(4000),ale neni to az zas takovi rozdil!Jinak 1.8 byla hodnocena jako nej motor 6G acco :mrk: a v roce 2000 to byl motor roku kouř !Ja osobne,pokud pujdes do plynu(coz ti naprosto schvaluji,protoze jestli najedes vic jak 30000 za tu dobu,co ho budes mit,tak se ti ta investice vrati,i driv)bych si vybral 2.0,pokud ti nevadi vetsi spotreba a vyssi pojistka,protoze ten motor se da o trosicku vic tocit a ma lepsi prubeh tociveho momentu,ale pokud nejsi zavodnik,tak se rozhodni podle financi,2.0 je lacinejsi...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 19:41   Citovat  

Jakou si představuješ cenu?
No kdyby jsi mi trochu popsal stav, a hlavně řekl cenu,vzal bych úvěr a šel bych do ní.. zatím ahoj
   Návrat  
klema je teď offline  klema
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.10.2007 , 19:50   Citovat  

Nebudu komentovat nektere dotazy,ja tu nikdy neslouzil a doufam,ze nikdy nebudu,to jsou jen darmozrouti,co nic neumi a nedelaji....
Jinak to mam na tudy odkaz ,tak se mrkni... :mrk:
Pokud budes chtit vedet vic,tak ti poslu soukromou zpravu Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.10.2007 , 16:34   Citovat  

tak můj úvěr stroskotal na tom,že jako půlroční osvč,nejsem schopný doložit DP. Takže zbývá jedinné,složit akontaci a doufat,že to schválí přes GE multiservis..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.12.2007 , 14:40   Citovat  

Ahoj lidi,tak Vám všem přeji pohodové vánoce a v novém roce jen to nej. Klemo,gratuluji k prodeji. Jestli někdo máte echo na někoho kdo prodává accord 6g tak stále mám zájem. Peníze budou přelom leden-únor. Mějte se.. svatoušek
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.12.2007 , 14:35   Citovat  

Zdar parto,mám dotaz: když praskne rozvoďák,tak se prý u accorda nepotkají písty s ventilama-je to pravda?
A ještě jedna věc,jdou přelakovat černé lišty a zrcátka na barvu vozu-trvanlivě? nebo jsou to vyhozené prachy a sedře se to po prvním umytí?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2007 , 12:47   Citovat  

kaccerr napsal:
Zdar parto,mám dotaz: když praskne rozvoďák,tak se prý u accorda nepotkají písty s ventilama-je to pravda?
A ještě jedna věc,jdou přelakovat černé lišty a zrcátka na barvu vozu-trvanlivě? nebo jsou to vyhozené prachy a sedře se to po prvním umytí?

No rozvoďák mi ještě nepraskl, ale jestli se to potká nebo ne záleží asi spíš na konkrétní situaci.. nemyslím si, že by Acco byl nějaká vyjímka v týto oblasti..
Jinak mám lakovaný zrcátka i s adaptéry v barvě vozu z lakovny (původní barva auta byla vínová, zrcátka a lišty černý) a zatím to drží bez problémů.. lišty jsem odstranil, ale myslím, že pokud to udělá lakovna (kvalitní) tak to nesleze.. když si to nastříkáš nějakým kupovaným lakem ve spreju doma, tak bych se naopak ani nedivil, že ti to sleze.. záleží, jak si s tím dáš práci..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.12.2007 , 17:09   Citovat  

Právě,že sám bych se do toho ani nepouštěl. Jenže neznám žádného lakyrníka,takže bych klidně v první lakovně uvěřil,zaplatil a pak ouha! Proto se raději ptám. K praklým rozvodům: u motoru s nízkým zdvihem nedojde k potkání výše zmíněných a taktéž když píst má vybrání právě pro ventily. Jen se chci ujistit. Slyšel jsem,že u Hondy to nehrozí,ale jedna baba povídala... jestli někdo o tom ví,tak se nestydte a napište,dík ahoj.. kouř
   Návrat  
Borik2 je teď offline  Borik2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 20:21   Citovat  

kaccerr napsal:
Právě,že sám bych se do toho ani nepouštěl. Jenže neznám žádného lakyrníka,takže bych klidně v první lakovně uvěřil,zaplatil a pak ouha! Proto se raději ptám. K praklým rozvodům: u motoru s nízkým zdvihem nedojde k potkání výše zmíněných a taktéž když píst má vybrání právě pro ventily. Jen se chci ujistit. Slyšel jsem,že u Hondy to nehrozí,ale jedna baba povídala... jestli někdo o tom ví,tak se nestydte a napište,dík ahoj.. kouř

některé motory takové jsou, že se nepotkají, ale obecně se nedá říct, že to jsou Honda motory...já bych řekl, že naopak zurovna u Hondy se potká většina...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2007 , 23:28   Citovat  

děkuji za odpověď,jen není moc přesvědčivá zmatenej . Nechci pokoušet osud a tak když se pro hondu rozhodnu,tak ty rozvody udělám.. Nápad je tu!
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 31.12.2007 , 12:07   Citovat  

nejde jen o motory Hondy. Téměř žádný čtyřválcový motor s rozumným kompresním poměrem (od CR 8:1 výše takže dnes už vlastně všechny motory) nelze nastavit tak aby při smontovaném ventilovém rozvodu šlo protočit klikou bez kolize pístů s ventilama. Můžeš otočit vačkovýma hřídelama do libovolné polohy a vždy budou ventily minimálně v jednom válci v otevřené poloze a ani nemusí být v maximálním zdvihu aby se potkaly s pístem. Pokud tedy dojde u běžícího motoru k přerušení pohonu rozvodového ústrojí a nedojde ke kolizi, je to způsobeno setrvačností vačkových hřídelů které se dotáčejí spolu s klikovou hřídelí než se motor zastaví a pak je tady velmi malá šance že nedojde ke kolizi protože setrvačnosti obou celků (klikového a rozvodového ústrojí) je značně rozdílná nicméně mají stejné počáteční podmínky a ta šance zde je. Je ale velmi malá Ventilový rozvod se zstaví mnohem dříve než klika a většinou (mnou uváděných 95%) dojde k ohnutí ventilů po nárazu pístem.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.12.2007 , 17:28   Citovat  

Hondisté, napište mi prosím vaše zkušenosti s accordem 6g. Jestli jste spokojení,jaká je poruchovost,nebo spíše spolehlivost,na co si dát při koupi pozor a vůbec vaše postřehy o tomto vozidle. Teda pokud neobtěžuju.. Hihi Přeju hodně úspěchů v novém roce.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 17:42   Citovat  

asi obtěžuju Smutný
   Návrat  
javal je teď offline  javal
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 23:33   Citovat  

no já mám sice krátce 2.0 ES, ale zatím spokojenost..měnil jsem jenom kosti stabilizátoru..ale po zimě mě čeká výfuk..a nějaké kosmetické záležitosti a pár údržbových zásahů na motoru a hl. na podvozku (ale to je nejspíše tím snížením)..

jinak acco doporučuju..
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2008 , 23:50   Citovat  

Acco 6g byla první Honda,co jsem řídil, měl nalítáno 250tis. a nikde nic neklepalo! Kamarádovi slouží doteď (skoro 350tis. km) a při pravidelné údržbě bez větších problémů.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Info o accordu 6g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina