Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kola na Accord 4D 2000
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
martyCZ je teď offline  martyCZ
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2007 , 14:12   Citovat  

Koukali jsem s brachou na web na nejake pekne kola. 16" pripadne 17". A s hruzou jsme zjistili, ze sehnat kola 16" 4x114.3 ET55 (povolene v TP) je nemozne. Nejvetsi ET, ktere se jeste da sehnat je cca 44, coz mi proti 55 prijde docela velky rozdil. Bezne se ET pohybuje kolem 40. Jake kola mate na Accordech vy?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2007 , 19:06   Citovat  

Já mám origo 15" a na příští léto chci brát 17" s gumama 215/45.. TP moc neřeším.. ale bojím se, že když bych boural na nich a vina by měla být na obou vinících napůl, tak to dají jen mě, protože namám kola podle TP.. ale je fakt, že se hrozně blbě tahle rozteč shání - to jsem taky zjistil - když už se mi nějaký kola líbili, tak buď je dělali jen do vel. 16" nebo jen v orzteči 5x114,3.. ale už jsem si vybral tenzo-r na tuning-honda.cz (resp. carstylingtuning).. sice jsou drahý, ale když na ně budu šetřit rok, tak je mám příští rok touhle dobou.. Mrk stojí mi to za to..

Jinak třeba tady je docela výběr..

autokšeft
&velikost=17&zobraz=1]elektrony
e-pneu
noa zmiňované carstylingtuning

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2007 , 19:08   Citovat  

Jinak by mě zajímalo víc o tom Accordu - co takhle přidat fotky do garáže a tak??

michal999 je teď offline  michal999
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2007 , 19:10   Citovat  

martyCZ napsal:
Koukali jsem s brachou na web na nejake pekne kola. 16" pripadne 17". A s hruzou jsme zjistili, ze sehnat kola 16" 4x114.3 ET55 (povolene v TP) je nemozne. Nejvetsi ET, ktere se jeste da sehnat je cca 44, coz mi proti 55 prijde docela velky rozdil. Bezne se ET pohybuje kolem 40. Jake kola mate na Accordech vy?

ja mam accorda r.v.99 a mam tam 17" mak veleno mirror ET 40 a myslim si ze je to v pohode

martyCZ je teď offline  martyCZ
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2007 , 20:41   Citovat  

Jauda napsal:
Jinak by mě zajímalo víc o tom Accordu - co takhle přidat fotky do garáže a tak??
Fotky zatim nejsou a navic auto neni moje ale brachovo. Je to seriovy stribrny Accord 4D 2.0i ES. Btw. diq za linky.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2007 , 19:37   Citovat  

martyCZ napsal:
Jauda napsal:
Fotky zatim nejsou a navic auto neni moje ale brachovo. Je to seriovy stribrny Accord 4D 2.0i ES. Btw. diq za linky.

Tak nějaký udělejte.. jsem rád za každýho novýho člena s tímto Accordem - víš jak, můžeme si předávat zkušenosti.. moc jich tu zatím není..

klema je teď offline  klema
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.8.2007 , 20:12   Citovat  

Ja mam taky acco(passata Velmi šťastný ) a mam tam 16" a ET 35 a v poho...vypada to OK,jen kdyz jedu kaluzema,tak mi to zaflaka cely auto HaHaaa

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 11:58   Citovat  

Nechci zakladat nove tema tak pisu sem... Jde mi o to co nacpat na tohle auto v 1,8 100kW. 17ky vypadaj krasne ale bojim se o dynamiku. Mam vyhlidle jedny 16ky 7,5kg jedno et40. Otazka je co tam dat za gumu. Ucelny by byl profil 45. Mozna 50ka max (zas ale aby to nebyl balooooooon) Ted ale jak to bude vypadat. Auto je dost vysoko. Nemate nekdo fotky snizenyho a nesnizenyho accorda na 16kach prosim profil 45-50. Jak jste na tom s prejezdama pres retardery atd. Diky za info.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 12:15   Citovat  

krtekm napsal:
Nechci zakladat nove tema tak pisu sem... Jde mi o to co nacpat na tohle auto v 1,8 100kW. 17ky vypadaj krasne ale bojim se o dynamiku. Mam vyhlidle jedny 16ky 7,5kg jedno et40. Otazka je co tam dat za gumu. Ucelny by byl profil 45. Mozna 50ka max (zas ale aby to nebyl balooooooon) Ted ale jak to bude vypadat. Auto je dost vysoko. Nemate nekdo fotky snizenyho a nesnizenyho accorda na 16kach prosim profil 45-50. Jak jste na tom s prejezdama pres retardery atd. Diky za info.

??? Podivej se do jakehokoli konfiguratoru pro svuj vuz, jake pneu v jakem rozmeru muzes dat na disk s urcitym prumerem. Nejde prece jenom o vysku plaste, ale i o pomer k sirce behounu. Rozmer kola (obvod, celkovy prumer vc. plaste) prece vzdycky musi zustat stejny. A ze je s tezsim kolem (mj.) i horsi dynamika je prece logicke.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 12:39   Citovat  

V tom mam celkem jasno. 16´´ 7J ET40 tim padem 205/45 nebo 205/50. 50kovy profil je podle kalkulatoru stejny jako 15´´ 195/60 na 7J coz mam ted a je to rozmer dany Hondou... 45kovy profil je mensi v obvodu coz by mohlo byt vyhodou pro akceleraci. Kolo ale bude mensi a auto niz. Mezera mezi blatikem bude vetsi a jde mi prave o to jak to bude vypadat v realu. Pokud bych chtel mezeru zmensit auto pujde jeste niz. Tady mam prave strach s prejezdy pres nerovnosti a najezdy na cokoliv. Klasicke snizeni je 35predek 30zadek pruzinou. Nebo pak satvitelne ale do tech se mi moc nechce... Mate nejke fota z realu? Dekuji moc.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 12:52   Citovat  

krtekm napsal:
V tom mam celkem jasno. 16´´ 7J ET40 tim padem 205/45 nebo 205/50. 50kovy profil je podle kalkulatoru stejny jako 15´´ 195/60 na 7J coz mam ted a je to rozmer dany Hondou... 45kovy profil je mensi v obvodu coz by mohlo byt vyhodou pro akceleraci. Kolo ale bude mensi a auto niz. Mezera mezi blatikem bude vetsi a jde mi prave o to jak to bude vypadat v realu. Pokud bych chtel mezeru zmensit auto pujde jeste niz. Tady mam prave strach s prejezdy pres nerovnosti a najezdy na cokoliv. Klasicke snizeni je 35predek 30zadek pruzinou. Nebo pak satvitelne ale do tech se mi moc nechce... Mate nejke fota z realu? Dekuji moc.

Prave ze v tom moc jasno nemas, rozmer je dany, nemuzes si rict "profil 205/45 nebo 205/50". Teda muzes, ale je to potom lepidlo na pokuty a navic ti nebudou sedet udaje z tachometru. Spravne mas mit pro svoje auto 195/60x15", 205/50x16" nebo 225/45x16", 205/45x17" nebo 215/45x17".

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 13:39   Citovat  

Takto o tom neuvazuju. Co mam v TP, jak bude auto promerovat a co pokuty atd me moc netoci. Vim je to dulezite ale prirotne mi o toto nejde Se stydím . Jde mi o stejnou pokud mozno lepsi dynamiku auta a lepsi reakci na plyn s ohledem na ovaldatelnost a stabilitu auta. Pokud ale 16/205/50 bude mensi nez stavajici 15/195/60 bude mezera mezi kolem a blatikem velka a bude to vypadat hrozne (uz ted se na to neda divat). A o to mi momentalne de. Jak to bude vypadat a jak to lze pripadne poresit.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 14:31   Citovat  

krtekm napsal:
Takto o tom neuvazuju. Co mam v TP, jak bude auto promerovat a co pokuty atd me moc netoci. Vim je to dulezite ale prirotne mi o toto nejde Se stydím . Jde mi o stejnou pokud mozno lepsi dynamiku auta a lepsi reakci na plyn s ohledem na ovaldatelnost a stabilitu auta. Pokud ale 16/205/50 bude mensi nez stavajici 15/195/60 bude mezera mezi kolem a blatikem velka a bude to vypadat hrozne (uz ted se na to neda divat). A o to mi momentalne de. Jak to bude vypadat a jak to lze pripadne poresit.

Aha Velmi šťastný Potom bude nejlip vypadat co nejvetsi kolo s co nejnizsim profilovym cislem plaste a nejlepsi dynamiku bude mit naopak co nejmensi kolo s vysokym profilovym cislem plaste pořádnej výtlem

Luky je teď offline  Luky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 14:44   Citovat  

cau Accordaci Úsměv

ja mam na Accordu origo 6,5 x 16" 205/50 ET55, oproti 15" 196/60 jsou podle konfiguratoru v prumeru kola pouze o 4 mm mensi.

do 17" bych osobne urcite nesel. Auto bude urcite min komfortni a linejsi a to nemluvim o cene kol a pneumatik.

martyCZ : ty kola co mam na fotce se daji cas od casu sehnat pres inzerat, treba i tady na foru kouř

mensi ET ( okolo 40 ) neni urcite problem,kola nejsou tolik utopena - lip to vypada.

AA.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
AA.jpg, 40.14 kB

kolo.jpg

kolo.jpg, 271.9 kB

eric je teď offline  eric
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 15:12   Citovat  

krtekm napsal:

já mám na Acco zimní 195/60R15 a letní 205/50 R16 ... na 16" ikdyž je v průměru o cca 4mm kolo menší, tak to vypadá mnohem lépe, jde taky o ten zális. Když je rozumnej, tak i to letní menší kolo vypadá líp než zimní větší s větším zálisem.

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 9:49   Citovat  

Bully napsal:
Prave ze v tom moc jasno nemas, rozmer je dany, nemuzes si rict "profil 205/45 nebo 205/50". Teda muzes, ale je to potom lepidlo na pokuty a navic ti nebudou sedet udaje z tachometru. Spravne mas mit pro svoje auto 195/60x15", 205/50x16" nebo 225/45x16", 205/45x17" nebo 215/45x17".

No nevím jak vy, ale já mám v TP u 16" uvedeno 205/55.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 10:37   Citovat  

Střelec napsal:
No nevím jak vy, ale já mám v TP u 16" uvedeno 205/55.

Je to mozne, ja se dival na konfigurator pro jeho auto, ne do jeho TP. Sam mam jinou generaci, ale rozmer jako ty mam taky jako jeden z povolenych, mam to jako zimni kola. A na leto 225/40 x 18" Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 10:51   Citovat  

Bully napsal:
Je to mozne, ja se dival na konfigurator pro jeho auto, ne do jeho TP. Sam mam jinou generaci, ale rozmer jako ty mam taky jako jeden z povolenych, mam to jako zimni kola. A na leto 225/40 x 18" Úsměv

Jak se to řeší, pokud tam nacpeš kola, který nemáš v TP? Uděláš nějakej mimořádnej zápis na úřade s papírem od Hondy?

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 10:59   Citovat  

Střelec napsal:
Jak se to řeší, pokud tam nacpeš kola, který nemáš v TP? Uděláš nějakej mimořádnej zápis na úřade s papírem od Hondy?

Zásadní otázka je jak se to řeší v ČR a jinde (Bully - Lucembursko)...

Odpověď:

V ČR: 1) papír od Hondy (u aut do roku 2000 téměř nulová šance,alternativní kola máš v TP od jeho vydání, jiná nepovolí - na Civica jsem chtěl místo 14´´ dát 15´´,ale povolení výrobce jsem nedostal,protože to mají zakázáno z Japonska..).

2) Typový list (neboli ověření výrobce kol, že jsou homologována na použití na konkrétním autě - vydá např. Alcar nebo e-pneumatiky.cz ke kolům DOTZ, Dezent, BBS, Ronal, AEZ... Jiné značky kol bohužel... S tímhle papírem se daly na výše uvedeného Civica zapsat 15´´ Dotz Brandshatch 6,5x15 ET asi 40 a spolu s tím pneu 195/50, 195/55, 205/45/, 205/50...)

V zahraničí: Nevím... Cool

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 11:11   Citovat  

Bezny postup v EU:
- auta do r. vyroby 1997 vcetne muzou mit bez problemu jakoukoli modifikaci, co ma TUV. Samozrejme musi byt v bezvadnem technickem stavu, zadny bastl, viz niz o prisnych TK
- auta r. vyroby 1998 a vys muzou mit taky jakoukoli upravu co je schvalena TUV, jenom uz musi projit schvalenim pred samotnou TK a zapsanim do prislusnych papiru. Tedy kontrolou vyskolenym technikem a hlavne se musi zaplatit prislusny poplatek (treba u nas v pripade jinych kol tusim 50€ na 1 kolo (!), takze 200€ celkem, pro predstavu). Pokud si na auto dam cokoliv co ma TUV a vozim od toho sebou doklad, nemuze mi nikdo nic rict a pred TK to muzu zase prohodit za origo, pokud se mi nechce platit a stoji mi to za to. TK je tu u novych aut po cca 4,5 letech a potom kazdy rok, ale jenom ve 2 statnich zkusebnach a je skutecne hodne prisna.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 11:33   Citovat  

Bully napsal:
Bezny postup v EU:
- auta do r. vyroby 1997 vcetne muzou mit bez problemu jakoukoli modifikaci, co ma TUV. Samozrejme musi byt v bezvadnem technickem stavu, zadny bastl, viz niz o prisnych TK
- auta r. vyroby 1998 a vys muzou mit taky jakoukoli upravu co je schvalena TUV, jenom uz musi projit schvalenim pred samotnou TK a zapsanim do prislusnych papiru. Tedy kontrolou vyskolenym technikem a hlavne se musi zaplatit prislusny poplatek (treba u nas v pripade jinych kol tusim 50€ na 1 kolo (!), takze 200€ celkem, pro predstavu). Pokud si na auto dam cokoliv co ma TUV a vozim od toho sebou doklad, nemuze mi nikdo nic rict a pred TK to muzu zase prohodit za origo, pokud se mi nechce platit a stoji mi to za to. TK je tu u novych aut po cca 4,5 letech a potom kazdy rok, ale jenom ve 2 statnich zkusebnach a je skutecne hodne prisna.

U typového listu je to podobné - obuješ kola, dojedeš na STK,kde Ti dají do typového listu (od prodejce přijde přímo na dané auto - model, motor, rok výroby) razítko,že jsou kola na autě a na úřadě po předložení potvrzeného typového listu dopíšou do TP.

Smůla,že u nás je TUV na ...! Ble Supersprint má evropskou homologaci a u nás mi ho do TP nezapíšou... Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2010 , 16:24   Citovat  

Tak jsem zjistil, že v TP mám 16" 205/50 ET55. Můžu mít problémy, když tam dám gumu s profilem 55? A s nižším ET?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2010 , 16:35   Citovat  

Střelec napsal:
Tak jsem zjistil, že v TP mám 16" 205/50 ET55. Můžu mít problémy, když tam dám gumu s profilem 55? A s nižším ET?

Na sériovým podvozku mít problémy nebudeš, pokud dáš alu s rozumným ET. S fízlama problém mít můžeš Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2010 , 16:59   Citovat  

Střelec napsal:

proc tam cpes ten profil 55 ? k cemu ti bude vetsi kolo to mi hlava nebere dyt to ta chudinaka 1,8 ani neuveze Úsměv

jiank ET snad policajti na ulici bezne nemeri Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2010 , 17:23   Citovat  

Luky napsal:
proc tam cpes ten profil 55 ? k cemu ti bude vetsi kolo to mi hlava nebere dyt to ta chudinaka 1,8 ani neuveze Úsměv

jiank ET snad policajti na ulici bezne nemeri Úsměv

Mám 2.0i. Necpu, ale takhle to mám v TP. 16" chci páč líp vypadají a stojí skoro to samý co 15". Respektive radši koupím starší 16" ALU i se slušnýma gumama, než kupovat za vyšší cenu nový 15" gumy na léto. Taky by to snad mohlo o něco líp sedět... Co případná bouračka a řešení škody s pojištovnou (mám havárku) - nemůžou se na mě pak povozit?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.2.2010 , 18:19   Citovat  

Střelec napsal:
Mám 2.0i. Necpu, ale takhle to mám v TP. 16" chci páč líp vypadají a stojí skoro to samý co 15". Respektive radši koupím starší 16" ALU i se slušnýma gumama, než kupovat za vyšší cenu nový 15" gumy na léto. Taky by to snad mohlo o něco líp sedět... Co případná bouračka a řešení škody s pojištovnou (mám havárku) - nemůžou se na mě pak povozit?

ja proti 16" nic nemam . mam je taky na aute Úsměv ale porad nevim proc chces davat vyssi profil 55, kdyz mas v TP 50.
je to prece jen 5% navic, coz je ze sirky 205 kolo zhruba o 2 cm vetsi kolo na prumeru a jeste ti bude spatne ukazovat tachometr.
proto nevidim jediny duvod proc tam davat vetsi profil a jeste cekat kdy dostanes pokutu Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.2.2010 , 13:25   Citovat  

Luky napsal:
ja proti 16" nic nemam . mam je taky na aute Úsměv ale porad nevim proc chces davat vyssi profil 55, kdyz mas v TP 50.
je to prece jen 5% navic, coz je ze sirky 205 kolo zhruba o 2 cm vetsi kolo na prumeru a jeste ti bude spatne ukazovat tachometr.
proto nevidim jediny duvod proc tam davat vetsi profil a jeste cekat kdy dostanes pokutu Úsměv

No já bych jeden měl. Můžu je mít za super cenu včetně kol. Nevím no jestli benga řešejí profily, co kolikrát na těch autech vidím...

/edit/: Teď budu mít trochu lame dotaz, ale jak velkej je v praxi rozdíl mezi 15" (dejme tomu 195/60) a 16" (205/50) ? Jde mi o jízdní vlastnosti, výkon a spotřebu. Předpokládám správně, že o palec větší kola budou díky větší šířce o něco lépe sedět v zatáčkách a výkon půjde lehce dolu (vyšší hmotnost) a spotřeba lehce nahoru (větší třecí síly + váha) ? Nebo jsem úplně mimo? Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2010 , 9:43   Citovat  

Jak to tedy je? Chystám se je příští týden koupit a nerad bych měl nějaké problémy. Kámoš mi říkal, že profil 55 místo 50 co je v TP absolutně nikdo neřeší. 205/55 je prej standardní 16" na Hondy. Tak nevím... to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2010 , 18:57   Citovat  

Střelec napsal:
Jak to tedy je? Chystám se je příští týden koupit a nerad bych měl nějaké problémy. Kámoš mi říkal, že profil 55 místo 50 co je v TP absolutně nikdo neřeší. 205/55 je prej standardní 16" na Hondy. Tak nevím... to mi hlava nebere

na nový hondy možná standart, tenhle rozměr má i otec na A6ce 2003, což je ovšem na pohled masivnější auto Velmi šťastný hele já osobně v plánu mám taky krapet větší profil na 16" nebo vyšší 17",obecně prostě větší obvod kola. Když se to nepřežene na váze alu, tak tachometr má stejně rezervy co sem měřil a konkrétně 205/50 16 co jsou v TP už tak jsou menší jak výchozí 195/60 15. Takže 205/55 16 nevidim jako nějakej problém, dle mě by mohly právě vypadat i líp v blatníkách. Chtělo by to vyzkoušet

Choze.S je teď offline  Choze.S
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.2.2010 , 20:17   Citovat  

origo 16" kola s obutím 205/50
foto 1 a 2

16" s ET 38 a obutím 205/55
foto 3 a 4

Jinak velikost kol, šířku a profil pneu jsem nikdy neřešil. Zvlášť na hondě. Jezdim na tom co se my líbí. Velmi šťastný Na technickou jsem buď nasadil zimáky nebo to dal známýmu a za menší příplatek nebyl s ničím problem. Co se týče policajtů, myslim si, že 99% jich ani netuší co má vůbec na accordu být za kola a pneu. Tohle mi snad kontrolovali naposled na š120, když jsem jí obul na převařený disky sjetý Dunlopy 175/50/13 nebo jakej rozměr mi to tenkrát zajistil odebrání malého TP. Velmi šťastný Další den jsem si od kamaráda půjčil jeho kola a za hodinu jsem měl tp zpět přátele Jednou jsem pro dobrej pocit šel přihlásit na felicii 15" alu a bylo mi řečeno, že dle tabulek to neni možný. Pak na mě technici koukli z okna inspektorátu a smáli se jak si to na nich valim pryč.
Na Acco 5G jsem měl v TP prapodivných 15" 205/60 ale víc tomu slušeli 16" 215/45 pořádnej výtlem

1.JPG

1.JPG, 318.86 kB

2.JPG

2.JPG, 329.52 kB

3.JPG

3.JPG, 265.89 kB

4.JPG

4.JPG, 255.86 kB