Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna spodního čepu aneb Kvalita cepu z druhovyroby + fotos
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 5
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2010 , 13:21  Naposledy upravil Doomm dne 12.1.2010 , 0:18, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Tady mate malou fotostory opravy (vymeny) spodniho cepu na 6g civicovi sedan
takze co budeme potrebovat
sadu ockovych klicu, a sadu gola, + 32 velky orech (matka poloosy) jinak jsou ostatni klice 10,13,14,17,19
nejake sroubovaky,
stahovak na cepy nebo dve velke kladiva (posleze vysvetlim)
hever
klic na matky kol
horkovzdusnou pistoli, nebo autogen na nahrati tehlice
mrazak na zmrazeni noveho cepu
a samozrejmne novy cep (original Honda 2400Kc)

tak abych to shrnul, fildovi se stala v brne mala nehoda pri parkovaní - praskl spodni cep
tim padem se roztrhla i manzeta poloosy a vypadla samotna poloosa z pouzdra

zacneme tak ze auto vyheverujeme,predtim jeste povolime matky kola,a jeste predtim povolime velkou matku kola-poloosy
auto posleze zvedneme a vyndame zavlacku ktera zajistuje matku spodniho cepu, jako dalsi povolime brzdovy trmen, a drzacek hadicky ktera k nemu vede (je tam vice prostoru pro manipulaci)jestli ze disponujete ABS tak i snimac, a na hacek z dratu povesime trmen za pruzinu tlumice, jako dalsi povolime samotnou matku poloosy ktera uz by mela jit lehce vytocit (ne asi kdyz je povolena)dal se pustime do povoleni tlumice ktery je uchyceny dlouhym sroubem za spodni rameno, a po povoleni matky se vyklepne narpiklad sroubovakem, ted je na rade tahlo rizeni .. klasika jako vzdy ... povolit matku cepu ted je "bud a nebo" bud stahovak nebo 2 kaldiva .... pokud nemate stahovak tak dvema kladivy bouchejte proti sobe a zaroven pacte cep ven, nekdy staci i jen ty kladiva, je to velice dobrej trik, a cep sam vyskoci, a ted si to zkuste zopakovat s velkym spodnim cepem melo by to byt podle podobneho scenare ( kdyz jsme po zbytku cepu kuzel s hlavickou nekolikrat bouchli tak vyskocil sam bez ukecavani), ted uz k extrakci tehlice zbyva jen horni cep, znovu povolit matku,, zkusit bud stahovak nebo obema kadivy proti sobe, nam to slo vse jak po masle,po vyhaknuti je tehlice venku, ted k samotne vymene, my jsme to meli lehci protoze z cepu zbylo jen pouzdro tim padem jsme tehlici opreli o sverak a cep vyrazili (spis zbytek cepu) pres trubku, pokud mate uz na aute druhovyrobu byva tam velka segrovka, original honda se pouze lisuje. K instalaci noveho cepu a jeho snadnejsi nalisovani tehlici nahrejte (ne do cervena) a cep zmrazte .... pujde tam jak po masle naklepnout i drevenou palickou a pul prace je hotova, pro opetovne slozeni by vam mela stacit kratkodoba pamet prumerneho cloveka a nebo pozpatku-cteni tohoto kratkeho clanku a logicke premysleni, na matky doporucuju (pokud to budete potrebovat nekdy povolit) pouzit medenou vazelinu, a i novou zavlackou nic rozhodne nezkazite .... takze
hodne stesti pri valceni s podvozkem at jde vse hladce a bez nervu
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2010 , 13:35   Citovat  

postup by se siknul, taky se na chystam, kazde info dobre, jeste pisni jakou znacku ste zvolili je to dobrý

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2010 , 13:41   Citovat  

já osobně nepovoluju ani tlumič a ani nevyndavám poloosu...jenom vyhodim těhlici z unašeče..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 1:34   Citovat  

RASTA napsal:
já osobně nepovoluju ani tlumič a ani nevyndavám poloosu...jenom vyhodim těhlici z unašeče..
ona ta poloosa vypadla jak se tehlice vyhakla z cepu a roztrhla se manzeta

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 5:05   Citovat  

Doomm napsal:
ona ta poloosa vypadla jak se tehlice vyhakla z cepu a roztrhla se manzeta

tak to pak chápu

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 21:12   Citovat  

Jak dlouho to cca zabralo času? samotná výměna toho čepu? potřeboval bych vyměnit na pravé straně, protože když jsem měnil poloosu, tak jsme si všimly že je vymletej.
Tak přemýšlím, jestli má třeba smysl to vyměnit rovnou i na druhé straně?? Jinak není originál zbytečný luxus? za 2400kč? to mi přijde fakt moc. Myslím že třeba Moog nebo Nipparts by mohl taky dobře posloužit ne?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 22:07   Citovat  

Mourl napsal:
Jinak není originál zbytečný luxus? za 2400kč? to mi přijde fakt moc. Myslím že třeba Moog nebo Nipparts by mohl taky dobře posloužit ne?
jo tohle si myslim taky prave mam tedka v planu menit cepy koukal sem prave na moog a na niparts a pride mi to docela v klidu ty znacky si myslim nejsou spatny Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 22:42  Naposledy upravil Doomm dne 13.1.2010 , 9:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

panove proc je v halvicce clanku napsany "kvalita cepu z druhovyroby" ? nevite? filda mel myslim febi a takhle to dopadlo, jestli chcete upadavaci cepy, neni problem, koupite za levno ....
jinak casove to vychazelo asi tak na 3 hodky lazo plazo tempem i s tou praci ohledne poloosy

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 23:03   Citovat  

nikde nebylo napsáno jaká to byla značka...druhovýroba taky může bejt starline, nebo bůh ví co. Ono jde to to jestli třeba originál není jenom přebalenej Moog to mi hlava nebere Jasný že bych chtěl originál ale 2,5x tolik za jeden čep je docela přestřelená cena Smutný
To bych byl skoro za dejme tomu 7-8tis. jenom za dva čepy s prací.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 23:23   Citovat  

Mourl napsal:
nikde nebylo napsáno jaká to byla značka...druhovýroba taky může bejt starline, nebo bůh ví co. Ono jde to to jestli třeba originál není jenom přebalenej Moog to mi hlava nebere Jasný že bych chtěl originál ale 2,5x tolik za jeden čep je docela přestřelená cena Smutný
To bych byl skoro za dejme tomu 7-8tis. jenom za dva čepy s prací.
jo jestli tam mel starline tak se nedivim ale mam znamyho co soukromnici ma svoji vlastni dilnu a rikal mi ze cepy mam pocit ze i loziska apod .. dava jenom od znacky MOOG a NIPPARTS a zatim se mu nestalo ze by nakej takovejhle vyrobek lidi prisli hned po 10 000 km reklamovat nebo ze by si stezovali nebo tak podobne Úsměv takze mi pride jako original cep kupovat za 2500,- uplna hovadina Velmi šťastný

sivek je teď offline  sivek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 23:34   Citovat  

Doomm napsal:
panove proc je v halvicce clanku napsany "kvalita cepu z druhovyroby" ? nevite? filda mel myslim febi a takhle to dopadlo, jestli chcete upadavaci cepy, neni problem, koupite za levno ....
jinak casove to vychazelo asi tak na 3 hodky lazo plazo tempem i s tou praci ohledne poloosy

a je možný dostat čep s horního ramene když nemam lis.popřípadě jak tam dostat novej to mi hlava nebere Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 23:37   Citovat  

měl sem jednou origo za 3.400/ks
pak neorigo z hondy 1.2OO/ks a teďka beru od moogu 550/ks a nemůžu si stěžovat..stejně na nich
nalítám cca 20.tis. a jdou pryč...pod autem se docela často,takže tak jako svědomití ridiči kontrolujou
olej,tak já prolejzám s montpákou celej spodek.. Hihi ..jakmile je někde vůle,tak pápá

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 23:40   Citovat  

RASTA napsal:
měl sem jednou origo za 3.400/ks
pak neorigo z hondy 1.2OO/ks a teďka beru od moogu 550/ks a nemůžu si stěžovat..stejně na nich
nalítám cca 20.tis. a jdou pryč...pod autem se docela často,takže tak jako svědomití ridiči kontrolujou
olej,tak já prolejzám s montpákou celej spodek.. Hihi ..jakmile je někde vůle,tak pápá
a muzu se zeptat v cem byl ten origo takova darda lepsi ? asi o nic co ? Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 23:40   Citovat  

sivek napsal:
a je možný dostat čep s horního ramene když nemam lis.popřípadě jak tam dostat novej to mi hlava nebere Úsměv

já mám svařenej takovej rám (jak od obrazu), uříznutejch pár trubek a hydraulickou panenkou lisuju horní a spodní bez problému. OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 23:46  Naposledy upravil RASTA dne 12.1.2010 , 23:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bazzi napsal:
a muzu se zeptat v cem byl ten origo takova darda lepsi ? asi o nic co ? Velmi šťastnýVelmi šťastnýVelmi šťastný

noo,v tý době sem s tim tolik ještě nalítal..a o auto sem přišel dřív než byl v tahu..
ale když vemu,že ty původní byly origo. asi něco vydžet musí (taky aby ne za tu cenu)
starý céro sem měl jako mazla a jelikož sem chtěl,aby to něco vydrželo,dával sem skoro vše origo.
když to byl důležitý díl,tak jedině origo.,jinak podle uvážení..

to co mám teďka mám na lítání,takže to de jak na běžícim páse..dávat všude origo.pak mi někde něco nevyjde
a budu si trhat vlasy naštvanej .takhle to aspoň tak nebolí a účel to splní je to dobrý
je to každýho volba k čemu to auto má a co zvolí. Úsměv

sivek je teď offline  sivek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2010 , 23:47   Citovat  

RASTA napsal:
já mám svařenej takovej rám (jak od obrazu), uříznutejch pár trubek a hydraulickou panenkou lisuju horní a spodní bez problému. OK

díky Úsměv něco mě napadlo tak to zítra zkusim HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 9:41   Citovat  

sivek napsal:
nevim, vsechno je mozny ja vrchni cep nedelal jeste

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 9:42   Citovat  

Bazzi napsal:
jo jestli tam mel starline tak se nedivim ale mam znamyho co soukromnici ma svoji vlastni dilnu a rikal mi ze cepy mam pocit ze i loziska apod .. dava jenom od znacky MOOG a NIPPARTS a zatim se mu nestalo ze by nakej takovejhle vyrobek lidi prisli hned po 10 000 km reklamovat nebo ze by si stezovali nebo tak podobne Úsměv takze mi pride jako original cep kupovat za 2500,- uplna hovadina Velmi šťastný
jestli umis cist, a ctes tuhle diskusi od zacatku (coz asi nedelas) tak se doctes - schvalne sem to zvetsil a zvyraznil ze tam byl FEBI

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 12:59   Citovat  

joo hoši na čepech a podobnejch věcech nešetřit a kontrolovat manžety nebo vám v zatáčce upadne kolo jako mě Velmi šťastný

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 13:25   Citovat  

co treba neodborna montaz HaHaaa

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 13:29   Citovat  

kamol napsal:
co treba neodborna montaz HaHaaa

hele ne, shodli jsme se s mechanikem na tom, že to bylo nejspíš kvůli prasklé manžetě, ze který vytekla rezavá břečka a takže čep vyreznul....

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 13:31   Citovat  

Když na týhle odkaz fotce vidím, jak je ráfek rameno a vlastně skoro všechno rezavý jak liška, nehledě na to jak vypadal ten čep, tak si myslím, že je jedno jestli je to FEBI , Moog nebo cokoliv jinýho Velmi šťastný

Je to o tom, že lidi šetří kde se dá, a mááááálo kdo jezdí s autem na pravidelné prohlídky (třeba aspoň jednou za rok to dát někomu známýmu, ať to proleze horem dolem), prostě dokud to startuje a jezdí a něco z toho neupadne, tak je to v klidu, co bych dělal v servisu, že jo Velmi šťastný
Protože kdyby jo, tak toho čepu (manžety) by si někdo zavčasu všimnul.

TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2010 , 14:23   Citovat  

sivek napsal:
starej vybouchas kladivem, ale pozor na zavlacku a novy muzes zkusit v nejakem vetsim sveraku, ale lis je lis

Zeli1988 je teď offline  Zeli1988
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 16:33   Citovat  

Čaute hoši mám v plánu tento čep taky vyměnit ale nevím který to je Tak to koukám! můžete pls poradit jestli ten prvni LEMFÖRDER nebo ten druhý diky moc

0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 16:36   Citovat  

Zeli1988 napsal:
Čaute hoši mám v plánu tento čep taky vyměnit ale nevím který to je Tak to koukám! můžete pls poradit jestli ten prvni LEMFÖRDER nebo ten druhý diky moc

Huups zapoměl jsem dodat Úsměv tudy odkaz

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 16:37   Citovat  

vám to jde pěkně koukám, netroufli by jste si vymnit čepy na legendovi i s horinam ramenama a cepy rizeni s tahlama?Velmi šťastný

Pepíno je teď offline  Pepíno
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 17:13   Citovat  

Zeli1988 napsal:

LEMFÖRDER mohu jedině doporučit, sice je trochu dražší, ale stačí ho vybalit z krabičky a hned vidíš tu kvalitu zpracování. Je to úplně jinde než ty ostatní čepy z druhovýroby. je to dobrý

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 18:17  Naposledy upravil Idaho dne 15.2.2010 , 18:30, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Mourl napsal:
Jak dlouho to cca zabralo času? samotná výměna toho čepu? potřeboval bych vyměnit na pravé straně, protože když jsem měnil poloosu, tak jsme si všimly že je vymletej.
Tak přemýšlím, jestli má třeba smysl to vyměnit rovnou i na druhé straně?? Jinak není originál zbytečný luxus? za 2400kč? to mi přijde fakt moc. Myslím že třeba Moog nebo Nipparts by mohl taky dobře posloužit ne?

přesne tohle s emi stalo s čepem od nippartsu , jen s tím rozdílem že čep byl starej cca 2 mesíce - byla v nem vyrezlá bublina přesne v míste prasknutí která přesahovala přes 50% plochy řezu, nechápu jak mohlo neco takovéhleho projít kontrolou jakosti, i když kdo ví jaká kontrola jakosti v koreji probíhá Velmi šťastný

Od te doby používám cepy yamato , když chce zákazník originál čep doporuřuji "555" Three fives, rpotože to jsou čepy montované v provovýrobe v JPN ( zatímco Jamato montovali v EU provovýrobě ) a od té doby porblémy nejsou. Je pravda, že 2400 za origo čep je moc, obzvlášt když ten samý, z téže linky, a od téhož výrobce ( jen ne v krabici s nápisem HOnda ) koupíte ani ne za 1/5 té ceny Úsměv
ak tu nekdo zmínil na přebalované "originální" čepy - přebalované bývají vetšinou Yamato nebo 555.

0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 19:32   Citovat  

tudy odkaz ale ktery to je ten spodni na aute jakoze ktery mam vzit Se stydím sem myslel ze mi vrze rejdovy ale je to ten maly ale nevim ktery mam obednat jestli ten prvni za 723 nebo ten druhy za 570 kouř

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2010 , 22:49   Citovat  

Idaho napsal:
přesne tohle s emi stalo s čepem od nippartsu , jen s tím rozdílem že čep byl starej cca 2 mesíce - byla v nem vyrezlá bublina přesne v míste prasknutí která přesahovala přes 50% plochy řezu, nechápu jak mohlo neco takovéhleho projít kontrolou jakosti, i když kdo ví jaká kontrola jakosti v koreji probíhá Velmi šťastný

Od te doby používám cepy yamato , když chce zákazník originál čep doporuřuji "555" Three fives, rpotože to jsou čepy montované v provovýrobe v JPN ( zatímco Jamato montovali v EU provovýrobě ) a od té doby porblémy nejsou. Je pravda, že 2400 za origo čep je moc, obzvlášt když ten samý, z téže linky, a od téhož výrobce ( jen ne v krabici s nápisem HOnda ) koupíte ani ne za 1/5 té ceny Úsměv
ak tu nekdo zmínil na přebalované "originální" čepy - přebalované bývají vetšinou Yamato nebo 555.

ja porad rikam ze 555 je srovnatelny s origem je to dobrý
Ale i tak premyslim jestli mam vzit ten Lemforder nebo tři petky? A nebo to je jedno Velmi šťastný Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna spodního čepu aneb Kvalita cepu z druhovyroby + fotos
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina