Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CRV nebo HRV s pohonem 4x4 na dojíždění ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.2.2010 , 10:55   Citovat  

Ahojte, chtěl jsem se zeptat jak je to u tohoto pohonu a nějakého pravidelného dojíždění ? Zajímá mne ekonomičnost a poruchovost (případně údržba). Nebude tomuto pohonu záběr cca 500 - 1000 Km týdně škodit ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2010 , 11:42   Citovat  

Meethos napsal:
Ahojte, chtěl jsem se zeptat jak je to u tohoto pohonu a nějakého pravidelného dojíždění ? Zajímá mne ekonomičnost a poruchovost (případně údržba). Nebude tomuto pohonu záběr cca 500 - 1000 Km týdně škodit ?

U CRV (a myslím i u HRV) se pohon zadních kol připojuje automaticky jen když začne klouzat přední náhon,takže to škodit určitě nebude
   Návrat  
Borik2 je teď offline  Borik2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.2.2010 , 17:00   Citovat  

u CRVčka funguje jeden z nejjednodušších systémů připojení zadní nápravy, a to pomocí hydraulického tlaku oleje - jak se začnou prokluzovat přední kola, vznikne tlak a pomocí čerpadel se připojí zadní náprava. Je to jednoduché, funkční. Nicméně jsou daleko propracovanější systémy.
Problémy občas dělá zadní diferenciál, kde dochází k průsaku oleje, případně olej zcela vyteče. Nutno kontrolovat. Dále u CRV 1. a 2. generace byl čas přiřazení celkem dlouhý, trvalo dost dlouho, než zadní kola zabrala.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.2.2010 , 17:21   Citovat  

Borik2 napsal:
u CRVčka funguje jeden z nejjednodušších systémů připojení zadní nápravy, a to pomocí hydraulického tlaku oleje - jak se začnou prokluzovat přední kola, vznikne tlak a pomocí čerpadel se připojí zadní náprava. Je to jednoduché, funkční. Nicméně jsou daleko propracovanější systémy.
Problémy občas dělá zadní diferenciál, kde dochází k průsaku oleje, případně olej zcela vyteče. Nutno kontrolovat. Dále u CRV 1. a 2. generace byl čas přiřazení celkem dlouhý, trvalo dost dlouho, než zadní kola zabrala.

tak to nevím o jakém Cr-v tady píšeš Ble Nevím jak dlouho trvalo tvému Cr-v přiřadit zadek ale u všech co jsem vlastnil nebo řídil to bylo bez prodlevy, o vytékání oleje slyším také prvně Tak to koukám!
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.2.2010 , 21:35   Citovat  

Borik2 napsal:

Tak to valím bulvy
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 12:29   Citovat  

Díky za informace. Ještě kdyby někdo dal vědět jak moc je finančně náročná servisní údržba Hondí čtyřkolky (pokud budu dodržovat doporučené servisní intervali. rozdíl proti předokolce).

A pak samo jak je to se spotřebou 1,6 ky hrvéčka, případně dvoulitru v CRV. Díky moc.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 12:39   Citovat  

Meethos napsal:
A pak samo jak je to se spotřebou 1,6 ky hrvéčka, případně dvoulitru v CRV. Díky moc.

Co takhle zkusit spritmonitor.de?
tudy HR-V 1.6
tudy CR-V 2.0
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 18:23   Citovat  

Meethos napsal:
Díky za informace. Ještě kdyby někdo dal vědět jak moc je finančně náročná servisní údržba Hondí čtyřkolky (pokud budu dodržovat doporučené servisní intervali. rozdíl proti předokolce).

servisní údržba Honda 4WD ať CR-V nebo HR-V není žádná ... abych nekecal, můžeš preventivně jednou za 50t km vyměnit olej v zadním diferenciálu a tím i systému 4x4,
Honda ten olej nazývá DPS-F a já ho mumím sehnat za 380,- Kč litr, u dealera bude okolo 500,- Kč a náplň je právě jeden litr Úsměv
   Návrat  
sipro je teď offline  sipro
PříspěvekZaslal: 14.2.2010 , 19:10   Citovat  

Mám H-rv 1.6 dva roky a naprostá spokojenost, zadní náprava se připojuje takřka okamžitě,kromě provozních věcí nebylo potřeba žádných investic
   Návrat  
JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.2.2010 , 17:17   Citovat  

Meethos napsal:

Brácha má CR-V (automat 2.0 96kw), a jezdí za 10-11 l/100km.
A otec jezdí s HR-V (manuál 1.6 77kw) asi za 8,5 l/100km. Obě jsou to "čtyřkolky" - s občasným využitím systému 4 x 4.
A co se týče "servisních" investic - krom běžné údržby celkem nic / ale oleje (všechny) měněny pravidelně - a o "něco" dřív, než předepisuje Honda
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.2.2010 , 17:19   Citovat  

Díky všem za vyčerpávající informace, udělali jste mi radost a vím co bude mé druhé autíčko Mrk
   Návrat  
tommasini je teď offline  tommasini
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 22:00   Citovat  

Ahoj vsichni,

nevím jestli někdo bude reagovat, když je poslední příspěvek z února, ale zkusím navázat na rozjeté téma. Pořídil jsem si HR-V a zatím jsem vyměnil oleje (motor, diferák). Mám 1,6 4WD r.v. 99. Nevíte někdo jestli se dělají na tomhle motoru rozvody nebo je tam řetěz? Přijde mi, že knížka/manuál co je k autu je tak nějak pro více modelů dohromady, takže to z ní není úplně patrný. Za radu předem děkuju.
Tommasini
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 22:03   Citovat  

tommasini napsal:
Ahoj vsichni,

nevím jestli někdo bude reagovat, když je poslední příspěvek z února, ale zkusím navázat na rozjeté téma. Pořídil jsem si HR-V a zatím jsem vyměnil oleje (motor, diferák). Mám 1,6 4WD r.v. 99. Nevíte někdo jestli se dělají na tomhle motoru rozvody nebo je tam řetěz? Přijde mi, že knížka/manuál co je k autu je tak nějak pro více modelů dohromady, takže to z ní není úplně patrný. Za radu předem děkuju.
Tommasini

Hr-v má řemen Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 22:12   Citovat  

Děkuju. Ještě se zeptám: ty oleje měnili v servisu, ale ne v Hondě a do diferáku nalili neoriginální olej, který má údajně úplně stejný vlastnosti. Existuje skutečně adekvátní náhrada?
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 5:00   Citovat  

tommasini napsal:
Děkuju. Ještě se zeptám: ty oleje měnili v servisu, ale ne v Hondě a do diferáku nalili neoriginální olej, který má údajně úplně stejný vlastnosti. Existuje skutečně adekvátní náhrada?

okamžitě bych ho vyměnil , na náhrady v převodech H+ nevěřím ,rom ho nabízí výše.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 7:14   Citovat  

sem netušil že to jsou 4x4...vždy jsem si myslel že to jsou 4x2 Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 7:35   Citovat  

tommasini napsal:

Radši vyměnit... Zajímalo by mě,jak zjistili ty vlastnosti,když Honda tyhle info nepouští... to mi hlava nebere
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 11:49   Citovat  

Díky za postřehy. To mě trochu ranilo. Dá se ta výměna zvládnout svépomocí. Není tam nějaký fígl. Asi bych to radši zkusil sám, aspoň budu vědět co tam mám.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 13:15  Naposledy upravil Rom. dne 21.10.2010 , 16:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tommasini napsal:
Díky za postřehy. To mě trochu ranilo. Dá se ta výměna zvládnout svépomocí. Není tam nějaký fígl. Asi bych to radši zkusil sám, aspoň budu vědět co tam mám.

zahřát zadní diferenciál (10-15 min jízdy, alespoň na parkovišti v plném rejdu, nebo třeba na trávě aby spínal zadek) pak vypustit, nechat pořádně vykapat a nalít Honda DPS-F Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 21.10.2010 , 15:25   Citovat  

Díky za radu. Radši ho vyměním abych měl klid. Jinak musím říct, že jsem potěšen, jak to na tomhle fóru pružně funguje. Super. je to dobrý
   Návrat  
otajs je teď offline  otajs
PříspěvekZaslal: 27.10.2010 , 22:55   Citovat  

Chtěl bych se optat jak si stojí HR-V proti CR-V v prostornosti interiéru měl jste někdo možnost srovnat?
Chtěl bych si pořídit 5dveřové HR-V, ale pořád mě vrtá hlavou jestli by nebylo lepší CR-V? Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 8:27   Citovat  

otajs napsal:
Chtěl bych se optat jak si stojí HR-V proti CR-V v prostornosti interiéru měl jste někdo možnost srovnat?
Chtěl bych si pořídit 5dveřové HR-V, ale pořád mě vrtá hlavou jestli by nebylo lepší CR-V? Mrk

bylo Úsměv
   Návrat  
majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 11:09   Citovat  

když jste mluvili o tom jestli čtyřkole vadí 500-1000km týdně, tak jak je to u šatla, kde je ten náhon trvalej?
jako počítám, že s ním už při těhle hnusech ráno a mym netopícím céru začnu jezdit denně a v měsící nalítám kolem 1500km...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 11:12   Citovat  

majkl_l napsal:
když jste mluvili o tom jestli čtyřkole vadí 500-1000km týdně, tak jak je to u šatla, kde je ten náhon trvalej?
jako počítám, že s ním už při těhle hnusech ráno a mym netopícím céru začnu jezdit denně a v měsící nalítám kolem 1500km...

když mu nevadilo těch 240tis. se zapnutou 4x4 , tak teď už bych to neřešil Velmi šťastný
   Návrat  
majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 11:23   Citovat  

je fakt, že jsem to nerozpočítával...
každopádně prej je na tom stejnej pohon jako na nějakym fordu nebo na čem? kámoš něco psal, ale prej to jen někde v rychlosti přečetl a už to znova nenašel...
(já jdu umejt a zkusit nasadit to sklo Mrk snad se mi podaří svlíknout dveře - posledně jsem se na tom nějak zasekl)
   Návrat  
LastV8 je teď offline  LastV8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 21:01   Citovat  

otajs napsal:

pridam nieco aj ja...zene som kupil HR-V...rozhodoval som sa medzi CR-V 1st gen a HR-V....bol som vyskusat viacero modelov CR-V...CR-V je dlhsie...ma 4,5m oproti 4,1m HR-V...vnutri vo HR-V je menej miesta vpredu, CR-V je urcite vacsie..bez diskusie...HR-V je 4 miestne....CR-V 5 miestne....CR-V zere v meste 12 litrov...co sa mi zdalo sakra vela....ked som si to cele premyslel, vyslo mi, ze pre nas je vhodnejsie HR-V. Je lahsie (nieco cez 1200 kg oproti 1500 kg CR-V), zere cca 7 litrov, je kratsie, lahsie sa parkuje a pre moju 3 clennu rodinu uplne staci. Uz jazdim s nou nejake dva mesiace a paci sa mi. Interier a sedacky (pekne modre potahy) su krajsie, je tu jednoznacna orientacia na mladych....CR-V je klasicke SUV...vacsie a drahsie pneu, celkovo je to velke auto....nam je lepsie urcite to mensie...takze stale je to o tom, co potrebujete....aha a este HR-V ma dost maly kufor...ale dali sme kocik na dlzku, takze nam to nevadi...ale fakt je maly, cca 280 litrov, neviem z hlavy...(moj civic coupe ma vyse 430 l)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 21:40   Citovat  

LastV8 napsal:
pridam nieco aj ja...zene som kupil HR-V...rozhodoval som sa medzi CR-V 1st gen a HR-V....bol som vyskusat viacero modelov CR-V...CR-V je dlhsie...ma 4,5m oproti 4,1m HR-V...vnutri vo HR-V je menej miesta vpredu, CR-V je urcite vacsie..bez diskusie...HR-V je 4 miestne....CR-V 5 miestne....CR-V zere v meste 12 litrov...co sa mi zdalo sakra vela....ked som si to cele premyslel, vyslo mi, ze pre nas je vhodnejsie HR-V. Je lahsie (nieco cez 1200 kg oproti 1500 kg CR-V), zere cca 7 litrov, je kratsie, lahsie sa parkuje a pre moju 3 clennu rodinu uplne staci. Uz jazdim s nou nejake dva mesiace a paci sa mi. Interier a sedacky (pekne modre potahy) su krajsie, je tu jednoznacna orientacia na mladych....CR-V je klasicke SUV...vacsie a drahsie pneu, celkovo je to velke auto....nam je lepsie urcite to mensie...takze stale je to o tom, co potrebujete....aha a este HR-V ma dost maly kufor...ale dali sme kocik na dlzku, takze nam to nevadi...ale fakt je maly, cca 280 litrov, neviem z hlavy...(moj civic coupe ma vyse 430 l)

Mezi Cr-v a Hr-v není rozdíl ve spotřebě 5l/100km Tak to valím bulvy
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 28.10.2010 , 21:41   Citovat  

hopit napsal:
Mezi Cr-v a Hr-v není rozdíl ve spotřebě 5l/100km Tak to valím bulvy

jj, tak max. 1 litr Velmi šťastný
   Návrat  
LastV8 je teď offline  LastV8
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 5:56   Citovat  

Rom. napsal:
jj, tak max. 1 litr Velmi šťastný

mne jedno, kazdy si kupi co chce...CR-V s B20 94 kw, co som pozeral a pytal sa ludi, davali ze v meste im to behalo okolo 12. A preco by aj nie, ked oficialne ma
Spotřeba paliva město/mimo město/kombin.
12,6/8,6/10,0 l/100 km
....na toto ma majitelia vystrihali. Pozrite si recenzie. s HR-V som sa nedostal cez 8...druha vec nejazdim jak blazon, lebo motor d16w1 nema vyznam vytacat...nema vobec chut po otackach....

...ja som sa pytal chalanov na Hondaclub.sk a pisali hrozne veci o spotrebe, kedze mam HR-V, tak nebudem to tu ja konfrontovat s vami, CR-V som sa len pytal okolia, ale nevlastnim...len aby ste neboli prekvapeni...ja vam chcem dalej posunut svoje zistenia..to je vsetko...
tudy odkaz

Pajo: mne nemusite vysvetlovat nic o spotrebe, tvrdte si co chcete, ja tvrdim ze s crv sa v MESTE bude jazdit za minimalne 12, s veeelmi lahkou nohou.
Branislav:mne to v BA zere 15+ pri beznej jazde ,na dialnici pri 110-120 9.5 a pri 130 tak 10.2.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.10.2010 , 10:01   Citovat  

LastV8 napsal:
mne jedno, kazdy si kupi co chce...CR-V s B20 94 kw, co som pozeral a pytal sa ludi, davali ze v meste im to behalo okolo 12. A preco by aj nie, ked oficialne ma
Spotřeba paliva město/mimo město/kombin.
12,6/8,6/10,0 l/100 km
....na toto ma majitelia vystrihali. Pozrite si recenzie. s HR-V som sa nedostal cez 8...druha vec nejazdim jak blazon, lebo motor d16w1 nema vyznam vytacat...nema vobec chut po otackach....

...ja som sa pytal chalanov na Hondaclub.sk a pisali hrozne veci o spotrebe, kedze mam HR-V, tak nebudem to tu ja konfrontovat s vami, CR-V som sa len pytal okolia, ale nevlastnim...len aby ste neboli prekvapeni...ja vam chcem dalej posunut svoje zistenia..to je vsetko...
tudy odkaz

Pajo: mne nemusite vysvetlovat nic o spotrebe, tvrdte si co chcete, ja tvrdim ze s crv sa v MESTE bude jazdit za minimalne 12, s veeelmi lahkou nohou.
Branislav:mne to v BA zere 15+ pri beznej jazde ,na dialnici pri 110-120 9.5 a pri 130 tak 10.2.

Cr-v 1 mám a spotřeba se pohybuje kolem 11L LPG/ 100km s velmi těžkou nohou je to dobrý . D16v1 v 3D civicu mě jezdil kolem 8,6L/100km, takže těžší Hr-v s 4x4 bych měl jistých 10 Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
CRV nebo HRV s pohonem 4x4 na dojíždění ?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina