Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nové auto - otáčky, stav km při předání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Gore je teď offline  Gore
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 9:33   Citovat  

Zdar všem, jsem šťastným majitelem (doufám Mr. Green ) nového Civica 1.8. nenašel jsem odpověď na foru, tak piši nový přízpěvek, pokud se již někde řešilo, tak se omlouvám nenašel jsem Ble
- pokud jste někdo kupoval nové auto, kolik jste mněli najeto km při předání vozidal? Já mněl najeto 126km a přijde mi to nějak hodně... Mám již několikáté nové a nikdy jsem neměl při předání najeto víc než třeba 20km.
- mněl jsem převážně diesely a nyní mám benzín, mé druhé auto je ale také benzín, tak že zkušenosti jsou. Připadá mi, že pokud mám vyřazeno, tak v autě pociťiuji dosti silné vybrace (od motoru) u mého druhého auta nastartuji a vibrace 0 Smutný Tím nemám na mysli hluk motoru - ten je krásně tichý.....
- při jízdě na neutrál se mi i po zahřátí motoru pohybují otáčky v rozmezí cca 1000 - 2000...je to normální? to mi hlava nebere :

To víte nové auto, člověk řeší každý zvuk atd. Předem dík všem za odpověď
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 9:56   Citovat  

Gore napsal:
Zdar všem, jsem šťastným majitelem (doufám Mr. Green ) nového Civica 1.8. nenašel jsem odpověď na foru, tak piši nový přízpěvek, pokud se již někde řešilo, tak se omlouvám nenašel jsem Ble
- pokud jste někdo kupoval nové auto, kolik jste mněli najeto km při předání vozidal? Já mněl najeto 126km a přijde mi to nějak hodně... Mám již několikáté nové a nikdy jsem neměl při předání najeto víc než třeba 20km.
- mněl jsem převážně diesely a nyní mám benzín, mé druhé auto je ale také benzín, tak že zkušenosti jsou. Připadá mi, že pokud mám vyřazeno, tak v autě pociťiuji dosti silné vybrace (od motoru) u mého druhého auta nastartuji a vibrace 0 Smutný Tím nemám na mysli hluk motoru - ten je krásně tichý.....
- při jízdě na neutrál se mi i po zahřátí motoru pohybují otáčky v rozmezí cca 1000 - 2000...je to normální? to mi hlava nebere :

To víte nové auto, člověk řeší každý zvuk atd. Předem dík všem za odpověď

126 km rozhodně u nového auta normální není. U nás je to většinou maximálně do 10 km (Suzuki). Stav se u prodejce, a zeptej se ho jak na počet km, tak na nejistotu ohledně otáček. Máš to v záruce, takže se nemusíš bát.

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 10:13   Citovat  

možný je všechno.
Nedávno jsem jel s kámošem kterej jezdí s přepravníkem a vozí nový auta. No a v Itálii jsem na vlastní oči viděl jak nějakej polák nakládá Mercedesa A a normálně přismahnul spojku tak až se z ní kouřilo, ono občas není sranda najet na ten přepravník a lidí jako je můj kámoš kterej to zvládá perfektně je opravdu málo. Bůh ví co se stím autem dělo před dovozem do autosalonu to mi hlava nebere

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Meethos je teď offline  Meethos
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 11:00   Citovat  

Moje city mělo najeto 7 km. Nové auto je do 100 km, takže jsi měl předváděčku ? Mamče jsem kupoval předváděcí C1, která měla najeto 130 Km a sleva na ní byla 20 %.

Otáčky by měli být do 1500 ot. po zahřátí do 900 Mrk

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 13:44   Citovat  

Radši bych ani nechtěl vědět co se děje s autamana salonech a při nakládkách. Ale např. jeden obrovský prodejce nových aut v česku má speciální ,,četu,, mechaniků, kteří dávají auta dohromady po složení z kamionu.

Být Tebou zajedu do servisu v rámci záruky, nejlépe k jinému prodejci a nechám to prověřit.

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 14:01   Citovat  

No my jsme na jazzu měli najeto něco kolem 500km, takže 126 je prd Velmi šťastný ale byla na něj taky nějaká slevová akce a prodloužená záruka tak jsme to neřešili...

Jinak jak už tu kluci psali, na studený motor jsou otáčky vyšší (na mém C6G občas i kolem 1600-1700ot, běžně 1500) ale po zahřátí krásných 900-1000max, takže šup s ním do servisu a ať se ti na to v rámci záruky podívají přátele

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 14:09   Citovat  

Když jsem kupoval fungl novou Hondici tak jsem na ní měl najeto asi 350 nebo 400 km, ale měl jsem to po dohodě s autosalonem a sleva dělala 75t + sada kol. Ty vibrace + kolísání otáček určitě VYREKLAMUJ, neboj se toho.

0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 14:19   Citovat  

No, jsem teda z toho docela rozčarovanej Tak to koukám! Ve smlouvě mám nový vůz. Začíná propukat paranoia - je fakt, že mi dali ještě 40tis slevu po akci a to jsem si pochvaloval, jak jsem dobrej a ukecal jsem to to snad ne Když bych tedy zajel do jiného servisu, dá se třeba podle VIN zjistit historie vozu?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 14:21   Citovat  

Gore napsal:
No, jsem teda z toho docela rozčarovanej Tak to koukám! Ve smlouvě mám nový vůz. Začíná propukat paranoia - je fakt, že mi dali ještě 40tis slevu po akci a to jsem si pochvaloval, jak jsem dobrej a ukecal jsem to to snad ne Když bych tedy zajel do jiného servisu, dá se třeba podle VIN zjistit historie vozu?

to určitě jde, ale s autem co má najeto 126km žádnou historii nenajdeš...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 14:32   Citovat  

Gore napsal:

Zachovej klid, kilometry bych neřešil, spíš se zaměř na tu reklamaci. Kdysi se mnou dělal v práci kluk, který předtím dělal přijímacího technika v jednom nejmenovaném Ústeckém autosalonu a kolikrát vyprávěl jak se převáželi auta z Boleslavi do UL po vlastní ose a co se s nima dělo - lepší nevědět Je to tam.

0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 14:38   Citovat  

nééééééé Tak to koukám! Ty jo, měl jsem za to, že dle VIN zjistí minimálně zda bylo třeba někde použito jako předváděcí....a předváděcí bych fakt nechtěl, podle toho co člověk vidí jak to za studena krosej na plný kule :twisted:

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 14:43   Citovat  

area07 napsal:
Zachovej klid, kilometry bych neřešil, spíš se zaměř na tu reklamaci. Kdysi se mnou dělal v práci kluk, který předtím dělal přijímacího technika v jednom nejmenovaném Ústeckém autosalonu a kolikrát vyprávěl jak se převáželi auta z Boleslavi do UL po vlastní ose a co se s nima dělo - lepší nevědět Je to tam.

to mi povídej, v servise co sem byl na praxi přivezli nejmenovaný auto s 230t km tak sem dostal rozkaz vyndat budíky(digitální) a jely k někomu na přetočení a když se vrátil asi za 3hodiny a bylo tam krásných 140tkm.takže servisy a jejich už nemusim.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 14:53   Citovat  

Gore napsal:
nééééééé Tak to koukám! Ty jo, měl jsem za to, že dle VIN zjistí minimálně zda bylo třeba někde použito jako předváděcí....a předváděcí bych fakt nechtěl, podle toho co člověk vidí jak to za studena krosej na plný kule :twisted:

Ale zase předváděcí auta bývaj pěkně rozježděný, žádný choroby na motor - a když už auto přežije předváděcí kariéru, tak pak už vydrží všechno Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 14:53   Citovat  

sablos napsal:
to mi povídej, v servise co sem byl na praxi přivezli nejmenovaný auto s 230t km tak sem dostal rozkaz vyndat budíky(digitální) a jely k někomu na přetočení a když se vrátil asi za 3hodiny a bylo tam krásných 140tkm.takže servisy a jejich už nemusim.

bohužel běžná praxe Smutný

david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 14:55   Citovat  

a ja myslel, ze opravdu novy auto ma tak 8km Velmi šťastný no zase dalsi duvod proc nechci novy Velmi šťastný!!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 14:56  Naposledy upravil crxmann dne 20.2.2010 , 15:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Gore napsal:

Ano zjistit podle VINu se dá všechno, ale pokud to do té historieněkdo napíše.A vzhledem k situaci jaká v česku panuje, pochybuju že by prodejce aktivně zapsal do databáze, že vozidlo používáno jako předváděcí.
Hele 160km je prd.Jestli to auto stálo u prodejce na salonu, když si ho kupoval, je celkem jasné že s ním někdo někam zajel. Pro šéfa na poradu.To bych fakt neřešil.
Spíš bych se staral o Ty otáčky a vibrace OK Klíd Honda je kvalita, bude to nějaká prkotina.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 15:06   Citovat  

CRXMANN napsal:
Ano zjistit podle VINu se dá všechno, alepokud to do té historieněkdo napíše.A vzhledem k situaci jaká v česku panuje, pochybuju že by prodejce aktivně zapsal do databáze, že vozidlo používáno jako předváděcí.
Hele 160km je prd.Jestli to auto stálo u prodejce na salonu, když si ho kupoval, je celkem jasné že s ním někdo někam zajel. Pro šéfa na poradu.To bych fakt neřešil.
Spíš bych se staral o Ty otáčky a vibrace OK Klíd Honda je kvalita, bude to nějaká prkotina.

přesně tak, zapsaný v historii nic stejnak nebude. a jestli dostalo dvakrát pokouříno... co to je oproti dalším 15ti rokům ježdění který ho čekají Mrk nehledě na to že v Jazzu byla ochrana motoru - tže nešlo jet na plný kule a motor se rozjel až po 1500km nebo kolika a bylo to na dynamice poznat a v Civicu budeš mít to samý... takže bych se nebál, ale do servisu kuli otáčkám bych zajel

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 15:27   Citovat  

gear napsal:
přesně tak, zapsaný v historii nic stejnak nebude. a jestli dostalo dvakrát pokouříno... co to je oproti dalším 15ti rokům ježdění který ho čekají Mrk nehledě na to že v Jazzu byla ochrana motoru - tže nešlo jet na plný kule a motor se rozjel až po 1500km nebo kolika a bylo to na dynamice poznat a v Civicu budeš mít to samý... takže bych se nebál, ale do servisu kuli otáčkám bych zajel

O nejake ochrane motoru silne pochybuju a ani si neumim predstavit, co by to melo jako byt. I kdyz udajne motory nepotrebuji zabehnuti, samozrejme se zabehavaji a trva to par tisic km, nez se vytvori nejake provozni vule, aby se motor "naladil" (samozrejme relativne, v mezich normy) a teprve az po tech par tkm se vlastne projevi plny vykon.
Predvadeciho auta s tak malo km bych se vubec nebal, ale urcite bych si nechal vymenit olej s filtrem, mohlo dostat zabrat o neco vic nez od nekoho co ho jako nove setri. Jenom bych se vztekal, ze bylo oznacene jako nove, ale to uz patri spis jenom k diskuzi o jeho cene.

0
PříspěvekZaslal: 20.2.2010 , 16:05   Citovat  

Auto u prodejce nestálo, čekal jsem týden. Spíš by mi to možná sedělo na to, že ho dopravovali povlastní ose(jak zmiňoval kolegy výše). Co jsem tak mohl vidět v zázemí dealera, tak mi přišlo že tam maj samé CR-V (asi 40ks) a civici tak 3ks. Třeba je to nějaká firemní ,,strategie,, v jednom salonu CR-V v druhem Civic a pak v rámci úspor převážejí po vlasntí ose....kéž by to tak bylo Mr. Green
- otáčky budu sledovat a vibrace taky, nevim, prostě pocitově v benzínu vibrace necítím a tady dost....uvidím.....
- doufám, že jsem koupí neprohloupil, s japončíkama jsem spokojen (až na francouzskej motor v Outlanderu:-) )

Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.2.2010 , 0:03   Citovat  

Tady jsou koukám všichni znalci, to je neuvěřitelný ... To ti to auto prodejce nepředával, respektive nepředváděl? Při pohledu na kilometry jsi mohl mít námitky ihned při přebírání ...

0
PříspěvekZaslal: 21.2.2010 , 20:22   Citovat  

Samozřejmě jsem se ptal, ale bylo mi sděleno, že to najezdilo ,,pár,, km mezi autem a trajektem....atd. Mávl jsem nad tím rukou (nadčení z nového vozu oslepilo rozum Se stydím ), ale hned jak jsem opustil salon začal jsem nad tím špekulovat.......z reakcí výše je mi jasné, že by to tak být nemělo..... to snad ne

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.2.2010 , 0:51   Citovat  

Gore napsal:
Samozřejmě jsem se ptal, ale bylo mi sděleno, že to najezdilo ,,pár,, km mezi autem a trajektem....atd. Mávl jsem nad tím rukou (nadčení z nového vozu oslepilo rozum Se stydím ), ale hned jak jsem opustil salon začal jsem nad tím špekulovat.......z reakcí výše je mi jasné, že by to tak být nemělo..... to snad ne

Těžko se to dá napsat nějak citlivě, ale kdyby odpojili tachometr a jeli po ose přes celou republiku, tak taky nic nepoznáš, spíš vyřeš ty vibrace a 180 km hoď za hlavu a spíš měj potěšení z té slevy...

0
PříspěvekZaslal: 22.2.2010 , 13:22   Citovat  

eeeej, tak jsem si to prověřil dle VIN a auto je z polska loňský rok........takže teď nevim co bude Ble

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2010 , 23:18   Citovat  

Gore napsal:
eeeej, tak jsem si to prověřil dle VIN a auto je z polska loňský rok........takže teď nevim co bude Ble

fuha, nechcem robit chytreho, ale pokial si dobre pamatam, zrovna minuly rok sa civic dal v polsku kupit cca o 150tis. lacnejsie ako u nas v podsatne lepsej vybave...toto mi pride ako "sedy" import, tvoj predajca kupil v polsku, doviezol po vlastnych domov, tebe dal "slevu" a este slusne zarobil Úsměv to by mozno aj vysvetlovalo, preco nemali na salone civicy a preco si na auto cakal Ble

0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 19:34   Citovat  

Je to tak jak říkáš, dnes jsem auto vracel a do 3 neděl budu mít nové. Omlouvali se mi všichni, jako že nevědí jak se to mohlo stát atd. Bylo to poměrně vtipné :twisted: Nejdřív jsem myslel, že se nepřiznají, ale nakonec ano, jak je ale tohle do....le možné?! Člověk si jde pro nové auto a pak toto - v tomhle státě je možné prostě všechno Chápeš!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 19:47   Citovat  

Gore napsal:
Je to tak jak říkáš, dnes jsem auto vracel a do 3 neděl budu mít nové. Omlouvali se mi všichni, jako že nevědí jak se to mohlo stát atd. Bylo to poměrně vtipné :twisted: Nejdřív jsem myslel, že se nepřiznají, ale nakonec ano, jak je ale tohle do....le možné?! Člověk si jde pro nové auto a pak toto - v tomhle státě je možné prostě všechno Chápeš!

Tak to je hustý a řekneš nám který prodejce je tak ,,vykutálený,,.

0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 19:51   Citovat  

mnnoo, dejte mi ty 3 týdny to snad ne ok? Ale tam to pak servisovat fakt nebudu Je to tam.

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 19:51   Citovat  

Gore napsal:

Tak to je teda sila. Co ze to bylo za prodejce?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 19:59   Citovat  

ještě bych na ně možná za 3 týdny zatlačil a chtěl další slevu...určitě by to Hondu ČR zajímalo....

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 20:35   Citovat  

CRXMANN napsal:
ještě bych na ně možná za 3 týdny zatlačil a chtěl další slevu...určitě by to Hondu ČR zajímalo....

ved prave, pokial to kupoval u "autorizovaneho dealera" tak taketo aktivity by HONDA CR len tak neprekukla...a myslim ze by som z nich vytrieskal nenormalne "odskodne" Mrk

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nové auto - otáčky, stav km při předání
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina