Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak je mazaný pístní čep?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2010 , 20:56   Citovat  

čest hošové Úsměv
Tak mi porad lezi v hlave, jak je mazany pistni cep? Konkretne teda u D15B2. Pro lepsi predstavu sem nahazim par fotek. Čep je v ojnici nalisovan a v pistu vidim drazky. Nejde mi do hlavy jakto ze to nemusi byt mazane pod tlakem. To staci jen ta troska oleje ktera tam nejakym zpusobem natece? Úsměv
K cemu slouzi ten kanalek v ojnici. Doslo mi ze bude rozstrikavat olej. To je kvuli chlazeni pistu, nebo mazani steny? Popr. jakym zpusobem se teda dostane olej na steny valcu?

Mam tady i ojnice od Crowera a pisty SRP. Proc ojnice uz ten kanalek nema? Salek tim padem bude mit otvor do prazdna...
Ted bude pistni cep v ojnici "chodit" Úsměv To zase staci jen ten malicky kanalek, kudy stece jen par kapek oleje? Totez je i v pistu.
Prijde mi ze na pistni cep pusobi dost velke tlaky na to jak malo je mazany to mi hlava nebere

IMG_1185 2.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_1185 2.JPG, 121.7 kB

IMG_1186 2.JPG

IMG_1186 2.JPG, 97.34 kB

IMG_1188 2.JPG

IMG_1188 2.JPG, 136.26 kB

IMG_1190 2.JPG

IMG_1190 2.JPG, 121.21 kB

IMG_1191 2.JPG

IMG_1191 2.JPG, 118.13 kB

IMG_1192 2.JPG

IMG_1192 2.JPG, 117.22 kB

IMG_1193 2.JPG

IMG_1193 2.JPG, 194.08 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2010 , 21:14   Citovat  

jak pises ten kanalek je osrik, nevim jestli i chlazeni ale kdyz na horkej pist strikas olej tak je to vlastne oboje, jinak olej ti rozhazuje klika, mozna si reknes ze to mozna nemuze stacit ale ty protizavazi klikovky tam delaji solidni melu s olejem

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2010 , 23:25   Citovat  

FastCivic napsal:
čest hošové Úsměv
Tak mi porad lezi v hlave, jak je mazany pistni cep? Konkretne teda u D15B2. Pro lepsi predstavu sem nahazim par fotek. Čep je v ojnici nalisovan a v pistu vidim drazky. Nejde mi do hlavy jakto ze to nemusi byt mazane pod tlakem. To staci jen ta troska oleje ktera tam nejakym zpusobem natece? Úsměv
K cemu slouzi ten kanalek v ojnici. Doslo mi ze bude rozstrikavat olej. To je kvuli chlazeni pistu, nebo mazani steny? Popr. jakym zpusobem se teda dostane olej na steny valcu?

Mam tady i ojnice od Crowera a pisty SRP. Proc ojnice uz ten kanalek nema? Salek tim padem bude mit otvor do prazdna...
Ted bude pistni cep v ojnici "chodit" Úsměv To zase staci jen ten malicky kanalek, kudy stece jen par kapek oleje? Totez je i v pistu.
Prijde mi ze na pistni cep pusobi dost velke tlaky na to jak malo je mazany to mi hlava nebere

pistni cep nepotrebuje moc oleje. Tam nejsou zadne velke kluzne rychlosti a pist se na ojnici jen kyve. Pak v tech Crower ojnicich mas lozisko takze pistni cep je kluzne ulozen nejen v pistu ale i v ojnici a u benzinoveho motoru zadne extra velke tlaky nejsou. U medium duty a heavy duty dieselu byva mazany pistni cep tlakove vyvrtem v ojnici. Tady k tomu primazavani slouzi ta dirka na vrchu ojnice a jednak tam je celkem mela v te klikove skrini a jednak pri kazdem pohybu pistu dolu jde tema dirama v obvodu pistu dovnitr olej ktery setre stiraci krouzek ze sten valce.
Ta dirka na boku ojice je na mazani sten valcu olejem, na chlazeni pistu se pouzivaji trysky ktere strikaji mnohem vetsi mnozstvi oleje a primo na dno pistu aby to k necemu bylo. Tohle miri uplne jinam a bud rad ze tam neni, nebude ti utikat tlak z loziska. OK

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 14:51   Citovat  

btw: tie Crower ojnice maju lozisko a teda cap je tam ulozeny na volno a mal by mat segerky na pieste - tie budu tak hlboko v pieste ako su tam tie zarezy ?

a ako som videl krabicu od garrett tak mi neda sa nespytat, akeze je v tej krabici turbo ?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 18:08   Citovat  

vti [906team] napsal:
btw: tie Crower ojnice maju lozisko a teda cap je tam ulozeny na volno a mal by mat segerky na pieste - tie budu tak hlboko v pieste ako su tam tie zarezy ?

a ako som videl krabicu od garrett tak mi neda sa nespytat, akeze je v tej krabici turbo ?

ano, segerka ma byt tady v tehle drazce. proc se na ni ptas?

v krabici bylo turbo pro nejakeho francouza, tusim 2.0 HDI. Neboj, to byla akce v praci, turbo uz se toci a krabicu sem potreboval na nejake veci Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 18:09   Citovat  

PreludeZ napsal:
pistni cep nepotrebuje moc oleje. Tam nejsou zadne velke kluzne rychlosti a pist se na ojnici jen kyve. Pak v tech Crower ojnicich mas lozisko takze pistni cep je kluzne ulozen nejen v pistu ale i v ojnici a u benzinoveho motoru zadne extra velke tlaky nejsou. U medium duty a heavy duty dieselu byva mazany pistni cep tlakove vyvrtem v ojnici. Tady k tomu primazavani slouzi ta dirka na vrchu ojnice a jednak tam je celkem mela v te klikove skrini a jednak pri kazdem pohybu pistu dolu jde tema dirama v obvodu pistu dovnitr olej ktery setre stiraci krouzek ze sten valce.
Ta dirka na boku ojice je na mazani sten valcu olejem, na chlazeni pistu se pouzivaji trysky ktere strikaji mnohem vetsi mnozstvi oleje a primo na dno pistu aby to k necemu bylo. Tohle miri uplne jinam a bud rad ze tam neni, nebude ti utikat tlak z loziska. OK

dik za vysvetleni:) radsi se zeptam na cokoliv, nez aby byl pak pruser ze sem o necem nevedel Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 18:24   Citovat  

vacsinou co som videl piesty, tak segerka bola logicky co najviac na kraji aby sa tlak piestu rozkladal na co najvacsiu plochu na cape.

azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 18:30   Citovat  

odpoved je jednoduchá: tlakovým olejom ktorý maže kluku! servus svatoušek

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 18:31   Citovat  

vti [906team] napsal:
vacsinou co som videl piesty, tak segerka bola logicky co najviac na kraji aby sa tlak piestu rozkladal na co najvacsiu plochu na cape.

to je pravda. buh vi jak to maji chlapci od SRP spocitane to mi hlava nebere
btw: kvuli tem ojnicim sem nakonec blok nemusel frezovat. Mile prekvapeni Úsměv Ty si u svoji D16 motor ani neprotocil?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 22:32   Citovat  

FastCivic napsal:
to je pravda. buh vi jak to maji chlapci od SRP spocitane to mi hlava nebere
btw: kvuli tem ojnicim sem nakonec blok nemusel frezovat. Mile prekvapeni Úsměv Ty si u svoji D16 motor ani neprotocil?

to hovoris o D15 alebo D16 ?
lebo na D16 sa mi nechce verit, ze by sa to zmestilo, Eagle pretocit nesli a musel som frezovat aj girdle.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 23:55   Citovat  

vti [906team] napsal:
to hovoris o D15 alebo D16 ?
lebo na D16 sa mi nechce verit, ze by sa to zmestilo, Eagle pretocit nesli a musel som frezovat aj girdle.
ja mam D15. Tam se nesahl ani na girdle ani na valce. Proto se ptam jestli si steny brousil jen pro jistotu, nebo jestli jen lehce šolichaly a nebo jestli si to vubec neprotocil Úsměv
Ja byl prave mile prekvapen. Mam to bez prace. Dokonaly motor na hrani, heheh Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 8:00   Citovat  

D15 ma mensi priemer ojnicnych capov a mensi zdvih, takze preto tam mas vsade vacsiu volu...

btw: ked zacala jedna firma vyrabat prvu seriu kovanych ojnic pre D16, tak sa im podarilo vyrobit ojnice, ktore mali vonkajsi rozmer vacsi ako 75mm a teda sa nedali ani nasadit cez valec zhora Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 23:00   Citovat  

vti [906team] napsal:
D15 ma mensi priemer ojnicnych capov a mensi zdvih, takze preto tam mas vsade vacsiu volu...

btw: ked zacala jedna firma vyrabat prvu seriu kovanych ojnic pre D16, tak sa im podarilo vyrobit ojnice, ktore mali vonkajsi rozmer vacsi ako 75mm a teda sa nedali ani nasadit cez valec zhora Úsměv

coze pořádnej výtlem to fakt? HaHaaa neskutecne Úsměv to je asi potom problem, protoze ojnicu nestrcis zhora, a pist zas nedas zdola Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak je mazaný pístní čep?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina