Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Totální škoda - co to znamená ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 8:18   Citovat  

Zdar
Potrebuju radu od nekoho kdo se v tom vyzná. Pred tydnem me nabourala pani,vcera jsem se dostal k likvidatorovi a ten i pres me oponovani zapsal skodu na vozidle jako totalni.
Slo o naraz zeadu v male rychlosti. Je rozbity naraznik, svetla a zadni celo hnute asi o centimetr do kufru. Zadni dvere kufru ok. Nikde na karoserii, blatnících zadna boule ze by se hnula karoserie, podlaha v kufru naprosto rovna.

Ted mi jde o to. Mohu i pres ,,totalni skodu,, vozidlo legalne provozovat dale, plati mi stale povinne ruceni atd.?
Prosim prispevky jen k veci.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 8:25   Citovat  

totalni skoda ma vliv jen na rizeni o likvidaci skody. Vozidlo budes moct nadale provozovat, pojistit, prodavat a cokoliv.

Bude to tak ze likvidator vezme tabulkovou cenu auta a odecte od ni zbyvajici hodnotu vozidla po nehode. Vetsinou po takovem propoctu zbude na opravu i na parek.

citace:
Předpokládané náklady na opravu přesahují obvyklou cenu vozidla v době poškození,
nebo se jedná o poškození vozidla, které není možné technicky opravit.
Oprava je tedy nerentabilní a výše náhrady škody se stanoví rozdílem obvyklé ceny vozidla a hodnoty využitelných zbytků (tj. vraku vozu).
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 8:43   Citovat  

ninja napsal:
totalni skoda ma vliv jen na rizeni o likvidaci skody. Vozidlo budes moct nadale provozovat, pojistit, prodavat a cokoliv.

Bude to tak ze likvidator vezme tabulkovou cenu auta a odecte od ni zbyvajici hodnotu vozidla po nehode. Vetsinou po takovem propoctu zbude na opravu i na parek.

citace:
Předpokládané náklady na opravu přesahují obvyklou cenu vozidla v době poškození,
nebo se jedná o poškození vozidla, které není možné technicky opravit.
Oprava je tedy nerentabilní a výše náhrady škody se stanoví rozdílem obvyklé ceny vozidla a hodnoty využitelných zbytků (tj. vraku vozu).

Presne jak pise ninja OK . Uvidi se, kolik bude tabulkova cena tveho samohybu, vetsinou se vyplati na ne pak jeste houknout a mozna neco prihodi. Pojistovna tohle na 1.pohled nelogicky udela proto, ze takhle ti daji rovnou penize a tradaa, nemusi se zetezovat administritivou, cekat na fakturu za opravdu, zkoumat ji atd. Je ale fakt, ze treba ve Francii, kdyz pojistovna auto oznaci za totalni skodu, skartuje se mu original TP a auto pak uz nikde (legal) neprihlasis. Ale to u nas neni, je to jen pojistovacka formulka, tak se neboj OK
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 8:43   Citovat  

Jo, když to opravíš i přes totálku,tak to provozovat můžeš dál - na zánik povinného by to chtělo podmínky Tvé smlouva - tam by to mělo být.
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 9:22   Citovat  

a kolik ti vyplatí za totalku na C6G?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 9:24   Citovat  

Petura napsal:

Nemuzes prodat auto a mas nekde v blizkosti bydliste peknej sloup ? Velmi šťastný

To ti nikdo nerekne, je to prilis obecne a u ruznych pojistoven se to muze lisit o 100% ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 9:35   Citovat  

Petura napsal:

tady ani nejde o civica 6g
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 9:36   Citovat  

dost to záleží na výbavě třeba
   Návrat  
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 9:50   Citovat  

jj,vybava je hlavni...mi treba likvidator rikal,ze jelikoz jsem vyndal den po nehode radio z auta a uz to tam neylo,tak sem prisel o 500
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 11:09   Citovat  

Petura napsal:

Naštěstí mi trefila wintercar = starej svift
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 12:18   Citovat  

Totálka je to nejlepší, co se ti likvidátor může napsat. Vezmou cenu z inzerátu za stejný auto (často tu vyšší), ze stejnýho roku ve stejný výábavě, motorem a se stejnýma km, odečtou zbytkovou hodnotu rozstřelenýho auta (totálka se bere myslím od 70% celkového poškození vozu nahoru) a zbytek pěkně pošlou na účet. Za kolik si to opravíš už nikdo neřeší Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 12:27   Citovat  

Střelec napsal:
Totálka je to nejlepší, co se ti likvidátor může napsat. Vezmou cenu z inzerátu za stejný auto (často tu vyšší), ze stejnýho roku ve stejný výábavě, motorem a se stejnýma km, odečtou zbytkovou hodnotu rozstřelenýho auta (totálka se bere myslím od 70% celkového poškození vozu nahoru) a zbytek pěkně pošlou na účet. Za kolik si to opravíš už nikdo neřeší Mrk

to by me zajimalo kde najdou Goe Metro v inzeratech Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 12:31   Citovat  

ninja napsal:

To je co? Úsměv Nu ještě mají svoje oceňovací tabulky...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 12:34   Citovat  

Střelec napsal:
To je co? Úsměv Nu ještě mají svoje oceňovací tabulky...

to je ten "swift" co ma crxmann Mr. Green
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 12:39   Citovat  

ninja napsal:
to je ten "swift" co ma crxmann Mr. Green

HaHaaa OK Chevrolet Geo metro OK Je to tam.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 12:49   Citovat  

CRXMANN napsal:
HaHaaa OK Chevrolet Geo metro OK Je to tam.

to stejne bude drahej kousek kdyz ma i klimatizaci Je to tam.
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 12:51   Citovat  

Jak se to řeší, pokud moje auto je tabulkově/inzerátově 20 let starý krám v ceně 15k, ale já v tom mám 200? Dejme tomu, že se ty drahé díly při bouračce zničily a nebo nezničily, ale já stejně nenajdu blázna, co by ty věci koupil, takže nějaký odečet zbytkové ceny by mě dost poškodil (lehce bych se mohl dostat i do mínusu Mr. Green ). Můžu žalovat toho druhého o náhradu škody? Na druhou stranu jak k tomu přijde, když je právě proti tomu pojištěn povinným ručením a já bych po něm chtěl 150 navíc to mi hlava nebere
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 13:09   Citovat  

Petura napsal:

kamarad dostal 40 za totalku u C6G
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 13:56   Citovat  

ninja napsal:
neni nahodou modry a automat, kamos to prodal pred asi pul rokem Velmi šťastný
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 14:27   Citovat  

Pablo napsal:
Jak se to řeší, pokud moje auto je tabulkově/inzerátově 20 let starý krám v ceně 15k, ale já v tom mám 200? Dejme tomu, že se ty drahé díly při bouračce zničily a nebo nezničily, ale já stejně nenajdu blázna, co by ty věci koupil, takže nějaký odečet zbytkové ceny by mě dost poškodil (lehce bych se mohl dostat i do mínusu Mr. Green ). Můžu žalovat toho druhého o náhradu škody? Na druhou stranu jak k tomu přijde, když je právě proti tomu pojištěn povinným ručením a já bych po něm chtěl 150 navíc to mi hlava nebere

Od toho je kvalitni havarka.. Mrk Z POVka ti zaplati jen dle tabulek a zbytek muzes zkusit soudem primo od vinika..ale pokud mas nacpano 200 hadru do auta tabulkove za 15t, tak nechapu ze nemas HAVko.. Mrk Ja mam trebas v HAVku vypsano vse co mam navic a co to stalo (pri totalce ale musis mit ucty)...doslova to znamena ze mam cca celou stranku vybavy co vse je navic Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 14:33   Citovat  

CRXMANN napsal:
Zdar
Potrebuju radu od nekoho kdo se v tom vyzná. Pred tydnem me nabourala pani,vcera jsem se dostal k likvidatorovi a ten i pres me oponovani zapsal skodu na vozidle jako totalni.
Slo o naraz zeadu v male rychlosti. Je rozbity naraznik, svetla a zadni celo hnute asi o centimetr do kufru. Zadni dvere kufru ok. Nikde na karoserii, blatnících zadna boule ze by se hnula karoserie, podlaha v kufru naprosto rovna.

Ted mi jde o to. Mohu i pres ,,totalni skodu,, vozidlo legalne provozovat dale, plati mi stale povinne ruceni atd.?
Prosim prispevky jen k veci.

Reknu ti to takhle - totalka se dava tam kde jsou nahradni dily nesehnatelny a nebo by to stalo moc penez opravit..Oni ti to hodi na totalku, vezmou auto z tabulek (nikoliv inzeratu, to se jen traduje..od toho je tax-expert pro likvidaci pojistne udalosti) ..ten jim vyhodi cenu, oni odectou co je zdrave a zustava ti a vyplatit ti penize za ktere jen tezko opravis vozidlo Smutný To je holej fakt, proste TOTALKA se u pojistovny rozhodne nevyplati a nesouhlasim s clovekem co pise ze ano a jeste zbude na parek.. OK Jinak vozidlo nadale muzes provozovat a je nadale pojistene.. Mrk

PS: jakou pojistovnu ma vinik? Resp. jaka pojistovna to likviduje? Pokud CP, tak hod do SZ cislo jednaci, juknu se ti.. Mrk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 14:41   Citovat  

bratr dostal ránu do E36, totálka podle pojišťovny vyplatili 22t (bylo to na oboje dveře boční a sloupek nic víc) klempířina 4t, nastrojení a lak 5t myslim že by ses za zbytek upárkoval k smrti přátele
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 15:02   Citovat  

gizmi napsal:
Od toho je kvalitni havarka.. Mrk Z POVka ti zaplati jen dle tabulek a zbytek muzes zkusit soudem primo od vinika..ale pokud mas nacpano 200 hadru do auta tabulkove za 15t, tak nechapu ze nemas HAVko.. Mrk Ja mam trebas v HAVku vypsano vse co mam navic a co to stalo (pri totalce ale musis mit ucty)...doslova to znamena ze mam cca celou stranku vybavy co vse je navic Mrk

To byl jen příklad, já to tak nemám a navíc mám i havarijní. Zajímalo mě ale, jak se to řeší. Přijde mi trochu blbý řešit si to ze svýho havárka a přijít o bonusy, když jsem nic neudělal KO Navíc kdybych havárko neměl, přijdu o auto bez náhrady. Soudit se s tím druhým je sice fajn (a dostat peníze na auto co potřebuju za x let), ale beru to i opačně, jak k tomu přijde on, když si platí povinný, pojišťovna zaplatí jen pakatel a já ho zruinuju to mi hlava nebere Takže k povinnýmu musím mít ještě pojištění "na blbost" aby mě někdo s vytuněnou pixlou nezruinoval?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 15:23   Citovat  

TRUcKER napsal:
neni nahodou modry a automat, kamos to prodal pred asi pul rokem Velmi šťastný

Nee já ho mám mazla uz tri roky. Tyjo automat bych si nechal libit Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 15:26   Citovat  

posero napsal:
bratr dostal ránu do E36, totálka podle pojišťovny vyplatili 22t (bylo to na oboje dveře boční a sloupek nic víc) klempířina 4t, nastrojení a lak 5t myslim že by ses za zbytek upárkoval k smrti přátele

To by se mi líbilo. Já to opravil za hodinu vcera v garáži. Popraskanej nárazník spravila tavná pistole a izolepa a svetla taky tavná pistole. To zadní celo jsem srovnal 5 dobre mirenyma ranama. HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 15:29   Citovat  

CRXMANN napsal:
To by se mi líbilo. Já to opravil za hodinu vcera v garáži. Popraskanej nárazník spravila tavná pistole a izolepa a svetla taky tavná pistole. To zadní celo jsem srovnal 5 dobre mirenyma ranama. HaHaaa

neřekl ti ani cenu auta? nic? no tak jako ty tyčinky do tavný pistole to zaplatí si myslim a ještě zbyde na párek HaHaaa přátele
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 15:42   Citovat  

gizmi napsal:
Reknu ti to takhle - totalka se dava tam kde jsou nahradni dily nesehnatelny a nebo by to stalo moc penez opravit..Oni ti to hodi na totalku, vezmou auto z tabulek (nikoliv inzeratu, to se jen traduje..od toho je tax-expert pro likvidaci pojistne udalosti) ..ten jim vyhodi cenu, oni odectou co je zdrave a zustava ti a vyplatit ti penize za ktere jen tezko opravis vozidlo Smutný To je holej fakt, proste TOTALKA se u pojistovny rozhodne nevyplati a nesouhlasim s clovekem co pise ze ano a jeste zbude na parek.. OK Jinak vozidlo nadale muzes provozovat a je nadale pojistene.. Mrk

PS: jakou pojistovnu ma vinik? Resp. jaka pojistovna to likviduje? Pokud CP, tak hod do SZ cislo jednaci, juknu se ti.. Mrk

Mě se ještě nestalo, že by se to nevyplatilo Mrk Čím bohatší výbava (byť by to byl sotva pojízdnej vrak a byla nefunkční) a čím nižší stav km na tachometru (nikdo neřeší jestli o 200tkm stočenejch), tím větší rozdíl mezi skutečnou škodou a vyplacenou částkou - ve prospěch majitele. Rozhodně to ale neberte tak, že vás k něčemu nabádám. To je čistě moje neúmyslná zkušenost. :/
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 20:56   Citovat  

ale zajímá mě to z toho důvodu, že jsem do coupe dost zainvestoval a kdyby mi ho někdo zbouchnul, tak mě zajímá kolik bych dostal, jestli bych ho zase za ty peníze dal dohromady nebo ne
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 21:11   Citovat  

Petura napsal:
ale zajímá mě to z toho důvodu, že jsem do coupe dost zainvestoval a kdyby mi ho někdo zbouchnul, tak mě zajímá kolik bych dostal, jestli bych ho zase za ty peníze dal dohromady nebo ne

Prachy nacpaný do servisu asi nikdy neuvidíš. Takovej je život. Jedině uzavřít havárko na patřičně navýšenou sumu a zkusit ty investice nějak rozepsat třeba do mimořádný výbavy. Těžko říct, spíš poradí nějakej makléř. OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 22:45   Citovat  

Střelec napsal:
Prachy nacpaný do servisu asi nikdy neuvidíš. Takovej je život. Jedině uzavřít havárko na patřičně navýšenou sumu a zkusit ty investice nějak rozepsat třeba do mimořádný výbavy. Těžko říct, spíš poradí nějakej makléř. OK
Napsal jsi to dobre..proste POV ma za ukol zaplatit navraceni do puvodniho SERIOVEHO stavu..takze pokud budu mit megahusty JDM blikace za x z UK tak me pri nehode pojistovna zaplati originaly.. Mrk
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Totální škoda - co to znamená ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina