Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Automatické otevírání víka kufru - vyřešeno
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 8
mot je teď offline  mot
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.2.2010 , 10:13  Naposledy upravil mot dne 18.12.2010 , 15:39, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

nevi nekdo znalejsi elektra nez ja, jestli lze motorek ze steracu upravit tak aby se netocil jen jednim smerem, ale obema (aby se tocil po smeru hodinovych rucicek a pak zase proti smeru), jde to pomoci nejakeho rele nebo na tohle musi byt specialni motorek kterej to umi uz od vyroby? a jeste jeden dotaz v GM elektronic prodavaji krokovy motorky, tzn. co?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2010 , 10:38   Citovat  

up Cooo???

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2010 , 11:16   Citovat  

mot napsal:
nevi nekdo znalejsi elektra nez ja, jestli lze motorek ze steracu upravit tak aby se netocil jen jednim smerem, ale obema (aby se tocil po smeru hodinovych rucicek a pak zase proti smeru), jde to pomoci nejakeho rele nebo na tohle musi byt specialni motorek kterej to umi uz od vyroby? a jeste jeden dotaz v GM elektronic prodavaji krokovy motorky, tzn. co?
samozřejmě , stačí prohodit dráty , záleží nač to chceš (jestli bude vadit že jeden pol bude na obalu) -pokud ano tak bys musel zjisti kde má spojenej jeden z uhlíků propoj na kostru a tam ho odfiknout a vytáhnout si ho mimo .Pak už si s tím mužeš dělat co chceš.

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2010 , 20:28   Citovat  

monty napsal:
samozřejmě , stačí prohodit dráty , záleží nač to chceš (jestli bude vadit že jeden pol bude na obalu) -pokud ano tak bys musel zjisti kde má spojenej jeden z uhlíků propoj na kostru a tam ho odfiknout a vytáhnout si ho mimo .Pak už si s tím mužeš dělat co chceš.

no to by nevadilo kdyz by jeden pol byl na obalu, podivam se na to a zkusim si s tim nejak poradit, diky Mrk a chci to pouzit na otevirani vika kufru, mam v planu na kazdou stranu toho vika dat jeden motorek ze steracu a zapojit je tak aby spinaly soucasne, ale nevim jestli nebudou slaby na to aby to viko otevrely, mozna bude potreba nejaky mensi zprevodovani, uvidim jak to pujde...

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2010 , 22:29   Citovat  

Proc tak slozite,proboha?Na to se prece pouziva elmag odskok,mas snad v planu do toho vika dat olovo,aby ti ho na Bratislavske a v prilehlym okoli parta hnedomoravaku neutrhla HaHaaa ?

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2010 , 22:49   Citovat  

Wayne napsal:
Proc tak slozite,proboha?Na to se prece pouziva elmag odskok,mas snad v planu do toho vika dat olovo,aby ti ho na Bratislavske a v prilehlym okoli parta hnedomoravaku neutrhla HaHaaa ?

no odskok asi nesplnuje to co si predstavuju, pokud se nepletu tak ten oskok zpusobi jen pootevreni vika, takze zbytek uz musim zvednout rucne a zavrit taky rucne, ja chci aby to slo otevrit i zavrit za pomoci motorku a pokud se podari tak i na dalkove ovladani, jak uz jsem psal v jine diskuzi stavim to jako "showcar" tak tam chci takovyto vychytavky, puvodne se mel kufr otevirat pomoci pistku jako na klasickych kufrech, ale po vyzkouseni nekolika pistku jsem zjistil, ze tam zadny nepasuji a uz me nebavi shanet dalsi, takze vyzkousim ty motorky...

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.3.2010 , 23:45   Citovat  

Rek bych ze ti mozna jeden bude stacit.Skus vzit motorek dej ho do sveraku a chyt klestema osku a uvidis jak te to namota.

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2010 , 0:11   Citovat  

Prelude napsal:
Rek bych ze ti mozna jeden bude stacit.Skus vzit motorek dej ho do sveraku a chyt klestema osku a uvidis jak te to namota.

no ono to viko bude tezky, je tam vyvareny misto pro SPZ budou tam zabudovany 2xrepro a LCD + nahore bude karbon kridlo, takze nejaka vaha navic... ale diky za radu, vyzkousim to Velmi šťastný

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2010 , 7:13   Citovat  

mot napsal:
no to by nevadilo kdyz by jeden pol byl na obalu, podivam se na to a zkusim si s tim nejak poradit, diky Mrk a chci to pouzit na otevirani vika kufru, mam v planu na kazdou stranu toho vika dat jeden motorek ze steracu a zapojit je tak aby spinaly soucasne, ale nevim jestli nebudou slaby na to aby to viko otevrely, mozna bude potreba nejaky mensi zprevodovani, uvidim jak to pujde...
máš to říct rovnou nač to chceš. dva motorky na každou stranu jeden(ne skrz sílu ale skrz křížení víka ,pokud na něm bude vyšší váha při tahu za jednu stranu by to mohlo zlobit) na hřídelku přes mezikus (já ho vyrobil z dlouhý matice M8-je dlouhá cca 25 mm -kšeft se spojovákem, jednu stranu jsem navrtal do patřičnýho kuželu přebroušeným vrtákem a pak ji napatlal lepidlem na fixaci a natočil na hřídelku motorku )jsem našrouboval cca 10cm M8 šroubovice na ni nasadil ložisko(radiální 608??) a zajistil maticí-tím se fixovalo ložisko i šroubovice aby se nemohla vytočit z mezikusu.Pak jsem z trubky patřičný světlosti(vnější kroužek ložiska) udělal objímku nalisoval na ložisko a k ní fixoval motorek aby se nemoh otočit a zároveň na ni dal čepy(pant) aby se to celý mohlo na nich kývat. No a pak na šroubovici jsem natočil matici ta se tudíž při otáčení motorku posouvala hore dole no a k ní jsem přibod táhlo (jeklík 10/10) kterým se už zvedalo víko.pak samozřejmě to kolem dvě relátka na reverzaci,koncáky a u tebe pokud to budeš chtít ovládat dálkou tak další relé abys to mohl ovládat jedním drátem atd.Akorát nevím jak budeš řešit odjišťování víka , aby se nestalo že by se zámek neodjistil a motorky nezačli zvedat , to by asi víko zrušilo , má to sílu jak .....já to měl řešený tak , že táhla nebyly natvrdo do pantu ale přes asi 2cm páčky -po zavření kufru pak ty táhla jely dál a postavily tyhle páčky -pohyb jedný z nich pak přes bovden zajistil kufr (uvolnil táhlo-v otevřeným stavu to bylo pořád v poloze jak kdyby někdo držel páčku pro otevření kufru)-klasickým zámkem.Při otevírání se pak nejdřív páčky sklopily a tím se odjistil kufr pak se páčky opřely o doraz a víko se začlo otevírat.no koukám na pochopení asi složitý ,asi to zkusím črtnout.

automatkufr.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
automatkufr.JPG, 14.67 kB

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2010 , 10:27   Citovat  

no po nekolika prectenich jsem ten system asi pochopil, ale zda se me to dost slozity, ja jsem to chtel vyrobit spise s pomoci ozubenych kol, primo na ten pant kde se to otaci bych dal jedno kolo a na hridelku motorku druhy... snad by to taky fungovalo ne? akorat to ma hacek kde vzit takovy ozubeny kolecka, sice se daji vyrobit u nejake firmy, ale jestli by byli vubec ochotni vyrabet 4 maly kolecka, pro ne asi nic moc kseft... leda je vzit z neceho ale nevim z ceho Smutný otevirani zamku bych asi zkusil nejak vymyslet pres elektro odskok a nejak to pojistit dokud to neotevre zamek tak aby se motorky nerozbehly...

ten tvuj mechanismus se me libi, ale zda se me ze to zabira hodne mista, Preluda ma malej kufr a nevim jestli by se to tam veslo, fotky toho asi nemas, ze? a do jakyho auta si to vyrabel?

automatkufr_111.jpg

automatkufr_111.jpg, 11.83 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2010 , 11:21   Citovat  

mot napsal:
no po nekolika prectenich jsem ten system asi pochopil, ale zda se me to dost slozity, ja jsem to chtel vyrobit spise s pomoci ozubenych kol, primo na ten pant kde se to otaci bych dal jedno kolo a na hridelku motorku druhy... snad by to taky fungovalo ne? akorat to ma hacek kde vzit takovy ozubeny kolecka, sice se daji vyrobit u nejake firmy, ale jestli by byli vubec ochotni vyrabet 4 maly kolecka, pro ne asi nic moc kseft... leda je vzit z neceho ale nevim z ceho Smutný otevirani zamku bych asi zkusil nejak vymyslet pres elektro odskok a nejak to pojistit dokud to neotevre zamek tak aby se motorky nerozbehly...

ten tvuj mechanismus se me libi, ale zda se me ze to zabira hodne mista, Preluda ma malej kufr a nevim jestli by se to tam veslo, fotky toho asi nemas, ze? a do jakyho auta si to vyrabel?

no ozubený kola by tam být mohli ale musel bys spočítat převod ,ono se to zdá že ten motorek má síly na rozdávání ale je to zdání skrz malou páku , jakmile si to převedeš na Nm tak to není nic moc -chyť si stěrač a zjistíš že na něm už to tak silný není -to víko dělá podobnej pohyb.Zkus si spočítat na jaký páce budeš zvedat cca tu váhu a přepočítat to na převod.Mám obavy ,že bys tam musel jít slušně dopomala a to ti zvětší to kolo co bys nasazoval k pantu tzn by tam musel být prostor nad příčkou+ řezat do ní a deklovat to pak.Navíc ten motorek má na přímo celkem dost otáček (na tohle)a to by asi při otevírání toho víka nevypadalo dobře kdyby vystřelilo nahoru a zavírání připomínalo pád. Navíc mám obavy že z důvodů zachování zubový vůle toho převodu bys musel celý uložení pantu i motorku upravit -udělat tam defakto převodovečku a výstupní hřídel použít jako osu pantu.
tenhle system se vozil na kámošově fiatu -myslím croma-kufrový , už tak 10let+ zpět , pochybuju že to auto ještě existuje už tehdá drželo pohromadě silou vule.
Add zajišťování:záměrně jsem se vyhnul synchronizaci dvou elektrickej zařízení a udělal to mechanicky.samozřejmě to udělat jde ale nechtělo se mi spolíhat na nějakej přibastlenej spínač kterej by to odjištění kontroloval , to lanko bylo spolehlivý -možná by nebylo marný to i tak kontrolovat kdyby náhodou lanko povolilo nebo prasklo ale zas čím víc bazmeků na to navěsíš tím víc se jich může rozbít nebo zahaprovat.de fakto bys měl i při zavírání kontrolovat zda tam někdo nestrká pařátu abys mu ji tím neustřih nebo jestli se ti něco někde nepříčí.i z tohohle důvodu to na tom fiatu nebyl plnej automat ale jen polo,zmáčknuls tlačítko a držels až dojelo na koncák a otevřel nebo zavřel se kufr,navíc se tak dalo víko zastavit v jakýkoli poloze a tak se v kufru dali vízt delší věci který čouhali ven.
fotky samozřejmě nemám .
skrz velikost-já použil motorky ze zadních stěračů (myslím p306), jen cca3 cm průměr motoru a cca 5cm převodovečka,schovalo se to pod plato

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2010 , 11:41   Citovat  

ja jsem si rikal, ze tam asi bude problem v te sile motorku, rezat do plata a nahore to pak nejak deklovat se mi nechce to by nevypadalo nejlip, takze se pokusim okopirovat ten tvuj system, snad se to podari, akorat jak uz jsem psal Preluda ma strasne malej kufr a kdyz jsem se dival vrchem pres plato na to kolik je tam mista mezi zadni prickou za sedadlama a tim pantem vika v zavrene poloze, tak je tam hodne malo mista, nevim jestli to nebude kratky a nebude to pak treba delat to ze se viko neotevre uplne nahoru... sice by to vyresila treba delsi sroubovice nebo ten jeklik, ale na to uz tam asi nebude moc mista, no uvidim, pripadne bych motorek neumistil pod plato ale nekam jinam, jdu nakupovat potrebny instrumenty a dam se do dila, zatim dekuji za rady Mrk

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2010 , 12:00   Citovat  

mot napsal:
ja jsem si rikal, ze tam asi bude problem v te sile motorku, rezat do plata a nahore to pak nejak deklovat se mi nechce to by nevypadalo nejlip, takze se pokusim okopirovat ten tvuj system, snad se to podari, akorat jak uz jsem psal Preluda ma strasne malej kufr a kdyz jsem se dival vrchem pres plato na to kolik je tam mista mezi zadni prickou za sedadlama a tim pantem vika v zavrene poloze, tak je tam hodne malo mista, nevim jestli to nebude kratky a nebude to pak treba delat to ze se viko neotevre uplne nahoru... sice by to vyresila treba delsi sroubovice nebo ten jeklik, ale na to uz tam asi nebude moc mista, no uvidim, pripadne bych motorek neumistil pod plato ale nekam jinam, jdu nakupovat potrebny instrumenty a dam se do dila, zatim dekuji za rady Mrk
aha pokud je málo místa udělej to trošku jinak , postav to na výšku a na pant to převeď dle obrázku pomocí dvou pák+ ale musíš upravit system toho odjišťování, udělat tu jedno rameno ze dvou pák a použít to odkládání jak prve.
když se tak na to koukám v tom případě by šel použít jen jeden motorek a ten bod co by dle obr držel někde na příčce udělat jako hřídel na druhou stranu a tam dát jen ten převod na pant.akorát by musel být dobře uložená a dimenzovaná aby se nekroutila a tím se to zas nepříčilo . A nebo motor na střed a brát za hřídel a na obou koncích mít jen ty pomocný páčky

automatkufr2.JPG

automatkufr2.JPG, 15.16 kB

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2010 , 15:43   Citovat  

Co se tyce spousteni serv az pri odjisteni - Preluda nema zamek s kontaktem na kontrolu otevrenyho kufru na pristrojovce?Uz je to docela dlouho,co jsem ji mel,tak nevim.Nebo kdyby sel prehodit treba z Civica anebo to tam nejak dodelat.Odskok by odjistil,misto roznuti kontrolky by se rozjely serva (treba az na koncak,kdyby byl) a nazpatek by se zaviralo,dokud by zase jakoby kontrolka nezhasla,ze je kufr zavreny...

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2010 , 15:58   Citovat  

Wayne napsal:
Co se tyce spousteni serv az pri odjisteni - Preluda nema zamek s kontaktem na kontrolu otevrenyho kufru na pristrojovce?Uz je to docela dlouho,co jsem ji mel,tak nevim.Nebo kdyby sel prehodit treba z Civica anebo to tam nejak dodelat.Odskok by odjistil,misto roznuti kontrolky by se rozjely serva (treba az na koncak,kdyby byl) a nazpatek by se zaviralo,dokud by zase jakoby kontrolka nezhasla,ze je kufr zavreny...

kontorlka otevrenyho kufru tam je, jinak uz mam nakoupeno, loziska, srooubovice a prodlouzene matky me vysly cca na 200,-kc ted jdu jeste vyhrabat nekde trubku do ktery bude pasovat to lozisko a jde se skladat... Úsměv trochu me zdrzel problem s motorkem, protoze je to ze prednich steracu z Preludy a tam je nejaky maly stoupani a ve Faborach na to nic nemeli, takze jsem musel proriznout zavit na jiny stoupani...

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2010 , 21:22   Citovat  

vysledek meho dnesniho snazeni...

02-03-10_2111.jpg

02-03-10_2111.jpg, 103.27 kB

02-03-10_2113.jpg

02-03-10_2113.jpg, 122.31 kB

02-03-10_2114.jpg

02-03-10_2114.jpg, 116.29 kB

02-03-10_2115.jpg

02-03-10_2115.jpg, 103.45 kB

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2010 , 21:26   Citovat  

monty: mam dotaz, ta matice, ktera zajistuje sroubovici proti vyjeti z toho celyho mechanismu, tak ta je nejak pripevnena k tomu lozisku nebo k te trubce?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2010 , 6:45   Citovat  

mot napsal:
monty: mam dotaz, ta matice, ktera zajistuje sroubovici proti vyjeti z toho celyho mechanismu, tak ta je nejak pripevnena k tomu lozisku nebo k te trubce?

nerozumím teď kterou matici myslíš tu za ložiskem ? dlouhá matice je zalepená na motorku,v ní zatočená šroubovice,na ní nasadím ložisko aby se o tu matici opřel vnitřní kroužek ložiska natočím další matici(případne perovku pod ni) a stáhnu ty dvě matice kontra tím to spojím do jednoho bloku.Samozřejmě na ložisku už mám nalisovanou tu trubku a tu heftnu k držáku co máš nachystanej na motorku s tím pantem,tzn potom sílu ze šroubovice nese ložisko a pant a motorek jen točí.
Tu vnější trubku musíš udělat tak dlouhou(případně zalisovat ložisko tak hluboko) aby ti ta sestava velká matice ložisko a malá mohla dosednout na sebe.

automatkufr3.JPG

automatkufr3.JPG, 19.64 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2010 , 7:14   Citovat  

jo pokud bys měl ložisko který nemá vnitřní kroužek širší než vnější dej perovky z obou stran odstaví ti to aby ti ty matice nedřely prachovky na ložisku.

villik je teď offline  villik
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.3.2010 , 19:44   Citovat  

Krokovy nema komutator, takze se musi ridit impulzy.

BTW mas vyresenou elektriku toho otevirani? ja to vidim tak - vlastne zmacknes nejaky knoflik, ten by spustil casovac ( IO555 - tam by sis musel vychytat dobu otevirani a zavirani ). Dekl by se zastavil nahore, ty zmackl knoflik, cvalko by rele, ktere by otocilo polarizaci na motorku a spustil se casovac a jel dolu. Mozna bych tam dal jeste nejakou ficurku na overeni zavreni, ze by to hnulo s tim zamkem, aby to tam mohlo snaz zapadnout..

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2010 , 13:15   Citovat  

tak trubka a drzak na motorku uz jsou svareny, lozisko zalisovany a motorky jsou odzkouseny, byl trochu problem, ze se jeden tocil o malinko pomaleji, ale to uz je vyreseny a jedou oba stejne, takze krizit by se to nemelo, ted je na rade elektrika, byl by nekdo ochotnej ctrtnout schema jak by to mohlo byt zapojeny? jaky pouzit rele na prepnuti tech kontaktu (mam na mysli, toho + a - kvuli opacnemu otaceni motorku)? a ten casovac funguje jakym zpusobem? na nem se da nejak nastavit doba, po kterou spina nebo uz je to nastaveny a musel bych tedy koupit presne takovy, ktery by spinal v potrebnou dobu?

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2010 , 15:53   Citovat  

jen dodam, ze kopiruju presne ten system co mi poradil "monty" takze otevirani zamku bude mechanicke, pres ty packy a lanko s bovdenem, je to jednodussi nez to komplikovat elektromagnetickym odskokem...

Cele by to melo fungovat na dalkove ovladani a k tomu chci pouzit jednotku a dalk. ovladac, kterym byly puvodne ovladane neony na aute a ted se mi tady vali, jednotka je na jedne strane pripojena na zdroj 12V druhy kontakt je na kostru, z druhe strany vychazi opet 2 draty, jeden je plusko (12V) a druhy minusko, dalkovy ovladac to stiskem jednoho tlacitka zapne a druhe tlacitko to zase vypne, slo by tento system dalk. zapinani zapojit tak aby to fungovalo na to viko kufru?

PS: dokresli nekdo zbytek Cooo???

automatickeoteviranikufru.JPG

automatickeoteviranikufru.JPG, 25.68 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2010 , 9:30   Citovat  

pokud to dobre chapu, tak jedno tlacitko ti ma +12V zapnout a druhe vypnout? Casovac NE555 se da nastavit externima soucastkama ( kondiky a odpory ) když se nastavi jako MKO ( jeden stabilní stav = 0, jednička po jednu určitou dobu )

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2010 , 11:49   Citovat  

nakreslis sem VELICE ZHRUBA schematko. Mozna to bude chtit vyresit 2 veci - aby se impulzy otevirani/zavirani stale neopakovali dokola ( po uplynuti doby by se vyplo casovani a nepokracovalo by dal ) a druha vec, casovac NE555 reaguje na SESTUPNOU HRANU!!! tzn ze by se to zaplo az kdyz bys to prepl Velmi šťastný to by mozna stacilo jen prohodit na hlavnim rele polaritu tech pacek, co se pritahuji k hlavni civce. funkcnost nezarucuju Velmi šťastný jak uz jsem psal - velice zhruba, ale na pochopeni snad staci. jeste tu LINK na vyběr časovače. Možna bych vzal to druhy ( na odkazu - 2 Časovač s proměnnou periodou ) a dal tam nějaky hardwerovy doraz se spínačem, aby to nepokračovalo dal. Stejně tak i dolu. jestli tam ale daš spinače tak by MOŽNA odpadlo použiti těch časovačů.

EDIT: tak me napada, misto tech RELATEK co sou napojeny na motory by se dali pouzit spinaci tranzistory.

Schema otvirani kufru.jpg

Schema otvirani kufru.jpg, 78.37 kB

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2010 , 16:18   Citovat  

villik napsal:
nakreslis sem VELICE ZHRUBA schematko. Mozna to bude chtit vyresit 2 veci - aby se impulzy otevirani/zavirani stale neopakovali dokola ( po uplynuti doby by se vyplo casovani a nepokracovalo by dal ) a druha vec, casovac NE555 reaguje na SESTUPNOU HRANU!!! tzn ze by se to zaplo az kdyz bys to prepl Velmi šťastný to by mozna stacilo jen prohodit na hlavnim rele polaritu tech pacek, co se pritahuji k hlavni civce. funkcnost nezarucuju Velmi šťastný jak uz jsem psal - velice zhruba, ale na pochopeni snad staci. jeste tu LINK na vyběr časovače. Možna bych vzal to druhy ( na odkazu - 2 Časovač s proměnnou periodou ) a dal tam nějaky hardwerovy doraz se spínačem, aby to nepokračovalo dal. Stejně tak i dolu. jestli tam ale daš spinače tak by MOŽNA odpadlo použiti těch časovačů.

EDIT: tak me napada, misto tech RELATEK co sou napojeny na motory by se dali pouzit spinaci tranzistory.

no vypada to vcelku slozite, pokusim se to pochopit Úsměv ale ty spinace bych pouzil radeji, jeden nahore aby az se to otevre tak ten spinac sepnul (nebo se rozpojil to uz je jedno) a druhy spinac dole, to by pak stacilo pouzit nejake relatka, ne? Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2010 , 19:08   Citovat  

jojo, ale me slo predevsim o to, aby si tam nemusel delat nejaky hardwerovy kraviny. Pokud teda radejc pouzijem roupinače, tak casovac odpadne, zbyde tam jen to prvni relatko, rozpinače by byly napojeny az za nej. Dal bych je na nejakou pruzinku, aby to to viko kufru nerozšrotovalo. Asi chceš vytunit to puvodni schema co? Velmi šťastný

EDIT: proč to dělat jednoduše, když to jde složitě ... Velmi šťastný

otvirani.JPG

otvirani.JPG, 42 kB

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2010 , 9:16   Citovat  

Tady máš zapojení ode mě , doporučoval bych zapojení s ručkou aby nemohlo dojít k otevření za jízdy.Doporučil bych prohlídnout tu ovládačku neonů možná je tam přepínací relé a tím by odpadlo to pomocný v zapojení.Časovače bych do toho moc necpal ,z mejch zkušeností čas na řízení není spolehlivej,jedinej co tak bych dal jako omezení doby chodu motorků aby při poruše koncáku nevrčely na dorazech.Dál bych jako bepečnostní prvek zdvojil koncáky -do serie za sebe ,aby kterýkoli shodil relé motoru.
p.s. pro villika: add 1 schema s 555 -necpi všude elektroniku , v jednoduchosti je spolehlivost.pokud elektronicky tak osobně by se mi na to líbilo picko ,využít i nízký rychlosti těch motorků a do konců dojíždět pomalu , kontrola vstupů, doby chodu atd.a nebo koupit nějaký jetý plc(aukro 500-litr) a postavit soft v něm.

t_otvirani_722.jpg

t_otvirani_722.jpg, 56.95 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2010 , 10:04   Citovat  

2 monty: ja vim, ale kdyz ja ted s elektronikou delam, tak hledam nejake vyuziti Velmi šťastný. 555 je proti pic jeste sranda, PIC uz nechci nikdy videt ( a kolik jich jeste pooootkam ... ) Velmi šťastný ted na tom stavim palubni pc pro cívu.
ted k veci: nejak sem nepochňapal to tvoje schema, at delam co delam, porad mi vychazi ze ty motorky zivis jak na hore, tak dole 12V. Nebo je to jako tak, ze tam mam konstant. + a prohazujes minusko pro otoceni polarity? Pac jakmile tam hodi 0V, tak tam zustane 2x 12V a to nevim, jestli z toho nebudou motory zmateny? Nevim jak pracuji steracove motory. Jinak ja se rad poucim

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2010 , 10:23  Naposledy upravil monty dne 7.3.2010 , 10:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

villik napsal:
2 monty: ja vim, ale kdyz ja ted s elektronikou delam, tak hledam nejake vyuziti Velmi šťastný. 555 je proti pic jeste sranda, PIC uz nechci nikdy videt ( a kolik jich jeste pooootkam ... ) Velmi šťastný ted na tom stavim palubni pc pro cívu.
ted k veci: nejak sem nepochňapal to tvoje schema, at delam co delam, porad mi vychazi ze ty motorky zivis jak na hore, tak dole 12V. Nebo je to jako tak, ze tam mam konstant. + a prohazujes minusko pro otoceni polarity? Pac jakmile tam hodi 0V, tak tam zustane 2x 12V a to nevim, jestli z toho nebudou motory zmateny? Nevim jak pracuji steracove motory. Jinak ja se rad poucim

je to kreslený v klidový poloze , takže ve skutečnosti pak bude vždy buď naskočený jedno relé a tím pádem se přepnou jeho kontakty na - a roztočí se motor a nebo bude rozepnutý koncák .+proti + a - proti - = proud nikam neteče = netočí se motor nesvítí žárovka apod. vždy musíš mít rozdíl potenciálů .
jinak je to klasická reverzace ve stejnosměrným obvodu.
ještě by se na každej výstup z toho pomocnýho relé dal přivěsit časák -relé se zpožděným přítahem a jeho rozpínací kontakt dát vždy do serie za koncák a změřit dobu jízdy a podle toho nastavit čas a tím sichrovat koncáky , přidat tam 2-3 s a pak to vypnout.

t_otvirani_722.jpg

t_otvirani_722.jpg, 64.47 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.3.2010 , 10:33   Citovat  

ja su vul Velmi šťastnýVelmi šťastný uz tomu rozumim, omlouvam se za takovou otazku Velmi šťastný ja furt ze se smi jen spolecny GND, nebo proste uzemnovat dva poly, to, ze je to to samy i s plusama me hned nenapadlo... to vis, elektrikarina jenom 4tym rokem Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
Automatické otevírání víka kufru - vyřešeno
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina