Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
civic - zadní kotoučové brzdy - klepání
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
kepaso je teď offline  kepaso
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2010 , 21:34   Citovat  

Zdravím, prošel jsem si všechny témata, ale k zadním klepajícím brzdám jsem nic nenašel.
Tedy, můj problém zní:
Asi měsíc mi stálo auto venku. Teď jsem do něj sedl a od zadní nápravy (vypadá to, že jen z jedné strany) se při brždění ozýva klepání (prostě najednou to klepe, předtím se nedělo nic). Mám vzadu kotouče a spolu s destičkama jsem je v létě měnil. Měl jsem kola dole a díval jsem se, co se s tím děje. Na té straně, odkud mi jde ten zvuk, se mi kotouč otáčí úplně volně a jen na jednom místě to lehce tře. Na druhé straně (druhý kolo) to tře po celé dráze otáčení, což (pokud se nemýlím a doufám, že ne) je u kotoučových brzd normální stav (otáčení samotnýho kotouče jde ztuha, ale ne tak, jako když je sjetá destička úplně na plech). S nasazeným kolem díky jinýmu momentu to jde v pohodě). U té klepající strany je vidět, jak se tam ta téměr neviditelná vůle mezi destičkou a kotoučem mění, což mi příjde jako chyba.
Na brzdu nešlapu jak divej, takže nějak se mi nechce věřit zvlnění kotouče. Pár lidí mi řeklo, že je to normální stav, když auto v mrazu nějakou dobu stojí. Že se to prý ojede. Přesto jsem se dnes ptal v servisu a aniž bych dořekl projev závady, bylo jim jasný o co jde. Že se to stává, když auto stojí v takovým počasí a že to mám dovést. Jenže nechci to zbytečně hrotit, pokud by se to mělo dát časem do kupy samo od sebe při projetí.
Předem díky za názor.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hruška je teď offline  Hruška
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 11:23   Citovat  

Tak s tím mám zkušenost,stejný problém jsem měl na 6G/5D,že my chyběly pod brzdovýma deskama ty vymezovací plíšky.Desky potom volně chodí ve třmenech a dělá to bordel.
Koukni na to jestli je tam máš,nebo jestli nejsou poškozeny (prasklé) je to dobrý

kepaso napsal:
Zdravím, prošel jsem si všechny témata, ale k zadním klepajícím brzdám jsem nic nenašel.
Tedy, můj problém zní:
Asi měsíc mi stálo auto venku. Teď jsem do něj sedl a od zadní nápravy (vypadá to, že jen z jedné strany) se při brždění ozýva klepání (prostě najednou to klepe, předtím se nedělo nic). Mám vzadu kotouče a spolu s destičkama jsem je v létě měnil. Měl jsem kola dole a díval jsem se, co se s tím děje. Na té straně, odkud mi jde ten zvuk, se mi kotouč otáčí úplně volně a jen na jednom místě to lehce tře. Na druhé straně (druhý kolo) to tře po celé dráze otáčení, což (pokud se nemýlím a doufám, že ne) je u kotoučových brzd normální stav (otáčení samotnýho kotouče jde ztuha, ale ne tak, jako když je sjetá destička úplně na plech). S nasazeným kolem díky jinýmu momentu to jde v pohodě). U té klepající strany je vidět, jak se tam ta téměr neviditelná vůle mezi destičkou a kotoučem mění, což mi příjde jako chyba.
Na brzdu nešlapu jak divej, takže nějak se mi nechce věřit zvlnění kotouče. Pár lidí mi řeklo, že je to normální stav, když auto v mrazu nějakou dobu stojí. Že se to prý ojede. Přesto jsem se dnes ptal v servisu a aniž bych dořekl projev závady, bylo jim jasný o co jde. Že se to stává, když auto stojí v takovým počasí a že to mám dovést. Jenže nechci to zbytečně hrotit, pokud by se to mělo dát časem do kupy samo od sebe při projetí.
Předem díky za názor.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 12:40   Citovat  

Hruška napsal:
Tak s tím mám zkušenost...

mno, řekl bych, že v tomto to bude asi OK. pár lidí mi řeklo, že to bude pravděpodobně mikrorez, která tam vznikla díky tomu delšímu stání. teď jsem se na to díval a tam, kde mi to tře, je na kotouči opravdu drobná nerovnost. je to vidět i hmatem lehce cítit na vnitřní i vnější straně kotouče. taky je vidět, jak se ta malá vůle mezi vnitřní destičkou a kotoučem zmenší, spíš zmizí. jednoduše tam není rovnoměrná mezera, protože mechanismus není schopen díky té nerovnosti tu mezeru nastavit. křivost kotouče bych asi vlyoučil, protože na to zběsile nešlapu a problém se objevil opravdu po tom stání. do té doby bylo vše ok. taky mi k tomu názoru nahrává fakt, že při rozjezdu (po tom měsící) se mi ozval takovej ten specifickej zvuk, kterej je slyšet, když se jakoby přirůstající destička odtrhne od kotouče. tou rzí se to prostě svařovalo k sobě.
takže pokud je to tak, jak se domnívám, vyvstává otázka, jestli se ten problém časem odstraní sám, kdy se to pěkně ojede, nebo budu muset navštívít servis, kde mi na tom udělají dest dalších zbytečností a navíc mi ještě stáhnou novej kotouč zmatenej

sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 13:28   Citovat  

nevim proč to řešíš, dej to do servisu oni si s tim poradí, jestli tomu chceš vylízat kiss me tak jezdi dál a uvidíš co se s tim bude dít.to je ti lito cca 1000 a za to aby si měl klid????nebo pak až naklady budou větší tak si to radši zaplatiš a budeš říkat jakej sí (sem sprostej jak dlaždič ale polepšim se) žes to neodvez tehdy opravit???

0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 14:10   Citovat  

sablos napsal:
nevim proč to řešíš...

na to existuje takový heslo: "daváš auto do servisu? srrrrrabe!!"

a teď vážně, řeším to proto, protože možná existuje někdo, kdo s těmato závadama má zkušenost a prostě ví, že je to prkotina, která se po 20 km dá do pořádku sama provozem. ono totiž, už vidím ten scénář, jak to v servisu demontujou, zjistí, že je to prkotina a dala by se do pořádku sama, ale když už tam to auto je, tak mu tam něco napatláme, pro jistotu mu ty nový kotouče o nějakou desetinu mm stáhnem (dřív se mu zvlní a bude měnit znova => množná náš kšeft) a bude to ok. no a máme vydělaný, dáme mu to za litr. už chápeš o co mi jde?
jednoduše, ten litr v mé kapse je daleko lepší než v kapse někoho jinýho. aspoň si nebudu muset půjčovat na skripta, protože 1000 je pro studenta docela dost. ale chápu, že pro někoho kdo cpe do auta prachy za nesmyslný doplňky a po svým ho "dizajnuje" jsou moje problémy úplně mimo.
ale jako uvažující člověk chápu, že riskuju, protože to možná prkotina není. tož tak.

0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 14:19   Citovat  

a pokud vím, tak k tomu to fórum taky je, ne? aby se člověk mohl pídit po závadě, případně si to mohl spravit sám a né jen tak rezignovat a cpát prachy servisákům. jestli ne, tak existence fóra je irelevantní.

martas je teď offline  martas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 14:32   Citovat  

kepaso napsal:
na to existuje takový heslo: "daváš auto do servisu? srrrrrabe!!"
pořádnej výtlem

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 14:38   Citovat  

kepaso napsal:
a pokud vím, tak k tomu to fórum taky je, ne? aby se člověk mohl pídit po závadě, případně si to mohl spravit sám a né jen tak rezignovat a cpát prachy servisákům. jestli ne, tak existence fóra je irelevantní.

jsem taky student chapu te dokonale. ASi ti nezbyva nez to rozdelat a podivat se na ty vodici udelatka jestli je tam vazelina(je tam rez? jak vypada pistek). Jakou mas teplotu kola kdyz jedes dlouho pokud natom usmazis vajicko je zle. Opravi se samo? hmm takove auto bych chtel taky Honda

petr7 je teď offline  petr7
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 15:37   Citovat  

sablos napsal:
nevim proč to řešíš, dej to do servisu oni si s tim poradí, jestli tomu chceš vylízat kiss me tak jezdi dál a uvidíš co se s tim bude dít.to je ti lito cca 1000 a za to aby si měl klid????nebo pak až naklady budou větší tak si to radši zaplatiš a budeš říkat jakej sí (sem sprostej jak dlaždič ale polepšim se) žes to neodvez tehdy opravit???

sablos tak to jestli se timhlwe ridis a s kazdou volovinou valis hned do servisu tak to uz mas z toho auta vrak a prazdnou penezenku ne? Nehlede na to ze ho spamujes protoze kdyby chtel do servisu tak de a neprosi tady o radu (logika?)
Mam zkusenost ze co si clovek neudela sam je akorat spraseny a stoji to hormadu penez + kdyz nevis zavadu presne, ti by mu dali ranu do penezky by se menilo vsehno vcetne karoserie ne....

Tipnul bych tu zavadu na
1.zvlnenej kotouc
2.chybi vymezovaci plechy (klepe kdyz nebrzdis jak auto poskakuje na nerovnostech)
3.nekde drhne kolo (asi by sis toho vsiml)
4.skoc si do servisu Je to tam. pořádnej výtlem (ne tohle je vtip)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 15:41   Citovat  

petr7 napsal:
sablos tak to jestli se timhlwe ridis a s kazdou volovinou valis hned do servisu tak to uz mas z toho auta vrak a prazdnou penezenku ne? Nehlede na to ze ho spamujes protoze kdyby chtel do servisu tak de a neprosi tady o radu (logika?)
Mam zkusenost ze co si clovek neudela sam je akorat spraseny a stoji to hormadu penez + kdyz nevis zavadu presne, ti by mu dali ranu do penezky by se menilo vsehno vcetne karoserie ne....

Tipnul bych tu zavadu na
1.zvlnenej kotouc
2.chybi vymezovaci plechy (klepe kdyz nebrzdis jak auto poskakuje na nerovnostech)
3.nekde drhne kolo (asi by sis toho vsiml)
4.skoc si do servisu Je to tam. pořádnej výtlem (ne tohle je vtip)

hochu většinu věcí kolem auta si dělam sám, ale z brzdama nijak nelaboruju jen měnim kotouče a destičky a odvzdušnim brzdy, jinak cokoliv s timhle radši si jdu a ujistim aby to bylo 100% ok, mám se totiž rád.sem totiž automechanik tak vim co to obnáší.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 15:48   Citovat  

kepaso napsal:
na to existuje takový heslo: "daváš auto do servisu? srrrrrabe!!

pořádnej výtlem pořádnej výtlem tak to si mě rozesmááál, tak jo kup si novýho tajpára a řikej si nebudu srab nebudu srab nepojedu na garančku. panebože dyt brzdy sou na autě jedna z důležitejch věci která musí fungovat, vim jaký to bylo bejt studentem,ale prosim tvoje věc když si někde nedejbože nameleš tak si pak nestěžuj. KÁMEN

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 16:24  Naposledy upravil optimas dne 12.3.2010 , 16:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Mě se stalo něco podobného na zadních kotoučích a shodou okolností po výměně destiček mě to asi po jednom dni začalo štěrkat nebo klepat ,ale né při brzdění jen při jizdě přes nějaké nerovnosti. No a zjistil jsem že jsem tam dal užší destičky než měly být a tím pádem ty plíšky co ty desky přitlačují k náboji neplnily tu funkci a desky si tam lítaly jak chtěly. Když jsem koupil širší desky tak to přestalo
všimni si rozměru desek hlavně výšky jestli jsi náhodou nedal ty užší.
Ale může to být uplně něco jiného
neštěrkají

[url=http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;92;159435;203208;401576;401580;401582|CT=4|PCT=16|CUR=0|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|♦]odkaz[/url]

štěrkají
[url=http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;92;159435;203208;401576;401580;401582|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=0|PDID=65294|PDPID=65294|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|]odkaz[/url]

petr7 je teď offline  petr7
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 16:29   Citovat  

sablos napsal:
hochu většinu věcí kolem auta si dělam sám, ale z brzdama nijak nelaboruju jen měnim kotouče a destičky a odvzdušnim brzdy, jinak cokoliv s timhle radši si jdu a ujistim aby to bylo 100% ok, mám se totiž rád.sem totiž automechanik tak vim co to obnáší.

no chapu jak to myslis, ono totiz neni jasny co tomu jeho autu vlastne je, az bude vedet zavadu, tak se da posoudit jestli je lepsi to nekomu dat do ruk. Ja s brzdama laboruju protoze je to pak moc drahy treba ale vymenu zadniho pistku bych uz radeji nekomu dal nervy mam jenom jedny pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 16:33   Citovat  

petr7 napsal:
no chapu jak to myslis, ono totiz neni jasny co tomu jeho autu vlastne je, az bude vedet zavadu, tak se da posoudit jestli je lepsi to nekomu dat do ruk. Ja s brzdama laboruju protoze je to pak moc drahy treba ale vymenu zadniho pistku bych uz radeji nekomu dal nervy mam jenom jedny pořádnej výtlem
Tak to valím bulvy Ble

Obsah fóra Honda-club.cz   
civic - zadní kotoučové brzdy - klepání
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina