Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotím, fotíš, fotíme…
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 97, 98, 99  Další 
Zaslat odpověď

Strana 29 z 99
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 12:25   Citovat  

skyline napsal:
Na rozdil od kandika nesouhlasim, resp. souhlasim jen z casti. "Ze se moc cvaka" problem neni, spousta profiku stale foti na kinofilm a presto strili stovky fotek. Ted se pouze "moc cvakani" dostalo i do rukou amateru, kteri na rozdil od profiku nemuzou utracet tisice za filmy, jejich vyvolani apod. Vadilo ale nekdy nekomu, ze Saudek vyfotil 500 filmu a z toho bylo na vystave 80 fotek? Odpovim si sam, nevadilo.

A tady se dostavame ke skutecnemu problemu, k onomu premysleni. Nejde o vsem o premysleni pri foceni, ale pri publikaci. Saudek nevystavuje 15k fotek, ale jen tech 80, ktere stoji za to. Bohuzel, spousta lidi dela presne to, cos popsal, tj. "vysypou" kartu na rajce nebo do fotolabu a pro divaka nastava zoufala nuda. Tam, kde nesikovny amater privezl z dovolene 70 fotek, protoze na dovce vic, nez 2 filmy vyfotit nechtel, tam dnes hrde ukazuje 350 fotek, protoze ho to nic nestalo.

Mimochodem, prave to premysleni pri foceni je u me casto duvodem, proc mam doma z akce fotek 300. Ale protoze si premysleni udrzim i pri trideni, neotravuju nikoho s vic, nez 1/3, casto i mene.

Shrnuti: premysleni a soudnost musi mit fotograf jen v jednom momentu - v momentu publikace snimku (na net, do alba apod.). Ze tomu tak neni ovsem neni problem digitalu, ten tento problem jen zvetsil, ale on tu byl vzdy. A uz vubec to nesouvisi s vlastnim focenim (tezko obvinovat profiky, ze moc cvakaji a malo premysli - neni to pravda, protoze jak uz jsem napsal, takhle problem nestoji).

přesně ,možná jsem to špatně napsal možná jsi mne špatně pochopil...

ale doopravdy každá akce má svou reakci,amatér s kinofilmem podle mne dříve více přemýšlel co vyfotí jak to vyfotí ,dnes amater cvaká rovnou z pocitem (pzn aut,neházím všechny do jednoho pytle)že z toho něco bude k použití a tady dochází k tomu že je za tím spíš náhoda než alespon snaha popřemýšlet
Digitalizace je věc dokonalá a ty možnosti ... kdybych zahrabal v bedně k focení tak tam mám hromadu filtru ,dnes to zvládne i obyčejný fotoshop.kolikrát vyfotit bez filtru s filtrem s jiným filtrem zapsat ,dojet domu ,nechat vyvolat(dělal jsem jen sám čb,color nikdy)a porovnávat koukat do poznámek a učit se z vlastních pokusů omylů.Kdo nefotil na starej formát nepochopí.To napětí jestli z toho něco bude.to zklamání když se protrhla perforace a film se nepřetáčel,snímky už nešli udělat znovaa podobně.

kdybych to shrnul tak opomenuli profíky a vezmu jen amaterskou fotografii,myslím si že na jedné straně se to pro mnohé stalo velkým koníčkem a pomocí techniky jsou na velké urovni ,na druhé straně kdy nepomáhá člověk fotografii při zpracování(a to se dříve v prodejnách a studiích foto kina dělalo při vyvolávání a následné radě fotografovi na co dát pozor)ale jen vyklapne kartu skočí k automatu na fotky tam ji strčí naklape fotky bez uprav a nechá vytisknout.

mé okolí na mne nejdříve vrčelo když jsem měl komentáře k ufiklím kotníkům nebo v kolenou a podobně ,nasledně komentovalo vlastní fotky "já vím ,tam chybej nohy ,ta se nepovedla" a finále je takoví že dnes samy prohlížejí cizí album a "poučují" o kotnících a podobně.

většinu svých fotek beru jako dokument,další jsou na studium či inspiraci a zbytek jen pro potěchu.Ale u všech se snažím je fotit abych se nestyděl se na ně dívat.Pak jak trotl čekám čekám až ten záběr prošvihnu,nebo vstávám v 5 každý den dovolené abych měl ten nej východ slunce v africe nad danou blastí v které jsem
přesně takovej ten záběr co i po letech tě vtáhne a ty jsi tam ,kdy i s fotky ucítíš vlhkost mořského vánku a žár slunce.(někdy mne žena peskuje co fotím ,když fotím veřejné záchodky tak aby byli cítit Velmi šťastný )
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 17:02   Citovat  

Spousta filozofovani o nesmrtelnosti chrousta Velmi šťastný Vzdyt kazdemu muze byt naprosto fuk, jestli nekdo cvaka miliony fotek denne nebo ciha cely rok na jednom fleku, aby udelal jediny a snad pekny snimek. Rozhodujici je vysledek a ten se krome naprostych nahod skryva vzdycky za spoustou sebevzdelavani a furou prace. S prichodem digifota proste prisla obrovska demokratizace fotografovani a kazdy si to vyklada po svem.
Otazka byla jestli kompakt nebo DSLR, at si kazdy poridi co chce. Ale pokud je otazka polozena stylem "hodlam se foceni venovat mnohem vic", je podle me skoda penez kupovat vetsi kompakt misto mensiho kompaktu, kdyz za stejnou cenu muzu mit dneska entry level DSLR.
A ze sebelepsi technika dobrou fotku neudela bylo receno nejenom tady uz X-krat.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 17:07   Citovat  

PAKO: myslim, ze nejsme ve sporu Úsměv Nicmene k tomu foceni - ja si porad myslim, ze lidi driv o tolik vic nepremysleli. Jedine, co zvazovali, bylo jestli vubec fotit, nebo ne (tj. "hele, mam 10 snimku do konce filmu, pred sebou mame uz jen tu jednu zriceninu, nebudu tahat dalsi film a posetrim tento"). Dnes tohle resit nemusi a tak cvakaji a cvakaji. Ani drive z nich vsak nepadala kvalita, pouze te nekvality bylo mene. Kdo nezna ani zakladni pravidla (a ze je takovych vetsina), ten tam ty kotniky nemel ani na kinofilmu. Akorat fotek bez kotniku bylo driv malo a ted je jich hodne, tak to vic vynikne.

Kdo premyslel uz s kinofilmem nejen "jestli vyfotit", ale "jak vyfotit", ten to dela i dnes, ale ma mnohem vetsi moznosti se "rozsoupnout". Ja treba s kinofilmem daval do alba (v pozdejsich fazich) cca 30 fotek z 36. Dnes jich ukazuju v galerii 20 ze 100 (nebo taky 70 ze 350, kdyz se jedna napr. o foceni na okruhu) a neni to tim, ze s digitalem fotim hur nebo tim, ze pri foceni malo premyslim. Je to tim, ze mam proste mnohem vetsim moznosti a napr. u tech zavodu proste nelze spolehat na to, ze zrovna tahle jedna fotka bude spravne ostra s maznutym pozadim. Radsi takovych cvaknu 20 a vyberu 2-3, ktere stoji za to. Driv bych to nefotil vubec - s kinofilmem jsem fotil pred lety GT v Brne, vyfotil jsem pul filmu a pouzitelna byla mozna jedna fotka, tragedie. Doslova vyhazovani penez. Dnes si myslim, ze jedouci auta fotim pomerne slusne, ale neni to tim premyslenim, je to proste moznosti se to levne naucit (misto reci prihazuji odkaz na rajce, jsou tam dve galerie z okruhu: tudy odkaz tak muzes posoudit, jestli si moc nefandim Úsměv ).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 17:21   Citovat  

Bully napsal:
Vzdyt kazdemu muze byt naprosto fuk, jestli nekdo cvaka miliony fotek denne nebo ciha cely rok na jednom fleku, aby udelal jediny a snad pekny snimek. Rozhodujici je vysledek...

Presne v tom je ten problem tak, jak ho vidim ja. Neni v tom, kdo toho kolik cvakne, ale kdo pak s cim otravuje okoli. Driv kdyz nadsena teticka ukazovala 50 desivych fotek v albu, dalo se to prezit. Dnes, kdyz jich donese na cedecku 400, je to ponekud horsi a PAKA plne chapu Úsměv Na rozdil od nej ale vidim problem v jine fazi procesu.

PS: abych nebyl OT, podporuju mistni zrcadlovkovou lobby, zvlast, kdyz se tu resi vetsi a drazsi kompakt.
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 12:34   Citovat  

kámoš koupil starší dig. zrcadlovku sony a tady je jeho fotka, která se mně teda moc líbí.
Má jí teda 2dny a má se co učit Úsměv

HC1 roverman.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
HC1 roverman.jpg, 198.94 kB
   Návrat  
MártyKL je teď offline  MártyKL
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2010 , 16:03   Citovat  

Roverman napsal:
kámoš koupil starší dig. zrcadlovku sony a tady je jeho fotka, která se mně teda moc líbí.
Má jí teda 2dny a má se co učit Úsměv

takle domazat fotku muže jenom amatér Tak to valím bulvy
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.3.2010 , 16:08   Citovat  

něco ze včerejšího výletu-Brdy
Počasí stálo za prd KO

uu.jpg

uu.jpg, 1.55 MB
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.3.2010 , 9:21   Citovat  

ze soboty, autodrom Most
zkoušel jsem střílet auta v pohybu... pár jich vyšlo celkem pěkně
foceno na 40mm a ořezáno

IMG_6409.jpg

IMG_6409.jpg, 255.74 kB

IMG_6504.jpg

IMG_6504.jpg, 197.48 kB

IMG_6571.jpg

IMG_6571.jpg, 183.81 kB
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.3.2010 , 10:00   Citovat  

oki,vratme se k tématu...kdo chce fotografii věnovat čas a myšlenku tak zrcadlo (stačí pak ještě nosit v kapse mobil se zabudovaným fotákem)
kdo chce fotit a pak jen koukat na výsledky tak kompakt,maximálně něco tu a tam ořeže

a proč? protože kompaktem cvakám a on za mne fotky "dodělá"odpouští chyby
zrcadlo nic neodpustí,co vidí to vyfotí musí si člověk pohrát s nastavením,nejen přiblížit oddálit

proto jsou někdy fotící (záměrně nepíši fotografové) zklamáni že jejich kompakt z čočkou menší než koruna dělal nezkutečně krásné fotky a co si koupili tu nezkutečně drahou kvalitní a i třeba profesionální zrcadlovku ,nedá se na fotky dívat.A známe to z domova většinou,něco vyfotíte doma kartu strčíte do kompu a už máte za zády zvědavce co to chtěj vidět...nebo rovnou somrujou at jim to hodíte na flešku ,vy se necháte zlomit a pak koukáte na paskvili na facebooku a raději se k tomu ani nehlásíte.

kompakt=okamžité použití,max uprava oříznutí srovnání
=jednorázová investice

zrcadlo=prace při focení,práce po focení (omlouvám se některým z nás za slovo práce,pro mne to je zábava)
=koupě těla+základní objektiv (něco v rozsahu například 18-55)
=brašnu
=UV filtr na ochranu čočky
=clonítko
=časem přikoupíte dalši objektiv
=pak si uděláte radost se stativem ,od trojnožky po jednoduchý co se nastrčí na hrdlo lahve
=kvalitní blesk
ps: to vše se lehce nabalí na zrcadlo časem aniž si uvědomíte že máte v brašně cenu jednoho VTi
a bohužel kam pojedete s fotákem tam budete trnout ho někde nechat.

závěr...chci mít fotky volil bych kompakt,báví mě fotit jednoznačně zrcadlo tam už jdede do dalšího levelu a můžete kráčet ještě dál.

a lacino se dá dostat dál pomocí kurzů,tady jsou dobré tudy odkaz a tady taky tudy odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 15:36  Naposledy upravil MártyKL dne 1.4.2010 , 17:15, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

včera sem se lehce nudil,tak sem si hrál z vodou Úsměv

DSC_4410.JPG

DSC_4410.JPG, 247.09 kB

DSC_4363.JPG

DSC_4363.JPG, 348.55 kB

DSC_4380.JPG

DSC_4380.JPG, 403.26 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 16:56   Citovat  

MártyKL napsal:

Taky jsem jednou zkousel kapkovky a spol., celkem pekne. Jenom me opravdu nebavi tady otevirat obrazky v tak vysokem rozliseni.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 17:15   Citovat  

Bully napsal:
Taky jsem jednou zkousel kapkovky a spol., celkem pekne. Jenom me opravdu nebavi tady otevirat obrazky v tak vysokem rozliseni.

Upraveno Úsměv
   Návrat  
Corgan je teď offline  Corgan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 17:16   Citovat  

Sem se nudil dnes Úsměv

1018761-uprava.jpg

1018761-uprava.jpg, 791.27 kB
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 18:40   Citovat  

Corgan + MartyKL: taky bych se nekdy rad nudil pořádnej výtlem
Jinak teda prihodim taky neco k tematu "nuda" (abych nebyl OT). Jak se u nas doma sleduje televize HaHaaa

_DSC0104.JPG

_DSC0104.JPG, 221.26 kB
   Návrat  
Jauda je teď offline  Jauda
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2010 , 20:36   Citovat  

MártyKL napsal:

krásný nudění, taky bych to rád někdy zažil..
ale abych jen nekecal.. tak tady je jedna z natáčení.. no víc jsem odvázanej z auta, než z té fotky.. Se stydím

1_2.jpg

1_2.jpg, 118.82 kB
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2010 , 21:14   Citovat  

ještě raz..

2.jpg

2.jpg, 126.79 kB
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.4.2010 , 7:44   Citovat  

páteční focení

IMGP1730.jpg

IMGP1730.jpg, 106.44 kB

IMGP1733.jpg

IMGP1733.jpg, 99.73 kB

IMGP1745.jpg

IMGP1745.jpg, 100.25 kB

IMGP1749.jpg

IMGP1749.jpg, 119.73 kB

IMGP1750.jpg

IMGP1750.jpg, 116.96 kB

IMGP1753.jpg

IMGP1753.jpg, 102.66 kB

IMGP1758.jpg

IMGP1758.jpg, 92.11 kB

IMGP1759.jpg

IMGP1759.jpg, 118.32 kB

IMGP1762.jpg

IMGP1762.jpg, 88.6 kB

IMGP1933.jpg

IMGP1933.jpg, 109.82 kB

IMGP1941.jpg

IMGP1941.jpg, 150.63 kB
   Návrat  
fun_thomas je teď offline  fun_thomas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2010 , 13:40   Citovat  

Sobotní pokus

DSC_4872.jpg

DSC_4872.jpg, 477.67 kB
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.4.2010 , 16:16   Citovat  

nějak se nám tu rozmáhaj modrý fordy Velmi šťastný u fun_thomasovi fotky musím bohužel konstatovat, že je fordík hezčí jak honda Úsměv a super pozadí...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.4.2010 , 18:37   Citovat  

hezčí je, ale pořád je to ford.. nejvíc mě štvalo to otevírání kapoty.. pak navigace (nešla posouvat mapa), divná ploutev nalevo od volantu jako ovladač rádia a tvrdost podvozku (i na mě už to bylo moc).. naopak motor, resp. výfuková soustava mooooc povedený - mluvím o poslední generaci, předchozí jsem neřídil.. jo a taky ty falešný průduchy jsou hodně k smíchu..
   Návrat  
fun_thomas je teď offline  fun_thomas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2010 , 18:52   Citovat  

neyo napsal:
nějak se nám tu rozmáhaj modrý fordy Velmi šťastný u fun_thomasovi fotky musím bohužel konstatovat, že je fordík hezčí jak honda Úsměv a super pozadí...

Že tě huba nebolí HaHaaa přátele Ne, je fakt, že RS má určitě něco do sebe, ale já osobně bych rozhodně neměnil je to dobrý
   Návrat  
Ajinek je teď offline  Ajinek
PříspěvekZaslal: 12.4.2010 , 19:04   Citovat  

Jedna z cesty Se stydím

Les 2 Alpes dog.jpg

Les 2 Alpes dog.jpg, 718.71 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.4.2010 , 8:51   Citovat  

fun_thomas: pěkná fotka je to dobrý

konečně jsem se dokopal k polarizačnímu filtru... další objektiv bude muset mít stejný závit bo ty ceny jsou celkem šílený Tak to valím bulvy
akorát jsem se toho z krabičky a letáčku moc nedozvěděl Velmi šťastný
tak snad to k něčemu bude Úsměv

cpl.jpg

cpl.jpg, 182.64 kB
   Návrat  
neyo je teď offline  neyo
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.4.2010 , 9:32   Citovat  

xenon04 napsal:
konečně jsem se dokopal k polarizačnímu filtru... další objektiv bude muset mít stejný závit bo ty ceny jsou celkem šílený Tak to valím bulvy
akorát jsem se toho z krabičky a letáčku moc nedozvěděl Velmi šťastný
tak snad to k něčemu bude Úsměv

ty už máš určitě nastudováno dost, tak ať slouží je to dobrý já ho mívám nasazenej skoro pořád. s tím přehazováním je to ošemetný, sice mám 77 mm průměr jak na 17-55, tak na 70-200 i na 10-22 ale... na tele mi ten efekt přijde slabší a taky ten filtr ubírá dost světelnosti, takže ho tam nepoužívám. na širokáči se použít dá, mám slim verzi, takže vinětace ujde. když si zvykneš na nebe s polarizákem, tak už ho nebudeš chtít sundavat:) jinak taky úžasnej při focení vodních hladin či řek je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.4.2010 , 9:59   Citovat  

původně jsem chtěl tenhle

má prej propouštět o 1/4 víc světla, ale bohužel už nebyl v 77mm u prodejce, kde byla cena ještě přijatelná

po nasazení mi to na iso 100 a f4 hází šíleně pomalý časy Úsměv
ještě jsem s tím nebyl venku, tak uvidíme, doufám, že to fotky posune zase kousíček dál Úsměv
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.4.2010 , 18:13   Citovat  

fun_thomas napsal:
Sobotní pokus

dvojka mých mokrých snů OK

+ můj pokus z Kodaně... Foceno kompaktem za 1000KčÚsměv

kodan.jpg

kodan.jpg, 1.22 MB
   Návrat  
Trip je teď offline  Trip
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.4.2010 , 18:52   Citovat  

Vikendove foceni... toho bazanta davam jen pro ukazku jak se da fotit s 55mm kratkym ohniskem HaHaaa Chce to jen pevny nervy a asi hodinu casu Úsměv Jen to chtelo kratsi expozici... mohl byt ostrejsi

Sklipek002.jpg

Sklipek002.jpg, 280.45 kB

Sklipek015.jpg

Sklipek015.jpg, 172.1 kB

Sklipek016.jpg

Sklipek016.jpg, 233.23 kB

Sklipek017.jpg

Sklipek017.jpg, 292.88 kB

Sklipek027.jpg

Sklipek027.jpg, 203.99 kB
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 18.4.2010 , 10:52   Citovat  

Úsměv

1.jpg

1.jpg, 623.56 kB
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.4.2010 , 11:58   Citovat  

rooney napsal:
Úsměv
Nepřeháníš to s těma barvama? Úsměv
   Návrat  
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 18.4.2010 , 12:27   Citovat  

Henges napsal:
Nepřeháníš to s těma barvama? Úsměv

Možná ano,ale mě se to celkem líbí,je to fakt přeháňka?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Fotím, fotíš, fotíme…
Fórum: Fotky
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 97, 98, 99  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina