Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Alcantara - kde koupit ?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 20:33   Citovat  

Ahoj, nevíte někdo náhodou, kde by se dala koupit červená alcantara? Uplně nejlepší by byl e-shop, nebo pak nějaký obchod v severních čechách, abych pro to nemusel jezdit přes půl republiky.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 20:46   Citovat  

LJay napsal:
Ahoj, nevíte někdo náhodou, kde by se dala koupit červená alcantara? Uplně nejlepší by byl e-shop, nebo pak nějaký obchod v severních čechách, abych pro to nemusel jezdit přes půl republiky.

Ja si nechal, tady v Moste, predelavat sedacku do cerne. Za metr chtel kolem 600kc. Urcite proda i matros bez prace Úsměv

Recman, Most

WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 20:56   Citovat  

ReNo napsal:
Ja si nechal, tady v Moste, predelavat sedacku do cerne. Za metr chtel kolem 600kc. Urcite proda i matros bez prace Úsměv

Recman, Most
nemas jeji kopii??? Ja ma sedacky na oprave a za origo chteji 2500kc za metr ctverecni Smutný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 20:57   Citovat  

Díky, já si právě chci udělat do sedačky červený polstrování, protože to moje OMPéčko je jen potažený látkou pod kterou je slabá vrstva molitanu a na dlouhý cesty to není zrovna nejpříjemnější Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 21:09   Citovat  

WotanMitUns napsal:
nemas jeji kopii??? Ja ma sedacky na oprave a za origo chteji 2500kc za metr ctverecni Smutný

Tak to je divoka cena, pac na netu se da sehnat v pohode pod 1000kc/m. Rekl bych, ze ma original, nemel by duvod lhat. Ale ted mi dochazi, ze mozna rikal, ze to bude o 500 drazsi nez s klasickym potahem co melo SPARCO.
Vsak jsem Ti dal odkaz, zavolej si tam. Ten chlap je pohodar OK

Gregy je teď offline  Gregy
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 21:14   Citovat  

600kc za metr se mi zda malo. Ja resil precalouneni sedacek v ITR a chtel za to cca 17t, udajne je alcantara drazsi nez kuze a existuji jakoby dva druhy nebo co - jeden drazsi a druhy levnejsi ale ta pry neni tak kvalitni ani se moc nepouziva treba na sedacky protoze moc nevydrzi. Ta drazsi ma neco jakoby podsivku, nebo nejakou vrstvu jako podklad ktera to cely zpevnuje, coz u ty levnejsi verze neni. Pak jsou nejaky napodobeniny ktery vypadaji jako alcantara, ale neni to alcantara, cena je pak nekde jinde. Co je na tom pravdy nevim, tohle mi rekl calounik.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 21:16   Citovat  

LJay napsal:
Díky, já si právě chci udělat do sedačky červený polstrování, protože to moje OMPéčko je jen potažený látkou pod kterou je slabá vrstva molitanu a na dlouhý cesty to není zrovna nejpříjemnější Velmi šťastný

No mne udelal celou sedacku cernou alcantarou, prosivanim, novym "podlozenim" - pac puvodni molitan uz byl nic moc, novou "karbongumou" ... to vse za 2000kc ... za tyden hotovo OK

sedacka.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
sedacka.jpg, 110.05 kB

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 21:20   Citovat  

Gregy.Type.R napsal:
600kc za metr se mi zda malo. Ja resil precalouneni sedacek v ITR a chtel za to cca 17t, udajne je alcantara drazsi nez kuze a existuji jakoby dva druhy nebo co - jeden drazsi a druhy levnejsi ale ta pry neni tak kvalitni ani se moc nepouziva treba na sedacky protoze moc nevydrzi. Ta drazsi ma neco jakoby podsivku, nebo nejakou vrstvu jako podklad ktera to cely zpevnuje, coz u ty levnejsi verze neni. Pak jsou nejaky napodobeniny ktery vypadaji jako alcantara, ale neni to alcantara, cena je pak nekde jinde. Co je na tom pravdy nevim, tohle mi rekl calounik.

No toto ma prave bilou podsivku .. rikal, ze neni odolnejsi latky na autosedacku a ukazoval sedacku po 50tkm .. jako nova. Ten matros je hodne "tezkej" a jak rikam, mel tam obrovskou rolu, na ni mel i nejake oznaceni vyrobce, ale az tak moc jsem mu to nestudoval. Jen mi byl doporucen, ze dela velmi rychle, kvalitne a za super cenu.
Neverim tomu, ze by mi tajil, ze existuje i drazsi alcantara. Prisel jsem tam s narvanou penezenkou, ze tam dost necham Velmi šťastný

Mimochodem, bylo mi to prodavano s tim, ze z prave kuze to vyjde levneji, ale ja mu vysvetlil, ze nechci orosenej zadek. Tak rikal, ze toto je nejodolnejsi a zaroven velmi vhodny material na "nepoceni" HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 21:31   Citovat  

Alcantara red

Tady ji mas pod 1000kcm.
Ale jak rikam, zkus si zavolat sem do Mostu. Pri jeho mnozsti odberu bych se nedivil podstatne zajimavejsi cene OK

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 21:36   Citovat  

Super. Dneska sem ještě zkoušel napsat sem potahovelatky.cz tak uvidím co odpoví a podle toho se rozhodnu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 21:40   Citovat  

LJay napsal:
Super. Dneska sem ještě zkoušel napsat sem potahovelatky.cz tak uvidím co odpoví a podle toho se rozhodnu.

Byt Tebou, necham si to cele udelat. Videl jsem boj te mongolky, moc sikovna zenska, s tou moji sedackou a alcantarou. Je to proste pevna latka, ktera se neda natahovat a tak se blbe dodrzuje tvar. Jsem moc rad, ze jsem si ji nedelal sam HaHaaa

kojak je teď offline  kojak
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 22:02   Citovat  

ReNo napsal:
Byt Tebou, necham si to cele udelat. Videl jsem boj te mongolky, moc sikovna zenska, s tou moji sedackou a alcantarou. Je to proste pevna latka, ktera se neda natahovat a tak se blbe dodrzuje tvar. Jsem moc rad, ze jsem si ji nedelal sam HaHaaa
pak se divte že je tak levný, když drží pas a nechce jí pustit chudák maká zadarmo HaHaaa HaHaaa

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 22:06   Citovat  

kojak napsal:
pak se divte že je tak levný, když drží pas a nechce jí pustit chudák maká zadarmo HaHaaa HaHaaa

Ja uz mam sedacku hotovou .. takze klidne "volejte novu" Je to tam.

WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 23:06   Citovat  

Ja uz ji dal sem do Prahy... Sakra. Zemi rikal, ze se zkusi zeptat " mongolky ", ale nejak ji neodchytil...

Mick je teď offline  Mick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2012 , 22:46   Citovat  

Trochu to tu oživím po dvou letech Velmi šťastný

Mám ve VTI původní žlutý interier (měla by to být alcantara). Problém je právě ta barva... Ve dveřích je to krásný, u řadičky je to krásný, jen přední sedačky už dostaly za těch 170tkm docela pokouřit a jsou ožmolený.

Neviděli jste, popřípadě neslyšeli jste, kde by se dala sehnat žlutá alcantara? (Popřípadě ocením informaci, kde sehnat žlutý Recara :twisted: )

Díky

666potky je teď offline  666potky
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2012 , 23:45   Citovat  

ja byt vami, sadnem do auta a v polsku v kazdom salone pre nabytky(nie trhy) maju milion vzorkovnikov od vymyslu sveta a nebude priblem daco objednat Honda Honda

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2012 , 23:52   Citovat  

Alcantaru by ti měl sehnat téměř každý čalouník. Mají svoje dodavatele a neměl by být problém ji objednat. Barva bude trochu problém, záleží na odstínu té žluté.

area07 je teď offline  area07
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2012 , 11:36   Citovat  

Zkus se podívat tady není to nejlevnější ale vypadá to skvěle. Třeba by ti poradili + vyrobili.

Mick je teď offline  Mick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2012 , 13:48   Citovat  

díky za tipy Úsměv

area07: ta jejich žlutá alcantara je dost podobná, tak to snad klapne OK

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2012 , 17:18   Citovat  

Co se týče Alcantary, originál Alcantary, tak ta je skutečně velmi drahá, cca 3,5 tis./běžný metr při šíři role 140-145cm. Originál je jen jedna, ta chráněná japonským patentem a vyráběná jen a pouze v JPN. Její vlastnosti co se otěruvzdornosti a barvostálosti jsou však špičkový a to, co vydrží origo mikrovlákno Alcantara, díky své hustotě nanovláken, to náhražky prostě nevydrží. Je to něco za něco, jako všude... Materiál za 300,- prostě nemá a nemůže mít takový vlastnosti jako materiál za 1000,- nebo origo za 3500,-. To je myslím jasné každému. Zázraky se nedějí přátelé.
Snad každý čalouník dokáže nabídnout levnější alternativy, napodobeniny Alcantary a je to pak hop a nebo trop.
bral jsem před pár lety Alcatraz a šil z něj potah na sedačky, červeno-rubínová byla vpohodě, černá ale zbledla za jedno léto. Což vzhledem k tomu, jak složitý to je ušít na výrazně tvarovaný sedačky, když se ta látka nedá vypínat jako klasická potahovka, kde milimetr sem, milimetr tam nehrajou roli, protože se vypne...tak to bylo dost nemilé zjištění Smutný
Viděl jsem sedačku ReNa a materiál vskutku vypadal hodně hodnověrně, narozdíl od poslkých levnějších alternativ vypadal opravdu jako Alcantara. A vzhledem k tomu, že jsem si čalounění sedaček vyzkoušel a vím kolik práce to je nejen to správně ušít, aby se to nekrčilo, ale taky jakou fušku ten nenatahovatelnej materiál upnout na krev tak, aby držel vypnutej...tak cenovku 2000,-/sedačku včetně materiálu prostě obdivuju. Ale origo materiál to dle všeho opravdu nebyl.
Ceny Alcantary znám, ověřoval jsem si jí všude možně a porovnával i s cenou třeba v USA, kde se vše dá sehnat jaksi levněji...a i v USA prostě origo Alcantara nejde v přepočtu pod 3000 a i drahý úpravci jako West Coast Customs originál nepoužívají a raději šahají po levnějších alternativách.
Jinak já momentálně mám doma na svůj projekt polskej materiál a zatím se to tváří dobře. Na sedačky jsem ho tedy nepoužil, protože mám teď sedačky Recaro z CTR 7g, kde je Alcantara z výroby, ale právě tenhle materiál s podloženým molitanem jsem použil na celej strop a všechny A-sloupky a pracuje se s ním hezky. A kupodivu se mi ho podařilo vytvarovat na celou stropnici, která je dost zakulacená a s poměrně hodně vystoupným výstupkem na motor od šíbru...a podalo se to. Ono hodně pomáhá ten molitan ze spodu, kterej pomáhá dopínat látku. (Ono ty materiály jsou pružný jen do jednoho směru, podle vláken podšívky, tak se to dá. Ale na autosedačku tohle nestaší, tam se to musí vypínat do všech směrů...)

Brian je teď offline  Brian
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.5.2013 , 21:23   Citovat  

chci se zeptat jestli má nekdo zkusenost s opravou bočnič na recaro sedackách a popř. cena díky..
já dostal jednu nabídku za 6000,- což mi prijde dost Smutný
nejlepe okoli Brna a Olomouce

Obsah fóra Honda-club.cz   
Alcantara - kde koupit ?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď