Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotáhnout do konce nebo prodat a koupit lepší?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:28   Citovat  

Od mé první hondy jsem vždy snil o legendovi, as loni sem i to splnilo a to byl legend ka8 automat coupé ovsem me brzy(po pul roce) opustilo, z duvodu ze jsem vozil dost lidi tak bylo potreba sedan, tak sem legend coupe vymenil za legend sedan ka7 a muj vysneny MANUAL. Musim rici po pravde, kdys jsem ho vezl domu z chomutova na jinych znackach pres celou republiku, tak sem se nikdy v zadnym aute nebal tak jet, jako prave s timto legendem, auto nezatáčelo jak by mělo( servo se kousalo), tudiž jsem celých 360km držel pevně volant v rukou, dál při brždění se auto roztancovalo díky černým a zkrouceným kotoučům, ale asi tak, jak jsem to ještě nikdy nezažil, polívalo mě horko ale vše jsem to překousaval prozatím, nejvíce jsem se bál projet prahu, že mě někde vyberou a bude to v haji, ale naštěstí vše klaplo a už sem metal po D1 z prahy do Brna, celou cestu byl klid, ale asi 40 km před brnem se od zadních kol ozvala neuvěřitelná rána, kouslo se kolo asi na 5 sekund, a najednou byl klid, asi za 2 minuty se to cele opakovalo, tak jsem zajel na prakoviště a zkoukl zda mi neupadla náprava nebo výfuk, ale nic jsem neshledal, tak jsem se vydal dál a vše se opakovalo, tak sem asi 60 kou docoural do Brna, bylo mi z toho auta úplně špatně. Hned po prijezdu jsem volal a pry to bude ložisko v zadním kole, tak jsem si říkal že to nějak ještě docourím, těch 60km, auto odstavím a bude, no ovšem další závada byla ihned po cestě z Brna, při sešlápnutí brzdy, se rosvítili blinkry misto brzd, už jsem měl dost a řekl jsem si, že to auto jde zítra na vrakáč Velmi šťastný tak sem nějak doputoval domů, nadopoval práškama na nervy a na spaní a šel se z toho vyspat, ráno jsem vstal a šel kouknout k autu zajel s ním na chalupu a začal dávat dokupy, přrd zimou obrousit rez, odrezit a natřít hammeritem, opravit zámky, utěsnit spoj mezi katem a svodama, začínal jsem se s autem sžívat, další den jsem s doxou měnil servočerpadlo a veškeré náplně, poté sme zajeli za servisákem a ten mi povolil matici na zadním náboji, a začali sme vyměnovat cely náboj, protoze jsem si myslel ze je KO lozisko, no po rozdelany se na me vysipali nejaky třísky a prach z paken od ruční brzdy, no tak sem to cely očistil dal nový náboj, ovšem bez paken na ručku, lanko sem jen zapaskoval aby tam nelitalo,a už byl za jízdy klid. Konečně! no ale poté bylo třeba udělat přední brzdy, tak se to rozdělalo, proběhla komplet repase, tímto se omlpouvám všem, koho jsem otravoval s radama jak na to, ale už vím, že se toho bát nemusím, nejhorší je pouze dsostat pístek přes novou prachovku. pak už stačilo odvzdušnit a bylo to. Ovšem pořád se mi nezdálo řízení, šlo nějak ztuha, tak jsem zajel do Hondy at mi to zkouknou a postelujou prevodku a pritom mrknou i na podvozek. No asi za 2 hodiny mi z hondy volali, že to maji hotový, ale je tam více problémů, tak sem dojel a řekli mi, že převodka je KO, čepy sou volnější, stabiky - kosti vymenit na obou napravach. Dál je třeba udělat spojku novou, vyměnit svody, výfuk, vyvařít lemy, kolem okna, GO napravy jak mi rekli, vymenit vanu na motoru,diferencial a poloosy, cidlo ve vane, blika mi kontrolka hlidani hladiny obcas, priuhlasit na cz papiry, dejme tomu, investice je jen prihlaseni a vyvareni s lakem, komplet veci na predni napravu mam. Nevím zda v tom pokračovat, nebo to prodat dejme tomu za 25 tisic a koupit neco lepsiho, i kdys tech manualu je hodne malo, tak bych si toho mel vazit, ale nevím. Co myslíte, mám se pustit do renovace nebo ne a koupit KA9ku?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MOMO je teď offline  MOMO
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:32   Citovat  

Radši kup " novýho " , ta renovace ... No nevim no, je to podle toho, co Tě baví.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:37   Citovat  

tohle je bohužel častý konec Legendů ... Bueee
Auto ketré vždy v dané době bylo vlajkovou lodí Honda a v ceně náhr. dílů jí je pořád HaHaaa spadne po letech z ceny tak, že není žádný problém si ho pořídit, ale je obrovský problém ho "uservisovat" (hlavně finančně) Bueee

Moje rada je následující: máš li dost prostředků, tak opravuj, není-li tomu tak ... prodej, rozeber, vyhoď Smutný

PS. coupé je do budoucna mnohem cenější než sedan ... ale jen v exeletním stavu přátele
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:42   Citovat  

pokud je to tvý vysněný auto tak si ho nech a pomalu dávej dokupy.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:43   Citovat  

Rom. napsal:
tohle je bohužel častý konec Legendů ... Bueee
Auto ketré vždy v dané době bylo vlajkovou lodí Honda a v ceně náhr. dílů jí je pořád HaHaaa spadne po letech z ceny tak, že není žádný problém si ho pořídit, ale je obrovský problém ho "uservisovat" (hlavně finančně) Bueee

Moje rada je následující: máš li dost prostředků, tak opravuj, není-li tomu tak ... prodej, rozeber, vyhoď Smutný

PS. coupé je do budoucna mnohem cenější než sedan ... ale jen v exeletním stavu přátele
tadyj de o to, ze veskere dily mam, i druhe auto , dily na predni napravu, tudiz ma investice je pouze hodit to klempirovi a pak si hrat se zbytkem. I v hondě mi řekli, že je to podstivý auto, nebo poctivý? nevim jak se to pise:D ze ta nasledujici generace uz takova neni Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:47   Citovat  

Rom. napsal:

Třeba tenhle....

Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:49   Citovat  

Hellborn napsal:
Třeba tenhle....

šedej interier se do coupe nehodi a ta barva taky ne Úsměv raděj tmavě zelený a ten světlej a nebo černej interier Úsměv
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:54   Citovat  

Hellborn napsal:
Třeba tenhle....

tak mě se líbí moc, jak nejsem na stř. metlu, tak tomu bych rozuměl (až na to radio HaHaaa ) OK OK OK
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:55   Citovat  

Rom. napsal:
tak mě se líbí moc, jak nejsem na stř. metlu, tak tomu bych rozuměl (až na to radio HaHaaa ) OK OK OK

No jo,to rádio... Ble Bosse 2din by bylo lepší,viď? HaHaaa
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 21:57   Citovat  

Mmmm,nevim,nevim,jestli mas cas,penize a trpelivost,Legenda bych odstavil a komplet zrenovoval do posledniho sroubku....mezitim koupil treba Civica na normalni pojezdeni.
Jestli ne,tak to prodej a usetris si spoustu nervu,casu a penez Úsměv
   Návrat  
Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 22:34   Citovat  

koukam ze uz se snazis legenda prodat. tak at ho nekdo koupi za ranec a ty koupis legenda v lepsim stavu
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 22:58   Citovat  

všechno otázka peněz. Sám vidíš na kolik cca přijde renovace. Mít práci, bydlet u rodičů atd. a mít většinu výplaty na "útratu" tak si koupím civica na popojíždění a pustím se do toho. S tou cenou je to smutné, ale prostě je to tak. Jestli nechceš mít starosti navíc, tak si kup cívu, dej ji trošku dohromady a jezdi Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 23:19   Citovat  

jeste si to necham projit hlavou Úsměv
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 23:20   Citovat  

Brnďa napsal:
jeste si to necham projit hlavou Úsměv

Legend Ti hlavou jen tak neprojde... Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 23:22   Citovat  

Hellborn napsal:
Legend Ti hlavou jen tak neprojde... Velmi šťastný
no tak dobre, necham si to projit tělem Úsměv
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 23:37   Citovat  

brnďo za mne:

Když si ho necháš, všechno uděláš nově, tak se ti to auto odmění tím, že s tebou bude jako jeden muž. Bude tě milovat a hádám že to bude i opačně. Ty budeš vědět od základu co je tam dělané a přesně to co mu chybí.

Na druhou stranu, je to opravdu věc ve které utopíš nějaké peníze a je třeba předem uvážit jestli to co do toho vložíš opravdu má cenu. Nevím zdali se budu pohybovat v reálných částkách, ale pokud tě legend vyšel na 30 a měl bys v něm 30 utopit a nebude vypadat jako nový, tak je to o tom si to zvážit. Do auta za půl milionu bys také dalšího půl mega nenasypal. Těch případných 60, to už koupíš slušnou ojetinu, legend to nebude já vím... Smutný

Srdci neporučíš a když ji miluješ není co řešit...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.3.2010 , 7:34   Citovat  

jak už Kuhnel rikal, boj se rzí je jako rakovina, cili za me uvest do pojizdneho stavu, prodat kofolovi, a koupit libovku - při těch cenách se ti to nemuze vyplatit
   Návrat  
cabbage je teď offline  cabbage
1 háčko
Nový příspěvekZaslal: 19.3.2010 , 7:41   Citovat  

Hellborn napsal:
Třeba tenhle....

Jo, tak tenhle Legend nemá chybu, navíc s manuálem Tak to koukám! , PECKA. Malej háček ale vidim v tom, že ty fotky jsou 3 roky starý. Kdo ví jak to auto vypadá dneska...
   Návrat  
5 háček
Nový příspěvekZaslal: 19.3.2010 , 16:37   Citovat  

kandik napsal:
jak už Kuhnel rikal, boj se rzí je jako rakovina, cili za me uvest do pojizdneho stavu, prodat kofolovi, a koupit libovku - při těch cenách se ti to nemuze vyplatit
no ono to jede, ale je potreba proste udelat treba ty cepy atd, ktery k autu mam. To auto neni nejak vyzrany, jako, ze by sem projel sroubovakem skrz, hold udelat cely lemy. a nebo to za tech 30 prodat a koupit za tech 45 od MH toho automata co ma, ale je to automat Smutný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotáhnout do konce nebo prodat a koupit lepší?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina