Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problem nizke volnobezne otacky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 19:24   Citovat  

Nevim co delam asi nejsem normalni kazdopadne, dneska jsem menil olej v prevodovce a utesnoval vyfuk (vyndani pletence namatlani pasty tesnici a vlozeni pletence zpet , nicmene se mi to moc nepovedlo asi a uchazi to kolem pletence dal jelikoz sem jeliman a udelal sem to spatne nevadi)

ale co se nestalo, nakopnu auto drzi normal otacky po 1 pridani plynu otacky neklesnou na klasicke volnobezne nybrz na rekneme 100-200 otacek .. a po chvili se sami zvednou do klasickych volnobeznych..... Tak to valím bulvy

nechapu cim jsem to pohnojil nicmene uz mi to "toto" delali driv .. a tusim ze jsem to opravil uzemenim motoru ke kasli ( koukal jsem na zem a vypadala v poradku rano to zkusim promerit jestli je to opravdu tim Smutný )

nicmene jsem mel otevrenou i pojistkovku v motoru tak jestli tam je neco co s tim ma neco spolecneho? ze bych o neco zavadil a byl tam jakysi suchy kontakt?

fakt uz netusim cim to muze byt

auto: civic coupe 6g d16y7

budu vdecny za kazdou radu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 19:28   Citovat  

netusi nekdo cim mohou byt zpusobeny ty nizke otacky po prestani slapani na plyn?
to ze se vrati na puvodni hodnoty az po chvili ... bude nejspis lambdou , ze pozna chudou smes ? a prida palivo?
nicmene to nevysvetluje proc se mi to z niceho nic stalo ?

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 20:53   Citovat  

nikdo nic klucii?Smutný

Pikey je teď offline  Pikey
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 21:39   Citovat  

Tohle může dělat zanesený volnoběžný ventil. Je to takový obtok vzduchu kolem klapky. Když pustíš plyn a klapka se zavře, vzduch proudí do motoru právě tudy. Motor si přes zanesený ventil nedokáže nasát potřebný vzduch tak rychle jak by potřeboval a tak se přidusí. Ten tvůj motor má myslím vertikální sání, to znamená že by měl mít volnoběžný ventil umístěný z boku na klapce. Měly by k němu jít dvě hadičky a konektor (je řízený jak ECU, tak teplotou kapaliny). Jinak 100 až 200 otáček to být nemůže, to už by motor dávno chcípnul.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 21:45   Citovat  

Pikey napsal:
Tohle může dělat zanesený volnoběžný ventil. Je to takový obtok vzduchu kolem klapky. Když pustíš plyn a klapka se zavře, vzduch proudí do motoru právě tudy. Motor si přes zanesený ventil nedokáže nasát potřebný vzduch tak rychle jak by potřeboval a tak se přidusí. Ten tvůj motor má myslím vertikální sání, to znamená že by měl mít volnoběžný ventil umístěný z boku na klapce. Měly by k němu jít dvě hadičky a konektor (je řízený jak ECU, tak teplotou kapaliny). Jinak 100 až 200 otáček to být nemůže, to už by motor dávno chcípnul.

jj vertikalni mas pravdu, takze nekde pod filtrem jo? 2 hadicky rano to omrknu docela me to stve...
ale nechapu jakto ze se to stalo zniceho nic .... a 100 200 to asi nebude ale je to opravdu tak 2 mm, nad hranici 0 otacek . a trepe se pri tom cele auto ... jsou to otacky tesne pred chcipnnutim ... o kousek niz a chciplo by to.

Pikey je teď offline  Pikey
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 22:03   Citovat  

Newer napsal:
jj vertikalni mas pravdu, takze nekde pod filtrem jo? 2 hadicky rano to omrknu docela me to stve...
ale nechapu jakto ze se to stalo zniceho nic .... a 100 200 to asi nebude ale je to opravdu tak 2 mm, nad hranici 0 otacek . a trepe se pri tom cele auto ... jsou to otacky tesne pred chcipnnutim ... o kousek niz a chciplo by to.

Jestli si dobře pamatuju, tak otáčkoměr na tomhle autě začíná měřit někde okolo 400-500 ot., takže jestli se ručka hejbe tak budou otáčky větší, ale to je jedno. Ten ventil je pod airboxem jak říkáš. Zkus ho vyčistit, já měl u C6G to samý a pomohlo to.

fuck3rkkt je teď offline  fuck3rkkt
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 22:25   Citovat  

nebo skrtici klapku zkus vycistit.....

Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 10:14   Citovat  

ted jsem na to koukal a meril jsem zem, ta je ok, takze jedine zanesenej ventyl nebo klapka, hledal sem ty hadicky a je jich tam moc udelam foto a zakrouzkuje te mi je nekdo pls?Velmi šťastný

karfik je teď offline  karfik
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 19:53   Citovat  

No mám asi týden úplně stejný problém. Nastartuju, vyjede to na 1200 otáček, přidám plyn, zvýší se otáčky, pustím plyn a otáčky míří k nule, třeba těch 500 a pak to vyleze na asi 1000 a víc ani ň. Takže když vyjíždím z garáže, tak jen čekám, kdy to zdechne. Za tepla je pak vše OK, volnoběh nekolísá a drží na cca 750 otáčkách. Restart ECU jsem zkoušel. Mám origo bavlněný KN filtr či jak se jmenuje. A před 14 dny mi svítila kontrolka motoru, tak jsem to vyblikal a byla to chyba 41, což je chyba lambda sondy. Může to být i tím či spíše pročistit ten volnoběhový bajpás klapky? Díky.

0
PříspěvekZaslal: 28.3.2010 , 14:24   Citovat  

Takže jsem pročistil EACV ventil, teda očistil to sítko a prostříkl WD40. Očistil jsem klapku a to tělo kolem ní, bylo to docela špinavé. A teď už je to mnohem lepší, kolísání je minimální. Dříve to klesalo na 500, nyní na 1000. Trošku se i zvýšil volnoběh za studena i tepla.

.:Generic:. je teď offline  .:Generic:.
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2010 , 19:12   Citovat  

Hojte, mám taky problém s klesáním otáček na teplém motoru. Auto se dnes vrátilo od doktora, který vyměnil čidlo teploty vody, říkal že to klesání je v pohodě, ale já mám názor opačný. Když nastartuji, otáčky padnou skoro na nulu, auto se zatřepe, málem chcípne..znáte to zmatenej Má anglán d14a7 taky ten EACV ventil, že bych ho pročistil..?

0
PříspěvekZaslal: 28.5.2010 , 21:06   Citovat  

Hoj, však ano, nastartuješ a když přidáš plyn a pustíš ho, tak to skoro chcípne. Jak jsem psal, oddělat jsem gumovou hadici z těla sání u klapky a klapku očistit a vše kolem ní. Byla tam vrstva mazu. A pak odmontovat EACV ventil, očistit sítku a prostříknout WDčkem. Už mi to dělal kdysi servisák a teď jsem si to udělal sám a vždy to pomohlo.
Ještě jeden poznatek. Ve stejnou dobu mi i odešlo vyhřívání lambdasondy a po výměně se nic nezměnilo, takže ta na to vliv neměla, což jsem si myslel, že to může dělat i ona.
Tak hurá na to, je to jednoduché a to říkám já nemechanik. Práce na půl hodiny. Doporučuju kuknout do servisního manuálu kde co odšrubovat.
je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 2.3.2011 , 10:26   Citovat  

Tak jsem včera seřídil volnoběh.
Přemýšlel jsem, jak přesně změřit otáčky a našel jsem jedno řešení. Vzal jsem notebook a pustil si ladičku kytar. Tam je vidět frekvence a z ní lehce spočítáme ot/min. Jo fungovalo to jen v interiéru, kde jsou odfiltrovány vyšší frekvence. U motoru venku to ten mikrofon bral vše a nebyl schopný vyhodnotit nejsilnější frekvenci.
Odpojil jsem EACV, nastartoval s plynem, chvilku to držel a pomalu pouštěl a zdechlo to. Tak jsem pootočil proti hodinám šroubem o půl otáčky, což jsem se kdesik na webu dočetl. Opět nastartoval a nyní již motor kolísal kolem 600ot/min. Reset ECU, zapojení EACV, nastartování. Otáčky 750ot/min. Zkouším klimu a otáčky vyrostly na 840ot/min. Předtím jsem měl zhruba 700ot/min a po zapnutí klimy ještě míň. Nejspíš byl už EACV ventil otevřený naplno a nemohl dál přidat dle potřeby. Dnes ráno za studena se i zvýšil volnoběh z 1250 na 1450ot/min.
Auto má už prostě 14 let a je nutné ho už občas trošku doštelovat.

josa je teď offline  josa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2012 , 17:48   Citovat  

Dost casto sa mi stava, ze motor ja zahriaty a ked vyradim rychlost tak otacky klesnu takmer k druhej ciarke (asi 500/200?) a svetla pohasnu. Niekedy sa to samo ukludni, ale vacsinou musim dupnut na plyn a potom je to ok. Smutný

Obsah fóra Honda-club.cz   
problem nizke volnobezne otacky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina