Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pokuty,splatnost?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 20:41   Citovat  

Ahoj všem,mám dotaz,pokud možno na někoho od policie nebo někoho,kdo má s tímto zkušenost....
Jaká je splatnost pokuty za rychlost? Bylo mi řečeno,ze je to jeden rok od obdržení pokuty a potom za každý měsíc 5procent k částce (slova kamarádky,bývalé policistky). Jde mi o to,že asi dva měsíce zpět jsem spěchal do práce - 63 ve městě a měl jsem to litr. A ted me vrtá v hlavě,jestli mi tam už mezitím nenaskočili ůroky,protože sem cestu se složenkou na poštu odkládal a odkládal:) Díky za odpovědi,myslím,že tahle informace se bude hodit i ostatním.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 20:59   Citovat  

no to by me taky zajimalo jak to je Úsměv
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 21:02   Citovat  

na to máš 14 dní od toho dne co se stalo, pak počítaj penále. takhle mi to vysvětlili na služebně když sem platil flastr.
   Návrat  
max-cz je teď offline  max-cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 21:12   Citovat  

sablos napsal:
na to máš 14 dní od toho dne co se stalo, pak počítaj penále. takhle mi to vysvětlili na služebně když sem platil flastr.

BLBOST - ja kdyz dostanu flastr neplatim hned dokud nedojde prvni upozorneni, co kdyby jim to někde zapadlo Velmi šťastný

Každopadně dopis nedojde dokud nedostanu dalsi pokutu, pak si najednou vzpomenou - posledni mi prisla asi skoro po dvou letech co sem dostal druhou. A to sem skusil 2x a vždy to tak bylo.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 21:14   Citovat  

max-cz napsal:
BLBOST - ja kdyz dostanu flastr neplatim hned dokud nedojde prvni upozorneni, co kdyby jim to někde zapadlo Velmi šťastný

Každopadně dopis nedojde dokud nedostanu dalsi pokutu, pak si najednou vzpomenou - posledni mi prisla asi skoro po dvou letech co sem dostal druhou. A to sem skusil 2x a vždy to tak bylo.

Aha,dik za info. Takze neni mozny aby mi po trech mesicich zvedli vysi pokuty?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 21:18   Citovat  

Buchtak napsal:
Aha,dik za info. Takze neni mozny aby mi po trech mesicich zvedli vysi pokuty?

nevim o nikom komu by to zvedli a určitě je někde v zakoně nejake upřesnění že tě musí vyrozumět pisemne aspon jednou ,kazdy ma možnost zapomenout nebo ztratit složenku. Pokud na to budes hazet bobek i po upozorneni tak je jasny ze to zacnou resit. Ale i kdyz na to nemas a zavolas ze chces splacet tak se da domluvit treba na 500 mesicne, to neni problem ,finančak na to přistoupi rád aby to z lidi dostali aspon nejak - znam dost lidi co to resili fornou splaceni.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 21:23   Citovat  

max-cz napsal:
nevim o nikom komu by to zvedli a určitě je někde v zakoně nejake upřesnění že tě musí vyrozumět pisemne aspon jednou ,kazdy ma možnost zapomenout nebo ztratit složenku. Pokud na to budes hazet bobek i po upozorneni tak je jasny ze to zacnou resit. Ale i kdyz na to nemas a zavolas ze chces splacet tak se da domluvit treba na 500 mesicne, to neni problem ,finančak na to přistoupi rád aby to z lidi dostali aspon nejak - znam dost lidi co to resili fornou splaceni.

okej,tak jeste jednou dik,spadl mi kamen ze srdce:) Stejne by me ale presne zajimalo,jak je to podle zakona,odkdy ti zacnou pocitat uroky a v jaky vysi...na netu o tom neni ani zminka
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 21:44   Citovat  

14dní je na zaplacení cajtům,pak to přesouvaj k celňákům.Nic se neděje,za bezpečnou hranici bych považoval rok..Chodim k celníkům platit každej listopad i pokuty z prosince min.roku a bez navýšení.Ale na tom roce už se to nějak láme,pak už jsou úroky Mrk
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 21:56   Citovat  

spoon napsal:
14dní je na zaplacení cajtům,pak to přesouvaj k celňákům.Nic se neděje,za bezpečnou hranici bych považoval rok..Chodim k celníkům platit každej listopad i pokuty z prosince min.roku a bez navýšení.Ale na tom roce už se to nějak láme,pak už jsou úroky Mrk

Aaa,tak to je dobry vedet,dnes budu mit klidny spani:) thx
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 22:14   Citovat  

podle me je dulezity jestli te chytli a dostal jsi slozenku nebo jestli ti jenom prisla fotka z radaru. Pokud to je jen foto z radaru tak za rok od spachani prestupku kdyz se to neprojedna tak je to promlceno.

§20 zákona o přestupcích:“
(1) Přestupek nelze projednat, uplynul-li od jeho spáchání jeden rok; nelze jej též projednat, popřípadě uloženou sankci nebo její zbytek vykonat, vztahuje-li se na přestupek amnestie.
(2) Do běhu lhůty podle odstavce 1 se nezapočítává doba, po kterou se pro tentýž skutek vedlo trestní řízení.“

odkaz
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 22:21   Citovat  

PreludeZ napsal:
podle me je dulezity...

Bohuzel u me jedna o ten prvni pripad:( Kdyby slo o fotku z radaru,tak se pokusim odvolat na osobu blizkou,jestli se to porad jeste da...
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 22:28   Citovat  

Buchtak napsal:
Bohuzel u me jedna o ten prvni pripad:( Kdyby slo o fotku z radaru,tak se pokusim odvolat na osobu blizkou,jestli se to porad jeste da...

Ja kdyz dostal slozenku za nehodu, tak mi rikal, ze do mesice bych to mel zaplatit, abych zbytecne neplatit penali navic, byl milej hodnej a dal mi tu nejnizsi sazbu kterou mohl uhrat, ac jsem mu naferovku rekl jak a proc se tak stalo, takze nepredpokladam, ze si delal srandu. Ani jsem se neptal co hrozi za nezaplaceni...

Spolehat na to, ze nekomu to prochazelo rok a ze nemusis rok platit, mno nevim, asi spatna strategie, jsem zvedavej co budes delat az dostanes dalsi 4 takovyhle pokuty (podle chovani je ta pokuta tak za bura) a nasledne ti prijde exekutor...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 22:38   Citovat  

bordel napsal:
Ja kdyz dostal slozenku za nehodu...

nerikam,ze kdyz to muze byt az rok bez prirazky,tak si rok pockam a pak to pujdu zaplatit,coz chci tenhle tydne,ale ptam se proto,aby me pak necekalo neprijemny prekvapeni v podobe placeni petky. Takhle to vypada,ze zaplatim fakt jen ten puvodni litr slozenkou a bude to z krku.
   Návrat  
VlastaFR je teď offline  VlastaFR
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 22:53   Citovat  

na projednani prestupku je rok promlceci lhuta (fotka z radaru atd).
Na blokovku se nelze odvolaT.

NA OBA PRIPADY SE UROK, NEBO NAVYSENI NEVZTAHUJE!!!!

Blocek do 14dnu policie - pak to jde na financak. Osobne nic neplatim dokud neprijde doporucene zasilka, kde ti pisou abys to uhradil do 14dnu jinak hrozi exekuce Úsměv . Pak uz hradim, pac musim Velmi šťastný .

Oni tu maj bejt pro Nas a ono se to obratilo, ze my sme tu pro ne naštvanej At radsi hlidaj parkoviste pred corkama papa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 23:05   Citovat  

VlastaFR napsal:
na projednani prestupku ...

OK
Souhlas...a hlavne s tim poslednim.
   Návrat  
david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 23:51   Citovat  

Kazdopadne davat na to bacha az pak prijde doporucny dopis o vyrozumeni, kamarad nezaplatil 500kc za spatny parkovani a na dopis se vykaslal a bylo z toho 26.000 exekuce, to znamena zablokovani uctu a odebirani penez po castkach, aby mu zbylo je ziv. minimum, takze bacha. Ja platim pokuty vzdy tak mesic po obdrzeni slozenky, stejne ji jednou zaplatit musim..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 15:52   Citovat  

bordel napsal:
Ja kdyz dostal slozenku za nehodu, tak mi rikal, ze do mesice bych to mel zaplatit, abych zbytecne neplatit penali navic, byl milej hodnej a dal mi tu nejnizsi sazbu kterou mohl uhrat, ac jsem mu naferovku rekl jak a proc se tak stalo, takze nepredpokladam, ze si delal srandu. Ani jsem se neptal co hrozi za nezaplaceni...

Spolehat na to, ze nekomu to prochazelo rok a ze nemusis rok platit, mno nevim, asi spatna strategie, jsem zvedavej co budes delat az dostanes dalsi 4 takovyhle pokuty (podle chovani je ta pokuta tak za bura) a nasledne ti prijde exekutor...

kdyby sis precetl co jsem napsal predtím tak nemuzes psat neco o 4rech pokutach - nezaplatis a udelas dalsi prestupek tak si hned vzpomenou zes nezaplatil tu predtim!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 15:53   Citovat  

VlastaFR napsal:
na projednani prestupku je rok promlceci lhuta (fotka z radaru atd).
Na blokovku se nelze odvolaT.

NA OBA PRIPADY SE UROK, NEBO NAVYSENI NEVZTAHUJE!!!!

Blocek do 14dnu policie - pak to jde na financak. Osobne nic neplatim dokud neprijde doporucene zasilka, kde ti pisou abys to uhradil do 14dnu jinak hrozi exekuce Úsměv . Pak uz hradim, pac musim Velmi šťastný .

Oni tu maj bejt pro Nas a ono se to obratilo, ze my sme tu pro ne naštvanej At radsi hlidaj parkoviste pred corkama papa

SOUHLAS
   Návrat  
Prcek je teď offline  Prcek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 18:35   Citovat  

Tak je to přesně 15 dní na zaplacení složenky ode dne kdy byl vystaven pokutový blok, pak je postoupeno celníkům jak tu bylo řečeno a ti mají tuším rok ode dne vystavení bločku. Pak nějaká ta upomínka a v nejhorším případě i exekuce.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pokuty,splatnost?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina