Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký momentový klíč?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 9:32   Citovat  

poohlížím se po momenťáku, chci samozřejmě kvalitu za rozumný peníze tak prosím pište postřehy, zkušenosti, odkazy na nářadí budu rád
taky nevím jaký rozsah zvolit koukal jsem že jsou zhruba od 10-110Nm a pak od 40-200Nm myslim že vhodnější ale pro montování hond bude ten první rozsah?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 9:45   Citovat  

posero napsal:
poohlížím se po momenťáku, chci samozřejmě kvalitu za rozumný peníze tak prosím pište postřehy, zkušenosti, odkazy na nářadí budu rád
taky nevím jaký rozsah zvolit koukal jsem že jsou zhruba od 10-110Nm a pak od 40-200Nm myslim že vhodnější ale pro montování hond bude ten první rozsah?

hodi se oba dva, ten 10- 110 aby byl 3/8 (mensi, lehci, pohodlnejsi prace) a ten spis 20 - 220 aby byl 1/2 (vetsi paka, na veci jako remenice, kola a vetsi srouby je lepsi)

Sam mam ten 20 - 220 1/2 a chystam si v budoucnu poridit i ten 3/8

jedinou nevyhodou je ze musis mit 2 sady orisku, ale vzhledem k tomu ze pouzivam jen 3/8 naradi ktere mam kvalitni a k tomu sadu kovanych 1/2 orisku tak me to nejak netrapi.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 9:53   Citovat  

jo to je to co mi taky dělá problém nevim který ty velikosti jsou který Se stydím a co značka? nedělal bych s tim denně takže o pohodlí mi až tak nejde spíš o to "neprasit" Mrk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 9:57   Citovat  

posero napsal:
jo to je to co mi taky dělá problém nevim který ty velikosti jsou který Se stydím a co značka? nedělal bych s tim denně takže o pohodlí mi až tak nejde spíš o to "neprasit" Mrk

V tom pripade si musis polozit otazku k cemu ho predevsim budes pouzivat. Pokud ho nebudes pouzivat denne tak nejspis k dotahovani kol na moment (110Nm hliniky) nejcasteji. Takze bych volil ten 1/2 v cene max do 1000,- O znackach se asi nema cenu bavit pac na prilezitostni pouzivani funguje asi vicemene vsechno.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 10:00   Citovat  

mno myslel sem hlavně kola, šrouby na podvozku, brzdách, na svodech, brzdách, takový ty věci ke kterejm se dostaneš při "běžný údržbě
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 10:05   Citovat  

posero napsal:
mno myslel sem hlavně kola, šrouby na podvozku, brzdách, na svodech, brzdách, takový ty věci ke kterejm se dostaneš při "běžný údržbě

na beznou udrzbu bude stacit do 110 ale zase 110 se utahujou kola takze aby jsi tomu mensimu nedaval moc kotel.
nasel jsem pro porovnani 2 za nizkou cenu a pro hobby pouziti a kdyz to nebudes pouzivat misto trhaku asi i plne dostacujici.

tudy momentak 3/8
tudy momentak 1/2
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 10:07   Citovat  

mno myslel jsem, že je to dražší koukal sem po cenách tak do dvojky mam rád kvalitní nářadí Mrk
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 10:09   Citovat  

posero napsal:
mno myslel jsem, že je to dražší koukal sem po cenách tak do dvojky mam rád kvalitní nářadí Mrk
tak ke dvojce vytáhni jeste dalsi dvojku a drobny a kup Tona
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 10:13   Citovat  

univer

Digitální momentový klíč CDW-4200

Přesný a spolehlivý digitální momentový klíč patentované konstrukce s ráčnou 1/2"/24 zubů umožňuje utahovat šroubové spoje předepsaným utahovacím momentem v rozsahu 40-200 Nm. Požadovaný utahovací moment se nastavuje otáčením rukojeti, která se potom uzamkne. Nastavení utahovacího momentu je tak velmi jednoduché. Hodnota momentu se indikuje na digitálním displeji. Kromě měřicí jednotky Nm lze nastavit i další jednotky: lbf.ft, lbf.in, kgf.m a kgf.cm. Momentový klíč má automatické vypínání, což umožňuje dosažení dlouhé doby používání na jednu napájecí baterii (cca 600 h). K vybavení patří také ukazatel stavu napětí baterie. Momentový klíč má levotočivý i pravotočivý chod.
Digitální momentový klíč CDW-4200 splňuje z hlediska přesnosti normy ISO6789:1992, ASMEB107.14M nebo GGG-W-00686-C. Byl úspěšně testován na odolnost proti vibracím, vodě, mastným nečistotám a pádu. K přístroji se dodává český návod a zkušební certifikát výrobce.

Parametry:
napájecí baterie CR2032 H/3 V, rozsah momentu 40-200 Nm, přesnost lepší než +/-3 % z čtení, délka 460 mm, hmotnost 1,2 kg.

Cena ... Kč 3.990,- / Sk 5.190,-

momentak-digi.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
momentak-digi.jpg, 8.01 kB
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 10:23   Citovat  

665+1 napsal:
univer

Digitální momentový klíč CDW-4200

Cena ... Kč 3.990,- / Sk 5.190,-

uplně za hubičku neni Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 10:26   Citovat  

posero napsal:

pokud to chces jako hobby tak ti bude slouzit stejne dobre levny jako za 2000,- nebo drazsi, krom toho kdyz se v tom polame nedejboze ozubeni (soudruzi v polsku nebo cine taky mohli udelat chybu) tak mas 2 roky zaruku takze zadny stres.

Stejne zjistis ze nejvetsi slabina jsou vetsinou orisky
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 10:29   Citovat  

Pako: zas mi čekaj i jiný výdaje a bohužel peněz nemam úplně nazbyt

tenhle má velkej rozsah, co na něj říkáte? odkaz

jenom nepíšou jaký oříšky pasujou Tak to valím bulvy
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 10:30   Citovat  

Dejf napsal:
uplně za hubičku neni Velmi šťastný

ale je :

Momentové klíče HAZET System 6000 CT

Vysoce kvalitní řada momentových klíčů do 320 Nm. Hodnota utahovacího momentu se nastavuje rychle a přesně otáčením rukojeti vůči stupnici, která je obdobou stupnice na mikrometru. Nastavený moment je fixován otočným knoflíkem v zadní části držadla. Případně lze tak učinit speciálním klíčkem, aby se zabránilo snadné, ale nechtěné změně nastavení. Dosažení nastaveného utahovacího momentu je signalizováno opticky (vyskočí červený signální knoflík), zvukově cvaknutím a hmatově-pocitovým vjemem.

Přesnost činí +/- 2 % z hodnoty stupnice.

Momentové klíče HAZET System 6000 CT jsou samozřejmě i v provedení s přepínatelnou páčkou řechtačkového mechanizmu na hlavici klíče. Není tedy nutné přehazovat čtyřhran pro pravý a levý chod. Ostatní parametry této řady zůstávají zachovány.

Typ Nm
Cena

20-120
20-120
40-200
60-320
100-400
200-500
300-800

Kč 7.065,- / Sk 9.185,-
Kč 7.080,- / Sk 9.205,-
Kč 7.140,- / Sk 9.280,-
Kč 7.995,- / Sk 10.395,-
Kč 10.080,- / Sk 13.105,-
Kč 14.295,- / Sk 18.585,-
Kč 19.080,- / Sk 24.805,-
Kč 20.040,- / Sk 26.050,-
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 10:32   Citovat  

ninja napsal:
pokud to chces jako hobby tak ti bude slouzit stejne dobre levny jako za 2000,- nebo drazsi, krom toho kdyz se v tom polame nedejboze ozubeni (soudruzi v polsku nebo cine taky mohli udelat chybu) tak mas 2 roky zaruku takze zadny stres.

Stejne zjistis ze nejvetsi slabina jsou vetsinou orisky

slabina oříšků je tak leda ve ztrácení jinak sem ještě žádnej nezničil, koupil sem na rozebírání aut takovou tu sadu od ATX a drží dodnes a že jsme jí dávali co proto, za 1300 super věc Velmi šťastný
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 11:17   Citovat  

mám už pár let tonu 10-110 N byla v akci za 2100,-,funguje celou dobu na 100% takže můžu doporučit .
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 11:22   Citovat  

no ještě doma číhnu jaký všechn momenty se mě týkají a pak budu vybírat dál
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 11:34   Citovat  

665+1 napsal:
ale je :

Momentové klíče HAZET System 6000 CT

Vysoce kvalitní řada momentových klíčů do 320 Nm. Hodnota utahovacího momentu se nastavuje rychle a přesně otáčením rukojeti vůči stupnici, která je obdobou stupnice na mikrometru. Nastavený moment je fixován otočným knoflíkem v zadní části držadla. Případně lze tak učinit speciálním klíčkem, aby se zabránilo snadné, ale nechtěné změně nastavení. Dosažení nastaveného utahovacího momentu je signalizováno opticky (vyskočí červený signální knoflík), zvukově cvaknutím a hmatově-pocitovým vjemem.

Přesnost činí +/- 2 % z hodnoty stupnice.

Momentové klíče HAZET System 6000 CT jsou samozřejmě i v provedení s přepínatelnou páčkou řechtačkového mechanizmu na hlavici klíče. Není tedy nutné přehazovat čtyřhran pro pravý a levý chod. Ostatní parametry této řady zůstávají zachovány.

Typ Nm
Cena

20-120
20-120
40-200
60-320
100-400
200-500
300-800

Kč 7.065,- / Sk 9.185,-
Kč 7.080,- / Sk 9.205,-
Kč 7.140,- / Sk 9.280,-
Kč 7.995,- / Sk 10.395,-
Kč 10.080,- / Sk 13.105,-
Kč 14.295,- / Sk 18.585,-
Kč 19.080,- / Sk 24.805,-
Kč 20.040,- / Sk 26.050,-

no myslim, že na to co Posero potřebuje jsou to ideální ceny

je až neuvěřitelný jaký to jsou pálky Velmi šťastný
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.1.2009 , 13:12   Citovat  

no aby mi kolo neupadlo nevim jaky mam moment v rukach pořádnej výtlem
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.1.2009 , 20:04   Citovat  

Muzu ti za levno nechat svuj momentak,trosku jsem to prepiskl a ted uz jen utahuje KO ,ale porad stejne,momentove,jen je praskla ta kalena vnitrni pacicka s pruzinkou a nechtelo se mi rozdrbat nejakou jinou racnu jen proto,abych s nim mohl zase povolovat,kdyz to nema uplne v popisu prace Mr. Green
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.1.2009 , 13:54   Citovat  

ja mam lux tools z obi za 700,- se slevou Úsměv povoloval a dotahoval sem s nim uz nekolikrat i remenici a zatim drzi a cvaka Velmi šťastný kdyztak zaruka to jisti pořádnej výtlem
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 17:41   Citovat  

Zdarec ,uvažuju o koupi momentového klíče ,ale nepotřebuju žádný za 2000 kč a více. Není to na nějaké každodenní používání jen občas na svém autě. Na aukru jsem viděl tenhle odkaz ,ale prodávájí ho fungl nový v autoservise A.T.U. za nějakých 500 kč. Takže se chci zeptat jestli náhodou někdo nemá nějakou zkušenost s tímto klíčem popřípadě ,který by jste doporučili ,ale za nějaký rozumný peníz
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 19:30  Naposledy upravil Wayne dne 23.3.2010 , 19:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tenhle od TitanTecu prave mam,pokud na neho nebudes dupat,abys povolil nepovolitelnou matku na poloose (jako ja na Porsaku),tak zbytek vydrzi.Parkrat jsem ho uz pouzil i jako kladivo (napriklad na Hondayi jsem s nim vyklepaval kapotu toho nepozornyho ze spanilky) a funguje bez problemu OK

Jen bych ho radeji shanel nekde jinde,jednak nedava zaruku na funkcnost,jednak jich pred nejakou dobou par prodaval vadnych a nakonec kdo vi,proc si zmenil na Aukru ucet na podnikatelsky,nejakym negativnim komentarum bych se u nej nepodivoval.Muzu doporucit tady tohohle prodejce,od nej jsem ho bral a kdybych nebyl liny,necham si ten svuj od nej opravit,bavil jsem se s nim uz o tom (a ma nepojizdnyho staryho 4G Accorda US v automatu,jen tak mimochodem).
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 19:35   Citovat  

Díky za radu OK
   Návrat  
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 20:55   Citovat  

Nic proti ale u těch lacinejch si schválně zjistěte přesnost momentu zkouškou a porovnání z jiným je naprosto odlišná než co si nastavíte a to dokonce co kus to unikát. to snad už je lepší cit v ruce.. pořádnej výtlem pořádnej výtlem pokuď to potřebuje někdo jen občas radši snad půjčit od kámoše.. Já osobně si připlatil za značkovej, mám ho několik let a funguje. Nedávno jsem ho porovnával z kámošovým co si koupil od jiný firmy a odchylka nula nula prd. Za mě teda,laciný nářadí už nikdy.
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 23.3.2010 , 22:36   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Nic proti ale u těch lacinejch si schválně zjistěte přesnost momentu zkouškou a porovnání z jiným je naprosto odlišná než co si nastavíte a to dokonce co kus to unikát. to snad už je lepší cit v ruce.. pořádnej výtlem pořádnej výtlem pokuď to potřebuje někdo jen občas radši snad půjčit od kámoše.. Já osobně si připlatil za značkovej, mám ho několik let a funguje. Nedávno jsem ho porovnával z kámošovým co si koupil od jiný firmy a odchylka nula nula prd. Za mě teda,laciný nářadí už nikdy.

OK
taky si myslim ze kupovat levny naradi u ktereho potrebujete nejakou presnost a spolehlivost se nevyplati. Krom toho by se ten momentovy klic mel cas od casu nechat zkontrolovat a zkalibrovat jinak za chvili bude k nicemu protoze to nebude fungovat korektne. Kdyz ho potrebujes malokdy, je opravdu lepsi si ho pujcit
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 7:57   Citovat  

používám momenťák od Tony 10-110..máme ho 15 let,předtim stál 2.500,-
a pořád maká.. je to dobrý
na cero je to parádní rozsah..
   Návrat  
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 9:46   Citovat  

Já jsem koupil v Globusu za 750,- a na kola funguje dobře. Úsměv
Pak jsem ještě jeden koupil v PenyMarketu za 500,- a je to úplně to samé.

Když sem podrobně zkoumal nářadí za 5000,- tak to vypadalo naprosto stejně. No možná že to má jiný vnitřek ...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 10:56   Citovat  

Riccardo napsal:
Já jsem koupil v Globusu za 750,- a na kola funguje dobře. Úsměv
Pak jsem ještě jeden koupil v PenyMarketu za 500,- a je to úplně to samé.

Když sem podrobně zkoumal nářadí za 5000,- tak to vypadalo naprosto stejně. No možná že to má jiný vnitřek ...

jasne ze na kola kde je 110 Nm +/- 10Nm to funguje dobre, ale bude to i stejne dobre fungovat treba na ojnicni srouby kde budes potrebovat treba 32 Nm +/- 2 Nm ?
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 11:17   Citovat  

PreludeZ napsal:
jasne ze na kola kde je 110 Nm +/- 10Nm to funguje dobre, ale bude to i stejne dobre fungovat treba na ojnicni srouby kde budes potrebovat treba 32 Nm +/- 2 Nm ?

na to je na nic i ten můj,natož z nějakýho penny pořádnej výtlem
na tohle snad jedině digitál nebo ručičkovej,že?
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 24.3.2010 , 12:21   Citovat  

RASTA napsal:
na to je na nic i ten můj,natož z nějakýho penny pořádnej výtlem
na tohle snad jedině digitál nebo ručičkovej,že?

ja mam ten stejny jako ty (Tona 10-110Nm) ale kdyz s nim nedelas, musis ho skladovat povolenej (nastavenej na nejnizsi hodnotu) a stejne si ho obcas (jednou za par let) nechat prekontrolovat pripadne zkalibrovat, pak mas jistotu ze utahujes spravne OK
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký momentový klíč?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina