Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Je problém vyměnit přední brzdové destičky? CRX2G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 20:55   Citovat  

bude to vsechno hned pasovat nebo se jim tam nebude chtit?? Cooo??? a koupim v auto kelly nejake solidni? ted to jdu zrovna pokoumat na jejich stranky..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 21:03   Citovat  

!!!RTFM!!!

jinak pasovat to nebude... písty ve třmenech budou moc vysunuté na nové destičky takže si vem "udělátko" třeba kus plechu a musíš sním točit, už si nepamatuju na kerou stranu... taky si očisti nerezové plíšky a dosedací plochy pro ně aby tam destička pěkně sedla, ideální je pak třemeny rovnou natřít... Někdo ještě dělá že kotouče stáčí ale někdo zas říká že je to nesmysl, pokud jsou kotouče slabé (min. tloušťka je na něm napsaná, nebo v manuálu) tak kup nové. Úsměv

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 21:08   Citovat  

OsekSpider napsal:
!!!RTFM!!!

jinak pasovat to nebude... písty ve třmenech budou moc vysunuté na nové destičky takže si vem "udělátko" třeba kus plechu a musíš sním točit, už si nepamatuju na kerou stranu... taky si očisti nerezové plíšky a dosedací plochy pro ně aby tam destička pěkně sedla, ideální je pak třemeny rovnou natřít... Někdo ještě dělá že kotouče stáčí ale někdo zas říká že je to nesmysl, pokud jsou kotouče slabé (min. tloušťka je na něm napsaná, nebo v manuálu) tak kup nové. Úsměv

prední?točit?já je vždycky zaltačil prstem Se stydím

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 21:10   Citovat  

OsekSpider napsal:
!!!RTFM!!!

točí se se zadníma
na předních ani nejsou ty zářezy, do kterých by se nasadilo to "udělátko"

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 21:15   Citovat  

jejda... máte pravdu pánové, byly to zadní co jsem dělal na crx...
pření zatlačit prstem? asi máš silnejk prst Mrk

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 21:16   Citovat  

Na stlačení pístků "předních" je nejlepší a nejjednoduší si vzít truhlářskou svěrku, nechat na pístku starou destičku a tou svěrkou to stáhnout.Mám to vyzkoušené a funguje to a je to pohodlné Úsměv Taky znám metodu páčení o starý kotouč atp. to se mi nelíbí Úsměv V domácích podmínkách je ta svěrka super.
To otáčení je jenom snad u zadních pístků na které existuje speciální přípravek, takže buď pujčit nebo to udělat podle manuálu z plocháče a otáčet po směru hodinových ručiček a zároveň tlačit na pístek Mrk

exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 21:16   Citovat  

doufam, ze se nebudou muset povolovat hadice a pak neco ovdusnovat?? kotouce by mely byt dobre, snad.. zitra zajedu do auto kelly, maji tam kolem tisice ATE, FERODO A NIPPARTS, takze ktere? Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 21:17   Citovat  

OsekSpider napsal:
jejda... máte pravdu pánové, byly to zadní co jsem dělal na crx...
pření zatlačit prstem? asi máš silnejk prst Mrk

asi Se stydím

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2008 , 21:18   Citovat  

exxsodus napsal:
doufam, ze se nebudou muset povolovat hadice a pak neco ovdusnovat?? kotouce by mely byt dobre, snad.. zitra zajedu do auto kelly, maji tam kolem tisice ATE, FERODO A NIPPARTS, takze ktere? Úsměv

povolíš dva šrouby viz. manual nic víc
jinak lidi chválí ATE Mrk

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2008 , 0:39   Citovat  

postup: nic sloziteho, zadne odvzdusnovani, hadicky atd...povolit 2 srouby, vyndat desticky, zatlacit pist, dat nove desky, smontovat
tipy: otevri vicko nadobky brzdici kapaliny, aby ti pripadne mohla kapalina pri zatlacovani pistu v pohode odtect a az budes mit vse hotove, nekolikrat propumuj brzdovy pedal...good luck je to dobrý
imho: kdyz davas nove desky, asi by nebylo spatne prebrousit kotouce, aby si desticky udelali svoji vlastni "dosedaci mapu" jinak hrozi ze si je hned spalis (mala dosedaci plocha). z ate/ferodo/nipparts bych OSOBNE vybral feroda...

posero: to ses dobrej borec, ja mivam problemy je zatlacit 40cm klestema HaHaaa

Warezz.K je teď offline  Warezz.K
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 18:22   Citovat  

Když už to tu je založené, nebudu zakládat nové téma. Koupil jsem desky, horko těžko jsem vyndal třmen, musel sem ho vybouchat, vím že je to strašný a že se to nedělá. Desky jsou total sjetý, mam připravené nové. Ale! Absolutně vůbec tam nedám obě, ten píst je moc venku ostatně jak se tu už psalo a vůbec nejde zatlačit ani sílou. Musí se dělat ještě něco spešl? Mechanik mi řekl kup nové třmeny že jsou v háji. A je mi divné, že na obouch kolech je píst stejně venku, nebo váleček nebo jak tomu říkají. Takový to kulatý co tlačí na vnitřní desku Úsměv Potřeboval bych vědět jak zatlačit ten píst aby se tam dali obě desky, případně jestli není v háji nebo tak. Díky za rady Úsměv Jinak auto: Honda CRX IIG, 91Kw/124Hp, Motor D16Z5, r.v. 1990, 16V 1.6i snad dostačuje Úsměv Ano jsem amatér mám to auto cca rok, proto jsem se obrátil na Vás. Díky!

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 18:35   Citovat  

Warezz.K napsal:
Když už to tu je založené, nebudu zakládat nové téma. Koupil jsem desky, horko těžko jsem vyndal třmen, musel sem ho vybouchat, vím že je to strašný a že se to nedělá. Desky jsou total sjetý, mam připravené nové. Ale! Absolutně vůbec tam nedám obě, ten píst je moc venku ostatně jak se tu už psalo a vůbec nejde zatlačit ani sílou. Musí se dělat ještě něco spešl? Mechanik mi řekl kup nové třmeny že jsou v háji. A je mi divné, že na obouch kolech je píst stejně venku, nebo váleček nebo jak tomu říkají. Takový to kulatý co tlačí na vnitřní desku Úsměv Potřeboval bych vědět jak zatlačit ten píst aby se tam dali obě desky, případně jestli není v háji nebo tak. Díky za rady Úsměv Jinak auto: Honda CRX IIG, 91Kw/124Hp, Motor D16Z5, r.v. 1990, 16V 1.6i snad dostačuje Úsměv Ano jsem amatér mám to auto cca rok, proto jsem se obrátil na Vás. Díky!
no a to jsou predni nebo zadni brzdy? pokud nejdou predni zatlacit, tak budou asi zarezly a chce to repasnout, a zadni se zataci

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 18:38   Citovat  

Brnďa napsal:
no a to jsou predni nebo zadni brzdy? pokud nejdou predni zatlacit, tak budou asi zarezly a chce to repasnout, a zadni se zataci

Pardon, omluva zapoměl jsem podoktnout. Jsou to přední.

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 18:48   Citovat  

sundat třmen, kompresorem vystřelit pístek, dobře obalit hadrou, at se nepoškodí, očistit od rzi, dát nový gumičky a složit. Teď to dělám taky.. Nešly ty přední pístky ven ani za boha..

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 18:50   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
sundat třmen, kompresorem vystřelit pístek, dobře obalit hadrou, at se nepoškodí, očistit od rzi, dát nový gumičky a složit. Teď to dělám taky.. Nešly ty přední pístky ven ani za boha..

Super, že se najde někdo, kdo poradí. Díky, udělám to jako ty Úsměv A kdyby něco, dám vědět.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 18:52   Citovat  

Warezz.K napsal:
Super, že se najde někdo, kdo poradí. Díky, udělám to jako ty Úsměv A kdyby něco, dám vědět.
jednodussi je nechat pistek napojenej a slapt na brzdu a on vyjede, ale bacha na prsty, a pokud bude rezavej tak ho hlavne nebrus, jen treba prelesti filcem jak mi radil ninja, pokud bude rezlej tak sehnat novej, jinak to budes za cas vydelavat znova Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 19:03   Citovat  

Brnďa napsal:
jednodussi je nechat pistek napojenej a slapt na brzdu a on vyjede, ale bacha na prsty, a pokud bude rezavej tak ho hlavne nebrus, jen treba prelesti filcem jak mi radil ninja, pokud bude rezlej tak sehnat novej, jinak to budes za cas vydelavat znova Úsměv

Já právě na tu brzdu i šlapal, a ten se ani nehnul, ale pravda je, že to bylo párkrát. Ani moc nářadí nemam, třeba ten kompresor. Není možný, aby nešel nějakym způsobem povolit:) ten je uplně total.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 19:06   Citovat  

Warezz.K napsal:
Já právě na tu brzdu i šlapal, a ten se ani nehnul, ale pravda je, že to bylo párkrát. Ani moc nářadí nemam, třeba ten kompresor. Není možný, aby nešel nějakym způsobem povolit:) ten je uplně total.
no šlapal si kdys byl brzdic volnej? tak slapni nadoraz Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 19:08   Citovat  

Brnďa napsal:
no šlapal si kdys byl brzdic volnej? tak slapni nadoraz Úsměv

ano ano na doraz asi 3x. Leda to zkoušet víckrát. Myslíte že pomůže ten odrezovací sprej tam nastříkat? Jak bejvá na šrouby atd. Teď k autu sice už přístup nemam, ale můžu pokračovat zejtra. Nechce se mi kupovat celý třmeny.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 19:12   Citovat  

Warezz.K napsal:
ano ano na doraz asi 3x. Leda to zkoušet víckrát. Myslíte že pomůže ten odrezovací sprej tam nastříkat? Jak bejvá na šrouby atd. Teď k autu sice už přístup nemam, ale můžu pokračovat zejtra. Nechce se mi kupovat celý třmeny.
to ti asi nepomuze, musis slapat poradne Úsměv treba si nastartuj at jede posilovac a pak to vyslapes, akorat budes mit brzdovku vsude Úsměv trmeny nemusis novy kupovat, muzes je sundat a repasnout, popr to dat nejake firme

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 19:14   Citovat  

Brnďa napsal:
to ti asi nepomuze, musis slapat poradne Úsměv treba si nastartuj at jede posilovac a pak to vyslapes, akorat budes mit brzdovku vsude Úsměv trmeny nemusis novy kupovat, muzes je sundat a repasnout, popr to dat nejake firme

No vidíš to s tim motorem mě ani nenapadlo. Zejtra jdu udělat už 4 pokus výměny destiček, myslel sem, že do třetice to už bude OK Velmi šťastný To je mi jedno, brzdovka klidně ať stříká, lepší bejt zamazanej od ní než od jídla Úsměv) Se naleje nová. Moc díky za rady. Asi se k téhle komunitě vážně připojim Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 19:18   Citovat  

Warezz.K napsal:
No vidíš to s tim motorem mě ani nenapadlo. Zejtra jdu udělat už 4 pokus výměny destiček, myslel sem, že do třetice to už bude OK Velmi šťastný To je mi jedno, brzdovka klidně ať stříká, lepší bejt zamazanej od ní než od jídla Úsměv) Se naleje nová. Moc díky za rady. Asi se k téhle komunitě vážně připojim Úsměv
ja to delal na legendovi a zapomel jsem to vyslpat, kompresor nikde, tak sem hold velkejma klestema vytahoval , ve 2 sme to delali a nastesti to slo Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 19:20   Citovat  

Brnďa napsal:
ja to delal na legendovi a zapomel jsem to vyslpat, kompresor nikde, tak sem hold velkejma klestema vytahoval , ve 2 sme to delali a nastesti to slo Úsměv

Pravda je že, už mam jezdící absťák. A když se něco podělá, tak pořádně, abych měl co dělat.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 19:22   Citovat  

Warezz.K napsal:

no to budeme rádi, a takových rad je tu spooousta. jinak k těm brzdám asi budeš muset sehnat opravnou sadu, pač to vypadá na hooodně zarezlé pístky.

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 19:27   Citovat  

sablos napsal:
no to budeme rádi, a takových rad je tu spooousta. jinak k těm brzdám asi budeš muset sehnat opravnou sadu, pač to vypadá na hooodně zarezlé pístky.

No pořád lepší a užitečnější investice, než celé třmeny, co mi poradil nějakej rádoby mechanik nějakého servisu Velmi šťastný A jak mi to ještě tlouk do hlavy, že mi už nic nepomůže, ale já se jen tak nedám a radši jdu za hodnařema Úsměv

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 19:34   Citovat  

Warezz.K napsal:
No pořád lepší a užitečnější investice, než celé třmeny, co mi poradil nějakej rádoby mechanik nějakého servisu Velmi šťastný A jak mi to ještě tlouk do hlavy, že mi už nic nepomůže, ale já se jen tak nedám a radši jdu za hodnařema Úsměv
a víš proč??? pač si zákazník a oni si tim chtějí vydělat víš. a když si tady dáš poptávku na bzdy z céra tak ti určitě někdo nabídne za zlomek ceny nových třmenů a brzdiče.

GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 22:26   Citovat  

tak tak.. já sem to prvně zkoušel tím kompresorem nanečisto na jednom totál zrezlým třmenu co sem měl v bedně a tlačil sem tam tolil tlaku, až sem musel vší silou držet hadicu na tom otvoru, a pístek lezl po milimetrech, pak se zastavil, kompresor tlačil a tlačil a pak to střelilo jak dělo Velmi šťastný Velmi šťastný a celej po obvodě rezlej, ten byl stejně na vyhození, zkušební pokus... kouř . Ale tím našlapáním to je pohodlnější to je fakt, jenže já ho měl už venku ten třmen, tak sem volil tento způsob..

0
PříspěvekZaslal: 2.4.2010 , 12:12   Citovat  

Tak paráda, dneska to šlo jako po másle, písty sem vymačkal brzdou, lehce vylezli, žádný vystřelení, brzdovka sice vytekla, teď už jen očistit od rzi, koupit nový gumičky a když už u toho budu tak nabarvit a vygruntovat třmeny Úsměv Díky za rady, pomohli jste mi víc než nějakej profi-mechanik ze servisu. Ještě problém, že písty nejdou vyndat ze třmenů, je to jako ježek v kleci. Je na to nějaký mechanismus?

Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2010 , 12:27   Citovat  

Warezz.K napsal:
Tak paráda, dneska to šlo jako po másle, písty sem vymačkal brzdou, lehce vylezli, žádný vystřelení, brzdovka sice vytekla, teď už jen očistit od rzi, koupit nový gumičky a když už u toho budu tak nabarvit a vygruntovat třmeny Úsměv Díky za rady, pomohli jste mi víc než nějakej profi-mechanik ze servisu. Ještě problém, že písty nejdou vyndat ze třmenů, je to jako ježek v kleci. Je na to nějaký mechanismus?

To je tady celkem zbezne Mrk
Jinak nejak vyndat jit museji,jinak by je tam vyrobce nenapasoval Velmi šťastný

lukes je teď offline  lukes
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2010 , 12:50   Citovat  

Jdou ke konci ztuha, když jsem to dělal na mým Civicovi, tak jsem myslel, že je tam zarážka, ale pak jsem si ho hodil do svěráku a do té drážky zapáčil dvěma šroubovákama a už byl venku. Jestli to děláš poprvé, tak jako já, tak se připrav při nasazování gumičky na pěknej vopruz. První třmen mi trval asi hoďku a půl a druhej byl běhěm deseti minut. Musel jsem si na to udělat z drátu háčky, abych tu gumičku pěkně roztáhl a pak tam dal ten pístek.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Je problém vyměnit přední brzdové destičky? CRX2G
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina