Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Chvili to jede a pak to chcipne - vyreseno
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
maryo je teď offline  maryo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 15:50  Naposledy upravil maryo dne 8.4.2010 , 10:00, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdar, mam po delsi dobe problem s karou. Si to takhle jedu na pohodu a koukam predemnou rovinka, tak si rikam slapnu na to, trochu jsem si zaftekoval do omezovace(ale to asi s mym problemem zadnou souvislost nema) a pak jsem jel do kopce a najednou to prestalo tahnout a chciplo... Tak to nastartuju, chytlo to uplne normalne a ujedu 30 metru a problem se opakuje a takhle jsem dojel do prace Velmi šťastný (z toho misto uz to mam jen asi 150 metru Úsměv)... Vzdycky jsem kousek popojel a bud to za chvili chciplo uplne nebo to na chvili kuckalo bezelo na par valcu a zase rozbehlo. Pak mi to bez problemu na volnobeh bezelo asi 5 minut, ale kdyz jsem jel tak jsem zase ujel jen kousek, akorat abych zaparkoval na zasobovani Billy Velmi šťastný...

ECU zadnou chybu(krom ELD /p3g eld nema/ ktery se rozsveci az kdyz je tam jeste i jina chyba) nehlasi.
Takze jak budu postupovat pokud cestou domu zase nastanou problemy:
- vyndam svicky a ocistim je, uz jsou dost cerny
- kouknu jestli v rozdelovaci neni voda
- kouknu jestli neni odpojenej MAP nebo tak neco, ale to by asi hlasilo chybu
- a dal uz me nic nenapada

Jinak je to H22A. Benzin jsem rano tankoval, na stejny pumpe jako vzdycky...

Dik za tipy.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
samoth je teď offline  samoth
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 15:56   Citovat  

kup si novy kable ke svickam Nápad je tu!

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 15:58   Citovat  

Jojo to udelam hned po tom co vymena svicek nejspis nepomuze Úsměv... Do Kelly to mam z kopce Velmi šťastný, ale asi to tam nedokucka do sesti nebo v kolik zaviraj Hihi

fuck3rkkt je teď offline  fuck3rkkt
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 16:03   Citovat  

zkus palivovej filtr...vyjde te to levne(+/- 200) a jestli jsi ho nikdy nemenil tak by to mohlo bejt ono....

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 16:07   Citovat  

fuck3rkkt napsal:
zkus palivovej filtr...vyjde te to levne(+/- 200) a jestli jsi ho nikdy nemenil tak by to mohlo bejt ono....

jo presne tak, to bych taky tipoval jako bod c.2. Proste provest standartni udrzbu-vymenu techto veci a ono se vylucovaci metodou ukaze

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 16:07   Citovat  

fuck3rkkt napsal:
Jn taky mi prijde ze to bude neco s palivem, ale mel by tam byt asi rok starej... Ale mozna to tim bude, kdo vi... Pekne si ty napady setridim a pak se na to postupne vrhnu Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 16:14   Citovat  

ty kabliky jsem ted kupoval - znacka Tesla, oni tam maji poctivy tlusty draty v tech kablech a na aute to bylo hned poznat, zadny kuckani, rychlejsi nastartovani.. je to opomijena spotrebni cast auta, na volnobeh to vali, ale je
mozny, ze jak ma dodavat vic elektriky, tak to nezvladne - nekdy je to vypaleny a cerny tak, ze to funguje jen na
par vlaknech. Cena taky nebude zavratna, me staly 750 a ikdyby ses netrefil a problem byl jinde, tak to za chybu je
koupit nepovazuju.

fuck3rkkt je teď offline  fuck3rkkt
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 16:20   Citovat  

tudy odkaz takova mala on-line diagnostika HaHaaa taky jsem podle toho par veci zkoumal:))

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 16:36   Citovat  

samoth napsal:
ty kabliky jsem ted kupoval - znacka Tesla, oni tam maji poctivy tlusty draty v tech kablech a na aute to bylo hned poznat, zadny kuckani, rychlejsi nastartovani.. je to opomijena spotrebni cast auta, na volnobeh to vali, ale je
mozny, ze jak ma dodavat vic elektriky, tak to nezvladne - nekdy je to vypaleny a cerny tak, ze to funguje jen na
par vlaknech. Cena taky nebude zavratna, me staly 750 a ikdyby ses netrefil a problem byl jinde, tak to za chybu je
koupit nepovazuju.

Jj jasny, urcite je koupim, davam si to na druhy misto v poradi po svickach Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 16:38   Citovat  

fuck3rkkt napsal:
http://www.mjauto.cz/diagnostika/ takova mala on-line diagnostika HaHaaa taky jsem podle toho par veci zkoumal:))

Dik, tam mi vysel rozdelovac, ale to asi jen proto, ze dneska prselo, ale je to taky jeden z kandidatu, takze ocistim svicky, zkontroluju rozdelovac, koupim novy kabely a kdyz to nepomuze, tak je problem asi nekde v privodu paliva ze...
EDIT: Anebo treba pak jeste vycistim klapku...

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 19:29   Citovat  

fuck3rkkt napsal:
http://www.mjauto.cz/diagnostika/ takova mala on-line diagnostika HaHaaa taky jsem podle toho par veci zkoumal:))

No tak to je možná tak pro moji babičku ...

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.3.2010 , 20:05   Citovat  

Honda neni opel abys cistil klapku. pořádnej výtlem

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 5:50   Citovat  

přesně takhle se mi choval ucpanej palivovej filtr

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 8:04   Citovat  

Zkusim. Ale nevim no. Prisel jsem vcera k autu ze pojedu domu a pohoda jazz nastartovalo to na first a ujel jsem asi 10km, chciplo mi to v centru a blokoval jsem tramvaj Velmi šťastný... Takze to asi dela az kdyz se tam neco zahreje. Ale primo teplota motoru s tim souvislost nema, protoze kdyz jsem nechal vychladnout motor(rucicka temer uplne dole) tak to zas nechtelo ani nastartovat, pak to naskocilo na 10 sekund, to jsem stihnul akorat se otocit a dojet z kopce na parkovaci misto Úsměv. Tak jsem to vzdal a nekde to tam nechal a dneska asi zase kus popojedu(do soboty bych mohl byt doma pořádnej výtlem pořádnej výtlem) Velmi šťastný.

Takze ja bych tipoval asi ten rozdelovac? Je to jeho priznak? Vcera celkem prselo a tak. Palivovej filtr ten se asi jen vymeni kus za kus ze, nejaky provizorni cisteni na miste predpokladam mozny neni?...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 8:16   Citovat  

samoth napsal:
koupit nepovazuju.

Pokud jde o kablíky, chtěl ych varovat před značkou HighVolt. Kupoval jsem je na formana, a po 2 letech provozu se uklepaly u té koncovky co se strká na svíčku.
Zajímavé byly 2 věci:
1. Už asi 1/2 roku před tím jsem měl zvýšenou spotřebu o 2l a auto nevytáhlo víc jak 120km/h
2. I když upadly 2 kabely tak auto pořád ještě nastartovalo a jelo Úsměv (i když blbě)

Naštěstí jsem si nechal původní kabely 16 let staré, ty jsem tam dal a spotřeba a výkon jsou zase OK.

Pokud jde o špatné svíčky, tak když já mám špatné svíčky tak se to vždycky projeví nejdřív na špatných startech.

MARYO: ty tvoje příznaky by taky mohly být špatnou spínačkou nebo hlavní relé. Projevuje se to jako "náhlá smrt" prostě to vypne, aniž by se to před tím nějak projevovalo - třeba cukáním nebo sníženým výkonem.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 8:44   Citovat  

fixkĺující hlavní relé by to mohlo být taky nebo nějakej kontakt v elektrice -už ji máš zkulturněnou , spoje sletovaný a ve smrš´tovačce ?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 12:15   Citovat  

Rele jsem propajel nekfy minulej rok... Ale kdyz mi predtim zlobilo, tak auto proste neslo nastartovat ale kdyz uz to chytlo, tak uz me to nikde nenechalo, to spousti cerpadlo jen pri startu ne?

Monty: na eletriku jsem nesahal, takze

uz nikdy nebudu v pracovni dobe chodit na fora, ktera se netykaji vykonu me prace, budeme se vidat pouze o vikendech a mimo mou pracovni dobu, mejte se Maryo

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 13:41   Citovat  

Hm koukam ze jsem tu nechal rozepsanej prispevek, sel na obed a sefove si tady ze me delaji srandu Velmi šťastný
monty: na eletriku jsem nesahal, ale spajeny a ve smrstovacce jsou vsechny spoje az na tech par ktery mi tam couhaj Velmi šťastný, ty mas asi na mysli, jo, urcite se na ne podivam...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 20:10   Citovat  

Tak dalsi poznatek... Dosel jsem k autu, nastartoval na brnk a ujel asi 4km kdyz to zase zaclo chcipat, odstavil jsem to, sundal vicko rozdelovace a na pohled mi to prislo jak novy (motor ma cca 130kkm), nikde jsem zadnou vlhkost v tom vicku nevidel, i ty kontakty v tom vicku(ty vystupky) vypadaly celkem ciste, jen lehounce zacerneny ale fakt malinko. Pro jistotu jsem to trosku profoukal a ty kontakty ve vicku poradne otrel hadrikem jako i cely vicko. Nastartoval jsem zase na brnk a ujel cca 9km az domu(cestou jsem to dost honil a foukal studenej vzduch aby se to rychlejc zahralo), nechal jsem to doma jeste na volnobeh asi 5 minut a porad nic, pak jsem slapnul na neutral na plyn na podlahu(mam launch control neco malo pres 4k otacek) a tocil a tocil a tocil, pak jsem plyn pustil a chciplo to, nastartoval, zase jsem tocil omezovac a zase to za chvili chciplo.... Tot muj dnesni poznatek... Rozdelovac na pohled vypadal fakt pekne, ale asi to ocisteni nebo profouknuti fakt pomohlo kdyz jsem dojel az domu...

Je mozny ze to muze takhle zlobit i kdyz vypada rozdelovac jako novej nebo myslite ze to byla jen nahoda? Diky... Ale jasny, tezko vestit takhle "z karet" HaHaaa

myst je teď offline  myst
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 22:50   Citovat  

mno mne se takhle chovalo palivove rele, jelo jelo zdechlo, pak neslo nastartovat, pak zas jo, jelo jelo zdechlo jelo zdechlo

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.4.2010 , 23:03   Citovat  

aha, ja myslel ze kdyz by to bylo rele tak by to jen nestartovalo a kdyz by se povedlo uz by to nechciplo (tak se to projevovalo mne), to jsem propajel minulej rok, ale je dost mozny ze ne moc dobre, ale pomohlo to, zkusim to znovu a pujcim si od nekoho rozdelovac... a ty mas vlastne h22, vid Cool HaHaaa

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2010 , 4:45  Naposledy upravil monty dne 2.4.2010 , 6:42, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

to relé ovládá čerpadlo pořád , takže určitě dokáže způsobit takovýhle výpadky motoru, ale ve většině případů to zlobí jen při startu ,po nastartování se to slepí a už drží. zkontroluj taky ukostření svazku na motoru -mělo by být u termostatu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2010 , 5:38   Citovat  

maryo napsal:
... a ty mas vlastne h22, vid Cool HaHaaa

HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2010 , 9:29   Citovat  

monty napsal:
to relé ovládá čerpadlo pořád , takže určitě dokáže způsobit takovýhle výpadky motoru, ale ve většině případů to zlobí jen při startu ,po nastartování se to slepí a už drží. zkontroluj taky ukostření svazku na motoru -mělo by být u termostatu.

Problém toho Main Relay je v tom, že to jsou vlastně dvě relé v jedné krabičce. Jedno je sepnuté jenom ty 2s před startem, a druhé je sepnuté nastálo při jízdě. Většinou špatně fungují obě dvě a chová se to opravdu podivně, asi jak psala Mystique. Časem se to zhoršuje.

Nebylo by od vwěci zkontrolovat ukostření. Vím že to je rada napytel, těch bodů je hrozně moc a většinou je k nim blbý přístup, ale já třeba jsem měl jedno ukonstření vzadu v kufru špatně přišroubované a opálily se mi kvůli tomu kontakty ve spínačce. A dělalo to podobné problémy ...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2010 , 10:12   Citovat  

Riccardo napsal:
Problém toho Main Relay je v tom, že to jsou vlastně dvě relé v jedné krabičce. Jedno je sepnuté jenom ty 2s před startem, a druhé je sepnuté nastálo při jízdě.
tohle je nesmysl , ano dvě relé tam jsou , ale za jízdy jsou seplé obě -první relé totiž spíná s klíčkem, pouští napájení pro ecu ,vstřiky,rozdělovač . druhý relé spíná ecu , nejdřív je sepne po zapnutí klíčku jen na pár s a pak po nastartování už ji sepne nastálo. stačí se mrknout do manuálu na vnitřní zapojení toho relé.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.4.2010 , 13:32   Citovat  

monty napsal:
tohle je nesmysl , ano dvě relé tam jsou , ale za jízdy jsou seplé obě -první relé totiž spíná s klíčkem, pouští napájení pro ecu ,vstřiky,rozdělovač . druhý relé spíná ecu , nejdřív je sepne po zapnutí klíčku jen na pár s a pak po nastartování už ji sepne nastálo. stačí se mrknout do manuálu na vnitřní zapojení toho relé.

No máš pravdu, jenom bys trochu mohl vážit slova.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.4.2010 , 10:13   Citovat  

Tak jsem si dal chvili pauzu, projel se na kole a tak a uz bych zase rad jezdil Úsměv...
Nedavno to bezelo asi pul hodiny tak si rikam to uz bude vcajku tak jedu a chcipne, tentorkat ale nepomohlo nic, nastesti jel kolem soused tak me odtahl na lane Úsměv. Zkousel jsem opet vycistit vicko rozdelovace - tentokrat bylo maximalni svetlo tak jsem videl ze je malinko zaprášenej a ty vystupky ve vicku trochu olepeny nejakym hnusem, ale ocistil jsem to a ujel jsem jen 5 metru Úsměv... Svicky jsem ocistil dratenym kartecem, dvojka a trojka byly maximalne nacucany olejem, ale po vycisteni jsem opet ujel jen cca 5 metru. Novy svicky budu brzo kupovat. To samy kabely, jsou objednany... Kosra se zda na pohled vporadku, mam je tam dokonce pro jistotu asi 2 nebo 3 HaHaaa... Ale jeste muzu zkusit promerit odpor, nicmene tady asi problem taky nebude.

Dneska prijede kamos s h22 civicem tak zkusime changnout rozdelovac, ale nikdy jsem to nedelal... Predpokladam ze tam tudy potece olej, takze bych to auto mel trochu nahnout heverem... Taky tusim ze se tam dela ryska aby se namontoval maximalne stejne natocenej, ale kdyz ho davam z jednoho auto do druhyho, tak co s ryskou? Staci kdyz to bude by oko? Nepokazi se nic? Diky

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2010 , 17:38   Citovat  

no a uz si vyloucil to hlavni rele? jestli s tim prijede, tak by ti mohl i zapujcit to rele ne?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2010 , 18:37   Citovat  

Rele jsem ulpne nevyloucil, ale zkousel jsem ho znovu propajet a cvaka jak divi, coz teda neznamena ze funguje, ale...
Dneska jsme zkouseli prehodit rozdelovace, vypadalo to uz ze je to ok a chcip. Tak jsme jeste prehodili kabely ke svickam a dojel jsem vpohode kudlu na benzinku, natankoval a zpet. Takze to budou na 90% jen kabely ke svickam. Skoda ze ted nikde zadnej nesezenu a zitra pojedu zase BUSem, v Kelly nemaj skladem ani Starline Velmi šťastný...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.4.2010 , 19:13   Citovat  

no a co intercars?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Chvili to jede a pak to chcipne - vyreseno