Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosim o vase nazory na muj civic a na dalsi postup oprav
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
JackeOb je teď offline  JackeOb
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2010 , 0:22   Citovat  

Ahojte všichni Honda ři

Dneska jsem poprvé trochu důkladněji (na mně důkladněji) odstrojil Civička, abych se mu podíval pod kůži. Když je ten den volna navíc...

Auto mám cca 1,5 - 2 roky a nikdy sem nemel čas se mu důkladněji věnovat. Vždy se řešily spíš akutní poroblémy. Tenhle rok mu to chci vynahradit a postarat se mu i o malé bolístky.

Něco jsem nafotil a Vás znalé prosím, podívejte se na foto, a pokud tam uvidíte něco zjevného, s čím byste vy osobně něco dělali (zlepšili, opravili), dejte mi to tu vědět. Jsem sice nadšenej uživatel šroubováku a klíče, ale k automechanikovi mam daleko - takže prosím omluvte i případné technické bláboly dále v textu.

Čeho jsem si každopádně vědom sám je následující:
  1. klimoska je zatim odpojena (mam "novy" kompresor, u puvodniho se mi rozsypala magnet. spojka)
  2. oxidace na autobaterii
  3. děravý manžety na hřídeli L a P kola (ted nevim jak to spravne rict, proste ty hned u brzd)
  4. levy spodni silentblok uchycení motoru je "potrhaný" (u kompresoru klimosky)
    -> delat s tim neco??
  5. auto bylo zjevne bouchnute na pravy předek, takže je celej motor umistenej nějak šejdrem (je to videt v silentblokach uchyceni - je tlacenej moc doprava)
    -> delat s tim neco??
  6. predni vyztuha narazniku me nějak pochroumanou pravou cast
    -> delat s tim neco??
  7. je poskozena tep. izolace (myslim že to jsou trubky od klimosky)
    -> delat s tim neco??
  8. reznou lemy blataku - jak zhruba postupovat při opravě?
  9. kryty svodu jsou orezle (viz foto)
    -> delat s tim neco??
  10. děravá (oblepená) trubka od vzduch. filtru (tam půjde sportovní, stejně musím měnit vložku)
  11. prapodivný stav ukostřovacích vodičů
    -> dělat s tim něco??
  12. potrhaný podběhy blatníků
    - to asi slepím - nějak
    - navíc jsou prodřený od letních 15" kol z vytočenýho raidu (že by mi předchozí majitel nedal podložky na hlinikovy kola, nebo to prostě neřešil?)

No a to je asi tak všechno HaHaaa , co mně dnes zaujalo. Teď je jedna v noci a ja du chrápat a doufám, že zejtra odjedu (ano tím samým civicem).

Fotky jsem soupl samostatně do svoji fotogalerie, aby tu ve svem nožstvi nedělali bordel (cca 40ks): fotky v galerii
(sou v mensim rozliseni, procpat neco pres TMobile je sileny - v utery muzou bejt ve full rozliseni)

Děkuji všem, kteří dočetli až sem a ještě víc děkuji všem, keří najdou sílu a pomohou mi, byť sebemíň.

A ještě pár BEST OF Úsměv foto:

Image00001.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Image00001.jpg, 198.86 kB

Image00006.jpg

Image00006.jpg, 166.66 kB

Image00011.jpg

Image00011.jpg, 165.37 kB

Image00018.jpg

Image00018.jpg, 156.03 kB

Image00025.jpg

Image00025.jpg, 178.98 kB

Image00036.jpg

Image00036.jpg, 148.38 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2010 , 0:31   Citovat  

predaj Velmi šťastný
   Návrat  
Skylinee je teď offline  Skylinee
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2010 , 1:51   Citovat  

No tak ty manžety na poloosách určitě vyměnit...jinak se ti tam dostane bordel a pujdou pěkně do háje. Silentbloky na motoru taky vyměnit Mrk to bych řešil jako první. A pak umejt motor vapkou s teplou vodou Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
honda16 je teď offline  honda16
PříspěvekZaslal: 5.4.2010 , 5:32   Citovat  

řeknu ti to asi tak ten motor asi nedas do roviny musel by jsi to dat karosařům aby to porovnaly na stolici cely to se ti nevyplati.ta vystuha nárazníku je lepší koupit nova ale pokud ti seděl dobře narazník neřešil bych to, vyrovnat se moc neda je to měky ja to taky zkoušel a je to prace na pi.. ty manžety na poloose vyměn co nedřiv jinak se tio tam dostane bordel a zadřeš kloub.ty silentbloky na motoru by jsem určitě vyměnil ale nevim jestli seženeš novy ja na crx nemužu sehnat nikde.a tu vanu by jsem asi neřšil nebo bych ji sundal přetěsnil rovnou a dal novy šrouby tak hodně štěstí při opravě taky dělám už od pátku Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.4.2010 , 9:37   Citovat  

chcemVTI:-) napsal:
predaj Velmi šťastný

Prodat? No tak řešení to určitě je Úsměv. A když pominu, že další auto by stálo další prachy, tak úplně vidím, jak bude mít problémů ještě víc pořádnej výtlem . Ne zkratka tohle je nerealny

No a jinak dikes za rady (za tu oprodání díky taky, pobavila i mně i moji ženu Léňu HaHaaa ).
Manžety a silentbloky budu řešit příští týden, jen doufám že můj oblíběný mechanik bude mít čas, sám to nedávám.

No a mytí motoru - z toho mám docela strach. Elektroinstalace v motorovem prostoru není kdovíjaká (stará izolace), tak aby to pak ještě jezdilo HaHaaa.
   Návrat  
nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.4.2010 , 9:41   Citovat  

Velmi šťastný Velmi šťastný v poho rad pomozem Velmi šťastný Velmi šťastný
ale nie ja som t onapisal hlavne z toho dvovodu ze ak to bolo burane tak moc ze to vydis aj na motore ze je posunuty tak to neni moc dobre
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.4.2010 , 12:04   Citovat  

chcemVTI:-) napsal:
ak to bolo burane tak moc ze to vydis aj na motore ze je posunuty tak to neni moc dobre

No dokud jezdi, tak neni jine volby, nez ho udrzovat. K novemu faru je cesta momentalne daleka.
A i s tim posunutym motorem jezdi odhadem tak 4.-6. rok a nebyl zatim zadny problem s funkcnosti. Tak uvidime jak to jeste dlouho vydrzi. (A protoze sem to sem napsal, tak vidim ze se mi do tydne rozsype pořádnej výtlem )
   Návrat  
Oncek je teď offline  Oncek
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.4.2010 , 12:28   Citovat  

tak v první řadě bych asi vyměnil ty manžety, ty vypadají docela akutně, pak asi ten silenblok na motoru

edit: ta manžeta u převodovky vypadá taky podezřele a přední tlumiče už mají asi taky něco zasebou
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.4.2010 , 12:40   Citovat  

Neprodávej,, je to jen pár malých běžných bolístek, oprav a máš zase klid
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 6.4.2010 , 12:55   Citovat  

spis bych resil to nejzasadnejsi. Tj manzety na poloosach a okamzite vybrousil korozi z olejove vany a celou ji nekolikrat natrel (nova stoji 170 ecek bez dane a je to docela klasicka zavada anglicaku) - hezky zakladovkou a potom vrchni barvou.
   Návrat  
zub je teď offline  zub
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.4.2010 , 8:27   Citovat  

zdarec ty lemy obrus a zakituj nebo je vyměn za nove a pak do rozstřiku a zabrousit lak je to dobrý
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 7.4.2010 , 9:03   Citovat  

zub napsal:
zdarec ty lemy obrus a zakituj nebo je vyměn za nove a pak do rozstřiku a zabrousit lak je to dobrý

Nejhorsi zpusob opravy. Lemy se musi vzdy vyrezat a vyvarit kdyz jsou chyceny. Nasledne poradne osetrit (vystrikat dutiny, zevnitr vymaznout tmelem a poradne natrit). Na tomhle se rozhodne nevyplati setrit.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.4.2010 , 20:49   Citovat  

Oncek napsal:
tak v první řadě bych asi vyměnil ty manžety, ty vypadají docela akutně, pak asi ten silenblok na motoru
edit: ta manžeta u převodovky vypadá taky podezřele a přední tlumiče už mají asi taky něco zasebou

jj, manžety půjdou jako první. Musím se mrknout do manuálu, jestli to zvládnu. Rovnou bych si u toho stříknul brzdy modrou barvou.
Silenblok na motoru necham svemu dvornimu mechaniku.
Tlumiče tam jsou podle mně od výroby auta. Ale ty počkají - navíc bych s tim potom rád nějak vyřešil to, že anglán má relativně měkej podvozek a do zatáček by mohl být trošku tužší - no to ještě uvidíme.
ninja napsal:

spis bych resil to nejzasadnejsi. Tj manzety na poloosach a okamzite vybrousil korozi z olejove vany a celou ji nekolikrat natrel (nova stoji 170 ecek bez dane a je to docela klasicka zavada anglicaku) - hezky zakladovkou a potom vrchni barvou.

A ja tam korozi ani neviděl. Pravda že sem se asi nedíval kdovíjak podrobně, ale mrknu na to každopádně.
Asi je dobrý to na vybrouseni a pretreni sundat, co? Nebo se to dá ošéfovat na motoru?
Z toho abych rozdelaval motor mam docela bobky. Ale mrknu do manuálu a uvidím, jestli se leknu.
Copak něco rozdělat, to nebyl nikdy problém. Ale po složení vždycky něco zbyde bokem pořádnej výtlem
ninja napsal:
Nejhorsi zpusob opravy. Lemy se musi vzdy vyrezat a vyvarit kdyz jsou chyceny. Nasledne poradne osetrit (vystrikat dutiny, zevnitr vymaznout tmelem a poradne natrit). Na tomhle se rozhodne nevyplati setrit.

Myslíš že to je tak špatný, že to je na převaření? Mimochodem (nehádám se, jen hledám ideál. řešení) otcův mechanik zase tvrdí, že jak se to začne vyvarovat, že to je špatný. Proč - netuším.
Pokud to oddrbu, odrezuju a zakytuju, tak muzu cekat navrat problemu?
   Návrat  
Adiss je teď offline  Adiss
PříspěvekZaslal: 7.4.2010 , 21:10   Citovat  

to obroušení/tmelení a stříknutí máš tak na rok ! maximalně na dva a to fakt jen maximalně.. většinou to po zimě vyzeze zas nebo si to najde jinou cestičku.. manžety vymněň hned.. nevyplatí se čekat kdo nemaže ten nejede ! zbytek není tak akutní takže jak ti vyjde čas kluci už ti docela dost poradily zbytek je na tobě papa
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.4.2010 , 18:55   Citovat  

k těm manžetám...ne jen vyměnit ale kloub rozhodit vymejt a novou grafitku...už takhle se tam žmoulá dost svinstva.
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.4.2010 , 19:10   Citovat  

PAKO napsal:
k těm manžetám...ne jen vyměnit ale kloub rozhodit vymejt a novou grafitku...už takhle se tam žmoulá dost svinstva.

grafitku dávaj k manžetam grátis. jinak s tim vyvařením má ninja pravdu, pač ty vyřízneš rez a dáš místo toho novej ZDRAVEJ plech, a jinak s tim svářenim jak říka mechanik mu řekni že dnes už existují COčkový svářečky nejen elektrika, s tou to bylo špatný nedalo se bodovat a material se musel prohřát a tenkej plech se kroutil a propaloval.jinak se ničeho neboj, pokud to budeš dělat pomalu a v klidu určitě to uděláš sám.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.4.2010 , 19:34   Citovat  

sablos napsal:
jinak se ničeho neboj, pokud to budeš dělat pomalu a v klidu určitě to uděláš sám.

"v klidu a pomalu" pořádnej výtlem a kdo vysvetli zenskej, ze nemame mesic pojizdny auto? pořádnej výtlem (jsem schopnej na tom dělat jen o vikendu)

Diky vsem přátele , takhle to bohate stačí, jsem rád za vaše názory. Dneska jsem se poptaval a mam clovicka co mi plechy zavari (zatim nevim cenu, ale nejak se to podela). Manžety a silenbloky mi snad udela muj mechanik.

Ještě prosím o poslední radu: ke korozi olejové vany - da se to ošéfovat na autě, nebo je to potřeba sundat? Abych věděl na co se připravit.
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.4.2010 , 6:05   Citovat  

sablos napsal:
grafitku dávaj k manžetam grátis. jinak s tim vyvařením má ninja pravdu, pač ty vyřízneš rez a dáš místo toho novej ZDRAVEJ plech, a jinak s tim svářenim jak říka mechanik mu řekni že dnes už existují COčkový svářečky nejen elektrika, s tou to bylo špatný nedalo se bodovat a material se musel prohřát a tenkej plech se kroutil a propaloval.jinak se ničeho neboj, pokud to budeš dělat pomalu a v klidu určitě to uděláš sám.

chlope to že daj grafitku grátis neznamená ještě že vymeješ kloub,a když si koupí někdo dělenou manžetu tak k té grafitku po většině nedostaneš.
a druhá věc ,nemať tady lidi COčkem nezavaříš ani milimetr bez eletrického oblouku,tudíš to je svářečka s elektrodou vařící na principu elektrického oblouku."COčko" nebo směsný plyn,nebo argon atd.jsou tam kuli trošku jiné veci něž samotného aktu natažení oblouku.
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2010 , 6:49   Citovat  

sablos napsal:
... dnes už existují COčkový svářečky nejen elektrika...

sem nevedel ze "cocko" nejni svarovani elektrikou ... to mi hlava nebere
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prosim o vase nazory na muj civic a na dalsi postup oprav
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina