Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém se Spojkou, (D13B2)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Alweron je teď offline  Alweron
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2010 , 12:51   Citovat  

Ahoj,
prosím Vás o radu... Předevčírem jsem nasedl do auta, sešlápl spojku a překvapilo mě, že pedál šel tak do 1/4 dráhy nezvykle lehce... Spojka pak zabírala jen v dolní části... Řekl jsem si, že opotřebení se asi někdy hold musí projevit... Včera jsem ale opět nasedl a tentokrát šel pedál nezvykle ochotně až téměř k podlaze, spojka zabírala jen na posledním kousku... Po nastartování jsem dokonce nebyl schopen zařadit, dokud po chvilce nespadl sytič (je to 1.3 karb.), pak řadit šlo, bez nějakého zjevného problému, ačkoli spojka zabírala jen řekněme poslední centimetr pedálu... Docela zajímavé je, že pocitově se to v průběhu jízdy (alespoň pocitově) o něco zlepší, tzn. že spojka začne zabírat už kapku dřív...
Docela mě překvapilo, že to přišlo tak rychle, najednou z niehož nic, před tím spojka byla naprosto vpohodě, neklouzala, chod relativně ok... Navíc jsem s autem přijel, spojka fungovala vpořádku a přes noc najednou toto... Nevíte, čím by to mohlo být..?
Spojka je tam bohužel nevím jak dlouho, já na ní odjel za rok a půl nějakých 25tis...
Možná bude třeba vyměnit celou sadu..?
Ještě jak jsem pročítal fórum, tak jsem našel, že (alespoň zřejmě na Legendovi) existuje nějaká spojková kapalina..? (neukamenujte mě, prosím, ale o tom jsem nevěděl...) Nemohl by být problém tam..? Že by třeba byla potřeba vyměnit / dolít... (jen netuším kam, nasměrujete mě, prosím..?)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2010 , 16:22   Citovat  

zkus pro začátek odvzdušnit spojku, je to malá nadobka vedle brzdového válce, vysaj starou (injekční stříkačkou) nalej plnou novou kapalinou, pak na převodovce je takový výstupek a tam je odvzdušnovací šroub ten povol a at ti někdo šlape pedálem(zezačátku asi rukou pač se nebude vracet) a tak do tý doby až pedál už bude reagovat na sešlápnutí a bude tuhý.a jestli to nepomůže tak objednej spojkovou sadu(cca 3000 za průměrnou spojku)

jany9191 je teď offline  jany9191
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2010 , 16:23   Citovat  

Ja sem to měl to samý,a neměl sem tam dolitou tu kapalinu a musíš to mít u hlávního brzdového válce tam jsou dvě nádobky jedna je větší a jedna menší tak ta menší je ONA a leje se tam normální brzdovka. Cool

0
PříspěvekZaslal: 7.4.2010 , 20:39   Citovat  

Díky moc...
Teda za takovouhle neznalost se stydím a červenám... Se stydím Vypadá to, že to bude opravdu tím - nádobka se zdála plná, ale bylo to jen zdání... Ve skutečnosti byla prázdná, takže jsem alespoň rychle dolil a hned se to trochu zlepšilo... Nicméně to rozhodně stále není "ono" takže zítra za světla ještě vypustím starý zbytek, odvzdušním a naliju novou kapalinku...
Dám vědět, jak to dopadlo...
Moc děkuju!!! přátele

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2010 , 20:41   Citovat  

Alweron napsal:
Díky moc...
Teda za takovouhle neznalost se stydím a červenám... Se stydím Vypadá to, že to bude opravdu tím - nádobka se zdála plná, ale bylo to jen zdání... Ve skutečnosti byla prázdná, takže jsem alespoň rychle dolil a hned se to trochu zlepšilo... Nicméně to rozhodně stále není "ono" takže zítra za světla ještě vypustím starý zbytek, odvzdušním a naliju novou kapalinku...
Dám vědět, jak to dopadlo...
Moc děkuju!!! přátele

nemáš zač.

0
PříspěvekZaslal: 9.4.2010 , 13:08   Citovat  

Tak jsem dnes odvzdušnil... Bylo to ještě plné bublin a původní kapalina byla už poměrně špinavá - takže komplet výměna brzdovky...
Byl trochu problém povolit odvzdušňovák, nepomohlo prostříkání olejem ani přiměřená síla... Nakonec se ale osvědčila "ruská metoda" - stačilo mírně poklepat kladivem a pak to šlo golou krásně...
Pedálek teď už zase zabírá přesně jak má... VTEC

Takže ještě jednou díky za radu! je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém se Spojkou, (D13B2)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď