Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prodej auta bez prepisu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 10:22   Citovat  

Potrebuju poradit jak na to. Jestli je moznost sepsat smlouvu ve ktere bude ze vlastnikem sem ja a provozovatel nekdo jinej a ze ten nekdo jinej je povinen platit povinne ruceni.
A ze plne zodpovida za stav vozidla a skody zpusobene tim vozidlem.

Je to mozny to takhle nak sepsat a pak se nestrachovat ze mi pride nake psani ze neplatim povinne,nebo ze vozidlem byla zpusobena skoda a ze to budu platit.

Predem dekuji za jasnou odpoved je to dobrý
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
tonik.milovnik je teď offline  tonik.milovnik
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 10:50   Citovat  

v okamžiku, kdy ti přijde milostné psaní od kaceláře pojistitelů, že neplatíš povinný ručení se prokážeš akorát platnou kupní smlouvou, že jsi auto prodal a neměl by to být problém...kdyby se nový majitel vozidla vzpouzel, že auto není jeho, protože nechce platit pokuty za nepojištěný auto, a prohlásí kupní smlouvu za neplatnou můžeš oznámit krádež, čimž nového majitele pravděpodobně donutíš k tomu, aby onu pokutu zaplatil, neboť na krádeže aut je v čechách myslím i sazebník s vazbou.... taky to tak řešim.

no a pokud by sis nevěděl rady, ještě jedno řešení je, že napíšeš fiktivní kupní smlouvu na jakéhosi ukrajince, který už tady není a už to taky nikdo řešit nebude. ale v okamžiku, kdy by jsi udělal něco takového, jsi na hranici zákona, a nevím jestli je to korektní. já osobně bych to asi nedělal... s tímhle by jsi věděl rady Hellborn, neboť ten je myslím právník
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 11:06   Citovat  

Všechno (skoro) jde... Úsměv

Toník: Jakmile auto prodá, tak má, pokud mě paměť neklame, povinnost ho do 10dnů odhlásit na nového majitele.

Ošetřit smluvně to jde (napadá mě smlouva o zapůjčení věci, pronájmu věci...), kde by se provozovatel zavázal k zajištění povinného. A asi bych investoval pro jistotu do notářsky ověřeného podpisu...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 11:53   Citovat  

A co by se delo pokud by se mi ve smlouve zavazal ze zaridi a bude platit povinny. A presto by ho neplatil?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 12:11   Citovat  

WickiMan napsal:
A co by se delo pokud by se mi ve smlouve zavazal ze zaridi a bude platit povinny. A presto by ho neplatil?

Nevím 100%,jestli je někde určeno,kdo je povinnen platit povinný (podle mě není a může je platit kdokoli). Pokud by Ti přišla upomínka od kanceláře pojistitelů,tak by ses odkázal na tu smlouvu, ať si to s ním vyřídí.

Spíš bych viděl problémy v případě ukončení "nájmu" auta... Kdo by platil povinné až by Ti auto vrátil...

100% jistotu, že se nebudeš muset soudit a případně i něco platit, bez prodeje mít nebudeš. Pořád budeš majitel...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 12:14   Citovat  

tak je to porušení smlouvy a je to věc k jednání, ale každopádně, pokud bude ve smlouvě, že musí platit povinný ručení, a platit ho nebude, tak je jednoznačně právo na tvojí straně. prostě když ti přijde psaní od svazu pojistelů, ty se akorát prokážeš platnou smlouvou, že jsi auto prodal a je vše vyřešeno. svaz pošle psaní majiteli novému.

kamarád například prodával jakési pofidérní ženě auto a do půl roka mu přišlo tolik pokut, že se ti o tom nemohlo ani zdát. celé to završila tím, že srazila někoho na přechodu...samozřejmě odjela. když potom musel přijít na inspektorát na výslech, tak se prokázal akorát kupní smlouvou, že auto již prodal a bylo, víc už je nezajímalo, šli rovnou za ní. co se dál dělo už se neví. žádný strachy
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 12:15   Citovat  

Hellborn napsal:
Nevím 100%,jestli je někde určeno,kdo je povinnen platit povinný (podle mě není a může je platit kdokoli). Pokud by Ti přišla upomínka od kanceláře pojistitelů,tak by ses odkázal na tu smlouvu, ať si to s ním vyřídí.

Spíš bych viděl problémy v případě ukončení "nájmu" auta... Kdo by platil povinné až by Ti auto vrátil...

100% jistotu, že se nebudeš muset soudit a případně i něco platit, bez prodeje mít nebudeš. Pořád budeš majitel...

ale vždyť ten na koho je hlášený auto v evidenci neříká nic o majiteli ne? resp. v evidenci je jenom cosi jako provozovatel ne? majitel může být někdo úplně jiný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 12:23   Citovat  

Hellborn napsal:

To je prave vono co nechci. Musim to vyresit tak ze budto sepisem kupni smlouvu a odhlasim to na ni no a nebo si auto vemu z5 coz bych radsi.
   Návrat  
Cody je teď offline  Cody
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 14:18   Citovat  

To je ta černá crxa že-no podle toho co bylo v inzerátu to vypadalo na problém-není nad vše legálně,převod tak jak má být,žádné polopřevody,fingované smlouvy atd.To klidné spaní za ty peníze stojí,než mít nervy z ušetřených peněz.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 18:21   Citovat  

Cody napsal:
To je ta černá crxa že-no podle toho co bylo v inzerátu to vypadalo na problém-není nad vše legálně,převod tak jak má být,žádné polopřevody,fingované smlouvy atd.To klidné spaní za ty peníze stojí,než mít nervy z ušetřených peněz.

Ne ne ta cerna se prodala pres normalni smlouvu.
Jedna se o moje prvni auto kadetta.
Sem ho prodal pres znameho jedne pani bez smlouvy a prepisu a predpokladal ze ji mohu duverovat,jenze hned problem kdyz mela zaplatit povinny, cca 2mesice zpozdeni a lhani ze je to zaplaceny. Nyni predvolani na urad a vysvetleni proc nepredlozila pri silnicni kontrole zelenou kartu. Tak to valím bulvy
Dostane na vyber budto normal smlouva a cca 11000 prevod s eko. Nebo dostane ty 3t a beru si ho zpet. šuk do hlavy. Velmi šťastný
   Návrat  
smokedoke je teď offline  smokedoke
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 12:57   Citovat  

Ahoj, prodal jsem svojí C5G kámošovi a řešíme, jestli je nutný to přepsat, nebo si jenom zařídí povinnko na sebe...toho že by to neplatil bych se nebál, jaký jsou další rizika ? Sepsali jsme normální kupní smlouvu...Mám to na něj odhlásit , aby to bylo jen na něj odhlášený nebo stačí ta kupní smlouva? Díkes
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 13:24   Citovat  

Bejt tebou bych to na nej odhlasil. On pak spacha nejak prestupek a prvnim po kom pujdou, tak po tobe. Zbytecny kakani. Odhlasit na nej a on at si uz dal valci sam Úsměv
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 13:28   Citovat  

pojede na výlet na druhý konec republiky, nechá se vyfotit od radaru a ty si pak uděláš výlet jim ukázat kupní smlouvu, že nejsi majitel i když jsi napsaný v registru Úsměv
   Návrat  
smokedoke je teď offline  smokedoke
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.5.2013 , 17:27   Citovat  

OK díky to mi stačí, zejtra to zajdu na něj odhlásit Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prodej auta bez prepisu
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích: