Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak zvýšit výkon u Del Sol VTi ??
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Adamek je teď offline  Adamek
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 13:33   Citovat  

cocks napsal:
zavolej do PK Motorsport Úsměv

a nech stát targu přez noc u nich venku pořádnej výtlem
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
honda.roadster je teď offline  honda.roadster
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 13:42   Citovat  

quast napsal:
Hele mam vyfuk srs se svodama miao-link + nahradu katu od srs, na randal si nemuzu stezovat, + jeste muzu vyndat silencer,a targu esi , a muzu ti rict ze kdyby to bylo hlucnijsi jeste o neco malo vic tak uz bych to nechtel, protoze uz takhle me to nekdy otravuje a rve usi. ale jinak spokojenost- vzhledem k tomu ze je to komplet novy vyfuk potrubi tak lepsi spotreba a vyssi vykon.........jinak na vykon mas zakladni moznosti , ostry vacky od 1 stage po 3 stage + intake manifold (sani) s tim vyfukem .....nebo to pak oturbovat ...... si vyber Velmi šťastný

Ono mi sice jde o zvednutí výkonu,ale spíš jde o to ho nesnížit na úkor zvuku.To jsem zřejmě měl napsat na začátku diskuze..turbo si představit dokážu,ale už teď jsem v zatáčce dost rychle.Mě baví hlavně konfrontace s jinými vozy a ty zatím mizí ve zpětném zrcátku..čili zatím není důvod tak rozsáhlé úpravy

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 13:51   Citovat  

skyline napsal:
honda.roadster: jestli ti jde o zvuk, tak bych hodne vazne popremyslel o Skunk2 Mega Powa. Jel jsem s tim na Del Sol, mela vacky z ITR, takze jeste trochu ostrejsi profil. Usmev jsem mel od ucha k uchu, kdyz jsme vyjizdeli z vesnice a clovek prislapl dvojku, tak po prekroceni 6000 otacek jsem myslel, ze vsem barakum podel silnice vypadnou okna - rezonovalo doslova vse, rachot naprosto cisty, ohromujici, zdrcujici (zadny chrochtajici bor.el). Vyfuk ma samozrejme i vlozku (silencer), ktera byla v tu chvili vyndana. Jak moc to silencer utlumi nevim, ale za sebe jednoznacne rikam, ze bych s tim bezne jezdit nemohl a nechtel. Dal bych to pouze na auto, se kterym bych jezdil 1000 km rocne a asi bych musel bydlet na samote u lesa, protoze navrat domu v noci by asi sousedy nepotesil... Na me to bylo proste az moc brutalni, prestoze jsem si to v danou chvili neskutecne uzival, asi jako kdyz clovek osoli svou oblibenou pisnicku do sluchatek na hranici toho, co sluchatka jeste zvladnou ciste zahrat a zvuk mu doslova prochazi mozkem (a v pripade Skunk2 nejen mozkem, ale v podstate celym telem).

No já to beru tak,že pokud by hluk byl opravdu neúnosný,tak to zreguluju vymontováním nějaké části,popř.použiju silencer

0
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 15:36   Citovat  

infinity napsal:
Momentalne jezdim JDM 4-1 + dekat trubka, ale budu davat ty, na ktere jsem daval odkaz nahore...jenom nevim kdy, momentalne mam na aute prace jak na kostele, takze zatim neresim moc veci, ktere funguji Mrk

Ja myslim, ze s invidii budes spokojeny, ono kdyz se podivas, tak vetsina tech N1 vyfuku (resp tlumicu) je hodne podobna.

Rozumím.Já zase mám momentálně auto v cajku a můžu si užívat úprav.Obutí,výfuk a odlehčení karosérie.Zatím mám za sebou první fázi je to dobrý

quast je teď offline  quast
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 20:48   Citovat  

honda.roadster napsal:
Ono mi sice jde o zvednutí výkonu,ale spíš jde o to ho nesnížit na úkor zvuku.To jsem zřejmě měl napsat na začátku diskuze..turbo si představit dokážu,ale už teď jsem v zatáčce dost rychle.Mě baví hlavně konfrontace s jinými vozy a ty zatím mizí ve zpětném zrcátku..čili zatím není důvod tak rozsáhlé úpravy

Vsak se tam nic nepise o snizeni vykonu ........bo jo ? a zadnej kvalitni cat ti nesnizi vykon oproti seriovymu vcetne zvuku ...... kouř

Tak proc mas napsano v nadpise jak zvysit upravy v del sol vti ? kdyz, kdyz ti to nekdo napise tak pises ze nehces delat zadny upravy na zvyseni- a to jsou jeste k tomu zakladni na zvyseni vykonu...........si to tu prejmenuj co vlastne chces Úsměv))

Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 20:55   Citovat  

Odlehčuješ targu? jak? Ble

0
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 23:23   Citovat  

quast napsal:
Vsak se tam nic nepise o snizeni vykonu ........bo jo ? a zadnej kvalitni cat ti nesnizi vykon oproti seriovymu vcetne zvuku ...... kouř

Tak proc mas napsano v nadpise jak zvysit upravy v del sol vti ? kdyz, kdyz ti to nekdo napise tak pises ze nehces delat zadny upravy na zvyseni- a to jsou jeste k tomu zakladni na zvyseni vykonu...........si to tu prejmenuj co vlastne chces Úsměv))

Proč mám napsáno v nadpise jak zvýšit výkon?Protože to tak chci POMOCÍ výfukového systému.Promiň,že jsem nebyl přesný!

0
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 23:25   Citovat  

Maggoth95 napsal:

Pomocí karbonu,je lehčí.

species je teď offline  species
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 23:29   Citovat  

honda.roadster napsal:
Pomocí karbonu,je lehčí.

tak to ti musim potrast rukou Velmi šťastný zvysovat vykon TARGY nakupem karbonovych casti karoserie to je masterpiece je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 16.4.2010 , 23:39   Citovat  

species napsal:
tak to ti musim potrast rukou Velmi šťastný zvysovat vykon TARGY nakupem karbonovych casti karoserie to je masterpiece je to dobrý

O karbonu nemluvím jako o zvyšování výkonu,to jsem mluvil v souvislosti s výfukovým systémem! A jestli se ti karbon nelíbí,je to čistě tvoje věc a můžeš si to nazývat třeba boží dílo,mě je to jedno

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2010 , 8:28   Citovat  

honda.roadster napsal:
a co chceš za zvuk? ono stačí cočko trochu železa a naladit si koncovku na co chceš od upištěnýho komára po basovej 3litr
jestli chceš dunět jak 3 litr tak na vyústění navař pár centimetrový rožšíření né nepodobné konce trubky(hudební) .za pár peněz hodně muziky

0
PříspěvekZaslal: 19.4.2010 , 11:23   Citovat  

PAKO napsal:
a co chceš za zvuk? ono stačí cočko trochu železa a naladit si koncovku na co chceš od upištěnýho komára po basovej 3litr
jestli chceš dunět jak 3 litr tak na vyústění navař pár centimetrový rožšíření né nepodobné konce trubky(hudební) .za pár peněz hodně muziky

Úplně super přirovnání,díky.Basovej zvuk je přesně to,co nechci a upíštěný komár Mr. Green to je ono.Aby tóny zvuku byly dobře čitelné..

0
PříspěvekZaslal: 19.4.2010 , 11:26   Citovat  

Jináč jsem chtěl všem zatím poděkovat za názory a hlavně za rady,tnx Honda

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2010 , 18:02   Citovat  

Maggoth95 napsal:

Člověče to je pořád dokola. No pokud máš dostatek financí - tak není nic jednoduššího než naobjednávat z netu či po známých následující :

Kvalitní vzduchový filtr
větší škrtící klapku
zvětšené sběrné potrubí + těsnění mezi hlavu válců a toto potrubí (manifold)
"ostřejší" vačkové hřídele
stavitelná vačková kola
Vhodnější vstřikovače
Vhodnější svíce
vhodnější pružinky + misky
Lepší výfukově svody
Lepší pokračování výfuku (nějaký catback - nejlépe odzkoušený a sladěný se svody čili stejného výrobce)
Izolací všeho so vyzařuje teplo v motorovém prostoru
Vhodnější písty
Vhodnější ojnice
Vhodnější klikový hřídel
Dostatečně dimenzovaná ložiska
Vhodnější né-li upravovanou olejovou vanu
k tomu všemu je třeba mít odladěnou (čili laditelnou ECU)

Aby jsi byl schopný převést výkon na vozovku je třeba mít výkonu odpovídající díly spojkou počínaje a pneumatikama konče.

Určitě jsem na spoustu věcí zapomněl , ale nevidím tady žádnoý konstruktivní příspěvek tak aspoň za mně toto....

Jinak slovo VHODNÉ jsem použil záměrně protože nemám tušení jaké výkonové hladiny hodláš dosáhnout...

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2010 , 18:06   Citovat  

Maggoth95 napsal:
huge list with lot of money...

anebo koupit 1.8 blok za zlomek ceny

Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2010 , 20:08   Citovat  

Vhodnější vstřikovače - 440ky by měly na 1.6 stačit, ne?
Vhodnější svíce - šestky nebo sedmičky
vhodnější pružinky + misky - určitě tvrdší a dvojité
Lepší výfukově svody - 4-2-1 nebo 4-1, podle vaček?
Vhodnější písty - vysokokompresní
Vhodnější ojnice - nejlépe I-Beam, H-Beam jsou moc těžké
Vhodnější klikový hřídel - kovanou
Dostatečně dimenzovaná ložiska - ACL Race jen na tu kovanou kliku, jinak raději obyč ACL nebo třeba King
Vhodnější né-li upravovanou olejovou vanu - s přepážkama pokud chceš jezdit okruh, na drag snad ani být nemusí, spíš bych uzavožal o pumpě co tlačí víc
k tomu všemu je třeba mít odladěnou (čili laditelnou ECU) - třeba P28 a chce to taky mapu. je to dobrý

...abychom byli trochu konkrétnější. Mrk

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2010 , 21:21   Citovat  

Lukas napsal:

Vhodnější klikový hřídel - kovanou

V cem spociva "kouzlo" vymeneny kovane kliky za kovanou, krome toho ze utopis 15-25 tisic? Tak to valím bulvy

kovanou kliku ma snad i moskvic

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2010 , 21:23   Citovat  

infinity napsal:
V cem spociva "kouzlo" vymeneny kovane kliky za kovanou, krome toho ze utopis 15-25 tisic? Tak to valím bulvy

kovanou kliku ma snad i moskvic

taky mi to napadlo, tohle zní jako kdyby origo klika byla naohýbaná z kulatiny Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.4.2010 , 23:52   Citovat  

označení "forged crank" se používá pro aftermarket kliku s patřičnými performance vlastnostmi.

btw. skládanou klikovou hřídel má např. Tatra a Moskvič bude mít určitě odlitek. meetallll

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 0:59   Citovat  

Kovanou ma treba skodovka Mrk tudiz b16 samozrejme taky...nevim jestli ty tvoje "performance vlastnosti" by staly za porizovaci cenu. Ale vec nazoru...

To co jsi vypsal (resp dopsal) jsou upravy za 60-100+k a sotva se dostanes na vykon B18C...navic do kopecka te to stejnak pojede. Za ty penize bych na auto navrhl jine upravy ktere budou mit o hodne lepsi pomer cena/vysledek. Ale taky vec nazoru. Nerikam ze ten seznam je nesprany (ackoli jsou tam jiste veci zbytecne), ale ze za ten vysledek je zbytecne predrazeny.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 12:11   Citovat  

infinity napsal:
Kovanou ma treba skodovka Mrk tudiz b16 samozrejme taky...nevim jestli ty tvoje "performance vlastnosti" by staly za porizovaci cenu. Ale vec nazoru...

To co jsi vypsal (resp dopsal) jsou upravy za 60-100+k a sotva se dostanes na vykon B18C...navic do kopecka te to stejnak pojede. Za ty penize bych na auto navrhl jine upravy ktere budou mit o hodne lepsi pomer cena/vysledek. Ale taky vec nazoru. Nerikam ze ten seznam je nesprany (ackoli jsou tam jiste veci zbytecne), ale ze za ten vysledek je zbytecne predrazeny.

Bavime se snad o upravach motoru a ne o jeho vymene. Tak to valím bulvy
Ostatne ten kdo chce jezdit kategorii do 1.6 tak mu nic jineho ani nezbyva.

No a ktere veci z tech co jsem doplnil jsou zbytecne?? To me vazne zajima... Spis bych rekl, ze tam spousta dalsich veci chybi...k postaveni dobreho zavodniho motoru. Cooo???

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 12:29   Citovat  

myslim ze ma tady kolega targu na zabavne jezdeni, ne zavodeni v nejakych prisnych kategoriich, tudiz vicemene novy spodek, hlavne I-beam ojnice a "kovana klika s performance vlastnostma" nema az takovy vyznam. Staci upravy hlavy+sani+vyfuk. Ostatne myslim ze esuv zavodni 1.6 civic i 1.8 ITR meli spodek taky seriovy...omnimanuv 1.6 200whp mel snad jedine ojnice z gsr...S 1.6 se pres tyto hodnoty uz stejnak tezko dostanes...takze jestli na tom nechces tocit 10k ci stavet turbo tak to jsou penize vyhozene do luftu.

Lukas napsal:
Bavime se snad o upravach motoru a ne o jeho vymene. Tak to valím bulvy
Ostatne ten kdo chce jezdit kategorii do 1.6 tak mu nic jineho ani nezbyva.

nechapu, kdyz navrhujes vymenu ojnic a kliky, tak proc by tam nemohl pouzit ty z 1.8?

carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 12:37   Citovat  

chces vykon tak postav poradny vyfuky a kup misto CAI sani ITB. za ty penize je to nejmensi zakrok na ten motor a asi s nejlepsim ziskem vykonu.. dalsi vec je ze nejlevnejsi uprava je proste odlehceni.. kila jsou nejvic znat. jinak souhlasim s tim co pise infinity

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 15:11   Citovat  

Maggoth95 tu zminil jiste upravy, tak jsem je konkretizoval pro dany motor.
Neresim kdo a jak s tim bude jezdit. Je to mysleno obecne, pro stavbu zavodniho motoru.

Pri pouziti ACL Race bych velmi intenzivne uvazoval o pouziti povrchove zuslechtene kliky. Spolu pak s I-beam ojnicema tvori takrka neznicitelny spodek.
Tim ze jsem napsal, ze H-beam jsou moc tezke...jsem mel na mysli jejich nevhodne pouziti pro vysokootackovy motor.

V pripade pouziti seriovych ojnic a nejakych vysokokompresnich pistu...nevim jak to bude s cepy. Nemam tuto zkusenost. Ale mam rad spis plug and play a rad si za to priplatim.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 15:52   Citovat  

Lukas napsal:
Maggoth95 tu zminil jiste upravy, tak jsem je konkretizoval pro dany motor.
Neresim kdo a jak s tim bude jezdit. Je to mysleno obecne, pro stavbu zavodniho motoru.

Pri pouziti ACL Race bych velmi intenzivne uvazoval o pouziti povrchove zuslechtene kliky. Spolu pak s I-beam ojnicema tvori takrka neznicitelny spodek.
Tim ze jsem napsal, ze H-beam jsou moc tezke...jsem mel na mysli jejich nevhodne pouziti pro vysokootackovy motor.

V pripade pouziti seriovych ojnic a nejakych vysokokompresnich pistu...nevim jak to bude s cepy. Nemam tuto zkusenost. Ale mam rad spis plug and play a rad si za to priplatim.

Samozřejmně. Netuším na jaký druh soutěže by to auto mělo být stavěno a jestli vůbec... proto jsem psal nekonkretizovaně slovo VHodné.... Jinak ty i infi máte pravdu - záleží na úhlu pohledu....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 17:12   Citovat  

Nebo muzem taky napsat...nech seriovou kliku a dej obyc koziska, nedavej pisty s moc velkou kompresi. Moc velky tlak by pak mohl zpusobit nadmerne zatineni ojnicnich lozisek.
Motor bude nadprumer nikoli top.

Ja osobne mam seriovou kliku a H-beam ojnice... Takze nikomu nevnucuji to svoje...jen diskutuji na tema nejlepsi upravy.

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 20:20   Citovat  

když to tak čtu něco má do sebe udělat jen hlavu a na spodek se vykašlat ale kolega to asi bude mít asi i na denní jízdu a to je asi rozdíl dát záhul sprinteru 2 víkendy v měsíci a pak tomu dát sem tam kudlu každej den tak bych zvolil úpravu i spodku.

propo ještě se zeptám na kombinaci kovaných ojnic eagle a úpravy sériové kliky např leštěním apod.

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.4.2010 , 20:26   Citovat  

skyline napsal:
honda.roadster: jestli ti jde o zvuk, tak bych hodne vazne popremyslel o Skunk2 Mega Powa. Jel jsem s tim na Del Sol, mela vacky z ITR, takze jeste trochu ostrejsi profil. Usmev jsem mel od ucha k uchu, kdyz jsme vyjizdeli z vesnice a clovek prislapl dvojku, tak po prekroceni 6000 otacek jsem myslel, ze vsem barakum podel silnice vypadnou okna - rezonovalo doslova vse, rachot naprosto cisty, ohromujici, zdrcujici (zadny chrochtajici bor.el). Vyfuk ma samozrejme i vlozku (silencer), ktera byla v tu chvili vyndana. Jak moc to silencer utlumi nevim, ale za sebe jednoznacne rikam, ze bych s tim bezne jezdit nemohl a nechtel. Dal bych to pouze na auto, se kterym bych jezdil 1000 km rocne a asi bych musel bydlet na samote u lesa, protoze navrat domu v noci by asi sousedy nepotesil... Na me to bylo proste az moc brutalni, prestoze jsem si to v danou chvili neskutecne uzival, asi jako kdyz clovek osoli svou oblibenou pisnicku do sluchatek na hranici toho, co sluchatka jeste zvladnou ciste zahrat a zvuk mu doslova prochazi mozkem (a v pripade Skunk2 nejen mozkem, ale v podstate celym telem).

tuhle targu měl kámoš od nás z vesnice, modrá, el. střecha, jediné co měla byl ten vejfuk a vačky, ecu byla série ale targa byla voňavice OK

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2010 , 9:31   Citovat  

honda.roadster napsal:
Úplně super přirovnání,díky.Basovej zvuk je přesně to,co nechci a upíštěný komár Mr. Green to je ono.Aby tóny zvuku byly dobře čitelné..
jo tak si pořiď doutník s odjímatelným silencerem,a můžeš začít ladit...když se ti nebude líbit zvuk šikovnej klempíra ti muže silencer vyrobit menší či větší...

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2010 , 10:05   Citovat  

Adamek napsal:
a nech stát targu přez noc u nich venku pořádnej výtlem

njn...taky už se ke mě doneslo že tam tenkrát "někdo něco šlohnul" .....snad to nebude i můj případ.

Jinak bychom se měli tady kolegy zeptat, co si vlastně představuje pod pojmem "zvýšit výkon" ....z toho motoru se dá dostat 521 PS jako má MarAt...ale musí se taky počítat s tím, že jeden kůň tě přijde na cca 2 000...... a pokud to nebude nějakej hardcore tak se na kliku a písty atd nemusí vůbec šahat vždyť to i v sérii vydrží nesmysl.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak zvýšit výkon u Del Sol VTi ??
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina