Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic 1.8 GT, limitovaná sportovní edice
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
moosa je teď offline  moosa
PříspěvekZaslal: 24.4.2010 , 19:20   Citovat  

Zdravim vsechny,
prave jsem se stal majitelem nove Hondy Civic 1.8 GT v cerne barve Úsměv
Proto jsem se take zde zaregistroval abych byl v komunite Hondaku a dozvedel se co nejvic.
Zaloha slozena, auto bude do 14dnu. Pak sem hodim sve prvni dojmy a ze dojmy budou, je to moje prvni zcela nove auto (dosud jen ojetiny).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
mecar je teď offline  mecar
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.4.2010 , 19:22   Citovat  

ahoj tak at slouží je to dobrý G4G
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2010 , 21:19   Citovat  

No to určitě pak dej vědět... Mrk Zrovna mě zajímá jak tahle 1.8GT pojede....
Označení popisuje že by to mohlo být i zajímavé... Mrk
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2010 , 21:42   Citovat  

GT bohužel označuje jen výbavu, motor je klasika 1.8 140 koní, ale naživo s těmi "GT" doplňky vypadá fakt hezky to zase jo OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.4.2010 , 22:05   Citovat  

Tak tak, GT je jen designova zalezitost (mrizka, kola...). Ale prave treba ta mrizka, ta me fakt bere Úsměv
Jinak sem mel druheho kandidata na kup a to novy Opel Astra 1.4 turbo (140koni) ve verzi Sport. Nakonec po domluve meho kamarada vyhrala Honda. Nejsem zadny odbornik na auta, ale muj pohled: Opel -> komfortnejsi jizda, Honda -> sportovnejsi. Honda fakt sedi. Nejdriv se mi nelibila, ale pak sem se na ni sel podivat a musim uznat, rozbusilo se mi srdce. Tak uz se tesim. Ted zjistuju jak zajizdet tohle auto, co nutneho dokoupit (defend lock?,koberecky, bezpecnostni srouby atd..).
Prvni postrehy pri testovaci jizde u prodejce: Super volant (fakt pro me uzasne sedi v ruce), pohodlne sedacky, rychlosti padaj nadherne a ten ZVUK...krasa.
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2010 , 22:09   Citovat  

opelem tam, vlakem zpet pořádnej výtlem
je to sice "nemecka kvalita" ale ta nejmensi ze vsech nemeckejch aut, opel je fakt na 3 veci ->na nic, na ho.. a na vyhozeni! hondou neprohloupis to je proste kvalitka kouř
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2010 , 23:50   Citovat  

osiris napsal:
opelem tam, vlakem zpet pořádnej výtlem
je to sice "nemecka kvalita" ale ta nejmensi ze vsech nemeckejch aut, opel je fakt na 3 veci ->na nic, na ho.. a na vyhozeni! hondou neprohloupis to je proste kvalitka kouř

OK přesně s Hondou si udělal dobře, taky mi pod rukama proběhnul Sopel a to byl hroznej krám, auto najeto 18 tis km a furt se něco sypalo a v Opelu v UL mi vždycky řekli "no víte to je zrovna slabina tohodle modelu/ročníku...atd.atd." a ještě k tomu Opel mit turbo = předtucha hromady problémů Je to tam.
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2010 , 23:58   Citovat  

kamos ma corsu v turbu a este ke vsemu ropaka, hadej po kolika km to turbo odeslo ? 20tis pořádnej výtlem proste opela nikdy
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 0:23   Citovat  

osiris napsal:
kamos ma corsu v turbu a este ke vsemu ropaka, hadej po kolika km to turbo odeslo ? 20tis pořádnej výtlem proste opela nikdy
Ono záleží na chování k tomu autu. Jestli po kudle zastaví a vypne motor, tak se není cenu divit...
Já si koupil zanovní CTR8 a v po 5tis jsem dělal první záruční servis zhruba za 8petek, abych pravdu řekl, tak je to auto s kterým jsem byl nejméně spokojen, nemít to 200ps, super sedacky od Recaro a a další drobnosti, tak bych to Hondě omlatil o hlavu... koupit ho za tržní cenu, nedej bože nový...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 0:36   Citovat  

area07 napsal:
OK přesně s Hondou si udělal dobře, taky mi pod rukama proběhnul Sopel a to byl hroznej krám, auto najeto 18 tis km a furt se něco sypalo a v Opelu v UL mi vždycky řekli "no víte to je zrovna slabina tohodle modelu/ročníku...atd.atd." a ještě k tomu Opel mit turbo = předtucha hromady problémů Je to tam.

Zrovna Opel byl furu let (nevim jestli porad, to bych kecal) hodnoceny ve statistikach Adac i samotnymi kupci prave jako nejspolehlivejsi nemecka znacka. Zalezi ale pochopitelne na typu, rocniku vyroby, dni v tydnu (pondelni vozy byly u Opelu klasikou Velmi šťastný ) atd., nejde zevseobecnovat.
Oproti tomu prave tahle soucasna Honda Civic (8G, vyrabena v Anglii) je hodnocena jako temer nejporuchovejsi vuz ve sve tride. Jasne ze jde jenom o cisla, snad se dotycny trefi zrovna do dobreho kusu.
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 0:53   Citovat  

moosa napsal:
Tak tak,

Ta GT je petidver nebo tri? Jinak ta mrizka tomu strasne pridava,pravda
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 5:21   Citovat  

moosa napsal:
Zdravim vsechny,
prave jsem se stal majitelem nove Hondy Civic 1.8 GT v cerne barve Úsměv
Proto jsem se take zde zaregistroval abych byl v komunite Hondaku a dozvedel se co nejvic.
Zaloha slozena, auto bude do 14dnu. Pak sem hodim sve prvni dojmy a ze dojmy budou, je to moje prvni zcela nove auto (dosud jen ojetiny).

A nejsi náhodou z Ostravy?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 12:38   Citovat  

Abych byl k Oplu a jeho závadám konkrétní jednalo se o Corsu r.v. 2000 - v té době 4 roky staré auto, najeto 18 tis. km - po mém příbuzném, byl nemocný tak nemohl jezdit autem. Během roku s tím manželka najela asi 40t km a kleklo: ložiska na zadních kolech, praskly svody, odešla lamba + kat, pak začal být celej motor od oleje, teklo to "všude možně" Smutný servisováno pouze v Oplu, k závadám měli vždycky takový výmluvy že je to prostě normální. Už jsem se s tím bál pomalu jezdit, aby auto nezůstalo někde viset, tak jsem se toho zbavil.

to Bordel: oprava za 80tis ?? Chápeš! to je tedy nářez, slyším poprvé, tedy pokud někdo nezadře motor
   Návrat  
master88 je teď offline  master88
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 14:05   Citovat  

vítej mezi námi Úsměv

do oplu bych osobně taky nešel... opel byl dobrej když dělal Kadett... od té doby to jde do kelu... VTEC
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 16:14   Citovat  

zdar kolego Úsměv
gratuluju ke koupi a přeju hodně šťastných kilometrů je to dobrý
mrkni na 8g.hondaclub.cz Úsměv
11.-13.6. máme sraz ufonů (okruh Sosnová + Máchovo jezero)
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 17:25   Citovat  

hehe, cesky nazory lidi sou dycky ty nejpikantnejsi pořádnej výtlem btw k ty hrozny kvalite, mam Vauxhall Astra 2002 1.7Dti Estate kera ma najeto 300tisic a cvrdlika jako nova Úsměv nezere naftu ani olej OK na hondach se nema co S*AT protoze ty auta nemaj zadnou vybavu je to dobrý hadrovy sedacky ktery neznaj vyhrev do roku 2009, motory bez vykonu .. na tom se nikomu nikdy nic nevykadi Mrk
   Návrat  
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 17:36   Citovat  

eXi_ napsal:
hehe, cesky nazory lidi sou dycky ty nejpikantnejsi pořádnej výtlem btw k ty hrozny kvalite, mam Vauxhall Astra 2002 1.7Dti Estate kera ma najeto 300tisic a cvrdlika jako nova Úsměv nezere naftu ani olej OK na hondach se nema co S*AT protoze ty auta nemaj zadnou vybavu je to dobrý hadrovy sedacky ktery neznaj vyhrev do roku 2009, motory bez vykonu .. na tom se nikomu nikdy nic nevykadi Mrk
jj tak to pis na opel forum zmatenej
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 17:37   Citovat  

Trochu ste me vystrasili s tou kvalitou. Ja mel za to a bylo mi to i tvrzeno, ze Honda = kvalita. Co clovek to nazor.
V kazdem pripade se na auti tesim. Zde je odkaz na spceifikaci co to ma: specifikace.
Jinak bych se drzel tematu tohoto prispevku a to Honda Civic 1.8 GT a moc nerozebiral Opla Mrk
Uvital bych nejakou radu/odkaz ohledne "Jak spravne zaject toto auto".
Dik
   Návrat  
Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 18:06   Citovat  

Když sem poprvé viděl Ufo,tak jsem nevěřil svým očím,fakt pěkný autíčko.Trošku,trošku víc to podle mě pokazili tím faceliftem,obvzlášt tím ,,bazmekem,, mezi předními světly to mi hlava nebere ..Ale to GT se jim opravdu povedlo,sice to je jenom úprava po stránce vzhledové a na motor se nějak pozapomělo,ale vzhled prodává,ne ?
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 18:18   Citovat  

moosa napsal:
Trochu ste me vystrasili s tou kvalitou. Ja mel za to a bylo mi to i tvrzeno, ze Honda = kvalita. Co clovek to nazor.
V kazdem pripade se na auti tesim. Zde je odkaz na spceifikaci co to ma: specifikace.
Jinak bych se drzel tematu tohoto prispevku a to Honda Civic 1.8 GT a moc nerozebiral Opla Mrk
Dik

Ptám se podruhé nejsi náhodou z Ostravy? Protože jsem byl ve středu v Honda - Kunčice a byl tam takový mladý pár a hrozně se jim to červený GTčko líbilo a prolejzali to skrz na skrz a hle za 2 dny tady někdo hlásí že si kupuje nový GTčko Lucy
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 18:39   Citovat  

moosa napsal:
Dik

Honda vseobecne kvalitni je, ale uz z logiky veci na tom neni nijak vyrazne lip nez konkurence, to by pak vsichni kupovali jenom Hondu Velmi šťastný Najdes malo majitelu jakekoli znacky, co budou natolik objektivni a priznaji ze jejich auto neni dokonale spolehlive. A navic vazne zalezi od modelu a pochopitelne i na stesti/smule- to mas jak s Alfou nebo Fiatem- vseobecne je to naprosta katastrofa, ale i tak najdes furu majitelu co ti odprisahnou, ze na auto krome udrzby nikdy nesahli. Je to jenom statistika, pravdepodobnost.

Ad zajizdeni noveho auta- kazdy prodejce ti dneska bude tvrdit, ze uz motor z vyroby zabehnuty je a ze neni potreba delat nic takoveho jako driv, vseobecne by ale clovek nemel na zacatku motor moc vytacet. Ale zase ne moc dlouho, aby to nebyl potom lenoch Úsměv Kolik by to melo byt (t)km a kolik otacek uz necham na ostatnich, kazdy bude tvrdit asi trosku neco jineho.
   Návrat  
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 19:23   Citovat  

Co člověk to názor. Když se budeš správně chovat k jakémukoliv autu, tak bude držák a naopak. Je pravdou, že to co moje Hondice polykají bez broblémů, to Škoda a Peugeoty nesly hodně těžce... Na Hondě vesměs údržba a spotřebák (nějaký ty čepy vymlácené z Pražského tankodromu, silentbloky z dovádění na okruhu, brzdy mordované rychlou jízdou a okruhem). Co se týče spolehlivosti hlavních věcí (motor, brzdy, elektrika) tak tam mě nechala Honda pouze jednou na holičkách a to když se vyšrouboval a nasledně vyrval závit na šroubu v tyčce řazení v převodovce. To ovšem mohlo být způsobeno nezalepením od technika co dával převodovku dohromady po instalaci samosvoru... Jinak ťuk ťuk šlape jak má ... a že takovejch pernejch 125tkm málokteré auto zažije VTEC .

Zajíždět tak, aby auto motoricky příliš nestrádalo prvních 1000km. Tzn spíš řadit a jezdit s více otáčkami než by jel člověk normálně (tzn raději 2800 otáček než to dusit pod 2000). No a až budeš mít těch 1000km tak tomu zatopit pořádně, jaký si to auto vychováš, tak bude jezdit. Jo a těch prvních 1000km nejlépe někde na delších trasách - dálnice(nějaký daleký výlet ideálně, ať je to zatížení rovnoměrné). Takto sem zajel CTR já a funguje parádně.
   Návrat  
myst je teď offline  myst
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 19:55   Citovat  

moosa napsal:
Dik

ted je v prodeji cislo Auto Tip special s dlouhodobymi testy 70 vozu ruznych znacek. mezi nima i 8g civic, tak si to precti, urcite te to uklidni. Honda mela hezke 14. misto tusim. Je to test nemeckeho AutoBildu po 100 000km najetych
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.4.2010 , 20:55   Citovat  

optimas napsal:
Ptám se podruhé nejsi náhodou z Ostravy? Protože jsem byl ve středu v Honda - Kunčice a byl tam takový mladý pár a hrozně se jim to červený GTčko líbilo a prolejzali to skrz na skrz a hle za 2 dny tady někdo hlásí že si kupuje nový GTčko Lucy

Ahoj,
nahodou z Ostravy nejsem. Aktualne bydlim v Praze a auto sem vybral cerne Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 8:12   Citovat  

area07 napsal:
Abych byl k Oplu a jeho závadám konkrétní jednalo se o Corsu r.v. 2000 - v té době 4 roky staré auto, najeto 18 tis. km - po mém příbuzném, byl nemocný tak nemohl jezdit autem. Během roku s tím manželka najela asi 40t km a kleklo: ložiska na zadních kolech, praskly svody, odešla lamba + kat, pak začal být celej motor od oleje, teklo to "všude možně" Smutný servisováno pouze v Oplu, k závadám měli vždycky takový výmluvy že je to prostě normální. Už jsem se s tím bál pomalu jezdit, aby auto nezůstalo někde viset, tak jsem se toho zbavil.

to Bordel: oprava za 80tis ?? Chápeš! to je tedy nářez, slyším poprvé, tedy pokud někdo nezadře motor

Motor jako jedina vec fungovala dobre, kdyz tam teda nenahrali zrovna nejakej soft, kterej nezamykal a do jednoho dne vymlatil celou baterku...
Ono jsou to drobnosty typu: automaticke vypnuti svetel za jizdy, za tri dny nenasli cim to je, nesvitici xenon, vzrajici sedacka, zatekani, chyba posilovace rizeni, vypinani abs, nefunkcnost stabilizace vsa, nefunkcnost nekterych tlacitek a tak muzem pokracovat... Rozhodne to neni auto za 789 nebo kolik v te dobe stala funglovka
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 8:16   Citovat  

LK7R napsal:
Co člověk to názor. Když se budeš správně chovat k jakémukoliv autu, tak bude držák a naopak. Je pravdou, že to co moje Hondice polykají bez broblémů, to Škoda a Peugeoty nesly hodně těžce... Na Hondě vesměs údržba a spotřebák (nějaký ty čepy vymlácené z Pražského tankodromu, silentbloky z dovádění na okruhu, brzdy mordované rychlou jízdou a okruhem). Co se týče spolehlivosti hlavních věcí (motor, brzdy, elektrika) tak tam mě nechala Honda pouze jednou na holičkách a to když se vyšrouboval a nasledně vyrval závit na šroubu v tyčce řazení v převodovce. To ovšem mohlo být způsobeno nezalepením od technika co dával převodovku dohromady po instalaci samosvoru... Jinak ťuk ťuk šlape jak má ... a že takovejch pernejch 125tkm málokteré auto zažije VTEC .

Zajíždět tak, aby auto motoricky příliš nestrádalo prvních 1000km. Tzn spíš řadit a jezdit s více otáčkami než by jel člověk normálně (tzn raději 2800 otáček než to dusit pod 2000). No a až budeš mít těch 1000km tak tomu zatopit pořádně, jaký si to auto vychováš, tak bude jezdit. Jo a těch prvních 1000km nejlépe někde na delších trasách - dálnice(nějaký daleký výlet ideálně, ať je to zatížení rovnoměrné). Takto sem zajel CTR já a funguje parádně.

Prave ze na dlouhych trasach na dalnice by se zajizdet nemelo, tam nasadis konstatnich 3500ot a jedes az do Brna, to je udajne to nejhorsi co muzes pro ten motor udelat. Melo by se tomu nakladat hned zpocatku... Navic se rika ze hondacky motory jsou zajety z vyroby, ale o tom vic nevim.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 10:02   Citovat  

Ted se jeste rozhoduju, ze dokoupim:
- denni sviceni (cca 2200)
- defend lock (cca 7000)
- koberecky (cca 1400)
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 10:07   Citovat  

já dělal truchu váhavýho a construct, koberce, lékárnu + 16" kola na zimu jsem měl při předávání v autě zdarma Úsměv
oni ti vždycky raději nabídnou doplňky než slevu na autě Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 10:23   Citovat  

Tak ja dostal slevu na aute a na servisu Úsměv Oproti cenikove akcni cene sleva 44tis. To neni spatny.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2010 , 13:09   Citovat  

bordel napsal:
Motor jako jedina vec fungovala dobre, kdyz tam teda nenahrali zrovna nejakej soft, kterej nezamykal a do jednoho dne vymlatil celou baterku...
Ono jsou to drobnosty typu: automaticke vypnuti svetel za jizdy, za tri dny nenasli cim to je, nesvitici xenon, vzrajici sedacka, zatekani, chyba posilovace rizeni, vypinani abs, nefunkcnost stabilizace vsa, nefunkcnost nekterych tlacitek a tak muzem pokracovat... Rozhodne to neni auto za 789 nebo kolik v te dobe stala funglovka

tak to je špatný to bych do Hondy neřekl Smutný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Civic 1.8 GT, limitovaná sportovní edice
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina