Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Mini-me D14Z6 x D16V1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 19:47   Citovat  

Jedna se o swap vtec hlavy z 1.6 na 1.4 v 7.g Civicu.
Pribeh je asi nasledujici.
Zacalo mi hucet lozisko pro 1.a 2.stupen v me prevodovce.Mam 2004 C7g 1.4 90koni.
Uz mam domluvenou opravu na pondeli.Ale dnes jsem se mrkl do bazaru a co nevidim.Komplet swap (vc. pevodovky) D16V1 z bouracky za skvelou cenu (C7g 110koni).
Sice to mam pres celou republiku,ale za ty love to stoji Je to tam.

Tak a k veci.Potreboval bych znat Vase ctene nazory a to predevsim ,,nasich" mozkoven Se stydím

D14Z6:
vrtani-stejne jako vsechny D-series:75mm
zdvih:79mm
kompresni pomer: 10.4

D16V1:
zdvih: 90mm
kompresni pomer:9.4

Oba motory maji bezrozdelovacove zapalovani,knock,2 lambdy a pracuji na OBD2b

Nebude po swapiku smes bohata pri plnem plynu prilis?Pry i seriove mapy jsou ve vysokych otackach az zbytecne bohate.
Kamaraduv nazor je,ze by se to melo samo doladit podle MAPu Cooo???

Co bude potreba vsechno udelat? Motor je komplet s elektrikou.

Jinak reci,ze je to zbytecne a ze se vykonem nikam neposunu si nechte pro sebe Je to tam.

JA CHCI VTEC Mr. Green
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 19:56   Citovat  

Jo a tesneni pod hlavu jsou shodna.
ZDE jsou nejake specifikace,kdyby nahodou... Mrk

James je teď offline  James
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 21:29   Citovat  

Drzim palce, toto ma velmi zaujima. Uz som o tom uvazoval ale nikdy sa mi do toho nechcelo.
Som zvedavy ako to pojde OK
ak by si na to dal este swap aj sania z dakej starej d16z6 alebo y8 tak by to mohlo byt velmi zaujimave Mrk

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 21:36   Citovat  

James napsal:
Drzim palce, toto ma velmi zaujima. Uz som o tom uvazoval ale nikdy sa mi do toho nechcelo.
Som zvedavy ako to pojde OK
ak by si na to dal este swap aj sania z dakej starej d16z6 alebo y8 tak by to mohlo byt velmi zaujimave Mrk

Diky moc Mrk
Nooo,jak to pojede muhehe spis nepojede pořádnej výtlem
Ono to vlastne velice nema vyznam.Vykonove by bylo urcite lepsi rovnou vymenit (nelegalne) za tu 1.6,ale D14Z6 vtec asi nikdo jeste nedelal to mi hlava nebere Hledal jsem po netu jak jsem mohl...Nikdo to nedelal asi proto,ze je to naprosto zbytecny pořádnej výtlem

Jinak spis by me zajimalo,jaky bude vysledny kompresni pomer to mi hlava nebere kuky kuk

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 21:39   Citovat  

Leke napsal:
Diky moc Mrk
Nooo,jak to pojede muhehe spis nepojede pořádnej výtlem
Ono to vlastne velice nema vyznam.Vykonove by bylo urcite lepsi rovnou vymenit (nelegalne) za tu 1.6,ale D14Z6 vtec asi nikdo jeste nedelal to mi hlava nebere Hledal jsem po netu jak jsem mohl...Nikdo to nedelal asi proto,ze je to naprosto zbytecny pořádnej výtlem

Jinak spis by me zajimalo,jaky bude vysledny kompresni pomer to mi hlava nebere kuky kuk

No vlastně doom má d14z6 ale v 6g a má tam konverzi na obd1 ale nejsem si tim jistej Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 21:40   Citovat  

tak pre cestnu premavku to je ludom jasne, ze zbytocne robit takyto swap, ale trebars mne by sa to hodilo na slalomy a tak, kde je kategorizacia podla objemu a pri 1,4kach vie zavazit aj tych par mrtvych koni Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 21:44   Citovat  

Destak napsal:
No vlastně doom má d14z6 ale v 6g a má tam konverzi na obd1 ale nejsem si tim jistej Mrk

Taky mam ten pocit,ale radeji bych to nechal na OBD2b.Kdyz z to ma ten knock,tak ho to snad neustale naplno vyuziva.A taky by se mi moc nechtelo drbkat s predelavanim na OBD1 a naslednym doladovanim,coz by vubec nebylo levne...
Takze zatim to budu muset nechat tak,at se to naladi samo pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 21:47   Citovat  

James napsal:
tak pre cestnu premavku to je ludom jasne, ze zbytocne robit takyto swap, ale trebars mne by sa to hodilo na slalomy a tak, kde je kategorizacia podla objemu a pri 1,4kach vie zavazit aj tych par mrtvych koni Úsměv

No ja ani nejak nezavodim,mel bych to spis pro osobni radost a nejake poteseni.O vykon mi nejak extra nejde.

Jinak:Sani je plastove,takove šnekovité (klapka vertikalne),myslite,ze je lepsi,nez ty klasicke odlevane s klapkou horizontalne? to mi hlava nebere Asi urcite ne...

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 21:48   Citovat  

no ono se da vymyslet celkem dost tady s timhle swapem ja mam D13Z6 a prepajeny konektory u ECU na OBD1 a doomm ma D14Z6 ale ted si nejsem jisty jestli tam ma ten kit a nebo to ma pajene kazdopadne vykon je nekde kolem 125 koni coz se da na takovy maly obsah Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.4.2010 , 21:56   Citovat  

Leke napsal:
No ja ani nejak nezavodim,mel bych to spis pro osobni radost a nejake poteseni.O vykon mi nejak extra nejde.

Jinak:Sani je plastove,takove šnekovité (klapka vertikalne),myslite,ze je lepsi,nez ty klasicke odlevane s klapkou horizontalne? to mi hlava nebere Asi urcite ne...

Tie ktore som ti uviedol ti daju minimalne 10 koni ( minimalne preto, lebo s naladenim dosiahnes viac ), ale treba prevarit dosadacie plochy ( plocha z origo sania na d14z6 na manifold zo stareho d16z6/y8 ), zaslepit daktore vystupy a trosicku upravit elektriku...
Ak chces mozem ti najst potom link na DIY

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2010 , 5:35   Citovat  

no začal bych ověřením co to vlastně kupuješ za motor , D 16W1 mám v hrv a vtec to teda rozhodně není.
doomm to měl ve dvou stadiích -původně se přepájela původní elektrika (u něj to nebylo ani to ani to , konektory jen dva z obd1 ale ecu obd2 , semisekvence,rozdělovač atyp)na obd1 ,u toho byl problém že kvůli nestíněnejm drátům ecu hlásila chyby ,takže pak doomm měnil kompletní svazek ,myslím z d15z6.sání by mělo být výhodnější s klapkou na bok.
převařování dosedacích ploch ? nač , u doomma se jen vyměnilo a fertig.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2010 , 5:57   Citovat  

Monty: Diky moc je to dobrý přátele
Je to D16V1 co se davala do C7g 110koni.

Jsem se dival na ty Hondata ECUs a jsem docela zmateny z toho,co by bylo nejvhodnejsi to mi hlava nebere

Bude to takovy low-cost projekt.Jestli sedne to sani Z6/Y8 netusim,ale kazdopadne to nejake upravy chtit bude.
Saci komoru,jednotlive vetve a kanaly v hlave bych portovaval... to mi hlava nebere proste vylestil/vyhladil a slicoval.
V cem by melo vyt lepsi to lite horizontalni sani oproti tomu D16V1 seriovemu?
To plastove je uvnitr hladke... to mi hlava nebere ale svou geometrii spise ladene na kroutak v nizkych ot...
No to je zatim jedno,to bych udelal az nekdy pozdeji.

Okay tedy.Hlava sedet bude (tesneni jsou stejna),takze rozvodak z 1.6 a stavitelna rozvodova remenice?
Kua,ale kdo mi to nacasuje??To bych si netroufl a hlavne nemam úpotrebne vybaveni Se stydím Bueee

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2010 , 6:47   Citovat  

pokud je to D16V1 tak jo ,i když zajímalo by mě kde u toho ztratily 15 koní oproti d16z6 osobně bych spíš sháněl z6 nebo tu novější y8. hondata je nesmysl ,pro takovejhle projekt nesmyslně vyhozený prachy , kup klasickou obd1 ecu , p28 nejlíp a základ máš , pak se dá kdykoli upravit až ti to přestane stačit.
sání -větší komora asi i lepší proudění vzduchu vevnitř.
řemenice ne , myslíš rozvodový kolo. načasuješ si ho sám , podle serie,kliku na rysku ,postavíš si vačku na značky , sundáš kolo nasadíš povolený stavitelný a podle zubů řemene pootočíš a zajistíš stavitelný kolo (vačka se samozřejmě nesmí pohnout oproti pozici kterou jí stanovilo seriový kolo).to je základ , pak si můžeš hrát a zkoušet podle výkonu posunovat po stupních sem tam a hledat ideální pozici.
jinak posero prodává komplet z6

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2010 , 14:12   Citovat  

monty napsal:
no začal bych ověřením co to vlastně kupuješ za motor , D 16W1 mám v hrv a vtec to teda rozhodně není.
doomm to měl ve dvou stadiích -původně se přepájela původní elektrika (u něj to nebylo ani to ani to , konektory jen dva z obd1 ale ecu obd2 , semisekvence,rozdělovač atyp)na obd1 ,u toho byl problém že kvůli nestíněnejm drátům ecu hlásila chyby ,takže pak doomm měnil kompletní svazek ,myslím z d15z6.sání by mělo být výhodnější s klapkou na bok.
převařování dosedacích ploch ? nač , u doomma se jen vyměnilo a fertig.
s tim rozdelovacem to bylo nakonec tim obalem a polohou civek, jinak jak pises elektriku mam d15z6, prepajeny na obd1 a dotazenej vtec,s tema konektorama mas pravdu predsedo Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2010 , 15:35   Citovat  

No praveze P28 atp by byla idealni na to "domaci zvykani (ladeni)"
ale nemam rozdelovac! O to prave jde,mistře Mrk
Me vedomosti konci u otazky: Jak udelat mapy prepisovatelne,kdyz mam bezrozdelovac a OBD2b? to mi hlava nebere
Docela rad bych,aby to pracovalo s knockem v uzavrene smycce,to by bylo fajn zmatenej

Jinak ztratili 15koni asi kvuli emisim.To si zase ale protirecim,kdyz to ma CR 9.4:1,kdyby to melo stejny jako D14Z6,tak by byl vykon o mikro vetsi a emise lepsi to mi hlava nebere jestli se nemylim.
Nevim presne proc snizili vykon,kdyz napr. u 8g Acco 2.4 ho naopak zvysili...
Asi jen proto,ze je to evropsky sr wc Velmi šťastný a rekli si,ze to bude proste rodinne vozitko a spicka vykonu se snizila na ukor hodnoty kroutaku v nizkych a jeho lepsiho prubehu v celem spektru to mi hlava nebere

Jinak s tim nastavenim rozvodu mi to docvaklo dnes ve skole Velmi šťastný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2010 , 21:52   Citovat  

UP Lucy

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2010 , 22:58   Citovat  

Leke napsal:
Me vedomosti konci u otazky: Jak udelat mapy prepisovatelne,kdyz mam bezrozdelovac a OBD2b? to mi hlava nebere

No jedine daky piggiback napriklad Dastek Unichip Q alebo nieco podobne. Len to stoji cez 300€, ale bez toho sa ale nepohnes...

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2010 , 5:24   Citovat  

Leke napsal:
UP Lucy

down ,
"mistře" ,jak to mám chápat to mi hlava nebere ?
ty nemáš ( ani na tom v1)výstup na vačce pro rozdělovač nebo na snímače kam by se rozdělovač dal nasadit ??to má jen hall na klice a zapalovací lištu a hlavu zašpuntovanou?
citace:
Jak udelat mapy prepisovatelne,kdyz mam bezrozdelovac a OBD2b?

nijak ,obd 2 jde přepisovat jen výměnou celýho procesoru.buď použít tu origo d16v1 ecu a snížit tlak na liště nebo piggi nebo vtec controler nebo ideál prostě vyřešit implementaci obd1 (znovu připomínám posera prodává komplet d16z6 = vše co bys potřeboval , minor tu myslím taky nabízel komplet na swap sohc vtec)
nižší výkon u toho motoru může být daný i jinejma věcma než kompresí, můžou být jiný ventily, jinak časování vačky....

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2010 , 5:42   Citovat  

Mnohokrat dekuji panove Mrk
Pro zacatek jen nahodim tu V1 palici a elektriku z te 1.6.Uvidime,co to udela.
Tu Z6 hlavu bych musel kupovat zvlast a nejak moc jsem do toho investovat nechtel,spis jen takovy pokus to bude.

Mozna casem,kdyz mi vyjde nova brigadka,tak se do toho poradne opru.

Je (ai 11zubovy) kotouc indukcniho snimace na klice a TDC na vacce...ale ted si nejsem na 100pro jisty

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2010 , 5:53   Citovat  

pokud máš něco na vačce tak se dá předpokládat že to bude mít stejný nebo velmi podobný uchycení jako standartní rozdělovače -ty jsou snad někdy už od 80 let pořád stejný jen se liší díry za který to na hlavě drží a to jde řešit

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 15:34   Citovat  

tak co, ako pokracujes? Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 19:58   Citovat  

monty napsal:
"mistře" ,jak to mám chápat to mi hlava nebere ?
ty nemáš ( ani na tom v1)výstup na vačce pro rozdělovač nebo na snímače kam by se rozdělovač dal nasadit ??to má jen hall na klice a zapalovací lištu a hlavu zašpuntovanou?

nijak ,obd 2 jde přepisovat jen výměnou celýho procesoru.buď použít tu origo d16v1 ecu a snížit tlak na liště nebo piggi nebo vtec controler nebo ideál prostě vyřešit implementaci obd1 (znovu připomínám posera prodává komplet d16z6 = vše co bys potřeboval , minor tu myslím taky nabízel komplet na swap sohc vtec)
nižší výkon u toho motoru může být daný i jinejma věcma než kompresí, můžou být jiný ventily, jinak časování vačky....

Jak to chapat?NO jak jinak,nez v nejlepsim slova smyslu.Ucta,respekt a poklona z me strany přátele
Pokud se nyni nemylim,tak na klice je snimac undukcni (neco jak pro ABS) a ten na vacce nevim jakeho je presne typu.Obavam se,ze nejaka snadna cesta pripevneni rozdelovace k vacce je miziva.Hlava zaspuntovana neni,je to proste zalite.
Bohuzel,ECU k tomu motoru nemam a to je ten kamen urazu! Bueee naštvanej Prodejce sice psal,ze je to s elektrikou,ale tim mel na mysli asi jen cidla a par dratu,jelikoz ty xxxxx kabelovej svazek a vsechny hadice a lana razeni ufilki nadrzo flexou naštvanej naštvanej
Nyni je na ebay.co.uk jedinna na prodej,jinak nic.Uz jsem se pral po bourackach,ale jsou rozprodane (kua,kdo to muze chtit,vzdyt je to uplne naprd to mi hlava nebere ).
Nejlepsi by bylo jednoduse casem koupit Z6/Y8 head swap a komplet to predelat na OBD1 s rozdelovacem.
Bohuzel,nyni je ma fin. situace ponekud ostra a priskrcena a mam jeste rozdlanych par projektu.Tudiz to odkladam do doby,az bude vic love na vsechno potrebne a pujde to raz na raz šuk .

Zatim jenom nahodim to 1.6 sani,to me nic stat nebude,jen nejaky cas/nervy a odrenou kuzi Je to tam.
Jsem to ja ale strasne zvedave stvoreni HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2010 , 20:10   Citovat  

Wow,ted jsem si precetl na tom ebay funkci atd. o tom Dastek Unchip Q.Zni to vazne realne a na K20A2 byl narustek 15koni (jine forum) a na tom ebay,slibujou min.10koni u 200hp motoru.Dale zminuji,ze zadny motor neni stejny (tolerance-vysledne vule,zpusob dosavadniho provozu,kvalita udrzby...zname).
Zni to vazne suprove!
Ale ty prasule za to... Tak to valím bulvy
Jen mi neni vubec jasne,jak se to aplikuje... to mi hlava nebere

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 16:36   Citovat  

Poradi si ECU s 1.6 sanim pri plne zatezi?
Znova opakuji,ze (pokud me pamet neklame-podle Pišty z 906) seriove mapy jsou pri plne zatezi od strednich rpm vys zbytecne bohate.
Takze kdyz dam 1.6sani a svody,tak jestli se to castecne vykompenzuje na cca stechimetrickou (radeji mirne bohatsi) smes?

Prepisuje si ECU mapy pro plnou zatez podle adaptaci z predchoziho bezneho provozu (v uzavrene smycce s lambdama a pripadne knockem)?Asi ne,ze? Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 16:40   Citovat  

Jo a jinak ten Dastek Unchip Q se zda byt dokonalym resenim pro doladeni na miru motoru s OBD2b.
James: Thank you!
A to se nedavno kdosi ptal na "chiptuning" sve K24A3 a ja vul tam psal,ze je to zbytecne/nemozne bez laditelne napr. Hondaty Se stydím ...ale co,internet a papir snese skoro vsechno pořádnej výtlem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 20:12   Citovat  

Som rad, ze pomohlo Úsměv

Inak o akom sani a zvodoch z 1,6 hovoris?
Ak z tej D16V1, tak sanie aj zvody ( v podstate cely vyfuk okrem backboxu ak sa jedna o sport ) su identicke s D14Z6.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 21:27   Citovat  

James napsal:
Som rad, ze pomohlo Úsměv

Inak o akom sani a zvodoch z 1,6 hovoris?
Ak z tej D16V1, tak sanie aj zvody ( v podstate cely vyfuk okrem backboxu ak sa jedna o sport ) su identicke s D14Z6.

Tak to koukám! Tak to koukám! Tak to koukám! cože cože ? zmatenej Bueee
Nevěřím Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 22:23   Citovat  

pozri si epc, exhaust aj intake manifold su tam vedene pre 1,4 a 1,6 ako rovnake diely Mrk

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2010 , 16:29   Citovat  

%=f!:u'/c"'k!:it!|\
Bueee

Ale i tak diky za info!
Bych to vymenil a pak "Có jéé?Nějak to nejedédédé cože cože ? " Velmi šťastný