Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zatékání - čelní sklo - anglán
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Klasounek je teď offline  Klasounek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 9:11   Citovat  

Tak jsem narazil na první mouchu na anglánovi. Včera jsem zjistil, že lehce zatýká skrze čelní sklo. Neteče tam voda proudem, spíš jen při přejezdu po nerovnosti spadne jedna kapka, jak to drncne (teče jen za jízdy). Zkoumal jsem podlahu, dveře, atd, ale nikde žádné stopy po vodě (po dlouhodobém zatýkání) nejsou. Zvenčí se zdá, že je to v tom místě něčím přemázlé (a nebo je to kupa bordelu, zjistil jsem to až za šera). Je to u levého předního (u řidiče) sloupku, cca 5-10 cm pod stínítkem na čelním skle - zhruba z takové výšky mi to kape.

Máte nějaké tipy, jestli to zvenčí očistit a něčím máznout? Nebo raději nechat sundat přední sklo a znovu nalepit? --> co to obnáší? Budou potřeba nějaké těsnění, atd? Nebo servis vše rozebere, očistí a znovu použije? Kolik může "přelepení" stát?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 9:35   Citovat  

Klasounek napsal:
Máte nějaké tipy, jestli to zvenčí očistit a něčím máznout? Nebo raději nechat sundat přední sklo a znovu nalepit? --> co to obnáší? Budou potřeba nějaké těsnění, atd? Nebo servis vše rozebere, očistí a znovu použije? Kolik může "přelepení" stát?

Zamazavani asi nebude moc ucinne, jestli ti to pomuze, tak kdyz jsem mel stiple celni sklo, tak jsem zjistoval cenu vymneny a v Kelly chteji za sadu (sklo + ty tesneni co se musi dat nove) za cca 4800,- mam pocit. Takze samotne tesneni a predelani by nemuselo byt tak strasne drahe.

rokky je teď offline  rokky
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 20:36   Citovat  

Cau taky sem mel problem se zatikanim ale u spolujezce a vyresil to kvalitnejsi pruhlednej silikon kolem cerne listy a okna.U steracu podtikalo pod ni a pak to teklo do topeni jak je vzduchovej privod tak sem ten plech trochu vyhnul aby tam pripadne nestikala voda a bylo po problemu Velmi šťastný a zvrchu jestli ti zatika tak se podivej pod tapecem strechy je tam od sibru odvodnovaci hadicka a ta muze byt ucpana pak se to tam preplni a stika mezi sibrem a kastli pak se to tama dostane do vnitr vozu. Vpripadnym servisu by pretesneni okna bylo dost drahy nejspis nova guma a navic to pokladaji do takovyho silikonu kterej je prispuisobitelnej i pohybu.Ja bych prozatim skusil pod tu horni listu dat silikon ten pruhlednej nejakej kvalitnejsi a zamaznul bych to s oknem jestli mi rozumis (jako aby se lista spojila s oknem)pokud to tece tama melo by to pomoct a kolem sloupku ti to nepotece urcite.tak treba ti me rady pomuzou. přátele

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dik je teď offline  Dik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 21:01   Citovat  

Řekl bych, že ta venkvní horní lišta je součást skla, aspoň já jsem ji tam měl když jsem měnil přední sklo. Asi je tam lepená nebo naražená už z výroby, tudiž tam to moc nepodmáznež ani silikonem. Pokud to teče tama tak to bude špaťně nalepený sklo. Smutný
Asi bych taky nejdřív jukl pod čalounění stropu, jak už tady psali. Honda

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 21:25   Citovat  

Mno, děkuji Vám za rady. Taky jsem dumal nad tím silikonem. Bylo by to asi nejlevnější a nejrychlejší, ale zase mi vrtá hlavou, jak ten sloupek asi vypadá, aby nebyl "chycenej" a pak mi to tam nehnilo, ikdyž takhle povrchově - pohledově je vše ok. Ale na druhou stranu se mi zase nechce dávat balík přelepení v servisu... hmmm, toť otázka. Ale možná to zkusím lehce máznout, zatím alespoň provizorně...

Od šíbru to stopro nebude, protože ho na anglánovi nemám HaHaaa

rokky je teď offline  rokky
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 21:42   Citovat  

slopek chycenej nebude jeste sem to nevidel musel bys to mit treba nejak tukli nebo neco aby se to hnulo Smutný a jetli nebylo tak bych se nebal,a navic pod tou listou u sloupku to tece az do blatniku mam pocit.Poradne odmasti a mazni silikonem ja to udelal a uz dva roky ten silikon je nehnutej takze pohoda Velmi šťastný

P1010496.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P1010496.JPG, 2.19 MB

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
doktorshondou je teď offline  doktorshondou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 21:48   Citovat  

rokky napsal:
slopek chycenej nebude jeste sem to nevidel musel bys to mit treba nejak tukli nebo neco aby se to hnulo Smutný a jetli nebylo tak bych se nebal,a navic pod tou listou u sloupku to tece az do blatniku mam pocit.Poradne odmasti a mazni silikonem ja to udelal a uz dva roky ten silikon je nehnutej takze pohoda Velmi šťastný

me na anglanovi taky teklo, silikon nepomohl, ale cele jsem to objel lepidlem na lepeni autoskel a je klid. odmastit nanest a je klid. akorat mozna ti popraskaji plastove krapky co drzi plastove listy(bauset) jedna stoji cca 35kc. me popraskaly, musel jsem koupit nove.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2010 , 22:48   Citovat  

Takže oddělat ty boční lišty (bausety) a objet lepidlem na skla, případně lepším silikonem, hranu skla, resp. "spoj" skla se sloupkem.

Paráda, potešili jste mě, díky. Snad to tedy bude ok...

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 9:38   Citovat  

dost casty problem je ze vyhnije ram predniho okna, protoze pri nejake predchozi vymene rezackou poskodi lak a nikdo to neosetri. Potom nastane to ze bud praskne predni okno vlivem koroze, nebo zacne zatekat. Pokud je okno zdrave, tak ho nech vyriznout, ram opravit a zase nalepit.

oblepeni okna neni reseni. Myslete na to ze okno je soucast karoserie ktera udrzuje tuhost. Pokud je v nejakem miste odlepene tak se snizuje tuhost a bezpecnost. Urcite vyriznout, opravit a znova nalepit. Je taky mozny ze nekdo okno nenaprimeroval a driv nebo pozdeji se odlepi cely nebo z vetsiny.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 10:06   Citovat  

Klasounek napsal:
Mno, děkuji Vám za rady. Taky jsem dumal nad tím silikonem. Bylo by to asi nejlevnější a nejrychlejší, ale zase mi vrtá hlavou, jak ten sloupek asi vypadá, aby nebyl "chycenej" a pak mi to tam nehnilo, ikdyž takhle povrchově - pohledově je vše ok. Ale na druhou stranu se mi zase nechce dávat balík přelepení v servisu... hmmm, toť otázka. Ale možná to zkusím lehce máznout, zatím alespoň provizorně...

Od šíbru to stopro nebude, protože ho na anglánovi nemám HaHaaa

nejrychlejší ale nejdražší.
když to zamázneš a je tam již voda tak při teplém dni a praní sluníčka ti tam vznikne pára a ta se dostane ještě dál.
a pak té neplechy co to nadělá když to uzavřeš...a jak to vypadá ted taky nevíš...vyříznout a znova nalepit

carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 10:11   Citovat  

zkus to premaznout silikonem zevnitr i zvenci a kdyz to nepomuze tak pak leda novou tesnici sadu

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 10:29   Citovat  

carvi napsal:
zkus to premaznout silikonem zevnitr i zvenci a kdyz to nepomuze tak pak leda novou tesnici sadu

vsechno spatne, cesta do pekel

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 11:10   Citovat  

Uff, tak teď jste mi poradili Úsměv

pokud to zamáznu silikonem / lepidlem, tak mám právě taky obavu z toho, co se pod tím bude dít za chemické reakce a procesy Tak to koukám!

Zarazilo mě, že tu lidi píší, že to zamazali silikonem a X let je vše v pohodě...ale... No, asi se nakonec zajedu optat do servisu, kolik za to budou chtít - sám se do toho rozhodně nepustim.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 11:16   Citovat  

Klasounek napsal:
Uff, tak teď jste mi poradili Úsměv

pokud to zamáznu silikonem / lepidlem, tak mám právě taky obavu z toho, co se pod tím bude dít za chemické reakce a procesy Tak to koukám!

Zarazilo mě, že tu lidi píší, že to zamazali silikonem a X let je vše v pohodě...ale... No, asi se nakonec zajedu optat do servisu, kolik za to budou chtít - sám se do toho rozhodně nepustim.

Ono to může být X let v pohodě, pak Ti upadne A sloupek... Ble

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.5.2010 , 20:35   Citovat  

jak píše helbík...ono pak jít někde přez střechu a zjistit že by mohl žít kdyby nebyl uhnilej A sloupek

jestli nejsi lama,máš jednoho kámoše ci bráchu tátu k ruce a auto na den dva odstavíš aby jsi případně v klidu vyřízl očistil ošetřil a nalepil ,dodržíš postupy,není co řešit a přelep si okno...ono kolikrát zjistíš(nemusí být vuj případ,že odřízneš 60%okna a zbytek již nedrží)

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zatékání - čelní sklo - anglán
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina