Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odskok kufru
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 17:51   Citovat  

Zdar pánové elektrikáři mám problém se zapojením odskoku kufru. Mám tenhle centrál odkaz který umožňuje připojit i odskok je tam i návod na zapojení v PDF. A k tomu mám tenhle odskok odkaz. Centrál funguje bez jediné chyby od loňska a dneska jsem se dokopal konečně na ten odskok, ale mám s tím problém. V návodu Maxicaru je napsáno že se má připojit na červenočerný a růžový kábl a přes spínací relé. A majitel levných alarmů říká že tam to relé nemusí být ,ale musí se to zapojit jen na ten jeden červenočerný kablík a na kostru. Růžový nezapojovat jenže takhle to nefungovalo tak jsem zapojil oba dráty jak mají být ,ale odskok se hned zatáhne (ja mám odskok který tahá na obr je co tlačí)a nevyjede dokud nerospojím kabely a to jsem ještě nestiskl klačítko na DO. Takže je tam permanentně proud což je asi špatně. Pak jsem vzal zkoušečku takovou podomácku udělanou s obyč žarovičkou a připojil na oba drátky a svítí pořád. Tak jsem zmáčknul tlačítko na DO 3x to cvaklo v Maxicaru 3x zablikaly blinkry a po třetím cvaknutí se žárovička na zkoušečce víc rozsvítila. To jsem usoudil že jednotka Maxicaru vyslala impuls a odskok by se měl zatáhnout. Jenže on je pořád zatažený takže se nemůže víc zatáhnout. Nevíte někdo co s tím? Proč je na tom červenočerném kablu pořád proud? Dle mého by to mělo fungovat tak, že když zmáčknu tlačítko na DO tak mají 3x zablikat blinkry a po třetím bliknutí má jednotka poslat impuls a odskok se má zatáhnout jenže to nejde když mi tam jde pořád proud Bueee
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 20:38   Citovat  

kamaráde, mam taky MAXICAR a takhle sem tu jednotku zničil takže bych to neradil takhle zapojovat, naštěstí jsem jí vyreklamoval.kdyžtak se poradim s kamošem je elektřikař a pak dam vědět taky chci odskok.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 20:49   Citovat  

A který způsob je tedy správně

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 20:52   Citovat  

já sem dával černý a ten růžový ale na elktromagnetický odskok ne na ten co maš ty, ale ta jednotka vyšle asi 5s signál a to by ti to mělo udělat ne?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 20:57   Citovat  

Já to zapojil podle toho jak mi to napsal prodávající jen na ten červenočerný což je + a pak jen na kostru ružový vubec nezapojovat jenže to nic nedělalo. Tak jsem zapojil i ten ružový - a už to dělá bordel. Tohle mi napsal prodavající když jsem mu psal o radu "Buď máte zrovna smůlu v tom, že je výstup vadný, nebo jste to již před první radou zapojil na výstup pro odskok který dává kostru a tím došlo k odpálení výstupního tranzistoru. Ten ovládá i relé spínající plus"

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 21:03   Citovat  

optimas napsal:
Já to zapojil podle toho jak mi to napsal prodávající jen na ten červenočerný což je + a pak jen na kostru ružový vubec nezapojovat jenže to nic nedělalo. Tak jsem zapojil i ten ružový - a už to dělá bordel. Tohle mi napsal prodavající když jsem mu psal o radu "Buď máte zrovna smůlu v tom, že je výstup vadný, nebo jste to již před první radou zapojil na výstup pro odskok který dává kostru a tím došlo k odpálení výstupního tranzistoru. Ten ovládá i relé spínající plus"

pokud je prodejce solidni tak ti to vymění, ja sem mu napsal že mi nejde jednotka on mi poslal novou a ja mu pak tu starou.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 21:09   Citovat  

Uvidíme jak se k tomu postaví. A když ti to vyměnil musel jsi asi vracet i dalkáče že? Ptám se proto ,že mám v DO imobiliser

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.5.2010 , 21:12   Citovat  

ne to sem mu psal že klíče nedam a domluvili jsme se.odkud je ten prodejce??kdyžtak SZ

Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 10:11   Citovat  

Pokud se nepletu,ja odskok zapojil na ruzovy proti kostre tak,jak to stalo v papirovym navodu.Akorat jsem pak musel prijit na to,ze je treba tlacitko par vterin podrzet kouř

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 11:02   Citovat  

Wayne napsal:
Pokud se nepletu,ja odskok zapojil na ruzovy proti kostre tak,jak to stalo v papirovym navodu.Akorat jsem pak musel prijit na to,ze je treba tlacitko par vterin podrzet kouř
jo asi 3 vteřiny.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 11:20   Citovat  

Wayne napsal:

V návodu odskoku je obr. a zapojí se to klasika jeden konec na + a druhý na - je tam přibalená pojistka a spínač do kabiny. Já mám ,ale v autě namontovaná centrál MAXICAR 686 a na ten se zapojuje ten odskok jelikož má na DO tlačítko na odskok. Jenže v návodu od MAXICARu je psáno že to musí jit přes spínací relé. Tak jsem psal prodejci a ten mi napsal že to musím zapojit pouze na červenočerný drát a pak na kostru. Růžový nemám zapojovat vůbec jelikož můžu odpálit jednotku MAXICARu. Tak jsem ho poslech a zapojil pouze na červenočerný drát a ukostřil a hned aniž bych něco dělal s tlačítkem se odskok zatáhnul což by měl až po stisknutí tlačítka. A v tom drátu když jej proměřím tak je proud což by neměl být až po stisknutí tlačítka. Takže je něco špatně to mi hlava nebere

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 19:45   Citovat  

No takze zkus zarovkovou zkouseckou ruzovy proti kostre,jak jsem psal,ze to mam zapojeny.Rele uz je uvnitr,mam to tazeny jen pres pojistku.Nebylo by to poprve,co prodejce vubec nerozumi tomu,na co ma byt odbornik a radi ti cypoviny naštvanej

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 6:11   Citovat  

Wayne napsal:
No takze zkus zarovkovou zkouseckou ruzovy proti kostre,jak jsem psal,ze to mam zapojeny.Rele uz je uvnitr,mam to tazeny jen pres pojistku.Nebylo by to poprve,co prodejce vubec nerozumi tomu,na co ma byt odbornik a radi ti cypoviny naštvanej

OK vyzkoušíme uvidíme. Mi tvrdil že to přes růžový spálím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2010 , 15:32   Citovat  

Wayne napsal:

Vyzkoušeno jak jsi napsal a ani se vlákno nerozsvítilo jen pořád na tom červenočerném je pořád proud. Jdu to zkusit reklamovat

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2010 , 8:01   Citovat  

Dnes jsem byl u prodejce a ten rozebral jednotku a připojil na zkušební pult a zjistil vydný tranzistor na výstupu tak tam dal jiny a už to funguje. A ptal jsem se ho na to jak to zapojit a ukázal mi to jak to funguje připojil tam ten odskok jen na červenočerny drát a stiskl na DO čudlík ne 2,5 sec. a odskok sepnul. Růžový vůbec nezapojoval.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2010 , 21:35   Citovat  

Zvlastni,snad mam jinou varku anebo dokonce model,kde je to jinak.Ale hlavne ze to beha...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odskok kufru
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina