Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pozor na HID sadu v Brně
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 6
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2010 , 9:14   Citovat  

Jo,všechny HIDaře by měli postřílet,odstavit,sebrat jim papíry,naprostej souhlas je to dobrý
(hlavně tu nikdo nevytahujte,že jsem do ledna jezdil s dvojicí výbojek v každém světle)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SkyDriver je teď offline  SkyDriver
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2010 , 10:02   Citovat  

spoon napsal:
Jo,všechny HIDaře by měli postřílet,odstavit,sebrat jim papíry,naprostej souhlas je to dobrý
(hlavně tu nikdo nevytahujte,že jsem do ledna jezdil s dvojicí výbojek v každém světle)
HaHaaa

Algol je teď offline  Algol
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2010 , 12:40   Citovat  

No to sme to dopracovali, PCŘ postupuje při zjištění zcela exaktní hodnoty (seřízeno/neseřízeno) podle subjektivního úsudku, zda je PaCh oslněn nebo ne...a ještě chce řidiče pokutovat za subjektivní pocit...co kdybyste je rovnou třeba stavěli ke zdi? pořádnej výtlem

Pro obvyklé rýpaly:
1. Jezdím na klasických H1 a H7, zcela mi to vyhovuje
2. HID dostavba je prasečina - jít po tom jak po uzeným, ale je třeba, aby byl orgán kromě pout vybaven i znalostmi (což vidím jako zásadní problém)
3. většina obvyklých xenonů sériově montovaných je pro mě taktéž prasečina, subjektivně mě totiž při posezu v ACO oslňují, proto bych je chtěl taktéž pokutovat
4. tohle řešení mi připomíná jednoho PaCha u nás, který kontroloval folie ne podle atestu (ten ho nezajímal), ale podle toho, jestli jeho baterka jde vidět přes obě skla na druhé straně auta...tomu říkám stejně exaktní a objektivní zjištění jako v případě oslnění...
5. odstavit auto si může PaCh dovolit jedině na základě objektivních skutečností, nikoliv subjektivního názoru...co když má např. dotyčný orgán nějakou oční vadu?
6. chce-li PaCh po ostatních, aby dodržovali zákon, nechť jej dodržuje sám a nepomáhá si podobnými berličkami a konstrukcemi...

Driver je teď offline  Driver
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2010 , 13:11   Citovat  

SkyDriver napsal:
to bordel : ano samozřejmě že i orig. X mají napájení ale s tím rozdílem že je součástí světlometu což není případ HID sady. Jinak úkaz mi auto které nemá náklapení. Pokud v interiéru uvidím man. Náklap. Je jasné že to nejsou x z výroby takže v tom případě ani nemusím skákat po kufru. A ještě se mi nestalo že bych někoho pokutoval neoprávněně . Ps: sorry za češtinu ale jedu přes mobil

A co vozy vyrobené např. v USA nebo JP a dnes jsou legálně v ČR, některé z nich skutečně neměli ani aut. naklápění ani ostrikovač světel a měli xenony. S těma to řešíte jak? Neříkám že jich tu tisíce, ale několik kousků tu je.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2010 , 14:56   Citovat  

Algol: dobra slohovka, ale podivej se na to uplne jednoduse- pochybuju, ze by nekdy nekdo odstavil auto s HID prestavbou udelanou oficialne v ramci platnych zakonu a zanesenou do TP. Pokud tomu tak neni, nema na aute co delat.

665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 9:05   Citovat  

SkyDriver napsal:
Ahoj chtěl bych vás upozornit na používání tzv. HID sady. Jakožto Dopravák působící v Brně bych vám rád ušetřil nějakou tu korunu. Od vedení máme nařízeno po tomhle tom jít. Takže pokud chcete předejít problémům s touto sadou, raději jí odmontujte, popřípadě je dodělejte tak aby splnila tyto 3 podmínky : 1) musí být v čočce
2) musí mít automatické naklápění světlometů
3) musí být doplněny o ostřikovače světlometů
Bohužel druhá varianta je velice nákladná. Snad se spolu budeme setkávat jen na srazech a né za těchto okolností.

ocenuju tenhle pristup + vytrvalost za odpovedi. S nekterejma jedincema je to slozitejsi ...

mozna bysme se mohli domluvit na necem pravidelnejsim s podporou primo H-C

665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 9:09   Citovat  

Algol napsal:
No to sme to dopracovali, PCŘ postupuje při zjištění zcela exaktní hodnoty (seřízeno/neseřízeno) podle subjektivního úsudku, zda je PaCh oslněn nebo ne...a ještě chce řidiče pokutovat za subjektivní pocit...co kdybyste je rovnou třeba stavěli ke zdi? pořádnej výtlem

Pro obvyklé rýpaly:
1. Jezdím na klasických H1 a H7, zcela mi to vyhovuje
2. HID dostavba je prasečina - jít po tom jak po uzeným, ale je třeba, aby byl orgán kromě pout vybaven i znalostmi (což vidím jako zásadní problém)
3. většina obvyklých xenonů sériově montovaných je pro mě taktéž prasečina, subjektivně mě totiž při posezu v ACO oslňují, proto bych je chtěl taktéž pokutovat
4. tohle řešení mi připomíná jednoho PaCha u nás, který kontroloval folie ne podle atestu (ten ho nezajímal), ale podle toho, jestli jeho baterka jde vidět přes obě skla na druhé straně auta...tomu říkám stejně exaktní a objektivní zjištění jako v případě oslnění...
5. odstavit auto si může PaCh dovolit jedině na základě objektivních skutečností, nikoliv subjektivního názoru...co když má např. dotyčný orgán nějakou oční vadu?
6. chce-li PaCh po ostatních, aby dodržovali zákon, nechť jej dodržuje sám a nepomáhá si podobnými berličkami a konstrukcemi...

chlape klid... ti nekdo stoupnul na nohu neboco.

Egy je teď offline  Egy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 9:14   Citovat  

To jo Velmi šťastný bacha na srdce s tou nenávistí pořádnej výtlem

Michalka je teď offline  Michalka
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 17:47   Citovat  

Tákže mám nová světýlka na zkoušku ... je to normální žárovka H4 jakoby xenon má přímo v názvu, ale xenony to nejsou ...uvidíme večer...

P1070855.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P1070855.JPG, 1.68 MB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 17:57   Citovat  

Michalka napsal:
Tákže mám nová světýlka na zkoušku ... je to normální žárovka H4 jakoby xenon má přímo v názvu, ale xenony to nejsou ...uvidíme večer...

No až to budeš zkoušet tak nejlépe s někým známým posadit ho do druhého auta a zkusit jet proti sobě. Ať je to objektivní. Sám jsem na to zvědav je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 18:00   Citovat  

SkyDriver napsal:
No až to budeš zkoušet tak nejlépe s někým známým posadit ho do druhého auta a zkusit jet proti sobě. Ať je to objektivní. Sám jsem na to zvědav je to dobrý

i když je to těžké loučení s xenonama... uvidíme:o)nejdřív to vyzkouším až někdy ve středu, Cíva je u pana doktora (Kojaka Velmi šťastný ) na operaci s tlumičema Bueee

Robbie je teď offline  Robbie
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 18:01   Citovat  

Michalka napsal:

na tohle taky cekam az to budou mit na sklade, kde jsi to sehnala?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 18:02   Citovat  

Robbie napsal:
na tohle taky cekam az to budou mit na sklade, kde jsi to sehnala?

na netu :o) a bylo to i celkem levné :o) a do dvou dnů to tady bylo:o)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 18:05   Citovat  

Michalka napsal:
na netu :o) a bylo to i celkem levné :o) a do dvou dnů to tady bylo:o)

A na jakych strankach?Ptz ja na H7 uz cekam 2 tydny to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 18:09  Naposledy upravil SkyDriver dne 15.5.2010 , 18:09, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Michalka napsal:
i když je to těžké loučení s xenonama... uvidíme:o)nejdřív to vyzkouším až někdy ve středu, Cíva je u pana doktora (Kojaka Velmi šťastný ) na operaci s tlumičema Bueee

Aha však to nevadí já nikam nespěchám, a nesmutni aspoň bude Cíva opět v plné formě Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 18:09   Citovat  

Robbie napsal:
A na jakych strankach?Ptz ja na H7 uz cekam 2 tydny to mi hlava nebere

tudy odkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 18:11   Citovat  

SkyDriver napsal:
Aha však to nevadí já nikam nespěchám, a nesmutni aspoň bude Cíva opět v plné formě Úsměv

to teda bude Úsměv bude zase kočka Velmi šťastný ale já budu muset chodit do práce pěšky HaHaaa Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 18:12   Citovat  

Michalka napsal:
http://tuning.autodoplnky.cz/tuning-zarovky/halogenove-zarovky-do-prednich-svetlometu/smid-99/

jo aha, ony jsou jeste i jiny...ja cekam na tyhleodkaz

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 18:12   Citovat  

Robbie napsal:
jo aha, ony jsou jeste i jiny...ja cekam na tyhleodkaz

hmm, tak takhle vysoko jsem nekoukala:o) já to mám za 516 KČ s poštou i parkovačkama jako kytičky :o))))

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 18:14   Citovat  

ale to už se mi nepodařilo vyfotit páč mi foťák nedávno upadl a je k.o. Úsměv fotí, ale nevidim co fotim :o)

James je teď offline  James
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 18:51   Citovat  

Ja len prispejem...
Mam namontovane xenony do origo cociek, domontovane OEM ostrekovace do narazniku, nastavene regloskopom, niekolkokrat odkontrolovane osobne na ceste ( ano, vymenil som si s kamaratom auto a sli sme proti sebe, niekolko krat ), v interieri mam miesto kolecka nastavenia vysky svetiel zaslepku ( kolecko mam schovane pod plastom pod volantom, je to otazka cca 5 sekund sa k nemu dostat a pouzit ho v pripade potreby ) -> ale vzadu/v kufri vozim naklad mozno tak 3x do roka, stale len jazdec + maximalne spolujazdec.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 21:34   Citovat  

James napsal:
Ja len prispejem...
Mam namontovane xenony do origo cociek, domontovane OEM ostrekovace do narazniku, nastavene regloskopom, niekolkokrat odkontrolovane osobne na ceste ( ano, vymenil som si s kamaratom auto a sli sme proti sebe, niekolko krat ), v interieri mam miesto kolecka nastavenia vysky svetiel zaslepku ( kolecko mam schovane pod plastom pod volantom, je to otazka cca 5 sekund sa k nemu dostat a pouzit ho v pripade potreby ) -> ale vzadu/v kufri vozim naklad mozno tak 3x do roka, stale len jazdec + maximalne spolujazdec.

je to dobrý

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 21:38   Citovat  

Driver napsal:
A co vozy vyrobené např. v USA nebo JP a dnes jsou legálně v ČR, některé z nich skutečně neměli ani aut. naklápění ani ostrikovač světel a měli xenony. S těma to řešíte jak? Neříkám že jich tu tisíce, ale několik kousků tu je.

USA taky, jak jsem zjistil. Ted mame jedno Evo z US a ma kolecko na nastavovani a ostrikovace nema.

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 21:40   Citovat  

665+1 napsal:
ocenuju tenhle pristup + vytrvalost za odpovedi. S nekterejma jedincema je to slozitejsi ...

mozna bysme se mohli domluvit na necem pravidelnejsim s podporou primo H-C

To by nad ním musela být pevná strážcova ruka,vzpomeňme jak se lidi chovali k ostatním příslušníkům PČR,kteří jsou mezi náma..Snažili se poradit,nakonec se to vždycky otočilo proti nim KO

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 21:49   Citovat  

bordel napsal:
USA taky, jak jsem zjistil. Ted mame jedno Evo z US a ma kolecko na nastavovani a ostrikovace nema.
podle mě by tam měla být nějaká výjimka zapsaná v TP. No pořád je čemu se učit Velmi šťastný jen škoda že ty materiály nejsou dostupnější. Pomaličku si sepisuji vaše požadavky na odpovědi, až mi skončí nem. dov. a dostanu se do práce začnu se tím hned zabývat a zveřejňovat zde Úsměv

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 22:20   Citovat  

SkyDriver napsal:
podle mě by tam měla být nějaká výjimka zapsaná v TP. No pořád je čemu se učit Velmi šťastný jen škoda že ty materiály nejsou dostupnější. Pomaličku si sepisuji vaše požadavky na odpovědi, až mi skončí nem. dov. a dostanu se do práce začnu se tím hned zabývat a zveřejňovat zde Úsměv

V nasem TP o xenonech nic neni. Je tam pouzee vyjadreni ke kratsimu VINku

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.5.2010 , 22:25   Citovat  

bordel napsal:
V nasem TP o xenonech nic neni. Je tam pouzee vyjadreni ke kratsimu VINku

No tak v tom případě fakt nevim, ale zjistim OK

Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 11:49   Citovat  

Zdravím a pozdravuju, souhlasím s tím že neorigo xenony nemají na autě co dělat..ať jsou nastavené a seštělované třeba od samotného pána boha, a taky bych to pokutoval a třeba za to bral i TP(majitelé mne omluví)ale když si spočítám kolikrát za večer ale i ve dne, potkám fabii, P206 nebo P407, kteří mi pálí obyčejnými světly(podotýkám potkávacími)do očí, a to sedím v kabině kamionu, tak bych se na to podíval i z této stránky, a to v autech většinou sedí jen řidič, a to nemluvím o případu kdy prší, a třeba i leje jek z prorvané konve, a většina řidičů ač sami vidí dost daleko, protože opravdu není mlha jen prší, si hrdě pustí mlhovky a pálí jimi ostatním řidičům do očí, nevím proč v autoškole učí žáky že mlhovky se zapínají v mlze sněžení a dešti...jsou to přece mlhovky ne děšťovky, nebo sněhovky, pokud je opravdu silné sněžení, a lidi jednou pomalu, tak dobře ale co udělají miliony dešťových kapek, které se chovají jako lupy, s dokonale ostrým červeným světlem z mlhovky?...to je mnohdy minimálně stejně hnusné a nebezpečné jak záblesk xenonů za čisté noci, a to ten člověk ještě jede jak dlouho před váma...no, to mne jen tak napadlo, při pročtení tohoto fóra....

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 12:21   Citovat  

Jonaasek napsal:
Zdravím a pozdravuju, souhlasím s tím že neorigo xenony nemají na autě co dělat..ať jsou nastavené a seštělované třeba od samotného pána boha, a taky bych to pokutoval a třeba za to bral i TP(majitelé mne omluví)ale když si spočítám kolikrát za večer ale i ve dne, potkám fabii, P206 nebo P407, kteří mi pálí obyčejnými světly(podotýkám potkávacími)do očí, a to sedím v kabině kamionu, tak bych se na to podíval i z této stránky, a to v autech většinou sedí jen řidič, a to nemluvím o případu kdy prší, a třeba i leje jek z prorvané konve, a většina řidičů ač sami vidí dost daleko, protože opravdu není mlha jen prší, si hrdě pustí mlhovky a pálí jimi ostatním řidičům do očí, nevím proč v autoškole učí žáky že mlhovky se zapínají v mlze sněžení a dešti...jsou to přece mlhovky ne děšťovky, nebo sněhovky, pokud je opravdu silné sněžení, a lidi jednou pomalu, tak dobře ale co udělají miliony dešťových kapek, které se chovají jako lupy, s dokonale ostrým červeným světlem z mlhovky?...to je mnohdy minimálně stejně hnusné a nebezpečné jak záblesk xenonů za čisté noci, a to ten člověk ještě jede jak dlouho před váma...no, to mne jen tak napadlo, při pročtení tohoto fóra....

Tak mlhovkáře bych zabíjel hlavně když jede po městě cesty osvětlené a ten trouba pustí mlhovku někdy mám sto chutí vylezt a rozbít mu to

Robbie ptal jsem se na tyhle žárovky a můžu ti říct že bych si je nekoupil 140W to bude těkná výtopna pro paraboly chceš to uškvařit nebo co? Prodejce mi psal že to doporučujou pro kovové a sleněné paraboly ale ne pro plastové

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 20:10   Citovat  

optimas napsal:
Tak mlhovkáře bych zabíjel hlavně když jede po městě cesty osvětlené a ten trouba pustí mlhovku někdy mám sto chutí vylezt a rozbít mu to

Robbie ptal jsem se na tyhle žárovky a můžu ti říct že bych si je nekoupil 140W to bude těkná výtopna pro paraboly chceš to uškvařit nebo co? Prodejce mi psal že to doporučujou pro kovové a sleněné paraboly ale ne pro plastové

jo Ale tohle jsou normal 55W cože cože ?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pozor na HID sadu v Brně
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina