Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc ...Obcas nejde do otacek a skube..
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
txw je teď offline  txw
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 21:04   Citovat  

Ahoj Vsem, nevedel jsem do jaky rubriky napsat, tak pisu sem .

mam Accorda 1.8i F18B2 98/02 100KW, a uz delsi dobu se mi stava se kdyz radim nahoru a normalne pozvolna vytacim otacky, zasekne se to nekde u 3000 , a nejde to dal, i kdyz seslapnu pedal treba az na podlahu. nekdy pomuze, kdyz pedal pustim a zase seslapnu a pak to jde tocit normalne vic. a kdyz pridavam - ubiram, tak to nekdy skube.

i kdyz zkusim podradit, stejne to pres ty cca 3000 nejde. pak to zaskube a treba pul hodiny co jeste jedu ,tak v pohode.

A jak uz mi to takhle zlobi, tak pozoruju, ze motor nema vykon,jako mel driv jaky by mel mit si myslim, je to takovy linejsi, kdyz radim nahoru..

ma to najeto 105 000. napada me lambda sonda ? a nevite, je u tohodle auta "vaha vzduchu" -nemuze to byt ono ?

nemate nekdo tuhle zkusenost ?

ted budu menit cely vyfuk (je shnilej) a davat novou lambda sondu- tak jsem zvedavej, jestli to pomuze.

Moc dekuji za jakoukoli radu.

Cenda.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 21:32   Citovat  

txw napsal:
Ahoj Vsem, nevedel jsem do jaky rubriky napsat, tak pisu sem .

mam Accorda 1.8i F18B2 98/02 100KW, a uz delsi dobu se mi stava se kdyz radim nahoru a normalne pozvolna vytacim otacky, zasekne se to nekde u 3000 , a nejde to dal, i kdyz seslapnu pedal treba az na podlahu. nekdy pomuze, kdyz pedal pustim a zase seslapnu a pak to jde tocit normalne vic. a kdyz pridavam - ubiram, tak to nekdy skube.

i kdyz zkusim podradit, stejne to pres ty cca 3000 nejde. pak to zaskube a treba pul hodiny co jeste jedu ,tak v pohode.

A jak uz mi to takhle zlobi, tak pozoruju, ze motor nema vykon,jako mel driv jaky by mel mit si myslim, je to takovy linejsi, kdyz radim nahoru..

ma to najeto 105 000. napada me lambda sonda ? a nevite, je u tohodle auta "vaha vzduchu" -nemuze to byt ono ?

nemate nekdo tuhle zkusenost ?

ted budu menit cely vyfuk (je shnilej) a davat novou lambda sondu- tak jsem zvedavej, jestli to pomuze.

Moc dekuji za jakoukoli radu.

Cenda.

Hondy nemají váhu vzduchu Úsměv Spíš by to mohla bejt ta lambda.

txw je teď offline  txw
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 21:56   Citovat  

Ahoj, diky, tak jsem zase o neco chytrejsi Úsměv tak zkusim ted v tydnu vymenit tu lambdu a dam sem vedet,at vi i ostatni, kdyby se jim to prihodilo.

nejak me nenapada, co by to krome ty lambda mohlo byt..

Neznam podrobne palivovou cestu, je tam neco jako skrtici klapka ?

jinak ma to vyssi spotrebu, kolem 8-10, to by mohlo ukazovat na lambdu ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.5.2010 , 22:16   Citovat  

txw napsal:
Ahoj, diky, tak jsem zase o neco chytrejsi Úsměv tak zkusim ted v tydnu vymenit tu lambdu a dam sem vedet,at vi i ostatni, kdyby se jim to prihodilo.

nejak me nenapada, co by to krome ty lambda mohlo byt..

Neznam podrobne palivovou cestu, je tam neco jako skrtici klapka ?

jinak ma to vyssi spotrebu, kolem 8-10, to by mohlo ukazovat na lambdu ...

je tam. První modely z roku 1998 s ní měly problémy, Honda tu závadu při kontrole opravovala. Jinak spotřebu bych řekl, že máš v normě. Ta 1.8 žere cca to samý jako 2.0 a tam se pohybuju taky 8-10l, ale spíš k deseti (těžká noha). Nebo se ti zvýšila až poslední dobou při stejným stylu jízdy ?

txw je teď offline  txw
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 12:04   Citovat  

ahoj, tak jsem vcera vymenil spodni svody , lambda sondu ( univerzal marelli) a prostredni a koncovou cast vyfuku,

a uz to (zatim to neudelalo ) neskube a jde to pokazdy do otacek. tak se zda,ze to pomohlo ...

a jede to o poznani lepe ...

jeste sem se chtel zeptat , ma cenu se hrabat - rozebirat skrtici klapku? muze bejt necim zaspinena vevnitr ?

je tam u toho sani , u klapky neco ,co by se melo rozebrat a vycistit ?

jeste sem se v tom nehrabal, ta hlinikova podlouhla krabice s hadickama, co do ni jde sani, predpokladam, je skrtici klapka ?

diky moc za radu ..

Cenda

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 18:46   Citovat  

txw napsal:
ahoj, tak jsem vcera vymenil spodni svody , lambda sondu ( univerzal marelli) a prostredni a koncovou cast vyfuku,

a uz to (zatim to neudelalo ) neskube a jde to pokazdy do otacek. tak se zda,ze to pomohlo ...

a jede to o poznani lepe ...

jeste sem se chtel zeptat , ma cenu se hrabat - rozebirat skrtici klapku? muze bejt necim zaspinena vevnitr ?

je tam u toho sani , u klapky neco ,co by se melo rozebrat a vycistit ?

jeste sem se v tom nehrabal, ta hlinikova podlouhla krabice s hadickama, co do ni jde sani, predpokladam, je skrtici klapka ?

diky moc za radu ..

Cenda

Tu sondu si měnil u svodů, nebo za katem? Ta u svodů totiž musí bejt origo, s univerzálama jsou často problémy. Za katem už to neva.

txw je teď offline  txw
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2010 , 8:37   Citovat  

Tady je jenom jedna lambda, a to pod autem, na spodnich svodech , mezi vlnovcem a katalyzatorem...

dal jsem tam univerzalni magnetti marelli, na puvodni konektor, a uz jsem najel cca 200 km, do otacek jde v pohode,

uz to neskube-ani jednou, od vymeny, a jede to ,rekl bych pekne...

jeste uvidim spotrebu ,ale po oprave to honim ,protoze mam radost ,ze to jede celkem pekne, tak bude urcite vyssi..

tak snad ta sonda nebude zlobit,.. tahle stala kolem 1300, a za tamtu chteli sem koukal kolem 5-7 tisic , origo..

podle me to jede pekne, ale znate to, jeste si myslim,ze to neni uplne ono... svicky jsou novy,

napadlo me sundat tu gumovou hadici od sani, pred skrtici klapkou a podivat se na ni, popr. opatrne ocistit , co myslite ?

mam jeste skodu felicii a ta je znama ,ze kdyz je linejsi,tak se tam dava lepsi benzin a zacne se trochu honit, a jednotka se "nauci" ,a

a motor je sviznejsi, mam to na vlastni kuzi vyzkouseny,jede to lip... myslite ,ze to muze fungovat i u hondy ?

pak se v jinem prispevku psalo o nejakym spreji za cca 400 kc, kterej se tam strikne, a mel by procistit klapku,

a i trysky.. s tim souvisi muj dalsi dotaz, zjistim nejak ,ze mi funguje VTEC ???

a jeste dotaz, chci nechat vymenit rozvodovej remen, v honde (Praha-motol) mi rekli ,za remen cca 2000 + prace 2-3 tisice, a ptal jsem se na kladky - a rekli mi ,ze u hondy se nemeni, je to pravda ???

jinak mam 1.8i 100KW, 136 HP r. 2000, a remen puvodni a najeto 105 000 km, nejsem si jist, ma predepsanou vymenu

pri 100.000 nebo 120.000 km ?

moc diky za odpovedi ...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2010 , 10:34   Citovat  

txw napsal:
Tady je jenom jedna lambda, a to pod autem, na spodnich svodech , mezi vlnovcem a katalyzatorem...

dal jsem tam univerzalni magnetti marelli, na puvodni konektor, a uz jsem najel cca 200 km, do otacek jde v pohode,

uz to neskube-ani jednou, od vymeny, a jede to ,rekl bych pekne...

jeste uvidim spotrebu ,ale po oprave to honim ,protoze mam radost ,ze to jede celkem pekne, tak bude urcite vyssi..

tak snad ta sonda nebude zlobit,.. tahle stala kolem 1300, a za tamtu chteli sem koukal kolem 5-7 tisic , origo..

podle me to jede pekne, ale znate to, jeste si myslim,ze to neni uplne ono... svicky jsou novy,

napadlo me sundat tu gumovou hadici od sani, pred skrtici klapkou a podivat se na ni, popr. opatrne ocistit , co myslite ?

mam jeste skodu felicii a ta je znama ,ze kdyz je linejsi,tak se tam dava lepsi benzin a zacne se trochu honit, a jednotka se "nauci" ,a

a motor je sviznejsi, mam to na vlastni kuzi vyzkouseny,jede to lip... myslite ,ze to muze fungovat i u hondy ?

pak se v jinem prispevku psalo o nejakym spreji za cca 400 kc, kterej se tam strikne, a mel by procistit klapku,

a i trysky.. s tim souvisi muj dalsi dotaz, zjistim nejak ,ze mi funguje VTEC ???

a jeste dotaz, chci nechat vymenit rozvodovej remen, v honde (Praha-motol) mi rekli ,za remen cca 2000 + prace 2-3 tisice, a ptal jsem se na kladky - a rekli mi ,ze u hondy se nemeni, je to pravda ???

jinak mam 1.8i 100KW, 136 HP r. 2000, a remen puvodni a najeto 105 000 km, nejsem si jist, ma predepsanou vymenu

pri 100.000 nebo 120.000 km ?

moc diky za odpovedi ...

Tak v tom případě to má 1.8 jinak, páč já mam u 2.0 lambdy 2. Jedna je u katu a druhá přímo na svodech v motoru. Kladky bych určitě vyměnil taky a kilometrum bych radši nevěřil a udělal rozvody preventivně hned. Měl by ses pohybovat kolem 5k za obě sady rozvodů včetně vodní pumpy (kterou určo udělej taky) a práce. Ještě mě napadlo, resetoval si po výměně lambdy ECU? Tak se ta jednotka naučí nejlíp Úsměv Odpojit baterku, nechat pár minut vybít okruh, znova zapojit. Všechna elektronika musi bejt vypnuta (svetla, nezatahla radicka, radio atd.). Nastartovat, na NIC nesahat, nechat par minut jet na volnobeh a pak motor zhasnout. Nastartovat a muzeme jet. Prvnich par km ti muzou lehce litat otacky, ale to si sedne. Mas pak jistotu, ze RJ natahla aktualni hodnoty. OK

Ohledne VTECu: 1.8 je SOHC Vtec, takže žádnej kopanec při přepnutí na ostrou vačku nečekej. Motor by měl jít absolutně plynule až do omezovače. U mě ve 4300 otáčkách dostává o něco lepší zvuk, ale žádnej skokovej nárust zátahu se nekoná, jenom to má prostě vysoko položenej krouťák. Honda

txw je teď offline  txw
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2010 , 11:49   Citovat  

Ahoj ,diky moc za odpoved.

to jsem presne udelal, po vymene lambdy jsem odpojil baterii a par minut na nic nesahal,aby se vymazly hodnoty a nacetlo se to cerstvy. ale diky za tip.

jinak po vymene lambdy to jde do otacek plynule, az k cervenejm. zadnej skok ve vykonu tam neni, ale jak rikas ty ,ze by mel jit plynule, to jde, takze to je OK.

accorda mame od zacatku , od uplne novyho ,takze km urcite sedi. ale radsi to chci nechat udelat, ,myslim,ze kolem tech 100.000 km se to tak ma nejak delat.

pochopil jsem ze by vymena remenu a kladek mela bejt kolem 5000 Kc ? + ta pumpa ? za kolik tak muze byt pumpa,

asi radsi vzit origo, co myslis ?

co jsem pochopil z tveho obrazku , mas accorda 2.0 ? ten vim ze ma ty 2 lambdy, presne tam jak rikas.
dost veci maji stejnyho, ale i nejaky dost odlisny....

jsi odnekud ze strednich Cech ? ja jsem z Prahy zapad. kdyby byl zajem , muzu prijet na pokec a ukazat svyho Accorda Úsměv

jinak, nezkousel jsi nekdy koukat na tu skrtici klapku, nebo ji nejak cistit ?

Cenda

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2010 , 15:51   Citovat  

txw napsal:
Ahoj ,diky moc za odpoved.

to jsem presne udelal, po vymene lambdy jsem odpojil baterii a par minut na nic nesahal,aby se vymazly hodnoty a nacetlo se to cerstvy. ale diky za tip.

jinak po vymene lambdy to jde do otacek plynule, az k cervenejm. zadnej skok ve vykonu tam neni, ale jak rikas ty ,ze by mel jit plynule, to jde, takze to je OK.

accorda mame od zacatku , od uplne novyho ,takze km urcite sedi. ale radsi to chci nechat udelat, ,myslim,ze kolem tech 100.000 km se to tak ma nejak delat.

pochopil jsem ze by vymena remenu a kladek mela bejt kolem 5000 Kc ? + ta pumpa ? za kolik tak muze byt pumpa,

asi radsi vzit origo, co myslis ?

co jsem pochopil z tveho obrazku , mas accorda 2.0 ? ten vim ze ma ty 2 lambdy, presne tam jak rikas.
dost veci maji stejnyho, ale i nejaky dost odlisny....

jsi odnekud ze strednich Cech ? ja jsem z Prahy zapad. kdyby byl zajem , muzu prijet na pokec a ukazat svyho Accorda Úsměv

jinak, nezkousel jsi nekdy koukat na tu skrtici klapku, nebo ji nejak cistit ?

Cenda

se škrtící klapkou jsem nikdy problémy neměl, takže s tím ti neporadím. Jsem z Prahy, ale moc času poslední dobou nemám. Rozvody kolem 5000,- včetně pumpy. Samostatná puma stojí cca 1000,-. Dělají se kolem 100.000 km. Radši dřív, než pozdějc. Přetrhnutej rozvoďák může mít fatální následky. Kdybys chtěl, tak poskytnu kontakt, kde ti je kolem týhle sumy udělají. Není to sice v Praze, ale i tak se to podle mě vyplatí Mrk

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pomoc ...Obcas nejde do otacek a skube..
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina