Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Neovladatelné ve vyšších rychlostech
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
villik je teď offline  villik
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.3.2010 , 18:49  Naposledy upravil villik dne 16.5.2010 , 21:10, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

zdravím. Rád bych se i s váma poradil

minulý týden sem slítl do škarpy a od te doby mam furt nějake problem. Byl jsem za mechanikem, vůle tam nikde nejsou, naprava je OK, byl jsem i na geo a sbihavost OK. Problem je nasledujici - při vyššich rychlostech ( cca 90 ) se "peru" s volantem - do leva zatočím bez problémů, ale do prava už jak kdybych překonaval nějaký odpor .. jakmile se to překoná, tak to zatači normalně. Když jedu rovně, tak mi přijde, že chvilku to jede dobře, a pak se to stači doleva. To, že je při 130 řízení neuvěřitelně měkky, bude asi zaležitost serva..
Jediny, co mi bylo řečeno, že mam prasklý drátek v pneu. To bych možná pochopil k tomu třepání při 130ti, ale k zatačeni? I se mi zda, že když pustím plynový pedál, tak je to lépe ovladatelné jak když mam "naloženo".

Nemohli by jste mi poradit, co s tim? Kam mam zajit? už jsem poněkud bezradný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 20:40   Citovat  

vypada že se mi nejspíš hnul pastorek od hřebenu,

ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 20:53   Citovat  

villik napsal:
vypada že se mi nejspíš hnul pastorek od hřebenu,

co treba vnejsi klouby? Nemuze tam byt nejaky problem?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 21:08   Citovat  

ChuCky napsal:
co treba vnejsi klouby? Nemuze tam byt nejaky problem?

skoro vse bylo meneno .. furt to same

pajo je teď offline  pajo
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 21:41   Citovat  

bylo ti receno ze mas prasknuty dratek v pneu? Tak to koukám! to jakoze prerazeny kord? tak sa potom necuduj ze ti to taha... prehod kola z predu dozadu a uvidis ne? ale ak mas na kole bublinu ze ti to pri 130 trase, tak ze ti to pri nizsich rychlostiach taha je celkom normalne

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 21:55   Citovat  

pajo napsal:
bylo ti receno ze mas prasknuty dratek v pneu? Tak to koukám! to jakoze prerazeny kord? tak sa potom necuduj ze ti to taha... prehod kola z predu dozadu a uvidis ne? ale ak mas na kole bublinu ze ti to pri 130 trase, tak ze ti to pri nizsich rychlostiach taha je celkom normalne

me to netaha porad, jen .. jak bych to vysvetlil ... ak kdybych proste vletel do vyjetych koleji, volant byl na miste ale auto zaclo zatacet, ale jen nepatrne. Stve me tech par cm ( 1-2 ) vule volantu nez to zacne neco delat

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 9:17   Citovat  

villik napsal:
me to netaha porad, jen .. jak bych to vysvetlil ... ak kdybych proste vletel do vyjetych koleji, volant byl na miste ale auto zaclo zatacet, ale jen nepatrne. Stve me tech par cm ( 1-2 ) vule volantu nez to zacne neco delat

nemáš hnutej tlumič, popř. poškozenej nějakej čep nebo táhlo řízení ? Jestli si bouchnul řízení přímo, tak se připrav na ranec Smutný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 12:22   Citovat  

2 střelec: Jak rikam, vse bylo meneno, vsechny cepy, ramena dostaly novy silenbloky, STK to proslo bez problemu. Jen to proste tak dela. Nemuze byt treba problem v tom hrebenu? ze by tam mezi tema ozubenyma srandama byla nejaka vule, vis jak to myslim ne? Ze na sebe nejak zvlast nedolihaji.

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 14:33   Citovat  

co to servo?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 14:37   Citovat  

villik napsal:
2 střelec: Jak rikam, vse bylo meneno, vsechny cepy, ramena dostaly novy silenbloky, STK to proslo bez problemu. Jen to proste tak dela. Nemuze byt treba problem v tom hrebenu? ze by tam mezi tema ozubenyma srandama byla nejaka vule, vis jak to myslim ne? Ze na sebe nejak zvlast nedolihaji.

To klidně může. Řešil jsem něco podobného (nakonec bylo řízení nakonec v pořádku a nebylo to tím pádem tak drahé) a bylo mi řečeno, že výměna řízení cca 15-20tis. Smutný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 17:09   Citovat  

2 rasta: servo je podle mechanika v poradku, ma novou kapalinu a bordel to nedela
2 střelec: tos mel kliku teda, ja uz nevim co s tim, jsem student, neco malo si podelam doma ale jinak vsecko k opravarovi Velmi šťastný a on s tim kazdodenne nejezdi .. ale uz jsem si na to zvykl ..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 20:40   Citovat  

a co ty klouby jak se na ně ptal ChuCky..??
já bych si na takový věci nezvykal,neni to pr wc

EDIT:a jakym stylem si to vzal do pangejtu??

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 20:43   Citovat  

villik napsal:
2 rasta: servo je podle mechanika v poradku, ma novou kapalinu a bordel to nedela
2 střelec: tos mel kliku teda, ja uz nevim co s tim, jsem student, neco malo si podelam doma ale jinak vsecko k opravarovi Velmi šťastný a on s tim kazdodenne nejezdi .. ale uz jsem si na to zvykl ..
kudy jezdíš, abych vedel kterym usekunm se vyhybat, kdyby ti nahodou neco upadlo a pak si me smetl Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 22:02   Citovat  

Brnďa napsal:
kudy jezdíš, abych vedel kterym usekunm se vyhybat, kdyby ti nahodou neco upadlo a pak si me smetl Úsměv

kdyz nikdo nevi co s tim ... jinak jezdim Prerov > Lipnik a z5 xD
zahada se nezhorsuje a spis to vypada ze je tam jen vetsi vule v hrebenu ( aspon podle servisniho manualu ma byt vule 1cm a sou tam dva ) .. nevim jestli by to tak ovlivnilo ... nejspi pri tech vysokych rychlostech je male zatoceni hodne cítitelne...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 22:04   Citovat  

2 rasta: po bahne/snehu cca ve 15km/h. Problem je v tom, ze pred tim jsem nic takovyho nepozoroval ( nebo spis neuvedomoval ) od te doby hledam jen chyby...

EDIT: Meneny bylo: cepy, silace, tahla - ty veci co drzi kolo Velmi šťastný, horni ulozeni tlumice

spodni ramena sou OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 23:41  Naposledy upravil Střelec dne 17.5.2010 , 23:49, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

villik napsal:
kdyz nikdo nevi co s tim ... jinak jezdim Prerov > Lipnik a z5 xD
zahada se nezhorsuje a spis to vypada ze je tam jen vetsi vule v hrebenu ( aspon podle servisniho manualu ma byt vule 1cm a sou tam dva ) .. nevim jestli by to tak ovlivnilo ... nejspi pri tech vysokych rychlostech je male zatoceni hodne cítitelne...

jestli máš vůli v řízení a všechno tohle už si řešil, tak já měl předtím stejnej problém a byly to tyčky stabilizátoru na přední nápravě a jejich uložení. Když jsou špatný, tak kromě vůle auto i docela plave. Oprava cca 1500-2000 i s prací, nic závažnýho. Taky jsem měl vůli cca 2-5cm a po výměně toho uložení a stabíků to krásně ztuhlo a vůle žádná. OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 23:45   Citovat  

2 střelec: stabilizatory me nenapadly Úsměv dekuju Úsměv po maturite se na to vrhnu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 23:50   Citovat  

villik napsal:
2 střelec: stabilizatory me nenapadly Úsměv dekuju Úsměv po maturite se na to vrhnu

Tak držím palce, i s maturou. Já bych se měl připravovat na státnice, ale radši jsem to nechal na září. Lenora je silnější Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 10:43   Citovat  

nestacim sa divit co tu popisete.
ako som uz povedal, ak mas prerazeny kord pneumatiky, problem s tahanim bude presne tam. vyskusat prehodit kolesa ta nic nestoji, okrem pol hodiny casu a bolo by to bez polemik. ver mi, zazil som uz pneu (barum alebo matador), ktore nemali ziadne viditelne poskodenie, ale auto tahalo na jednu stranu, ked som prehodil pneu zlava doprava a naopak, tahat zacalo na druhu stranu...

odhliadnuc od toho, ze jazdit na pneu "s pretrhnutyma dratkama" je o hubu a si xxx ked taku gumu nevyhodis!

p.s. stabiky, ich ulozenie ani tycky na plavanie (geometriu) nemaju ziaden vplyv. mal som 2 rovnake auta, jedno so seriovymi stabikmi a jedno seriovo uplne bez a okrem vacsieho naklanania toho bez nich boli jazdne vlastnosti v podstate rovnake... imho, aj logicky, samotna stabilizacna tyc, kosticky, ich hrubka, tvar, uchytenie atd. napovedaju, ze ci su alebo nie su funkcne, na postavenie kolies a na geometriu asi tazko mozu mat vplyv Mrk maximalne tak mozu klepkat, to je cele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 10:50   Citovat  

pajo napsal:
ako som uz povedal, ak mas prerazeny kord pneumatiky, problem s tahanim bude presne tam. vyskusat prehodit kolesa ta nic nestoji, okrem pol hodiny casu a bolo by to bez polemik. ver mi, zazil som uz pneu (barum alebo matador), ktore nemali ziadne viditelne poskodenie, ale auto tahalo na jednu stranu, ked som prehodil pneu zlava doprava a naopak, tahat zacalo na druhu stranu...

odhliadnuc od toho, ze jazdit na pneu "s pretrhnutyma dratkama" je o hubu a si xxx ked taku gumu nevyhodis!

p.s. stabiky, ich ulozenie ani tycky na plavanie (geometriu) nemaju ziaden vplyv. mal som 2 rovnake auta, jedno so seriovymi stabikmi a jedno seriovo uplne bez a okrem vacsieho naklanania toho bez nich boli jazdne vlastnosti v podstate rovnake... imho, aj logicky, samotna stabilizacna tyc, kosticky, ich hrubka, tvar, uchytenie atd. napovedaju, ze ci su alebo nie su funkcne, na postavenie kolies a na geometriu asi tazko mozu mat vplyv Mrk maximalne tak mozu klepkat, to je cele

sorry pajo, zapomel sem na tebe HaHaaa .. vyzkousel jsem to s rezervou co mam Úsměv a jako bylo to lepsi, akorat rezerva je uplne jinyho rozmeru tak to delalo trochu neplechu ( je sirsi, letni a je na 13tkach misto 14 ) - trochu to melo tendenci jet do boku. Pneumatiky samozrejme chystam koupit nove, o tom zadna. Chtel sem jen dojet zimu a pudou na smetiste. Byl jsem i v pneuservisu na vyvazce, a krome toho, ze jsem ztratil asi 10 zavazicek, tak mi rekl jen to, ze to vyvazovat neni treba, ze je to vyvazeny a ze mam radeji kouppit novy gumy ( ted sem tam mel protektory to snad ne )

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 10:53   Citovat  

villik napsal:
vyzkousel jsem to s rezervou co mam Úsměv

spatne! to je taky problem prehodit pneu z predu dozadu a zo zadu dopredu? alebo si pozicat 2 rovnake 100% dobre kolesa na predok od kamosa na vyskusanie? imho, ked uz ti pneuservisak povedal ze mas kupit nove gumy... HaHaaa dam krk na to, ze cele tvoje tahanie a plavanie je problem PNEU...a uz tu nemusite spekulovat Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 11:01   Citovat  

no problem to je. Kamosi z okoli tu jezdi s felckama a citronama, sem tam nejaky peugeot. Nemam od koho spi pucit. A hazet to na moje rafky za 200kc/kolo a pak zas zpatky...

ja mam ted momentalne jiny starosti, zatim s tim litam 1x - 2x za tyden .. takze snad nic na napravach neutrepu.

dik pajo a vsem za rady.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 11:03   Citovat  

pajo napsal:

no na geo to mít vliv nebude, ale nedávno jsem měl špatné uložení předních stabíků a fakt to plavalo. Po výměně uložení to zmizelo, asi teda záhada HaHaaa za kontrolu nic nedáš, i když to můžou bejt i ty pneu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 18:26   Citovat  

ono by stačilo prohodit pneu mezi nápravama..
čas který si strávil polemizovánim si tomu mohl věnovat Hihi

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.5.2010 , 22:44   Citovat  

rikam, ted na to neni cas Mrk tohle vlakno stejne bylo 2 mesice mrtvy

l4gun4 je teď offline  l4gun4
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 5:55   Citovat  

proboha co jsem si to poridil...vule tak trosku hodne, tlumice uplne doj....y, silentbloky zadnich ramen na hardy, a o tom schnilym spodku radsi mlcim Bueee Bueee

Vokys je teď offline  Vokys
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 9:35   Citovat  

copak koupil si toto auto ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.6.2011 , 16:02   Citovat  

l4gun4 napsal:
proboha co jsem si to poridil...vule tak trosku hodne, tlumice uplne doj....y, silentbloky zadnich ramen na hardy, a o tom schnilym spodku radsi mlcim Bueee Bueee

no vypadá to, že se nudit nebudeš HaHaaa

l4gun4 je teď offline  l4gun4
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2011 , 15:03   Citovat  

to kazdopadne ne.....vareni, podvozek, motor.....elektrika uz jaktaks v pohode...nechapu kdo tam zapojoval central Velmi šťastný tam zvonkovy draty do dveri pod kobercem cokolada to snad ne no nic uz se stalo....

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.6.2011 , 23:15   Citovat  

Víš co kamo? Hyzdi si vlakna někomu jinýmu. Ja to auto od října neviděl. Co s ním bylo je mi někde. V lednu minulyho roku se dělaly silenty a čepy v předu, vzadu byly OK. A to mi ještě chtěli měnit cely ramena. Spodek byl natřenej z minulyho roku ( nevim ). Elektriku sem nezapojoval, ale vim, že to tam bylo fuj ( elektrikář ), fungovalo to, neřešil sem. Tlumiče byly ok ( 5-10% rozdíly v zadu akorat ). Takže si piš do vlákna původního majitele. Ja jsem to na opravach skoro 2x přeplatil. Tečka

Před tím, než si to kupoval, měl si to prohlídnout

Obsah fóra Honda-club.cz   
Neovladatelné ve vyšších rychlostech
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď