Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nenastartuju H-C 5G, D15B2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Glory je teď offline  Glory
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 10:47   Citovat  

Ahoj,
mám problém s nastartováním své H-C, 5g, motor D15B2.

Měnil jsem komplet vnitřek a po zapojení všech drátů apod. mi auto prostě nenaskočí, jako kdyby tam nešel benzín.

dostal jsem info od kamaráda - bude asi nekde prerusenej (nezapojenej) signal do hlavního rele (nesepne a nedá pokyn pumpě že má tlačit benzín).

Kde a jak to najít? Auto bych potřeboval a uz jsem na to sam (nerozumim tomu). Jestli by byl někdo ochotný přímo přijet a mrknout se na to, tak zaplatím !

Chomutovsko výhodou. Ropu případně proplatím, oběd na grilu také Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 11:54   Citovat  

relé najdeš v místech levého kolene řidiče ,černá krabička ...změř si jestli jsi vše ukostřil při přestrojování,nebo tam přiveď kostru...pomocí toho relé ,nebo vytvoření přemostění dokážeš benzín načerpat ,pak víš hned kde je problém...doporučuji žárovkovou autozkoušečku,žádný měřák

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 11:57   Citovat  

PAKO napsal:
relé najdeš v místech levého kolene řidiče ,černá krabička ...změř si jestli jsi vše ukostřil při přestrojování,nebo tam přiveď kostru...pomocí toho relé ,nebo vytvoření přemostění dokážeš benzín načerpat ,pak víš hned kde je problém...doporučuji žárovkovou autozkoušečku,žádný měřák

největší problém je ale semnou Úsměv já prostě tomuhle řemeslu neholduju a absolutně nevím co a jak, ikdyž mi tady radíš, tak jsem vedle, proto potřebuji člověka, který by dojel Smutný

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:03   Citovat  

tak to preci odvez tomu co ti delal ten podvozek... znamy automechanik se vzdycky hodi - tak ho vyuzij

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:04   Citovat  

a víš kde ho máš to relé ?
neboj není to nic složitého. beztoho budeš mít jen někde rozeplej konektor,co vše ti naběhne?
apropo jak dedukuješ že ti tam nejde benál a že ti to jen nezapaluje?

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:08   Citovat  

PAKO napsal:
neboj není to nic složitého. beztoho budeš mít jen někde rozeplej konektor,co vše ti naběhne?

jelikož to říkal kamarád, který to asi řešil s ninjou? nevím. ale vyzná se v tom lépe než já Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:11   Citovat  

PAKO napsal:

on sem, stejne jako kamarad me do telefonu, nenapsal zasadni informaci... ze vystrihali kabely co vedly odnikud nikam (podle nich), pozdeji z nej vypadlo ze to vedlo do svazku. Takze asi tak.

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:13   Citovat  

ninja napsal:
on sem, stejne jako kamarad me do telefonu, nenapsal zasadni informaci... ze vystrihali kabely co vedly odnikud nikam (podle nich), pozdeji z nej vypadlo ze to vedlo do svazku. Takze asi tak.

co tim myslis? to jsem nepochopil. jaky kabely kdo vystrihal???

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:15   Citovat  

a jéje, pořádnej výtlem doporučuji přejít na karburátor a mechanickou pumpu s tímhle přístupem.... to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:17   Citovat  

flower mi potom psal, ze vystrihaval nejaky kabely co vedly pod koberec a mely zaizolovany konce. Ani nevedel jestli ty konce byly spojene dohromady nebo ne. Mohl to byt vyrazeny "imobilizer" a zrovna treba napajeni do hlavniho rele - nesepne - nejede auto. A tim ze draty ustrihnul mohl prerusit obvod a je konec. Bez autoelektrikare to stejne nenajdes. To by musela byt sakra nahoda aby se ve stejne chvili porouchalo hlavni rele, krom toho ani tak by to nebyla definitivni rychla smrt.

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:17   Citovat  

Tomasi, nevim proc pises o nejakem strihani kabelu? vsechny kabely jsme prendali ze stary palubky do novy.tak jak se mohlo neco strihat? nevim, kde tohle beres. resp. kdo ti to rek, semnou si ale nemluvil a jestli mi Kuba neco zatajil? takze co ted?

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:18   Citovat  

ninja napsal:
flower mi potom psal, ze vystrihaval nejaky kabely co vedly pod koberec a mely zaizolovany konce. Ani nevedel jestli ty konce byly spojene dohromady nebo ne. Mohl to byt vyrazeny "imobilizer" a zrovna treba napajeni do hlavniho rele - nesepne - nejede auto. A tim ze draty ustrihnul mohl prerusit obvod a je konec. Bez autoelektrikare to stejne nenajdes. To by musela byt sakra nahoda aby se ve stejne chvili porouchalo hlavni rele, krom toho ani tak by to nebyla definitivni rychla smrt.

hm, tak to je dobrý, když o tom pak nevím.....co mám teď jako dělat, pustit to ze skály, když se žívím hlavou a nemám žadný takový lidi, kdo by to udělal.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:24   Citovat  

To si musite vysvetlit mezi sebou... ja u toho nebyl.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:25   Citovat  

to mi připomíná story s ITR EBC ...zrušil jsem el stahování oken ,vyndal mechanismy a konce svazků zakroužkoval a shoval....né to moc váži to ustřihni...to nikdy nebudu potřebovat...šmik šmik ...mno a za měsíc než to napojovat a hledat co je co jsem to raději vyfrkl vlastní novou kompletní kabeláží(čas je drahej)...jo stříhání je sfiňa... pořádnej výtlem

jak píše ninja...autoeletrikáře pokud možno mu dodat manuál se schématem a umístněním daných součástí jemu to ulehčí hledání a tobě vydané peníze

ps:když pracuješ hlavou ,tak ji ted zapoj .vyhod z ní myšlenky o házení ze skály zorganizuj si to ,najdi si v okolí autoeletrikáře(nehledej servis kde vyměňují celé komponenty).na netu si tady najdi všechny podklady pro něj a jdi do toho...

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:32   Citovat  

PAKO napsal:
to mi připomíná story s ITR EBC ...zrušil jsem el stahování oken ,vyndal mechanismy a konce svazků zakroužkoval a shoval....né to moc váži to ustřihni...to nikdy nebudu potřebovat...šmik šmik ...mno a za měsíc než to napojovat a hledat co je co jsem to raději vyfrkl vlastní novou kompletní kabeláží(čas je drahej)...jo stříhání je sfiňa... pořádnej výtlem

jak píše ninja...autoeletrikáře pokud možno mu dodat manuál se schématem a umístněním daných součástí jemu to ulehčí hledání a tobě vydané peníze

ps:když pracuješ hlavou ,tak ji ted zapoj .vyhod z ní myšlenky o házení ze skály zorganizuj si to ,najdi si v okolí autoeletrikáře(nehledej servis kde vyměňují celé komponenty).na netu si tady najdi všechny podklady pro něj a jdi do toho...

jo, vedle v ulici je autoelektrikar, dotlacim to k nemu do dilny, on si stim snad poradi. co zkusit diagnostiku, tam na to taky prijdou? at vim, kde je skutecne zavada. (nevim jestli tam na to prijdou, nikdy jsem tam nebyl)

manuál se schématem je předpokládám někde na netu.díky

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 13:40   Citovat  

zkoušel jsem první variantu - volat do Hondy na servis, když mi řekli, že jen za odstrojění chtějí 4k, tak se na to vyprdnu. na autoelektrikáře nefunguje číslo, jinej v okolí není. to je radost, někdo nějaký nápad?

sablos je teď offline  sablos
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 13:54   Citovat  

zkus zjistit od kamaráda kde co šmikal.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 15:18   Citovat  

pro ty co pracují hlavou
diagnostika ti nenajde nic je li v tom takovéto ušmiknutí...
klasický servis bez autoeletrikáře taky nic

zvedni zadek na kterém máš trup a krk a dojeť si k tomu auoeletrikáři osobně jestli funguje,jestli ne zadi do nejbližšího soukromého malého servisu a zeptej se kterej tonda mu dělá takovouto autoeletriku v okolí.

v prvé řadě si alespon sám nadiagnostikuj zda je to opravdu nečerpáním benálu,stačí ti povolit odvzdušňovák na filtru nebo přívod paliva pro trysky.Nebo alespon točit chvilku a kouknout se na svíce zda jsou mokré.
může se ti na to kouknout každej kdo dokáže opravit třeba škodovku

v tvém případě a s přístupem jáký máš ,se příště do věcí jako demontáž třeba žárovky ani nepouštěj.Raději ušetři na nové auto v záruce.

po této tvojí větě
na autoelektrikáře nefunguje číslo, jinej v okolí není. to je radost, někdo nějaký nápad?

jsem nabyl přesvědčení že asi hlavou nepracuješ ,že max vyplňuješ nějaké lejstra.Promiň za upřímnost.
Tak tu hlavu začni používat a oběhej si lidi v okolí co mají co do činění se servisem aut,nebo si zajdi do hospody a zeptej se výčepního či stálích štamgastů...

tady buď ti někdo poradí s konkrétním problémem,nebo najdeš někoho ochotného na osobní pomoc (já jsem daleko)
ale nikdo ti nebude radit asi nic víc když ty to evidentně asi nějak moc řešit nechceš když po prvním zjištění že číslo nefunguješ vše vzdáš.

jiryyk je teď offline  jiryyk
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:27   Citovat  

nic se nemelo strihat Ble kdyz jsou to upne stejne auta to mi hlava nebere a to si s tim jezdil a pak to najednou nejelo nebo hned jakste to prestavili ?kdyz otocis klickem tak musis sliset jak tlaci cerpadlo.a kdyz ho neslysis tak se na nej napichni otoc klickem a musi tam jit proud do toho cerpadla..tj jednoduchy bracha v tom crx kdyz nekoho vezl v zadu a hejbnul zadkem tak mu vypojil cerpadlo Velmi šťastný a pak to prestalo jet HaHaaa nj ale uz ma novy natazeny kabely takze v poho kouř kouř

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:49   Citovat  

PAKO napsal:
pro ty co pracují hlavou
diagnostika ti nenajde nic je li v tom takovéto ušmiknutí...
klasický servis bez autoeletrikáře taky nic

zvedni zadek na kterém máš trup a krk a dojeť si k tomu auoeletrikáři osobně jestli funguje,jestli ne zadi do nejbližšího soukromého malého servisu a zeptej se kterej tonda mu dělá takovouto autoeletriku v okolí.

v prvé řadě si alespon sám nadiagnostikuj zda je to opravdu nečerpáním benálu,stačí ti povolit odvzdušňovák na filtru nebo přívod paliva pro trysky.Nebo alespon točit chvilku a kouknout se na svíce zda jsou mokré.
může se ti na to kouknout každej kdo dokáže opravit třeba škodovku

v tvém případě a s přístupem jáký máš ,se příště do věcí jako demontáž třeba žárovky ani nepouštěj.Raději ušetři na nové auto v záruce.

po této tvojí větě
na autoelektrikáře nefunguje číslo, jinej v okolí není. to je radost, někdo nějaký nápad?

jsem nabyl přesvědčení že asi hlavou nepracuješ ,že max vyplňuješ nějaké lejstra.Promiň za upřímnost.
Tak tu hlavu začni používat a oběhej si lidi v okolí co mají co do činění se servisem aut,nebo si zajdi do hospody a zeptej se výčepního či stálích štamgastů...

tady buď ti někdo poradí s konkrétním problémem,nebo najdeš někoho ochotného na osobní pomoc (já jsem daleko)
ale nikdo ti nebude radit asi nic víc když ty to evidentně asi nějak moc řešit nechceš když po prvním zjištění že číslo nefunguješ vše vzdáš.

vše mam zařízené na zítra u autoelektrikáře.do aut se nemontuju, protože mě to nebaví a špinit si tím ruce taky nechci. vše nechávám dělat auto někým, kdo tomu rozumí a já si za to také rád zaplatím.

0
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:52   Citovat  

jiryyk napsal:
nic se nemelo strihat Ble kdyz jsou to upne stejne auta to mi hlava nebere a to si s tim jezdil a pak to najednou nejelo nebo hned jakste to prestavili ?kdyz otocis klickem tak musis sliset jak tlaci cerpadlo.a kdyz ho neslysis tak se na nej napichni otoc klickem a musi tam jit proud do toho cerpadla..tj jednoduchy bracha v tom crx kdyz nekoho vezl v zadu a hejbnul zadkem tak mu vypojil cerpadlo Velmi šťastný a pak to prestalo jet HaHaaa nj ale uz ma novy natazeny kabely takze v poho kouř kouř

jirko, kabely z palubky jsou zapojene vsechny uplne stejne, jako byly v predchozi palubce Úsměv jen je tam proste nekde neco spatne Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2010 , 7:42   Citovat  

jak jsi dopadl?

0
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 10:32   Citovat  

PAKO napsal:
jak jsi dopadl?

v úterý jsem to odvezl autoelektrikáři.tak na to chvíli koukal, zkoušel.říkal cosi o čerpadle a zda jsme měnili budíky. tak jsem řekl, že jo. a on, že by to mohlo být tím (že to jednotka nějak nepozná nebo si myslí, že je tam něco jiného-nevím přesně).

včera jsem tam volal jak to jde a on, že přijede ještě kolega, co dělá starší auta, takže dnes budu odpoledne volat a snad pro to pojedu.

když to neudělají oni, tak už nevím (ty jsi odkud pro mé info Úsměv ) díky

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 10:39   Citovat  

Nevím, co jste přesně dělali, co kde přehazovali, měnili, střihali atd., ale s budíky to skoro určitě nesouvisí. Jednotce jsou budíky poměrně ukradené.
A pokud jde o čerpadlo, otevři si nádrž a poslouchej, jestli při otočení klíčky začne hučet.
A nefunkční čerpadlo jednotka taky nepozná (aspoň u starších hond).

0
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 11:20   Citovat  

Minor napsal:
Nevím, co jste přesně dělali, co kde přehazovali, měnili, střihali atd., ale s budíky to skoro určitě nesouvisí. Jednotce jsou budíky poměrně ukradené.
A pokud jde o čerpadlo, otevři si nádrž a poslouchej, jestli při otočení klíčky začne hučet.
A nefunkční čerpadlo jednotka taky nepozná (aspoň u starších hond).

komplet interier, vsechny plasty a palubku...
zeptam se asi takhle. kdyz elektrikar zhruba vi, kde je chyba, tak on udela novej kabel a natahne? ja jsem fakt totalni idiot.co se tyce aut, dratku apod Velmi šťastný

prave, ze cerpadlo nehuci.nedela to zadny zvuk.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 11:25   Citovat  

Nevím, co udělá elektrikář. Řekl bych, že se ti na to většinou s chutí vykašle anebo si řekne o dost peněz. Ono hledání chyby u auta, které je nějak předělávané, je na mašli.
Já osobně bych si stáhl manuál (tedy, já ne, já mám asi všechny dostupné manuály stažené Hihi ), nastudoval bych si, jak je spínané čerpadlo a podle toho bych hledal. V manuálu jsou popsané kroky, co dělat, když nejde, jak měřit, kde hledat.
Pokud bych to neuměl sám, vytiskl bych patřičné stránky a dal je elektrikáři, aby měl snadnější práci.
Pokud čerpadlo předtím fungovalo, chyba je někde v zapojení (například nezapojený či špatně zapojený konektor), odpálená pojistka, nebo třeba obecně bordel v elektrice po vašich zásazích.
P.S. Nejsem elektrikář, živím se hlavou HaHaaa

0
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 11:29   Citovat  

Minor napsal:
Nevím, co udělá elektrikář. Řekl bych, že se ti na to většinou s chutí vykašle anebo si řekne o dost peněz. Ono hledání chyby u auta, které je nějak předělávané, je na mašli.
Já osobně bych si stáhl manuál (tedy, já ne, já mám asi všechny dostupné manuály stažené Hihi ), nastudoval bych si, jak je spínané čerpadlo a podle toho bych hledal. V manuálu jsou popsané kroky, co dělat, když nejde, jak měřit, kde hledat.
Pokud bych to neuměl sám, vytiskl bych patřičné stránky a dal je elektrikáři, aby měl snadnější práci.
Pokud čerpadlo předtím fungovalo, chyba je někde v zapojení (například nezapojený či špatně zapojený konektor), odpálená pojistka, nebo třeba obecně bordel v elektrice po vašich zásazích.
P.S. Nejsem elektrikář, živím se hlavou HaHaaa

Úsměv)))) manuály jsem postahoval, on je ani nechtěl, asi má taky všechno možné dostupné stažené. ale i tak díky Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 11:41   Citovat  

Pokud to není vysloveně hondař, tak nejspíš nic stažené a nastudované nemá.
Pokud by se ti s ním nezadařilo, v Mostě jsou kluci, co se dost hrabali v cérech a tak, různě swapovali a Tommy Petr Tománek si tam otevřel prý nějakou dílničku. Třeba by ti to dokázal dát dokupy.

0
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 11:55   Citovat  

Minor napsal:
Pokud to není vysloveně hondař, tak nejspíš nic stažené a nastudované nemá.
Pokud by se ti s ním nezadařilo, v Mostě jsou kluci, co se dost hrabali v cérech a tak, různě swapovali a Tommy Petr Tománek si tam otevřel prý nějakou dílničku. Třeba by ti to dokázal dát dokupy.

tak to bych do Mostu dovezl, když by bylo nejhůř, ale já věřím, že si tady s tím někdo poradí.auto potřebuju do týdne, když se to nestihne, tak jdu pro nové (nové mě stejně teď čeká) , potřebuji nutně jezdit, ať nejsem zavislý jen na hodně.

psal jsem tady ještě Sablosovi, tak to by byla taky moje záchrana, kdyby bylo nejhůř.uvidíme no Smutný

0
PříspěvekZaslal: 27.5.2010 , 12:56   Citovat  

tak dobrá zpráva.auto už jede..cena 1.500 Kč Úsměv to jde, holt si jeden měsíc nebudu kupovat blbosti:)
díky za veškeré rady a prosím o LOCK Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nenastartuju H-C 5G, D15B2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď