Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak napajite Notebook v aute?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 17:17   Citovat  

Cauky hondari , resim problem jak napajet v aute notebook Úsměv ...
jelikoz bych se rad vyhnul prevodniku z 12V na 230.. a nasledne z 230 na 24V ... Úsměv nebo kolik odebira notebook
nekdo nejakej napad jak to vyresit ? popr mohou byt odkazy na zarizeni k tomu primo urcene Úsměv dekuju .
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:00   Citovat  

A není jednodušší to řešit měničem 12/24V? Proč to chceš tahat přes 230V? napiš kolik ti NB žere proudu...resp. jak je dimenzovanej napájecí adaptér. A dělají se i autonabíječky pro NB...je toho plnej internet. Ale nejdřív musíš napsat, co vůbec máš.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:02   Citovat  

například tady máš tudy odkaz
   Návrat  
mumilek je teď offline  mumilek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:02   Citovat  

Hojky, nevim jak si to predstavujes, ale u nas v nabidce mame menic z 12 na 220 kam zapojis normalne snuru od notebooku (jako do zasuvky) , jestli chces neco vymyslet slozitejsiho, tak mame menic z 12 na 24 Úsměv
Klidne se ozvi na mumilek@seznam.cz

tudy odkaz ceny neres, u toho 300w je nejaka chyba v cene, pak to opravim.

Foto ilustracni Úsměv
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:12   Citovat  

Stepa napsal:
A není jednodušší to řešit měničem 12/24V? Proč to chceš tahat přes 230V? napiš kolik ti NB žere proudu...resp. jak je dimenzovanej napájecí adaptér. A dělají se i autonabíječky pro NB...je toho plnej internet. Ale nejdřív musíš napsat, co vůbec máš.

no ja prave heldal na alza.cz a na czc.cz ... akroat na alze sem nasel ten prevodnik na 230 .. a pak to zas prevadet zpatky mi prislo jako blbost proto jsem psal ze bych to tak nechtel resit...
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:13   Citovat  

PAKO napsal:
například tady máš tudy odkaz

mno to je nejake NOname ne ?Úsměv ja bych nejradsi koupil neco od stjene znacky jako mam ntb Úsměv akorat to asi nesezenu .. Smutný
nerad bych aby se tam neco spalilo pak mi shori notas, neco v aute Velmi šťastný a vypadaj mi z toho vlasy....
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:14   Citovat  

mumilek napsal:
Hojky, nevim jak si to predstavujes, ale u nas v nabidce mame menic z 12 na 220 kam zapojis normalne snuru od notebooku (jako do zasuvky) , jestli chces neco vymyslet slozitejsiho, tak mame menic z 12 na 24 Úsměv
Klidne se ozvi na mumilek@seznam.cz

tudy odkaz ceny neres, u toho 300w je nejaka chyba v cene, pak to opravim.

Foto ilustracni Úsměv

jo hmm hmm Úsměv takze jsem pochopil dobre ... je to nejaky vas vyrobek a ste schopni vytvorit... transformator presne na miru ?Úsměv no to je asi nejlepsi varianta pro me .. Lucy sry za mou mravenec ackli mam elektro stredni tak to neni moje silna stranka ... Je to tam.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:21   Citovat  

Ne Úsměv Zrovna tyto jsou dovazene,ale nemusis se bat ze ti nekde neco vyhori. Bud si menic zapojis do zapalovace, nebo rovnou na baterku.. ja to pouzivam do zapalovace, menim casto auta a pouzivam ho jak na notebook, tak na nabijeni telefonu a podobne veci. Mas tam normalne zasuvku a zapojis si do toho snuru od tveho notebooku, tu snuru co strkas do zdi do zasuvky Úsměv zadna veda, zadne starosti. je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:26   Citovat  

Jeste jestli nemas jasno, tak ten menic ti vytvori v aute normalni zasuvku Úsměv podle toho jak koupis silny tam pak muzes napajet co se ti zlibi, treba i telku Úsměv Jestli chces, zitra si muzem zavolat a pokecat. Skladem jich mame dost Úsměv
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček

tudy odkaz

tady mas
   Návrat  
Zlobivec [1]

mumilek napsal:
Ne Úsměv Zrovna tyto jsou dovazene,ale nemusis se bat ze ti nekde neco vyhori. Bud si menic zapojis do zapalovace, nebo rovnou na baterku.. ja to pouzivam do zapalovace, menim casto auta a pouzivam ho jak na notebook, tak na nabijeni telefonu a podobne veci. Mas tam normalne zasuvku a zapojis si do toho snuru od tveho notebooku, tu snuru co strkas do zdi do zasuvky Úsměv zadna veda, zadne starosti. je to dobrý

ja bych prave radsi ... abych vzal snuru , dal do zapalovace..... a druhej konec rovnou do ntb ? .... preci musi bejt neefektivni prevadet z 12 na 230 a pak z 230 na 24... Úsměv navic bych se pak cejtil jak pavkou ve spleti dratu Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:29   Citovat  

Newer napsal:
ja bych prave radsi ... abych vzal snuru , dal do zapalovace..... a druhej konec rovnou do ntb ? .... preci musi bejt neefektivni prevadet z 12 na 230 a pak z 230 na 24... Úsměv navic bych se pak cejtil jak pavkou ve spleti dratu Velmi šťastný

mas zasuvku a tu muzes kdykoliv vyuzit na ceste.takze je to hlavni plus.
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:29   Citovat  

Poradnej notebook ma adapter s vystupem na 12V do auta Velmi šťastný
Nejjednodussi reseni bude menic 12/230, muzes tam pak zapojit prakticky cokoliv mensiho, napr. mobil, fotak, kameru...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:32   Citovat  

Smarja, presne tak Úsměv budes mit zasuvku v aute Úsměv o prevod z 220 na potrebny proud se ti postara trafo co mas na snure u notebooku. menic das pod sedacku, zapichnes tam kabel od notebooku a mas po starostech. Az nekde budes bez proudu a budes potrebovat nabit telefon, kameru, fotak.. mas v aute zasuvku. Úsměv no ja musim bezet na poker. Tak uvidis jak se rozmyslis.
   Návrat  
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:38   Citovat  

taky potřebuju... nejhorší je, když to na testu začne psát ihned vyměňte baterie Velmi šťastný
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:40  Naposledy upravil PAKO dne 24.5.2010 , 18:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Newer napsal:
mno to je nejake NOname ne ?Úsměv ja bych nejradsi koupil neco od stjene znacky jako mam ntb Úsměv akorat to asi nesezenu .. Smutný
nerad bych aby se tam neco spalilo pak mi shori notas, neco v aute Velmi šťastný a vypadaj mi z toho vlasy....

asi budu jedovatej...ale jestli se ti voltcraft zdá jako no name ,stojí za ním jak léta na trhu tak i jiné výrobky včetně měřící techniky atd.Hlavně to byl ale jen příklad co jde použít.

a jestliže chceš něco od stejné značky jako NTB tak by asi chtělo napsat co máš za značku,ale jsme na HC vebu tak asi to bude Honda...bohužel tě zklamu honda tento napájecí zdroj nevyrábí,musíš si najít jinej no name

a ted k věci ,osobně bych si generátor 12v= - 230vstřídavích jen pro potřeby NTB nedal ,z důvodů teplotních ,prostorovích a manipulačních apod.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 18:41   Citovat  

Proboha přemejšlejte, když to chce na noťas, tak je úplná hovadina honit to z 12V na 230V a pak to srážet dolů na nějakejch 15-19V pro noťas!!! Účinnost takovýho zařízení(cca třetinu vložený energie proflákáte na tomhle "stroji") je úplně v háji a je to nejhorší možná varianta!

Čekám, až Newer konečně napíše co má...ale asi to je tajný Smutný
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 19:00   Citovat  

ajaaj Velmi šťastný omlouvam se ze jsem to nenapsal hned co mam
ted mam prosim pekne acer travel mate 2410 .. kterej ma hodnotyyy [ psane na nabijecce output : 19V ==== (ta spodni carka je prerusovana) 3,42A 65W ]

ale mam v planu pristi mesic koupit nejakej novej notas nejspis msi nebo asus ... takze by bylo fajn kdyby mi to slo i na ten co si koupim:-) ..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 19:04   Citovat  

Člověče, z tebe to leze jako z chlupatý deky, tady se o něčem dohadujeme a skoro úplně zbytečně Velmi šťastný . Zeptám se teda jinak...co všechno s tím "zdrojem" chceš napájet?
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 19:11   Citovat  

hele moje pozadavky
:z jedny strany to strcim do zapalovace.. z druhy strany do notebooku ....to je vse co se od toho ocekava Úsměv
jeste by bylo prihodny aby se s tim dalo napajet vicero notebooku protoze ted mam acer, a chci behem mesice poridit novej ... maximalne muzu mesic pockat .. a koupit to primo na ten kterej poridim .
vic od toho nechci necekam nepotrebuju..
dekuju Úsměv mel jsem to rict asi predem .. abych usetril debaty.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 19:51   Citovat  

tudy odkaz

nebo tak

anebo aukro

tudy odkaz
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 20:08   Citovat  

ouuu, to je presne to co hledam dekuji dekuji Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 20:23   Citovat  

Tu Hamu nebrat, je to dimenzovaný tip-ťop, brzo to odejde, bude se hřát, součástky nebudou nic moc, za ty prachy je prostě nekoupíš. Ta MT nevypadá špatně(na Asus i Acer jde-na co přesně ti neřeknu, acer dělá 4 typy, asus 2 typy konektorů), výkonová rezerva tam je. Ale nejdřív si zjisti, jakej noťas si chceš kupovat, nebo alespoň sérii, aby ti stačilo proudový dimenzování. K MSI jsem nenašel rozměry konektorů, takže jestli si ho koupíš, tak budeš možná v řiti.

Já bych volil osvědčenou značku Fortron, ve zdrojích používají kvalitní součástky a klekne ti podstatně dýl, než tyhle levný(v autě máš občas dost vysoký teploty), jsou taky drazší...stojí okolo litru.
tudy odkaz
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 21:22   Citovat  

ten fortron vypada dobre ... Úsměv asi to objednam rovnou s notebookem Úsměv dikes moc. nebude vadit kdyz se ti pak ozvu SZ o radu?Úsměv az budu kupovat notas abych koupil spravnej zdroj ..
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 25.5.2010 , 5:40   Citovat  

má zkušenost:stejnej požadavek, stejnej postup řešení,draze zaplacená zkušenost -taky jsem to nechtěl 2x převádět tak jsem koupil takovou krabičku jak jsou odkazy výše: zdroj 230 nebo 12V na xx (potřeboval jsem 19V) 100W -po připojení na noťas jsem zjistil , že to jakžtakž funguje jen pokud je plně nabitá baterka u noťase a zdroj ho jen udržuje, ale i tak při větším zatíženi noťasu to nestíhalo pokrýt spotřebu a ještě dobíjet(aby dobíjel se musel noťas uplně vypnout),jen se prodloužila doba provozu asi na dvojnásobek (z cca 1,5h čistě na baterku) ,na zdroji se dali smažit řízky.To ale neřešilo mou potřebu neomezenýho provozu . Takže jsem zdroj vzal a zahodil ,no a koupil normální měnič 12/230V-mám 300w stále /600W špičku.Na něj napojím origo nabíječku noťasu a jedu.Sice to transformuju dvakrát,ale funguje to jak má ,teď už mě limituje jen kapacita baterky v autě-většinu času běží motor tzn neomezeně.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.5.2010 , 6:17   Citovat  

monty napsal:
má zkušenost:stejnej požadavek, stejnej postup řešení,draze zaplacená zkušenost -taky jsem to nechtěl 2x převádět tak jsem koupil takovou krabičku jak jsou odkazy výše: zdroj 230 nebo 12V na xx (potřeboval jsem 19V) 100W -po připojení na noťas jsem zjistil , že to jakžtakž funguje jen pokud je plně nabitá baterka u noťase a zdroj ho jen udržuje, ale i tak při větším zatíženi noťasu to nestíhalo pokrýt spotřebu a ještě dobíjet(aby dobíjel se musel noťas uplně vypnout),jen se prodloužila doba provozu asi na dvojnásobek (z cca 1,5h čistě na baterku) ,na zdroji se dali smažit řízky.To ale neřešilo mou potřebu neomezenýho provozu . Takže jsem zdroj vzal a zahodil ,no a koupil normální měnič 12/230V-mám 300w stále /600W špičku.Na něj napojím origo nabíječku noťasu a jedu.Sice to transformuju dvakrát,ale funguje to jak má ,teď už mě limituje jen kapacita baterky v autě-většinu času běží motor tzn neomezeně.

Tak konečně praktická zkušenost. Díky za ní. OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 25.5.2010 , 6:29   Citovat  

to Newer: v poho, nevadí

to Monty: jaký parametry měl ten zdroj, co sis koupil? A co to bylo vůbec za výrobce?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak napajite Notebook v aute?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina